pondělí 1. července 2019

LMW - kapitola 91


Kapitola 91 – Magické pilulky 2. řádu


Když Ling Xiao odešel, přesně jak řekl, Kong Wen poslal někoho, aby mu řekl, aby přišel.

Jelikož se You XiaoMo mentálně připravil, byl připravený. Řekl mistrovi, že mistr Ye už souhlasil, že prvního seniora a druhého seniora podrobí zkoušce a pokud ten test složí, přijme je za učně.

Dva naráz a byli to jeho vlastní učedníci, na které byl hrdý ze všech nejvíc. Nebylo třeba říkat, jak to Kong Wena v duchu potěšilo. Takže You XiaoMovi slíbil, že pokud Fang ChenYue a Fu ZiLin projdou tou zkouškou mistra Ye, splní mu jedno přání.

You XiaoMo v duchu donekonečna nadával, ale navenek se jevil hluboce vděčný. Už dávno věděl, že mistr neudělá nic, na čem by tratil. Dá mu prázdný šek, zatímco se bude zdát, jako kdyby byl skutečný. Ale stejně se musí přinutit k nesmírně šťastnému výrazu. Samozřejmě nebylo možné, aby se necítil ukřivděně.

Ale kvůli tomu teď znal skutečnou tvář svého mistra. Možná že to v duchu bral, že všechny ostatní učedníky kromě prvního a druhého seniora přijal jen proto, aby ti dva zazářili. A pokud to tak nebylo, proč ho nikdy neviděl se nějak snažit kvůli ostatním?

You XiaoMo si pořád pamatoval, že od chvíle, co vstoupil do sekty, až do teď ho mistr nikdy osobně nevedl a nic ho nenaučil. Měl pocit, že sám nebyl člověk, co by někomu něco zazlíval, ale uznal, že byl stejně trošičku malicherný. Kdyby se to netýkalo prvního a druhého seniora, ta trocha malichernosti by mu rozhodně nedovolila být tak velkodušný.

Ale mohl se toho tak naprosto vzdát také proto, že z toho těžil. Zrovna teď byly jeho dny velmi svobodné a uvolněné. Dělal si, co chtěl, a na hoře YunShui by to nebylo to samé. Tam bylo na stráži deset mocných starších a svým ostražitým pohledem by dohlíželi na všechno, co dělal. Odvážil by se vyrábět magické pilulky? Odvážil by se vstoupit do dimenze?

Pro ostatní to bylo 100% výhod a ani jedna nevýhoda, takže to vedlo k jasné budoucnosti. Ale pro něj cesta na horu YunShui znamenala vysokou pravděpodobnost, že přijdou na jeho tajemství.

Když to porovnal, radši se této příležitosti zřekne, takže nemohl souhlasit tam jít a být učněm mistra Ye. Tohle byl skutečný důvod jeho odmítnutí a zbytek byl jen takové plutí s proudem.

Když si to You XiaoMo promyslel, už se netrápil Kong Wenovým favoritismem. Zrovna teď se nemohl dočkat, až zkusí, jestli dokáže vyrobit magické pilulky 2. řádu. Pokud ano, až příště sejde z hory, mohl by prodat magické pilulky 2. řádu, aby si něco vydělal.

A tak ani ne za dva dny od posledně se You XiaoMo znovu odebral ke kultivaci v ústraní.

Zanedlouho poté, co se odebral ke kultivaci v ústraní, za ním přišel Fang ChenYue. Už se o celé záležitosti dozvěděl, a tak mu chtěl poděkovat. Nečekaně se od učedníka vedle dozvěděl, že You XiaoMo zase kultivuje v ústraní. Tentokrát údajně nevyjde deset dní až půl měsíce.

Fang ChenYue si nemohl pomoct a velmi zklamaně se kabonil. Tenhle maniak do kultivace v ústraní byl ještě maničtější než Fu ZiLin. Jelikož mu nic jiného nezbývalo, mohl tomu učedníkovi akorát říct, aby You XiaoMovi řekl, aby za ním přišel, až vyjde z ústraní.

V té době člověk, co prováděl kultivaci v ústraní, You XiaoMo, nezačal hned vyrábět magické pilulky.

Když bezpečně zamknul dveře, zjevil se ve své dimenzi. Po pár dnech už byly magické byliny 2. řádu v dimenzi zralé. Vypadalo to, že těch deset druhů bylin prospívalo. Aby You XiaoMo rozlišil těch deset druhů bylin, naschvál je rozdělil na deset políček. Přesně jako na světských políčkách tam vždycky byl jeden druh rostliny. Sto stonků od každého druhu. Magické byliny, co používal víc, polil relativně větším množstvím duchovní vody. Byla to nádherná záplava barev a nesmírně skvostný pohled.

You XiaoMo si všechno dobře prohlédl a zjistil, že magické byliny rostly celkem dobře. Magické byliny kypěly duchovní mocí a energií. Bylo jasné, že měly dostatek živin a nemělo to co dělat s tím, jak se pěstovaly. Ale před pár dny pozoroval magické byliny, co mistr Ye pěstoval na hoře YunShui. Objevil, že tam byla magická políčka rozložená do kruhových formací zhruba stejné velikosti.

Například na jednom bylinkovém záhonku byly kruhy od středu k vnějšímu okraji a mělo to zhruba osm metrů v průměru. Při tomto uspořádání rostly byliny blíž ke středu lépe. Skoro všechna bylinková políčka byla osazená takhle. Ačkoli You XiaoMo nevěděl, jak to magickým bylinám pomáhalo, měl pocit, že to mělo co do činění s koncentrací duchovní energie uvnitř bariéry na hoře YunShui. Proto to mělo takový efekt. Když to You XiaoMo porovnal, začal vykopávat magické byliny.

Obvykle mu trvalo šest až osm hodin, než vykopal obrovské magické políčko. Ale od té doby, co se jeho duševní síla prolomila 1. řádem, zvýšila se i jeho schopnost používat duševní sílu. Tentokrát mu trvalo jenom hodinu, než vykopal všechny magické byliny 2. řádu a než naprosto zaplnil všechny zásuvky pro ně připravené. Police, co si pro tento účel koupil, teď byly naprosto využité.

Když si You XiaoMo vybral tři druhy magických bylin 2. řádu, co se používaly na výrobu jisté magické pilulky, v poklidu odešel z dimenze.

Na stole měl druhý kotlík, co dostal od mistra Zhaa. Ačkoli byl kvalitní, dokázal přijmout jen duševní sílu mága 2. řádu. Pokud chtěl vyrábět magické pilulky 3. řádu, bude si muset koupit lepší kotlík.

You XiaoMo si vzal pár druhů magických bylin a položil je na stůl. Pak si vzal tři stonky. Dneska chtěl vyrobit magickou pilulku 2. řádu zvanou Hořká pilulka. Vyráběla se ze tří magických bylin: Hořkého ženšenu, Útlé voňavé byliny a Klejichy vatočníku.

Hořký ženšen vypadal zhruba stejně jako běžný ženšen, ale byl obzvláště hořký. A tak hodně lidí nebylo schopno snést jeho chuť a i když se z něj vyrobila magická pilulka, ani trochu se ta hořkost nezmírnila. A tak se musela přidat Útlá voňavá bylina.

Útlá voňavá bylina byla přesně taková, jak napovídalo její jméno. Z jejího stonku vanula velmi silná vůně a také měla sladkou chuť, co mohla neutralizovat chuť Hořkého ženšenu. Tím se umožnilo vyniknout jejich léčebným kvalitám.

Hořká pilulka se používala na upevnění stavu kultivátorů po průlomu. Ale byla účinná jen u kultivátorů relativně nízkého řádu. Kultivátoři vyššího řádu museli brát jiné magické pilulky vysokého řádu.

Když You XiaoMo hodil ty tři stonky magických bylin do kotlíku, začal manipulovat svou duševní silou, aby provedl první destilaci.

Magické byliny 2. řádu obsahovaly dvakrát více energie než byliny 1. řádu. Jen na jejich rozpuštění bylo třeba dvakrát víc času než u magických bylin 1. řádu. Pak byl čas na destilaci. Jelikož magické byliny 2. řádu byly výš než byliny 1. řádu, destilace byla také obtížnější. Kromě toho u magických bylin z jeho dimenze, které měly vysokou jakost, byla destilace ještě těžší.

Při plném soustředění a po provedení jednoho procesu destilace už You XiaoMo nedokázal odstranit žádné další nečistoty. Že nebyl schopen odstranit další nečistoty, samozřejmě neznamenalo, že tam žádné další nebyly. Znamenalo to jenom to, že nebyl dostatečně silný, aby to dotáhl dál.

You XiaoMoa to neodradilo. Tahle situace byla stejná, jako když vyráběl magické pilulky 1. řádu. Pokud to vezme pomalu, přijde den, kdy se mu povede lépe. A pak prostě pokročil k závěrečnému kroku, k mísení.

Mísení šlo relativně hladce. Netrvalo dlouho a za chvíli měl čerstvě vyrobenou magickou pilulku 2. řádu. Navíc to byla pilulka nejvyšší jakosti.

You XiaoMo se usmál nad tímto svým dosažením. Vzal ji, vložil ji do nádoby a začal druhou magickou pilulku...

Když se You XiaoMo odebral ke kultivaci v ústraní, zdálo se, že byl odříznutý od vnějšího světa. Nevěděl, že poté, co se odebral do ústraní, se na Pozemské hoře stalo něco velkého. Ye Han udělal výjimku a přijal Fang ChenYuea a Fu ZiLina za své učně. Navíc je přijal naráz.

Tahle záležitost šokovala celou sektu TianXin. Nakonec to Tang Fan už nedokázal dál snést a rozhodl se si jít s Ye Hanem promluvit.

Tang Fan chtěl, aby když měl Ye Han v plánu přijímat učně, k sobě vzal i jeho dceru, co byla také mágem. Ale Ye Han řekl, že už má dost lidí, a tak Tang YunQi odmítl přijmout.

Fang ChenYue a Fu ZiLin na tom nebyli stejně jako You XiaoMo. Už byli v sektě TianXin mnoho let a ustanovili si v Magické divizi pár konexí. Nejdůležitější bylo, že už přijali i techniky na trénink duše, což znamenalo, že byli hlavními učedníky. Tang Fan se nemohl vymluvit na to samé jako u You XiaoMoa, aby Ye Hanovi zabránil je přijmout za učně. Ale nebylo možné, aby jen tak vesele seděl a nechal Pozemskou horu zářit a mít navrch.

Nakonec Ye Han neměl na výběr a musel říct, že když Tang YunQi složí jeho zkoušku, že ji přijme za učně. Ale to dramatické na tom nebylo to, že Tang YunQi nejenom že tu zkoušku nesložila, ale dokonce způsobila velký poprask.

Tang YunQi byla velmi arogantní a vždycky se na lidi nižšího postavení dívala z patra. Ale Ye Han potřeboval někoho, kdo byl opatrný a trpělivý. Jí této vlastnosti evidentně scházely. Nepodařilo se jí překonat dokonce ani první překážku, a proto ji vyhodili.

Ačkoli Fang ChenYue a Fu ZiLin byli velmi odlišní, oba měli jednu vlastnost. A to byla opatrnost a trpělivost, zvláště když přišlo na péči o magické byliny. Oba byli velmi pozorní.

Ačkoli se zdálo, že Fu ZiLin nesnášel, že byl mágem, jeho počínání se velmi lišilo od jeho vzezření. Působilo to dojmem, že pusa říkala ano, ale srdce ne. Přesně jak You XiaoMo řekl, Fu ZiLin byl velmi rozpačitý člověk a Ye Han takového člověka rozhodně nemohl nenávidět.

Takže takhle neměl Tang Fan co říct. Jeho vlastní dcera nesplnila jeho očekávání, tak koho mohl vinit? Lidé ji už dali šanci. Když si člověk té šance nevážil, byla to chyba toho člověka. Nedalo se to hodit na někoho jiného.

Ale Tang YunQi z toho neměla radost. Měla pocit, že jí to Ye Han naschvál ztížil, a tak způsobila poprask. Každý druhý nebo třetí den se se svými nohsledy shromáždila před bariérou na hoře YunShui a nahlas křičela, že je Ye Han zaujatý, nespravedlivý a podobně.

Horu YunShui chránila bariéra a i když Tang YunQi hlasitě křičela, Ye Han ji nemohl slyšet.

Ale bohužel se vně bariéry najednou objevil chlapec, co dvakrát sešel z hory, aby přijal Ling Xiaa a You XiaoMoa. Tang YunQi ho náhodou zahlédla a využila postavení Ye Hanova asistenta, aby mu řekla, aby ji vedl. Chlapec ji ignoroval, a tak se Tang YunQi rozpálila a vyhrožovala mu. Podle svědků ji pak ten chlapec dal přesný políček. Pěkná tvář juniorky Tang okamžitě opuchla jako prasečí hlava. Poté už se neodvažovala jít ven, a tak byl v celé sektě TianXin zase klid.

Když na to Tang Fan přišel, na celý měsíc jí dal domácí vězení. Poté osobně zašel na horu YunShui, aby se tomu chlapci omluvil a přiznal svou chybu. Teprve tehdy všichni zjistili, že ten chlapec byl vlastně jeden z nejvýše postavených starších v sektě TianXin.

A z nějakého důvodu nebylo pár měsíců poté Tang YunQi vidět. Ať už to bylo tím, že se příliš bála nebo příliš styděla ukázat svou tvář.

Člověk, co z toho vytěžil nejvíce klidu a ticha, nebyl nikdo jiný než Ling Xiao. Konečně se nemusel dál vypořádávat s tou princeznou, co za ním každý den chodila. Kdyby to tak nedopadlo, vážně by se bál, že to jednoho dne už nedokáže vydržet a zakroutí jí krkem.
--------------------------------------------

~ To USPOKOJENÍ... ale jen s takovou pomstou se nespokojím, počkám na další... Tang YunQi, prosím dál pokračuj ve střádání špatné karmy, aby se ti to potom sečetlo na něco ještě lepšího! ~

Žádné komentáře:

Okomentovat