pondělí 22. července 2019

LMW - kapitola 97


Kapitola 97 – Ve středu pozornosti


Pilulky Modrého ducha se používaly na zesílení moci kultivátorů. Tuto magickou pilulku vyráběl You XiaoMo během své tříměsíční kultivace v ústraní ze všech nejvíc. Vyrobil jich zhruba 150 a její obtížnost byla hned druhá po pilulce Rezervní energie, také to byla magická pilulka 2. řádu, které nebylo nikdy dost. To proto, že mohla během velmi krátké chvilky navýšit moc kultivátora. Vedlejším účinkem bylo, že člověk na hodinu ztratil moc. Ačkoli měla vedlejší účinky, stejně se po ní kultivátoři hnali jako mravenci za cukrem.

You XiaoMo vyrobil tolik pilulek Modrého ducha, protože se připravoval jít dolů z hory a prodat je kvůli zisku.

Ale stejně Jiang Liua obdivoval. Už dávno věděl, že měl pozoruhodný talent. Za krátký půl rok se stal mágem 2. řádu a dokonce dokázal vyrobit magickou pilulku Modrého ducha. Jasně byl mnohem silnější než ostatní učedníci.

Když You XiaoMo zaslechl jeho slova, usmál se a kývl mu, než svoji magickou pilulku předal seniorovi před sebou.

Senior si tu magickou pilulku vzal. Její světle rudá barva a lesk byl velmi jasný. Jak byl senior zvyklý dívat se na magické pilulky lhostejně, najednou ho tato omráčila. I jeho napůl zavřené oči se rozšířily, překvapeně se podíval na toho mladého muže a řekl: „Tuhle pilulku Rezervní energie jsi vážně vyrobil ty?”

You XiaoMoa ta otázka zarazila. Pokud ne on, pak kdo? Samozřejmě se neodvážil takhle odpovědět. Po chvilce omráčení kývl hlavou. „Ano, starší. To já ji vyrobil.”

Senior se probral svým prošedivělým vousem a na jeho vážné tváři se objevil spokojený úsměv. Tento úsměv byl celkem očividný. Jak se objevil na jeho vrásčité tváři, najednou vypadal čile. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že to byl upřímný úsměv od srdce.

Jiang Liua, co stál stranou, a dokonce i všechny ostatní, co tuto scénu sledovali, to velmi překvapilo.

Ačkoli zkouška začala teprve nedávno a pořád mělo na řadu přijít spoustu učedníků, bylo to poprvé, co viděli, jak se senior tváří takhle šťastně. Neznamenalo to, že ten učedník jménem You XiaoMo vyrobil výjimečnou magickou pilulku?

Jiang Liu se kousl do rtu, obezřetně se podíval po You XiaoMovi, co se od začátku až do teď tvářil stejně.

„Magická pilulka Rezervní energie. Dvakrát destilovaná. Pilulka nízké jakosti a střední kvality. Prohlašuji, že učedník You XiaoMo z Pozemské hory zkoušku složil.” Jak to senior řekl, vrátil pilulku You XiaoMovi a zároveň mu pochvalně kývl a řekl: „To není špatné, dál se snaž ze všech sil. Měj se na pozoru před unáhleností a arogancí.”

You XiaoMo ovládl své vzrušení a vesele si tu magickou pilulku vzal. „Děkuju, starší. Budu se snažit ze všech sil a rozhodně vyplním tvé očekávání.”

„Dobrá, všichni můžete odstoupit. Dál je čtvrté kolo zkoušky. Vyvolaná čísla ať předstoupí.”

Senior mírně mávl rukou. Jeho tvář znovu zvážněla a on klidně a bezvýrazně začal vyvolávat.

You XiaoMo se otočil a zrovna chtěl odejít, když Jiang Liu řekl tak nějak cynicky: „Blahopřeju, seniore You.”

You XiaoMo se otočil a viděl, jak se Jiang Liu zářivě usmívá, jako kdyby ten jeho pocit před chvilkou byl jenom nějaká chyba. A tak vesele řekl: „Také ti musím poblahopřát, juniore Jiangu. Tak já půjdu.”

Jiang Liu se díval na jeho vzdalující se záda a jeho zářivý úsměv se pomalu vytratil. Pak se otočil a šel zpět k učedníkům z Nebeské hory.

Jak se You XiaoMo vrátil do davu, všichni učedníci mu okamžitě vřele poblahopřáli. Dokonce i Kong Wen se svou neustále vážnou tváří ho štědře pochválil pár slovy. Úsměv na jeho tváři se trochu prohloubil, takže se zdál přístupnější.

Tenhle učedník ho nezklamal. Nebylo to marné, že udělal výjimku a přijal ho za učedníka.

„Juniore You, nečekal jsem, že jsi tak úžasný. Vyrobil jsi dokonce magickou pilulku Rezervní energie a k tomu dvakrát destilovanou. To je ještě lepší než ten učedník Jiang Liu. Vážně na tebe Pozemská hora může být hrdá.”

„Správně, správně. Ale vážně bylo nečekané, že jsi vlastně dostal magickou pilulku Rezervní energie. Vzpomínám si, že tato pilulka je nejtěžší pilulka 2. řádu.”

„Jiang Liu z Nebeské hory dostal magickou pilulku Modrého ducha, která se obtížně vyrábí, ale trvalo mu to déle než juniorovi You. A taky to měl méně těžší než junior You. Oba dva skončili zhruba stejně. Ale i tak je junior You silnější.”

„Konečně nastal den, kdy my z Pozemské hory můžeme kráčet s hlavou vysoko vztyčenou.”

„Hej, hele. Lidé z Nebeské hory vypadají velmi pochmurně.”

Jeden po druhém se ozývaly vzrušené a škodolibé hlasy. Kong Wen by jim obvykle rozhodně nedovolil, aby se chovali tak neurvale. Ale teď na to vůbec nereagoval, jako kdyby ty hlasy za sebou neslyšel. Kvůli tomuto nevyslovenému souhlasu začali být učedníci celí žhaví, jako kdyby jim někdo vstříkl do žil kuřecí krev.

Ale čím byli vzrušenější, tím nevzhledněji vypadaly tváře učedníků z Nebeské hory na druhé straně. Tomuhle se říkalo obrácení Kola osudu!

You XiaoMo se bezradně usmál. Nemyslel si, že ho to takhle strčí do středu pozornosti. Nejdřív se bál, že magické pilulky vyráběl moc rychle a že to přitáhne podezření. A tak naschvál zpomalil. A proto skončil, až když čas skoro vypršel.

Co se týkalo těch dvou destilací, myslel si, že zkoušení učedníci budou také destilovat dvakrát. A tak nedestiloval potřetí. Teprve teď si ale uvědomil, že do toho zapomněl započítat čas.

U této zkoušky se vyžadovalo jenom to, aby učedník vyrobil funkční magickou pilulku. Její kvalita byla jen na druhém místě. Jinými slovy nezáleželo na tom, kolikrát destilovali, učedník zkoušku složil, když to nebyla mrtvá pilulka. A proto si většina učedníků vybrala destilovat jenom jednou, ať už to bylo tím, že se báli neúspěchu nebo že nebudou mít dost času.

Jiang Liu se rozhodl destilovat dvakrát právě kvůli svému sebevědomí. A právě proto mu skoro došel čas. Ale právě kvůli tomu se vlastně trochu proslavil. Kdyby nebylo jistého You XiaoMoa, rozhodně by byl nejvýznačnějším člověkem v této zkoušce.

Když Ling Xiao u vchodu viděl, že byl You XiaoMo v obklopení svých bratrů učedníků, mírně vyklenul rty, otočil se a odešel ze Síně mágů.

Zhou Peng si myslel, že svému juniorovi poblahopřeje. Když viděl, že se otočil a odešel, rozběhl se, aby ho dohnal. „První seniore, ty odcházíš jen tak? Neřekneš juniorovi pár slov? Mám pocit, že kdyby ses objevil, byl by velmi šťastný.”

Ling Xiao se otočil a dvojznačně se na něj podíval. On si nemyslel, že by byl You XiaoMo moc šťastný. Ten kluk by si rozhodně myslel, že sem přišel, aby ho přinutil dělat věci, co nechtěl.

Ale na tom nezáleželo. Přece jenom... na to bude spoustu času později!

Když Ling Xiao odešel, You XiaoMo konečně obrátil zrak od všech těch gratulací ke dveřím. Ale neviděl člověka, kterého chtěl vidět ze všech nejvíc. Nemohl si pomoct a cítil, jak se v něm vzdouvalo trochu toho zklamání. Ačkoli byly chvíle, kdy Ling Xiaa vážně nemohl vystát, také bylo spoustu chvilek, kdy se s ním chtěl vážně podělit o šťastné chvilky.

Za šest hodin zkouška konečně skončila.

You XiaoMo to rychle prohlédl, zkoušku složilo 15 z 20 učedníků z Pozemské hory. Tento počet musel být celkem dobrý, neboť úsměv na mistrově tváři ani trochu nepolevil.

Co se týkalo Nebeské hory a Létající hory, ti měli 19 a 14 učedníků. Dohromady složilo zkoušku 48 učedníků.

Bylo to trochu méně než loni. Ale s tím se nedalo nic dělat, protože v dnešní době bylo těžké narazit na slibné mágy. Soupeření mezi velkými sektami začínala být čím dál tím víc intenzivnější. Stačilo se jen o krok opozdit a slibní začínající mágové byli rozebraní.

Ale díky tomu You XiaoMo viděl tu mezeru mezi Nebeskou horou a dvěma ostatními. Navenek měla Pozemská a Létající hora jen o 4 nebo 5 učedníků méně, ale odrážela se v tom také síla těch tří hlavních hor. Nebeská hora byla jasně o krok napřed.

Kdyby Nebeská hora každý rok dostávala stejné množství učedníků, netrvalo by ani pár let a jejich počet by o hodně překonal učedníky na dvou ostatních horách. Naštěstí sekta TianXin neomezovala starší, aby šli z hory a přijali vlastní učedníky. Pravděpodobně to bylo právě kvůli tomuhle, že všechny tři hlavní hory měly vyrovnaný počet lidí.

Když se vrátili na Pozemskou horu, Kong Wen řekl těm pěti učedníkům, co zkoušku nesložili, aby si zabalili věci a šli za mistrem Xiaem. Mistr Xiao zařídí, co bude potřeba dál. Pak rozpustil zbytek lidí kromě You XiaoMoa.

Kong Wen chodil sem a tam, než se najednou zastavil, upřel zrak na You XiaoMoa a řekl: „Sedmý juniore, vypadá to, že jsem tě podcenil.”

You XiaoMo se okamžitě orosil studeným potem. Ta slova byla přece jenom... „Vlastně... mě dobře učíš, mistře.”

Kong Wen mávl rukou. „Není třeba mi lichotit. Mám to v nitru všechno jasné. Když jsem tě přijal za učedníka, hodil jsem tě na krk prvnímu seniorovi. Vážně jsem na sebe nevzal žádnou zodpovědnost jako tvůj mistr. Ale taky mám svoje komplikované těžkosti. Snad to pochopíš. Když jsi teď oficiální a zasloužený učedník, je pár věcí, které ti teď můžu říct.”

„Mistře, rozumím.” Jo, jasně...

Kong Wen pokračoval: „Před několika tisíci lety byla sekta TianXin mnohem menší, než je teď. V té době byl v celé Magické divizi nejsilnější mág 4. řádu, a to byl zakladatel Magické divize. Zakladatel chtěl Magickou divizi vždycky rozšířit, ale neměl to jak udělat. Až do chvíle, než náhodou a díky štěstí narazil na manuál tréninku duše.”

„Co je manuál tréninku duše?” You XiaoMo předstíral, že byl zvědavý. Vlastně to už odhadl.

„Kultivátoři potřebují při tréninku zvláštní techniky. A ani mágové nejsou výjimkou. To, co zakladatel našel, byl svazek technik, co zvyšuje duševní sílu...”

Zbytek byl více méně stejný, co mu už předtím řekl Ling Xiao. Nakonec to v podstatě znamenalo, že se Kong Wen konečně rozhodl předat mu svazek technik na trénink duše. Ale musel složit přísahu, že bude navždy věrný sektě TianXin. A také nikomu nesměl říct obsah té techniky duševní síly, ani jeho blízkým.

„Mistře... pokud se ta přísaha někdy poruší, co se stane?” zeptal se You XiaoMo obezřetně. Ohledně přísah vždycky přemýšlel, jestli vážně účinkovaly?

Muselo se zmínit, že předtím byl ateista. Ale zrovna teď už to neplatilo...
--------------------------------------------

~ Že by se Kong Wen nad sebou konečně zamyslel a začal brát svého sedmého učedníka trochu vážněji? ~
~ Přísahy, přísahy. Brzy dostaneme další nápovědu k Ling Xiaově totožnosti, muhehehe. ~

~ Vstříknout kuřecí krev... to je zase jedno takové pěkné čínské rčení, co se mi nechtělo nijak krabatit. Když někomu dáte injekci kuřecí krve, má se za to, že je plný energie a nepostojí na místě. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Tak schválně aby v tom nebyla nějaká podlost. Najednou by ho mistr tuze rád trénoval... :D No ne, náš malý učedníček si stýská po svém trýzniteli? Kam to zapsat... :D Děkuji zaa překlad. :D

    OdpovědětVymazat