pondělí 15. července 2019

LMW - kapitola 95


Kapitola 95 – Zkouška (2)


Kamenné stupínky byly půl metru široké a metr vysoké. Úplně jako kamenné stupínky, co You XiaoMo viděl v kamenné místnosti v Síni magických bylin.

Kamenné stupínky tady byly o něco vyšší a že jich bylo devět znamenalo, že budou zkoušet devět lidí najednou. Když se lidé ze tří hlavních hor sečetli, bylo jich 72, přesně osm kol.

Pak ten senior začal vyvolávat čísla. Každý, koho vyvolal, si musel jít stoupnout před kamenný stupínek. Jelikož jich bylo jenom devět, z každé hory šli pokaždé tři lidé.

První skupinu lidí vyvolali velmi rychle a tři učedníci z Pozemské hory stáli před třemi stupínky nejvíce napravo. You XiaoMo těch dalších šest lidí nepoznával, ale bylo velmi snadné odhadnout, kdo byl z Nebeské hory. Hlavy drželi velmi vzpřímeně a vypadali celkem arogantně.

Pak mladý muž donesl přesýpací hodiny a přede všemi je postavil.

Přesýpací hodiny byly plné jemného písku a mladý muž je otočil a položil na stůl. Jemný písek se začal pomalu sypat dolů. Tímto předmětem sekta TianXin odměřovala čas. Když se všechen jemný písek dostal dolů, znamenalo to, že první skupině vypršel čas.

You XiaoMo zjistil teprve teď, že zkouška byla časově omezená. Naštěstí se připravil relativně zevrubně. Jinak by ty přesýpací hodiny pravděpodobně ovlivnily stav jeho mysli. Viděl, že pár učedníků se už na ně nervózně dívalo.

Jakmile zkouška začala, devět učedníků si vzalo magické byliny, co jim připravili na kamenném stupínku.

Výroba magických pilulek byl jednotvárný a nezajímavý proces, ale výroba jedné magické pilulky 2. řádu nevyžadovala tolik času.

Když spadlo poslední zrnko písku, první kolo skončilo. Postupně k posouzení přinesli devět magických pilulek, neboť ne každá hotová pilulka byla dobrá. U některých pilulek mohlo během procesu mísení dojít k chybám a mohly být bezcenné, takže bylo třeba zkontrolovat, jestli byly účinné.

You XiaoMo stál vzadu, takže neviděl jasně, co se vpředu dělo. Takže neměl na výběr a musel se postavit na špičky, ale než začal jasně vidět, posouzení už skončilo. Z těch devíti učedníků byli někteří v dobré náladě, někteří byli skleslí a někteří dokonce vypadali, že se co nevidět rozbrečí. Ten, co se užuž rozbrečel, byl z Pozemské hory.

Když se ti tři učedníci vrátili, Kong Wen lhostejně řekl pár slov útěchy a povzbuzení. Vpředu začalo druhé kolo.

Dívat se, jak ostatní vyrábějí magické pilulky, bylo velmi nudné. Ale bylo v tom taky pár výhod. Člověk mohl pozorovat techniky a počínání druhých při výrobě magických pilulek. Poučit se z této zkušenosti bylo pro You XiaoMoa také výhodné, takže natáhl krk a díval se s nadšeným zájmem.

Po druhé skupině přišla třetí, to byla skupina od čísel 7 až 9.

You XiaoMo zkontroloval číslo na štítku, co měl v ruce, a když zaslechl seniora vyvolat číslo sedm, zklidnil své nitro a předstoupil společně s druhými dvěma učedníky. Stál před sedmým kamenným stupínkem a zblízka konečně viděl, co na něm bylo.

Uprostřed kamenného stupínku byl černý kotlík. Před kotlíkem byly tři druhy magických bylin na jednu magickou pilulku. Dohromady tam bylo dostatek materiálu na dvě pilulky stejného typu. To naznačovalo, že pokud člověk spotřeboval obě proce a nevyrobil žádnou pilulku, neuspěl. You XiaoMo si vzal magické byliny a podíval se na ně. Tyto magické byliny se vlastně používaly na výrobu magické pilulky Rezervní energie.

Během své tříměsíční kultivace v ústraní vyrobil mnoho druhů magických pilulek. Jednou z nich byla pilulka Rezervní energie, ale tolik jich nevyrobil. Navíc když si před třemi dny vzal od mistra Zhaa magické byliny, byl mezi nimi i materiál na pilulku Rezervní energie. Takže měl z této magické pilulky celkem silný dojem.

Pilulka Rezervní energie byla nejtypičtější pilulka 2. řádu. Byla to pilulka, která kultivátorům nízkého řádu pomáhala prolomit. Některým kultivátorům se nepodařilo prolomit, protože jim chyběl dostatek duchovní energie. V takovém případě bylo třeba pilulky Rezervní energie, neboť magická síla obsažená v pilulce se dala přeměnit na nával duchovní energie, co kultivátorovi pomohla prolomit do dalšího řádu.

Ale to nebyla její nejvíce rozhodující charakteristika. Její jedinečnost tkvěla v tom, že od mága vyžadovala víc než obyčejná pilulka 2. řádu. Destilace se dala provádět jenom víckrát a ne méněkrát. Energie magické pilulky musela být ryzí. Pokud v ní bylo příliš mnoho nečistot, považovala by se za bezcennou.

Tato obtížnost samozřejmě pro You XiaoMoa nic nebyla, protože měl výtečnou techniku destilace. Každou pilulku destiloval minimálně dvakrát, než byl spokojený. Jedinou výjimkou bylo, když pilulku vyráběl poprvé.

Ale když se podíval, co dostali ostatní dva učedníci, zjistil, že měli velmi jednoduché magické pilulky 2. řádu. Předtím viděl, že senior někomu řekl, aby rozdal magické byliny. Zdálo se to nahodilé, takže měl možná prostě smůlu a dostal relativně obtížnou magickou pilulku. You XiaoMo se podíval na přesýpací hodiny vpředu. Písek se začal teprve přesýpat, takže v klidu pustil magické byliny do kotlíku.

Když první dvě kola proseděl, zhruba odhadl, za jak dlouho se hodiny přesypaly. Byla to vlastně půl hodina. Jedna magická pilulka za hodinu. Tahle doba pro něj byla přehnaná. Při své nynější rychlosti mohl během hodiny vyrobit skoro 10 pilulek.

Bylo tu mnoho přihlížejících, ale více než polovina se jich dívala na You XiaoMoa.

Ale You XiaoMo upíral pozornost na kamenný stupínek, takže si nevšiml, že se na něj dívalo tolik lidí. Většina mezi nimi čekala, až to zvoře. Prostě nevěděl, že byl tak slavný.

---

Mezi tou skupinou lidí se You XiaoMovi chladně ušklíbala jedna pěkná dívka.

Ta dívka nebyl nikdo jiný než Tang YunQi. Ta byla mág 3. řádu, takže tady neměla co dělat. Ale jelikož byla dcera velmistra, stráže jí nebránili ve vstupu a nechali ji jít dovnitř s davem.

„Juniorko Tang, myslím si, že tohle je rozhodně You XiaoMoův konec.”

„Byl učedníkem jenom šest měsíců. Rozhodně nedokáže vyrobit magickou pilulku Rezervní energie. A i kdyby jednu vyrobil, bude mrtvá. Musím říct, že pilulka Rezervní energie od mága vyžaduje hodně.”

Mrtvá magická pilulka znamenala bezcennou pilulku.

Tang YunQi našpulila svoje jasně rudé rty a chladně se ušklíbala. „Nechci, aby jen nebyl schopen vyrobit magickou pilulku. Chci, aby se před každým ztrapnil. Teprve pak se dokážu zbavit této nenávisti ve svém srdci.”

„Správně. Jak se opovážil, aby juniorka Tang...” Než to ta učednice dořekla, Tang YunQi na ni chladně a nenávistně upřela zrak, takže se okamžitě začala až moc bát, aby to dokončila.

Při pohledu na juniorčin ledový výraz se nikdo další neodvážil nic říct. Ačkoli to neřekli, v duchu v tom měli velmi jasno. Bylo to před třemi měsíci, kdy juniorka Tang dostala od toho nejvyššího staršího facku.

Lidé, co tehdy byli u toho, viděli, jak tvář juniorky Tang rychle zrudla a opuchla. To vzezření bylo tak ošklivé, jak si jen dalo představit. Bylo celkem dost lidí, co měli z jejího neštěstí potají radost, ale nikdo se jí to neodvážil říct do tváře. Jedna juniorka se před Tang YunQi prořekla a ta jí potom zničila tvář.

Žádný rozruch to nezpůsobilo jen proto, že ta juniorka byla příliš vyděšená, že by ji Tang YunQi potrestala, a tak to svému mistrovi neřekla. Ale hodně lidí o tom vědělo. A ti lidé se začali Tang YunQi bát čím dál tím víc. Všichni měli pocit, že od toho incidentu začínala být juniorka Tang mnohem nemilosrdnější a hrozivější.

„První seniore, podle toho, co vidím, tvůj junior není v dobré situaci.” Na okraji davu lidí odvrátil vysoký pohledný muž oči od Tang YunQi a její skupiny a tiše promluvil na pohledného muže s pěknými rysy po jeho boku.

„Zhou Pengu, kdy ses naučil tak moc mluvit?” Ling Xiao po něm střelil pohledem.

Ten muž byl vlastně člověk, co před dvěma měsíci skončil se svou kultivací v ústraní, Zhou Peng. Když vyšel z ústraní, bylo těžké si nevšimnout jeho impozantního chování. Předtím se tvářil vždycky prostě a upřímně, ale nyní se mu na tváři ukázal náznak mazanosti, zvlášť když se mu občas zaleskly oči.

Když Zhou Peng zaslechl Ling Xiaova slova, poškrábal se ve vlasech. Úsměv na jeho tváři vypadal obzvláště upřímně a přímočaře, nebyl ani trochu prohnaný. „První seniore, jen se o juniora bojím. Při pohledu na výraz juniorky Tang a dle její povahy to vypadá, že musí mít něco za lubem.”

„Za lubem? Pche!” odfrkl si Ling Xiao. Pohled mu padl na You XiaoMoa, co byl naprosto pohlcený ve výrobě magických pilulek, a výraz na tváři mu mnohem zněžněl. „Věřím v juniorovy schopnosti. Nezklame mě.”

Tato víra nebyla bezdůvodná. Sledoval, jak You XiaoMovy schopnosti rostly, a při svých nynějších schopnostech pro něj nebylo obtížné vyrobit magickou pilulku 2. řádu. Tedy pokud mu Tang YunQi nenahradila pilulku 2. řádu pilulkou 3. řádu. Ale čekal, že se toho neodváží, protože kdyby se na to přišlo, nepřišla by o tvář jenom ona. Ovlivnilo by to Nebeskou horu a dokonce i jejího otce.

Zhou Peng chtěl říct „máš v něj přílišnou důvěru”, ale když se podíval na jeho neochvějný výraz, ovládl se a zůstal zticha.

Zrovna v této chvíli byl You XiaoMo v koncích kvůli problému před svýma očima.

Důvodem bylo, že po půlce procesu výroby magické pilulky najednou zjistil, že jeho kotlík byl na dně nakřáplý.

Na začátku ta puklina nebyla velká. Ale když dovnitř vlil duševní sílu, zvětšovala se, jako kdyby se ze dna pomalu rozšiřovala ven. Zjistil to, zrovna když chtěl začít s mísením magické pilulky. Tohle nebylo poprvé, co něco takového zažil, ale tentokrát byla ta trhlina příliš velká. Kdyby použil trochu víc síly, kotlík by mohl naprosto vybuchnout.

You XiaoMo trochu váhal, ale stejně nakonec stáhl ruce.

Tento počin upoutal pozornost spousty lidí.

Jen chvíli před tím, než začal mísit magickou pilulku. Všechny to překvapilo, protože jeho počínání bylo velmi rychlé. Ostatní byli stále v procesu destilace a on už pokročil k procesu mísení. A když teď viděli, že to vzdal, měli pocit, že se to dalo akorát čekat, a pomysleli si, že jednal zbrkle, a proto selhal.

You XiaoMo v tichosti zvedl ruku, aby upoutal seniora. „Starší, můj kotlík je poškozený.”
--------------------------------------------

~ Tang YunQi už jenom čeká, kdy ji semelou boží mlýny. ~
~ Tak nějak nechápu, co YXM všem udělal, že mu všichni přejí to nejhorší... vždyť pořád kultivuje v ústraní! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. A jistě se ten kotlík nerozbil sám, že... Asi bych ten kotlík narvala škodné na hlavu a pořádně do něj řáchla. Možná by se jí to v palici trochu srovnalo. :D Děkuji za další kapitolu. Jsem zvědavá, co na to zkoušející... :D

    OdpovědětVymazat