pondělí 1. července 2019

LMW - kapitola 92


Kapitola 92 – Rozpačité pocity


Čas plynul jako voda...

Ten, jenž měl kultivovat v ústraní deset dní až půl měsíce, tedy You XiaoMo, pod nadějným sledováním jistých lidí konečně vyšel ven.

Musí se zmínit, že během těch tří měsíců Fang ChenYue sem tam přicházel k jeho pokoji a chvíli před dveřmi sténal a bručel. Během těch chvil těch pár učedníků ve vedlejších pokojích vyběhlo ven, aby si s ním promluvili.

Fu ZiLin se také zastavil. Tento druhý senior byl mnohem břitčí a přímější. Přišel přímo k You XiaoMovým dveřím, zahlížel na ně, vypustil nával chladného vzduchu a pak odešel. Říkalo se, že v takových chvílích sousední učedníci zůstali u sebe v pokoji celý den.

Ling Xiao se také zastavil, ale přišel jenom jednou...

„Juniore, kdyby byli všichni učedníci sekty TianXin jako ty, už by se nemusela starat o to, jak zesílit!” Ling Xiao se usmál a objal zhrouceného You XiaoMoa, co byl vážně teplý a hladký jako nefrit.

You XiaoMo vypadal nesvůj a provinile se díval na rozkopnuté dveře. Jelikož jistý někdo použil příliš mnoho síly, jedny veřeje to vyrazilo z pantů a teď osamoceně ležely na podlaze.

Správně, Ling Xiaovým „jednou” se mínilo toto jednou.

Byl ještě přímější než Fu ZiLin, zvedl nohu a rozkopl dveře, co byly pevně zavřené celé tři měsíce. Ozvalo se hlasité bouchnutí, co vyděsilo sousedy. Ale nikdo se neodvážil vyjít ven, neboť každý návštěvník byl strašlivější než ten předešlý. Bylo by divné, kdyby se odvážili vyjít ven.

Když Ling Xiao vtrhl dovnitř, spatřil You XiaoMoa hroutícího se nazad, takže celý poskočil úlekem. Přiběhl, aby ho chytil, a zjistil, že to bylo kvůli tomu, že spotřeboval svou duševní sílu. Jelikož se mu nepodařilo se včas napít duchovní vody, pozbyl sílu dál stát.

Ling Xiao byl tak naštvaný, že mu začaly trnout zuby, úplně umíral touhou se mu zakousnout do tváře.

„Tentokrát, tentokrát to nebylo záměrné. Vlastně... taky jsem si nemyslel, že to bude tak dlouho...” vysvětlil You XiaoMo, tak nějak mu scházela sebedůvěra.

„Nebylo záměrné?” Ling Xiao pozvedl obočí. „Kdy to vůbec bylo záměrné?”

„Já...” You XiaoMo chtěl nesouhlasit, tohle bylo jedinkrát, kdy to bylo nepředvídané, jasné? Ale když se podíval, jak se Ling Xiao tvářil, měl pocit, že bylo lepší to neříct. Pokud by ho naštval, dalo by to Ling Xiaovi další polínko, a tak změnil téma: „Jak to, že jsi tu? Už jsi to domluvil s tou dražbou?”

Když už se zmínil ohledně dražby, oči se mu také rozzářily.

Ling Xiaovi zacukalo v koutku oka. Temně přimhouřil oči. „You XiaoMo, že ty jsi zapomněl na tu zkoušku za pár dní?”

You XiaoMovi ztuhla tvář. Vážně na to zapomněl!

Ling Xiaovi stačil jeden pohled na jeho tvář a věděl, že to odhadl správně. Odfrkl si, pozvedl bradu a řekl: „Kdybych ti včas nerozkopl dveře, pravděpodobně bys o tom neměl ani ponětí a pokračoval další měsíc nebo dva. Řekni mi, jak mi hodláš poděkovat?”

You XiaoMo si chtěl zabušit do země. Snažil se mít se na pozoru všude možně, ale teď mu stejně dlužil laskavost. Ale rozkopnout člověku dveře, a přesto mluvit tak neohroženě a s ospravedlněním. Tohle bylo poprvé, co na někoho takového narazil.

Nakonec You XiaoMo slíbil splnit pár podmínek, než ho Ling Xiao pustil.

Jelikož Ling Xiao věděl, že pravděpodobně neměl ponětí, co se za ty tři měsíce venku stalo, řekl mu hlavní události. K té záležitosti s Tang YunQi došlo před třemi měsíci. Ačkoli o tom teď mluvilo velmi málo lidí, Ling Xiao mu stejně řekl hlavní podstatu.

Když si to You XiaoMo všechno vyslechl, zakryl si tvář a děkoval svým šťastným hvězdám. Byl vděčný, že si tehdy sám neotevřel pusu.

Druhá záležitost měla co do činění s démony.

Jelikož Ling Xiao odhalil totožnost démona Luo Shana, vykořenili i špehy v ostatních sektách. Když ty agenty v sektách zabili, démoni utrpěli obrovskou ztrátu. Jeden z jejích velitelů hanbou zuřil. Svolal skupinu, co se převlékla za lidi, a provedl překvapivý útok na lidské mágy. Ačkoli byl tento počin velmi ohavný, těch lidských mágů, co takhle zabili, vážně nebylo jen pár. Mezi nimi byl jeden starší ze sekty ChongShan.

Sekta ChongShan nebyla tak velká jako sekta TianXin a QingCheng, ale jejich síla se nedala podceňovat. Neměli v sektě tolik silných lidí jako ty dvě sekty. A když teď jeden z nich zemřel, jejich moc se snížila, takže to celou sektu ChongShan uvrhlo do zmatku.

Sekta QingCheng měla s démony také krevní mstu, takže z nich byli nepřátelé, co nemohli žít pod stejnou oblohou. A tak se ty dvě sekty rozhodly spojit síly proti démonům. Ale než se vydali proti démonům, byli odhodlaní do toho zatáhnout sektu TianXin.

Sekta TianXin jako sekta na první místě se této povinnosti nemohla vyhnout. Tang Fan to prodiskutoval se staršími a nakonec se rozhodl vyslat Ling Xiaa.

Ling Xiao byl prvním učedníkem Válečnické divize. Zaprvé měl mimořádnou sílu. Zadruhé mohl tuto příležitost využít, aby pozvedl prestiž sekty TianXin. A nejdůležitější bylo, že se Tang Fan doslechl, že při tomto útoku na vyhlazení démonů se osobně objeví Luo ShuHe ze sekty QingCheng.

A tak byl toto skutečný důvod, proč Ling Xiao za ty tři měsíce You XiaoMoa nehledal.

Ten útok nebyl úspěšný. Velitel démonů se o něm dozvěděl, a tak předem odeslal své podřízené. A tak se spojeným silám třech sekt nakonec podařilo chytit jen pár vojáků jako krevety a generálů jako kraby. Zbytku se podařilo uniknout.

Všichni vyrazili v dobré náladě, ale vrátili se zklamaní. Ale kvůli tomuto útoku se všechny velké sekty konečně dozvěděli, jak silný Luo ShuHe je. Člověk, co přechytračil těch pár vojáků a generálů, byl on. Kdyby nebylo jeho, pravděpodobně by nechytili nikoho. Toto tažení formálně potvrdilo Luo ShuHeovo postavení jako význačného talentu.

Co se týkalo Ling Xiaa, během tohoto tažení byl jeho výkon nevalný.

Když se vrátil, Tang Fan si ho vlastně zavolal k sobě a den s ním mluvil. O čem mluvili, nevěděl nikdo kromě těch dvou.

You XiaoMo dokázal odhadnout, proč do toho Ling Xiao nešel plnou silou. S největší pravděpodobností to bylo proto, že se nechtěl odhalit. Ale také bylo možné, že prostě neměl náladu pomáhat. Nevěřil, že někdo, kdo dokázal snadno a jednou ranou zabít staršího Jianga, nedokázal chytit jediného démona.

„Seniore Lingu, je ten Luo ShuHe vážně tak mocný?” zeptal se You XiaoMo zvědavě.

Ling Xiao se na něj podíval koutkem oka. „Proč to chceš vědět?”

You XiaoMo rychle potřásl hlavou. „Jsem jenom zvědavý. Podle toho, co jsi řekl, se mu během toho tažení dostalo spoustu pozornosti. Všichni ho budou rozhodně chválit. Ale někteří úzkoprsí lidé ho určitě budou srovnávat s tebou a budou tě znevažovat, aby pozvedli Luo ShuHea. Obvykle to tak je.”

Ling Xiao se pobaveně zasmál při té frázi „úzkoprsí lidé”.

„Juniore, pokud by Luo ShuHe byl závislý na znevažování ostatních, aby sám sebe vyzdvihl a udělal si jméno, tak kvůli těm lidem, co mu pomohou výš, akorát spadne tvrději. Na tomto světě neexistují lidé s tak dobrým srdcem. A i kdyby ano, nebude to ta skupina hlupáků.” Ling Xiaův hlas byl velmi mdlý a tak nějak hypnotický. Ani neuspěchaný, ani pomalý a ani chladný, ani vřelý. Něžný a lhostejný, a přesto bylo pro druhé těžké ho pochopit. Jasně to byla slova zatracení, a přesto je vyslovoval, jako kdyby recitoval poezii.

You XiaoMo se přehnaně šklíbil. Tenhle člověk vlastně lidi zatracoval tak elegantně. „Ale ublížilo to tvé reputaci, nebo ne?”

Ačkoli to neslyšel na vlastní uši, uměl si představit, co ti lidé řekli. Muselo to být něco zraňujícího.

„Mojí?” Ling Xiao se ďábelsky usmál, celý zářil, jak říkal: „Juniore, jsi si jistý, že utrpěla moje reputace?”

You XiaoMovi spadla brada a měl svázaný jazyk. Samozřejmě, tenhle člověk předstíral, že je Lin Xiao. A přesto nikdy nebral nic ohledně Lin Xiaa vážně. Pokud to takhle půjde dál, všechno, na čem Lin Xiao pracoval, bude naprosto ztraceno.

You XiaoMo tři sekundy Lin Xiaa v tichosti oplakával.

„Dobrá, měl by ses také připravit. Zkouška je za tři dny. A nebudou ji skládat jenom učedníci z Pozemské hory. Učedníci z Nebeské a Létající hory, co vstoupili před půl rokem, se budou také účastnit. Bude tam celkem dost lidí. Musíš se mentálně připravit, abych kvůli tobě neztratil tvář, až na to přijde,” mluvil Ling Xiao upřímně, zatímco vstal a poplácal ho po rameni.

You XiaoMo na něj okamžitě zahlížel. Co tím myslíš ztratit tvář? Jestli já ztratím tvář nebo ne, s tebou nemá co dělat!

Samozřejmě se ta slova odvážil zakřičet jenom v duchu.

Po dvou hodinách povídání si Ling Xiao příhodně vzal dvě nádoby magických pilulek a odešel. Všechno to byly magické pilulky 2. řádu. Při své tří měsíční kultivaci v ústraní You XiaoMo vyrobil spoustu pilulek. Kromě pilulek na dražbu vyrobil navíc dvě nádoby a pořád mu celkem dost zbylo.

Když odešel, You XiaoMo vzal pár nádob s magickými pilulkami 1. řádu, co vyrobil už dřív, a zamířil do Síně magických bylin.

Než se odebral do ústraní, často chodil do Síně magických bylin, aby si vybral přes tisíc magických bylin 1. řádu. Ačkoli teď měl magické byliny ze své dimenze, kdyby si nešel do Síně magických bylin vyzvednout byliny, bylo by snadné, aby ho ostatní začali podezírat.

Zrovna když chtěl vejít do Síně magických bylin, You XiaoMo narazil na člověka, co se vždycky záhadně objevil a zmizel, na Fu ZiLina.

Když ho You XiaoMo spatřil, vzpomněl si, co mu řekl sousední učedník. Tento druhý senior ho údajně přišel hledat a vypustil závan chladného vzduchu. Když si tu scénu představil, nedokázal se přimět k úsměvu. Když ho teď viděl, ten pocit byl ještě intenzivnější.

„Druhý seniore. Potřebuješ ode mě něco?” You XiaoMo mrkl, zatímco se díval na bezvýrazného Fu ZiLina, jak k němu šel.

Fu ZiLin na něj celkem dlouho zíral, než řekl: „Dlužím ti laskavost.”

Pak odešel. You XiaoMo si myslel, že tento druhý senior byl vážně rozpačitý. Ale tak rozkošně rozpačitý!

Jak You XiaoMo vešel do Síně magických bylin, okamžitě přišel k mistru Zhaovi za přepážkou. „Mistře Zhao, tady je 200 magických pilulek. Spočítej si je. Jsou tu všechny.”

Mistr Zhao si je vzal a aniž by jim věnoval druhý pohled, založil je. Zvedl svůj štětec a řekl: „Čtyři sta magických pilulek za tři měsíce. To je v porovnání s předchozími výsledky celkem málo. Chceš si vzít víc magických bylin?”

„Ano. Ale tentokrát si chci vzít magické byliny 2. řádu,” promluvil You XiaoMo trochu rozpačitě. Přece jenom nemohl říct, že měl svoje vlastní magické byliny.

Mistr Zhao konečně překvapeně vzhlédl.
--------------------------------------------


~ Z deseti dnů až půl měsíce se vyklubaly měsíce tři! Taky bych chtěla mít takovou volnost, i když by mi pravděpodobně chybělo jídlo, na magické pilulky bych si nezvykla. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat