středa 10. července 2019

ABO - kapitola 29


Kapitola 29 – Bitva mech


V době, kdy se ti dva vrátili na koleje, už bylo po půl dvanácté. Lin Yuan se během svého tréninku zpotil, a tak šel zpět do své ložnice, aby se vykoupal, vysušil si vlasy a hodil oblečení do pračky. Pak si lehl na postel.

To vzrušení z tréninku ještě pořád nepominulo, a tak se Lin Yuan necítil ani trochu ospale.

Lin Yuan si nasadil helmu a přiměl se uvolnit, brzy se přihlásil k holografické síti Impéria.

Přesně jak řekl Caesarovi, jeho uživatelské jméno na holografické síti bylo Koule. Registroval se, když mu bylo deset a jeho avatár byla malá kulatá sněhová koule.

Dětská estetika... Lin Yuan to odmítal komentovat.

Avatáry na virtuální síti si uživatelé volně vybírali, a proto když člověk kráčel ulicemi holografické sítě, bylo normální vidět různá čiperná zvířata, rostliny, pohledné muže a nádherné ženy... dokonce dinosaury.

Tohle byl virtuální a jedinečný svět.

Aby to všechno bylo přístupné dětem, avatáři všech těch strašlivých zvířat byli samozřejmě nahrazeni chibi verzemi.

Malá sněhová koule Lin Yuan a jeho bývalí spolužáci se obvykle zdržovali kolem ulice A1 v obchodní čtvrti.

Ulice A1 byla zasvěcená trhu s mecha, prodávaly se tu různé modely mecha, ale mecha řádu B a výše byla samozřejmě pod kontrolou vlády, takže se přímo dala prodávat jenom mecha řádu C, D a E.

Lin Yuan vešel do velkého obchodu s mecha, nedokázal přestat slintat při pohledu na různě barevná vystavená mecha.

Tento obchod prodával největší a nejucelenější nabídku mech, celý rok se držel na prvním místě obchodů s mecha s nejlepší pověstí a jejich služby zákazníkům byly obzvláště dobré. Povídalo se, že zásoby jednou za měsíc doplňovali přímo z mecha továrny na Cepheu, kde měli přístup ke zboží jako první. Nejucelenější nabídka nejnovějších modelů mecha jim zaručovala vytrvalý proud zákazníků.

Když byl Lin Yuan ještě doma, často se do tohoto obchodu chodil koukat.

Jakmile vešel do obchodu, zíral na rudé mecha umístěné na velkém výstavním stupínku. Už dlouho byl fanouškem tohoto mecha. Toto rudé humanoidní mecha bylo letošním nejnovějším modelem, jeho design byl velmi nádherný, v novém kovu se oslnivě odráželo světlo z místnosti.

Lin Yuan přešel k pultu a zdvořile se zeptal: „Kolik stojí toto mecha?”

Šéf se usmál. „Tohle je letošní nový Syrex C3. Pokud chcete, můžu vám dát slevu, za 450 tisíc křišťálových mincí.”

„...uch, nemám dost mincí.”

Šéf se dál usmíval. „To nevadí, můžete se vrátit, až našetříte dost, ne? Nebo se chcete podívat na jiné modely? Co takhle tamten bílý? Ačkoli to je starší model, cena je mnohem dostupnější, jenom 200 tisíc křišťálových mincí.”

„...” Lin Yuan v tichosti polkl, otočil se a odešel z obchodu s mecha.

Být švorc bylo tak tragické...

450 tisíc, vydělal by vůbec tolik, když by prodal všechny své orgány?

Zdálo se, že našetřit dost peněz, aby si mohl koupit mecha, byl nemožný sen. Mohl akorát doufat, že po maturitě bude sloužit v dobré jednotce a že si časem bude moct koupit pěkný dům a vzít tam matku a sestru. A možná že mu dokonce i přidělí mecha...

Když vás život srazí na kolena, těšte se na lepší budoucnost. To byla ta nejlepší motivace.

Nálada se mu zvedla a Lin Yuan se otočil k ulici C1 v herní čtvrti.

Stejně jako byla ulice A1 v obchodní čtvrti a ulice B1 v zábavní čtvrti, první ulice v herní čtvrti byla ulice C1 a byla to ta nejrušnější ulice celé herní čtvrti. Ta ulice byla prostě nacpaná lidmi, i když se silnice mohly automaticky navrstvit, aby se zabránilo dopravní zácpě, Lin Yuana stejně udivilo, když viděl tolik lidí pohromadě.

Ulice C1 byla nejrušnější, protože se tu nacházela mecha herní část. Mnoho dětí jako Lin Yuan, jejichž rodiny si nemohly dovolit vlastní mecha, rádo chodilo sem a hrálo virtuální válečné hry.

Na rozdíl od holé reality byl onlinový svět stále celkem nádherný. Každý člověk, co se tu poprvé zaregistroval, dostal od systému zdarma mecha řádu C. I když to byl velmi starý CR model, bylo to lepší než nic.

Navíc mecha se dalo vylepšit prostřednictvím onlinových soubojů. Když jste hru vyhráli s CR mecha nízkého levelu, systém vám dal za odměnu určitou sumu kreditů.

Když jste si našetřili dost kreditů, mecha se dalo modifikovat a vylepšit, ale také jste si mohli z virtuálního obchodu prostě koupit nové mecha.

Lin Yuan tu začal hrát, když mu bylo 15. Za tři roky bylo jeho mecha už v řádu CA, což byl ten nejvyšší možný řád ve virtuální mecha bojové hře.

Lin Yuan vešel do veřejné haly a zjistil, že tu bylo mnohem rušněji než obvykle, pořádala se tu nějaká akce?

Lin Yuan zvědavě přešel k obrovskému monitoru v hale.

„Vážně Malý princ přijde?”

„Tak dlouho se nepřihlásil, ha! Proč se dneska najednou ukázal?!”

„Doufám, že se s ním budu moct vyfotit!”

Při pohledu na obrovskou obrazovku veřejného chatu zaplaveného zprávami Lin Yuan konečně pochopil, proč bylo v herním sálu dneska tak rušno.

Malý Princ – na virtuální mecha bojové scéně nebyl nikdo, kdo by toto ID neznal.

Povídalo se, že byl neporazitelný, neporažený. Byl na prvním místě bojového žebříčku se 100% mírou výher a 30 miliony kreditů. Za ta léta ho nikdo nepřekonal, byl prostě onlinový bůh.

Když Lin Yuan začal hrát online, doslechl se o jeho různých legendárních skutcích, ale nikdy ho neviděl se přihlásit.

Kdo mohl čekat, že když se impulzivně přihlásil, měl vlastně šanci setkat se s tímto avatárem řádu Boha, co se také nečekaně přihlásil?

Lin Yuan, nakažen vášní davu, si nemohl pomoct a také byl vzrušený.

A ještě víc vzrušující bylo, ten Malý Princ vlastně v sále otevřel salónek a název toho salónku byl dostatečně přímočarý, že lidé skřípali zuby— Čekám na výprask. (Pozn.: Čekám na výprask / Učení zdarma = internetový slang, co vyznívá velmi, velmi arogantně). 

Tento muž byl až příliš arogantní, že? Jak si mohl být tak jistý, že ho nikdo nemohl přemoci?

Lin Yuan si nemohl pomoct a pomyslel na to síťové ID Malý Princ. Aby si vybral tak laciné jméno, tenhle chlápek evidentně neměl dobrý vkus. Možná byl jako on, chudé děcko, jehož rodina si nemohla dovolit vlastní mecha, a tak si mohl s mecha hrát akorát online.

Když Lin Yuan viděl, že ten člověk na prvním místě arogantně seděl v salónku „Učení zdarma”, v Lin Yuanově nitru okamžitě vzplál bojový duch.

Jeho procento výher v onlinových mecha bitvách bylo přes 85%, ale tento princ měl vlastně 100%, to bylo až příliš neskutečné. Kvůli těmhle 100% měli lidé vážně nutkání jej zmlátit!

Lin Yuan neváhal a přímo zažádal o přijetí do salónku vyzyvatele. Jeho žádost byla téměř okamžitě přijata.

Překvapivé bylo, že jakmile vstoupil, salónek se uzamknul a byl jenom pro diváky. Nebylo dovoleno, aby se k bitevnímu scénáři přidalo žádné další mecha.

V aréně bylo jenom Lin Yuanovo CA177 a protivníkovo CA101, rohože pro diváky byly hustě nacpané.

Oba dva měli před číslem modelu mecha CA, to bylo jasně nejnovější a nejvyšší úroveň mecha v onlinovém souboji. Ale Lin Yuanovo bylo rudé humanoidní, zatímco protivník měl... bílého ptáka?

Tvar mecha byl navržený buď pro pozemské válčení, nebo vzdušné válčení. Pozemské válčení zahrnovalo vlky, lišky, štíry, pavouky, lvy, hady a jiné druhy, ale nejběžnějšími v pozemském válčení byly lidská mecha, jelikož byla ve všech aspektech bitvy nejvyváženější. Vzdušná bojová mecha zahrnovala draky, ptáky, včely, fénixe, motýly atd. Charakteristiky každého mecha byly také jiné.

Jenom mecha řádu S se mohla proměnit na více než jednu výše zmíněnou podobu. Mecha nižšího řádu se nemohla proměňovat. Náklady na výrobu mecha řádu S byla bohužel příliš vysoká, v celém Impériu jich bylo zhruba jen deset. Většina mecha sil v armádách byla stále mecha řádu C. Kvůli různým bojovým požadavkům byla nezbytná výroba různě tvarovaných mech.

Když Lin Yuan spatřil, že protivník pilotoval bílého ptáka, nebál se. Ačkoli vzdušná bojová mecha mohla létat, v porovnání s pozemními typy byla celkem nestabilní. A mecha řádu C nemohla létat nijak vysoko, dobře mířený útok je mohl srazit na zem.

Na Lin Yuana to nezapůsobilo a zavolal: „Ty jsi ta neporažená legenda? Pojď mě učit!”

Druhá strana se usmála a řekla: „Ach, já tě poučím, neboj se.”

„...”

Tenhle chlápek byl vážně až příliš arogantní!

Lin Yuan se zhluboka nadechl. Pak pohnul svým CA177, předvedl nádherný skok a bez váhání se řítil ke svému protivníkovi. Vytasil obrovský elektromagnetický meč, co měl na zádech, a natočil čepel tak, aby udeřila do protivníkova krku!

Úhel meče byl výtečný, téměř celá oblast protivníkovy hlavy byla zahrnutá v dosahu útoku elektromagnetického meče. I kdyby druhá strana okamžitě vzlétla, rozhodně by ho čepel zasáhla!

Publikum překvapeně vykřiklo—

Nečekané bylo, že se protivník nerozhodl vzlétnout, místo toho mrštně proklouzl pod podpažní jamkou humanoidního mecha a ukázal se za ním!

Lin Yuana to nerozrušilo. Když viděl, že se protivník vyhnul, svižně se otočil, aby mu uštědřil uhlazený a čistý kop z otočky!

Ale bílý pták prostě vzlétl, roztáhl křídla, aby letěl výš a výš. Vrhal na mecha, co zůstalo na zemi, obrovský stín.

Lin Yuan okamžitě zvedl paže svého mecha pod úhlem 60°, lokty se mu protáhly a částicová děla skrytá v pažích mecha nemilosrdně vystřelila tři rány! Trajektorie těch tří střel byly nesmírně přesné, letěly odděleně, ale zároveň spolu. Mířily na ptákova křídla, břicho a hlavu. Pokud jedna z nich zasáhne svůj cíl, pták se zřítí k zemi!

Dav přihlížejících zadržel dech...

Na prahu okamžitého nebezpečí se pták najednou stočil doprava a udělal 360° vzdušné salto. Tři střely se mu nebezpečně blízko otřely o křídla, jak proletěly kolem!

Publikum okamžitě vybuchlo—

„Můj bože, vyhnul se tomu!”

„Kdybych byl na jeho místě, byl bych na šrot!”

„360° vzdušné salto! Pilot se v mecha taky otáčí, netočí se mu hlava?”

„Malý Princ je vážně jednička! Je příliš silný!”

„Tenhle chlápek Koule je taky celkem silný, viděli jste úhel těch tří střel? Ne každý by se tomu mohl vyhnout!”

„Upřímně, kdybych to byl já, nedokázal bych se vyhnout ani té první ráně mečem...”

„Oba dva to jsou experti!”

Zatímco diváci si vzrušeně povídali, Lin Yuan na bitevním poli ještě nepřišel o svého bojového ducha a manévroval svým humanoidním mecha, aby pronásledovalo ptáka. Pálil po něm jednu vlnu elektromagnetických vln světelné energie za druhou, ale žádná nezasáhla!

Lin Yuan se cítil nesmírně deprimovaně!

Navenek to vypadalo, že svého protivníka udržoval v běhu, ale ve skutečnosti byl v naprosté nevýhodě. Mohl se upracovat k smrti a nezískal by navrch, zatímco druhá strana ho mohla vést po bojišti, jako když člověk venčí domácího mazlíčka v poklidné procházce.

Lin Yuan už dlouho nehrál tak vzrušující souboj!

Taková nevýhoda ho nečekaně rozpálila ještě víc! Vybavil si ten dnešní intenzivní útočný dril v tréninkovém sálu. Čím byly okolnosti obtížnější, tím bylo třeba, aby byl člověk klidný. Horkokrevnost byla dobrá věc, ale když jí bylo příliš, akorát to protivníkovi mohlo dát výhodu.

Lin Yuan se rychle přinutil se zklidnit a stáhl své částicová děla. Stál na místě, připravoval se na obranný protiútok.

V té chvíli najednou vyskočila systémová hláška o čase a dvě mecha to okamžitě teleportovalo zpět do jejich údržbových doků.

Lin Yuan ztuhl – onlinové bitvy měly časový limit 20 minut, to už s tím chlápkem bojoval 20 minut? Běžně své protivníky porazil během tří minut nebo, pokud narazil na hráče s vyšším levelem, ho během tří minut porazil protivník. Takže tohle bylo poprvé, kdy Lin Yuan zažil bitvu, co se během dvaceti minut nerozhodla.

Lin Yuan byl tak nějak zmatený a pomyslel si: Proč neoplatil útok? Upřímně řečeno, kdyby bojoval, už bych prohrál.

No ano, vzorec přemýšlení legendy byl pro normálního člověka příliš nepochopitelný.

Jelikož ta dvě mecha nedošla žádné újmy, systém jim automaticky přidělil skóre podle manévrování mecha. Konečným vítězem byl Malý Princ, který získal 300 kreditů.

Scéna okamžitě vybuchla nadšeným potleskem.

Lin Yuan byl tak nějak nespokojený: „Pojďme znovu!”

Ale protivník odpověděl: „No, ne, jsem ospalý.”

...Jak to, že měl kvůli každé větě tohohle chlápka nutkání ho praštit?

Lin Yuan byl chvíli zticha, pak poslal žádost o přátelství a otevřel soukromý chat: „Přihlásíš se potom později?”

Ta slova byla jako dítě, co tahalo dospělého za ruku a s očekáváním se ho ptalo: Máš ještě nějaké sladkosti?

Jakmile Lin Yuan ta slova poslal, nemohl si pomoct a mírně se uzarděl.

V kontrastu s tím byl Malý Princ stále velmi klidný: „Budu zpět, poslední dobou mám trochu volného času.”

Lin Yuan se okamžitě vzrušeně zeptal: „Tak zítra večer, můžeme si znovu zahrát?”

Malý Princ zívl: „Proč bych si s tebou měl hrát, máš tak nízký level.”

Lin Yuan: „...”

Malý Princ: „Pokud tedy nechceš být mým učedníkem.”

Lin Yuan: „...”

Malý Princ: „Co ty na to? Myslím, že tvoje bojové instinkty nejsou vůbec špatné, jen ti chybí praktické zkušenosti. Pokud mě budeš oslovovat mistře, můžu vynaložit trochu toho času a učit tě.”

...Tenhle člověk měl vážně hroší kůži.

Ale také byl vážně silný.

Jak byl silný? Tak silný, že ho v přímém souboji nedokázal ani zasáhnout.

Každopádně byl současnou jedničkou v herních mecha bojích. Lin Yuan neviděl žádnou nevýhodu v tom, že se stane jeho učedníkem. Jak na to Lin Yuan pomyslel, přímočaře řekl: „Mistře! Prosím, uč mě!”

„Dobře, chytrý učedník~” Malý Princ poslal emoji objetí a pak mu přímo poslal 1.000.000 kreditů.

—Lin Yuana to omráčilo.

Vážně to byl jeden milion? Udělal chybu?

Ale tenhle chlápek měl absurdní množství kreditů, ne? Tak děsivě obětavý, jen co na sebe vzal úkol. Vážně to byla legendární jednička...

Ale... Byl to tak dobrý pocit nechat se vychovávat mistrem!

Malý Princ: „Vezmi si ty kredity a kup si nové mecha, omezoval ses na používání humanoidních mech, vyzkoušej pozemního vlka a vzdušného ptáka. Až ty dva dokonale zvládneš, zbytek bude hračka.”

„Ano, děkuju, mistře!”

Lin Yuan si vzal kredity, co mu mistr daroval, a utíkal do obchodu s mecha. 500 tisíc kreditů směnil na stříbrné mecha typu vlka a zbývajících 500 tisíc plus 300 tisíc vlastních použil na rudého ptáka.

V této bojové hře mělo mnoho expertů ve vysokém levelu více než jedno mecha. Lin Yuan neměl tolik kreditů, a tak měl jenom jedno humanoidní mecha, vylepšenou verzi toho, co mu systém prvně dal.

Dneska díky svému mistrovi najednou získal dvě nová mecha. Vzrušený Lin Yuan skočil do kokpitu svých nových mecha, aby se rozhlédl uvnitř. A pak ve vší vážnosti uzamkl svá nová mecha ve svém kapesním prostoru. Potom se spokojeně odhlásil a šel spát.




V sousední ložnici. Caesar si sundal svou virtuální helmu a jemně si promnul spánky.

Zajít tak daleko a předstírat, že byl arogantní hráč ve vysokém levelu, jen aby mohl Lin Yuana přijmout za svého učedníka. Měl jenom jeden cíl—

Pokud by cizí člověk dal Lin Yuanovi drahý dárek, pak by ho se svým temperamentem určitě nepřijal. Ale pokud by to byl jeho mistr, měl záminku, proč mu později posílat dárky. A mohl ho také mnohem příhodněji učit. A také se s ním mohl dokonce sblížit... ne?




Autorova poznámka:

Vidím, že celkem dost čtenářů tu propírá síťové ID Malého Prince, tady je malé extra divadlo—

Pětiletý Caesar sledoval Briana, jak každý den rozebíral mecha a hrál si s nimi, a tak se o mecha také začal silně zajímat. Ale k imperiálním mecha v paláci se nedalo tak snadno dostat, a tak chtěl Caesar bojovat online.

Caesar: Královský bratře, chci hrát online Mecha Bitvy, ale registrace síťového ID je závazná, jaké bude dobré jméno?

Sylvan: ...Prostě si říkej Malý Princ!

Caesar: Ale copak lidé neodhadnou mou totožnost?

Sylvan: Ty hlupáku! Pokud si budeš říkat Malý Princ, kdo bude hádat, že jsi vlastně skutečný princ? Tomuhle se říká pod svícnem největší tma, to nechápeš?!

Caesar: Aaaach! Tak jaké máš ty ID?

Sylvan: …

Caesar: Královský bratře, jak se jmenuješ? Přidám si tě do přátel!

Sylvan: Velký Princ.

Caesar: …................

V porovnání s Brianovým chabým smyslem pro jména je smysl pro jména staršího prince ještě víc nepochopitelnější!

Takže se v propírání vůbec nedržte zpátky, Caesarovo ID „Malý Princ” vybral jeho starší bratr Sylvan, když byl naivní dítě.
--------------------------------------------

~ Caesar si našel skulinku, jak se s Lin Yuanem ještě víc spřátelit. Ale potom bude docela sranda, až to praskne... ~¨

~ Sylvan je podle všeho také celkem číslo. A nebojte, brzy se objeví na scéně. ~

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Fikaně na to. :D Caesar se vážně velmi snaží. :D Už se těším na to, jak to praskne. XD Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat