pondělí 17. června 2019

ABO - kapitola 28


Kapitola 28 – Trénink mecha


Poté, co Bílé Pírko ukázalo Lin Yuanovi Caesarovy fotky z dětství (samozřejmě vyjma těch, na kterých byl v pozadí imperiální palác), Lin Yuanovo konečné zhodnocení bylo: „Když jsi byl malý, byl jsi vážně roztomilý.”

Caesar: „...”

Byl ten komentář dobrý nebo špatný?

Když byl Caesar malý, měl baculatou tvářičku. Jeho matka a bratr si nemohli pomoct a museli ho do ní štípnout vždycky, když ho viděli. Od deseti let začal rychle hubnout, jeho postava byla lepší a lepší. Než mu bylo 18 let, měl vysokou a štíhlou postavu, velmi se podobal Jeho Veličenstvu Trentovi, když byl v tom věku. A kvůli pravidelnému cvičení měl nádherný pekáč buchet...

Caesar si byl celkem sebejistý ohledně svého nynějšího těla. Takže i když Bílé Pírko převzalo iniciativu a odhalilo jeho temnou minulost... mohl se nad to povznést, neměl zájem obtěžovat se s tímto hloupým mecha.

A když viděl, jak si Lin Yuan vesele prohlížel jeho fotky, mohl dočasně potlačit ten nápad Bílé Pírko potrestat.

Kokpit mecha řádu C nebyl tak prostorný jako u mecha řádu S. Byla tu jen místa pro hlavního řidiče a jeho spoluřidiče. Caesar nechal Lin Yuana sedět na místě pro hlavního řidiče a posadil se vedle něj, pak se na něj podíval a řekl: „Chceš se nejdřív seznámit s těmi funkčními klávesami?”

Lin Yuan se usmál a řekl: „Ne, už je velmi dobře znám, hned začněme s tréninkem!”

Caesar přikývl a pak infračerveným dálkovým ovládáním zapnul prostředí simulovaného cvičení v tréninkové místnosti.

Tento druh chytré 3D tréninkové místnosti se podobal soukromé tréninkové místnosti na holografické síti, tréninkový program si mohl nastavit uživatel. Běžné tréninkové programy včetně základního tréninku a tři druhy specializovaného tréninku a uceleného tréninku.

Základní trénink bezpochyby používali nováčkové, ale jelikož Lin Yuana přijali na Vojenskou akademii San Romia, tento základní trénink bude rozhodně k ničemu. Jak si to Caesar pomyslel, přímo to přepnul na první specializovaný trénink.

V prostorné tréninkové místnosti se okamžitě objevila virtuální 3D scéna, kolem neustále stříleli rudé laserové paprsky. Pilot musel rychle předpovídat trajektorii laserů a manipulovat mecha, aby se jim vyhnulo. Jakmile laser zasáhl cíl, pilot přišel o body. A pokud ho laser zasáhl třikrát po sobě, trénink se automaticky ukončil.

Tento trénink měl pilotovi pomoci hlavně zlepšit flexibilitu a vnímavost k manévrování. Až bude v budoucnu ve skutečné válce, bude moct rychle uniknout útokům nepřátel.

Lin Yuan seděl na místě pilota, tvářil se upřímně, svými deseti prsty rychle ťukal do operačních kláves.

Různé kombinace kláves vysílaly různé příkazy, pilot si musel jasně pamatovat všechny klávesy, dopředu, dozadu, natáhnout ruce, otočit se, zvednout nohy, krok stranou, skok...

Pod Lin Yuanovým pilotováním bylo Bílé Pírko prakticky jako mrštný člověk!

Když se laserové střely přiblížily, Lin Yuan se jim zručně vyhnul!

Úhly laserových cest byly víc a víc ošemetné a v této chvíli vystřelily tři laserové paprsky naráz zepředu zleva, zezadu zprava a přímo zepředu. Když Lin Yuan viděl, že laserové paprsky měly užuž projít mecha, najednou se natáhl doleva a silou stáhl balanční posuvku a pravou rukou zmáčkl pět kláves ACFEQ—

Bílé Pírko okamžitě vzlétlo do vzduchu, zároveň s tím se čistě a efektivně protočilo, aby se vyhnulo laserovému paprsky zezadu zprava. Paprsek zpředu zleva nechalo proletět pod levou nohou a pak vyrovnaně přistálo na pravou nohu a sehnulo se. Čistě se tak vyhnulo laserovému paprsku letícímu přímo nad hlavou!

Lin Yuan byl ještě víc vzrušený k dalšímu kolu, dál byly čtyři laserové paprsky ze všech čtyřech směrů!

Lin Yuan potáhl balanční posuvkou nahoru a pravou rukou rychle zmáčkl pár příkazů. Pod jeho vedením Bílé Pírko předvedlo 360° otočku a přemet stranou, takže se postupně vyhnulo všem čtyřem paprskům!

Pokud by to někdo stranou sledoval, šokovaně by se zeptal—

Tohle je vážně mecha z kovu? Nejsou ty pohyby prostě pro gymnastu a akrobata?

Caesar sledoval, jak se Lin Yuan takhle šikovně vyhnul dvěma vlnám laserových paprsků a nakonec to nedokázal vydržet a použil své duchovní spojení, aby se zeptal Bílého Pírka: „Bílé Pírko, pomáháš mu s vyhýbáním?”

„Ne!” Bílé Pírko nevinně řeklo: „Nezapnul jsem své centrum inteligence, tohle je všechno jeho práce! Jeho manipulace je srovnatelná s nejpřesnějšími datovými kalkulacemi mého inteligenčního centra!” Tón Bílého Pírka byl očividně vzrušený. „Rozkázal jsi mi, abych mu naprosto předal kontrolu, takže jsem mu ji naprosto dal! Ale nečekal jsem, že se tomu všemu vyhne! Není úžasný?”

Caesar byl chvíli zticha, pak se usmál a řekl: „Jo, je super úžasný, nezačni mu pomáhat, nech všechnu kontrolu na něm.”

Rychlost laserů se zvyšovala a zvyšovala, jejich počet se rapidně zvyšoval a jejich úhly byly ještě ošemetnější. V poslední vlně se tréninková místnost skoro proměnila na zdrcující síť laserů.

Lin Yuan rychle zmáčkl klávesy, jeho štíhlé prsty skákaly po konzoli, až to připomínalo nádherný tanec.

Nebyla rychlost jeho rukou až příliš vysoká...?

Caesar ho uctíval a obdivoval, tenhle kluk byl vážně Malý netvor. Jeho rodina si nemohla dovolit koupit mecha, takže obvykle trénoval online? Jen tréninkem online dosáhl takového praktického výkonu. Každý z toho viděl, jak tvrdě dřel!

Caesar si nemohl pomoct a otočil se, aby se na Lin Yuana podíval. Na chlapcově tváři se zračilo vzrušení a upřímnost, po čele mu stékal pot, ale on ho ignoroval, veškerou pozornost soustředil na konzoli před sebou.

Očividně byl nesmírně šťastný, že poprvé osobně manipuloval s mecha.

Po tak dlouhém tréninku se vlastně nezdál ani trochu unavený...

Lin Yuan se soustředil na 3D scény promítané na obrazovce mecha, rychle určoval cestu laserů.

A Caesar se soustředil na sledování Lin Yuana.

Jak se díval na Lin Yuanovu upřímnou tvář, Caesarovo nitro se tak nějak dostalo do něžné nálady – tohle byl jeho oblíbený člověk, byl tak pilný, tak význačný, tak energický, tak plný bojového ducha. Jako tygr, co nedávno dospěl a co beze strachu máchal svýma dvěma spáry.

Tak čistý, vážný malý tygřík...

Vážně ho chtěl mít celý život po boku a nikdy nedopustit, aby byl ani trochu zraněný.

„Ach! Sakra...” Najednou vystřelilo osm laserů a Lin Yuan se jim nakonec nedokázal všem vyhnout. Střelilo ho to třikrát za sebou a tréninkový program se okamžitě ukončil. Lin Yuan se poškrábal ve vlasech, tak nějak byl otrávený. Pak se podíval na Caesara a zeptal se: „Jak se tomu mám vyhnout?”

Caesar: „...”

Můžu říct, že jsem zrovna vůbec neviděl, co se stalo? Byl jsem zaměstnán jen díváním se na tebe...

Caesar se odvrátil a kamenně rozkázal Bílému Pírku: „Bílé Pírko, přehraj záznam, co se zrovna stalo.”

Bílé Pírko okamžitě poslalo záznam tréninku.

Když Caesar viděl předchozí vlnu, chvíli přemýšlel a pak řekl: „Těch osm laserů přichází z proměnlivých úhlů, můžeš se jim vyhnout, když je rozdělíš do čtyř skupin. Už ses vyhnul první a druhé skupině, žádný problém, třetí skupina se dá vyhnout skokem Kohl Echo, pak se ve vzduchu zastav a proveď 180° otočku stranou, aby ses vyhnul čtvrté skupině.”

Lin Yuan ztuhl a prázdně zíral: „Kohl Echo a otočka stranou? Ty dva pohyby se prostě nedají zkombinovat, ne?”

Caesar mu věnoval nepatrný úsměv. „Pojď, naučím tě, jak to udělat.”

Lin Yuan chtěl užuž vstát a vyměnit si místo s Caesarem, ale Caesar takový úmysl neměl. Přímo se natáhl a chopil se Lin Yuanových prstů, navedl je do pozice a pak upravil program, aby začal od bodu, co potřebovali trénovat.

„Ty se vyhni prvním 2 skupinám a já se vyhnu 2 posledním, budeme spolupracovat.”

„Dobře!”

Tréninkový program se spustil, ze všech směrů znovu vystřelilo stejných osm laserových paprsků. Lin Yuan okamžitě soustředil ducha, mrštně se vyhnul těm prvním dvěma skupinám a pak se přesunul, aby se soustředil na Caesarovo počínání. Jen aby viděl, jak Caesar svými štíhlými a silnými prsty pravé ruky najednou silou ťukl do pěti kláves, jako kdyby aktivoval nějakou magii. A zároveň levou rukou ťukl do tří povelových kláves—

Tělo Bílého Pírka okamžitě vyskočilo nahoru a mrštně se vyhnulo třetí skupině laserů. Caesar znovu úspěšně vyťukal sedm po sobě jdoucích kláves, Bílé Pírko se na méně než 0,1 sekundy zastavilo ve vzduchu a pak se dle rozkazu protočilo stranou. A poslední skupina laserů vážně proletěla kolem ramene mecha!

Lin Yuan: „...”

S takovou lehkostí po sobě dokončil dva ultra těžké pohyby.

Po dlouhém tichu Lin Yuan obdivně zíral na Caesara. „Jsi zatraceně úžasný! Potřebuješ super rychlé ruce, jen abys dokončil jeden z těch pohybů, a stejně musíš přesně podchytit načasování. Abys je dokončil oba po sobě...”

Caesar byl velmi potěšený, že se mu dostalo Lin Yuanovy chvály. Kdyby měl oháňku, rozhodně už by mu mířila k nebi.

Poté, co ho Lin Yuan pochválil, se ho dál horlivě vyptával: „Ach, správně, jaký rozkaz jsi přidal uprostřed?”

Caesar upřímně odpověděl: „To byla klávesa R, tato klávesa mecha umožní se určitou dobu vznášet ve vzduchu. Ty dva pohyby se nedají navázat přímo, takže tato pauza se rovná prostředníku mezi těmi počiny. Když chceš navázat mnoho obtížných pohybů, můžeš vyzkoušet tuto metodu pozastavení ve vzduchu,” řekl Caesar, zatímco znovu pomalu vyťukal klávesy.

„Chápeš to?”

Lin Yuan měl rozzářené oči. „Chápu!”

Když Lin Yuan obvykle trénoval, aby mecha dokončilo tři obtížné pohyby, ze zvyku provedl jednu akci, přistál a pak navázal dalším počinem. Tohle tělu mecha umožnilo udržovat stabilní rovnováhu a mohl ty počiny provádět s větším sebevědomím.

Zrovna teď se Caesar přímo odmlčel ve vzduchu, pak okamžitě vypočítal směr změny trasy mecha. Kvůli tomuto přístupu se Lin Yuan cítil osvíceně, jako kdyby najednou otevřel dveře do jiného světa!

„Tohle je poprvé, co jsem viděl takovou metodu, vyzkouším to.”

Lin Yuan vzrušeně převzal ovládání od Caesara a znovu spustil předchozí sekci tréninku.

Vážně se rychle učil, velmi hladce se vyhnul vlně laserů.

Když se tomu vyhnul, Lin Yuan dál soustředěně zíral na 3D monitor před sebou, ale po chvilce zírání zjistil, že nepřicházely žádné další laserové paprsky. Lin Yuan se pochybovačně zeptal: „To je konec?”

Caesar zadržel smích a řekl: „Jo, teď jsi prošel první fází zvláštního tréninku. Zdá se, že jsem tě podcenil, myslel jsem si, že budeš potřebovat aspoň tři dny, abys prošel první fází.”

Lin Yuanovi bylo kvůli Caesarově komplimentu tak nějak trapně. Upřímně to vysvětlil: „Možná to je tím, že jsem trénoval online tak často? Tento styl tréninku je velmi podobný tomu online. Ačkoli online se vyhýbalo světelným bombám a ne laserům. Světelné bomby byly velmi malé a relativně snadno se jim vyhýbalo. Princip je stejný. A taky se zdá, že operace skutečného mecha jsou skoro totožné s online mecha?”

Caesar si nakonec nemohl pomoct a usmál se – upřímný vzhled tohoto kluka byl vážně hloupě roztomilý.

„Uch... proč se směješ, ehmm...” Lin Yuan zčervenal a poškrábal se ve vlasech. „Moje rodina na tom vážně není tak dobře jako tvoje. Nemohli jsme si dovolit vlastní mecha, takže jsem mohl jít akorát trénovat online. Všechno, co jsem se naučil, jsem se naučil online. Nevím, jestli to je přesné.”

Caesar se na něj podíval a usmál se. Zeptal se: „Jakou máš přezdívku?”

Lin Yuan se tak nějak styděl říct: „To... Koule. Registroval jsem se, když mi bylo deset. A jméno jsem si vybral nahodile. Můj avatár ve virtuálním světě je také malá koule.”

Koule? Vybral si to v deseti?

Caesar se nedokázal zadržet a zasmál se nahlas. Neměl na výběr a musel změnit téma: „Další fází je trénink útoku, jsi unavený? Chceš si udělat přestávku?”

Lin Yuan okamžitě potřásl hlavou a řekl: „Nejsem unavený!”

Caesar řekl: „Tak pokročíme k další fázi?”

„Pojďme!”

Evidentně rád pilotoval mecha, při takovém vysoce intenzivním tréninku z něj lil pot, ale vlastně se necítil unavený.

V tréninkové místnosti na škole bylo více než 10 druhů simulací, dala se tu trénovat reakční rychlost pilota, mrštnost, koordinace, schopnost útoku, schopnost obrany, atd. Dle jeho vlastního tréninku z dětství Caesar nechal Lin Yuana dokončit první fázi tréninku reakční rychlosti, pak to změnil na druhé 3D nastavení a začal trénink schopnosti útoku.

Terén u nastavení tréninku útoku byl komplexnější. Z různých úhlů se najednou objevovalo mnoho mnohobarevných mech a prchala různými směry. Pilot musel pochopit načasování, aby je zabil. Pokud je rychle nevyřadil a dovolil, aby mecha unikla z tréninkového dosahu, snížilo to pilotovi body. Tři po sobě jdoucí útoky vedly k ukončení tréninku.

Protože pilot nevěděl, odkud se mecha ukáží, musel velmi soustředit svého ducha.

Celé Lin Yuanovo tělo už naprosto připomínalo malého ježka, své černé oči měl plné ostražitosti.

Caesara to uklidnilo a předal právo pilotovat Bílé Pírko Lin Yuanovi. Když to bylo nutné, převzal iniciativu a dal Lin Yuanovi pokyny. Naštěstí se Lin Yuan učil velmi rychle. Jakmile se to naučil, hned to dokázal dokončit. Nikdy neudělal dvakrát stejnou chybu.

Ti dva lidé trénovali v tréninkové místnosti až do 11 večer až do poloviny druhého tréninkového programu. Když Caesar viděl, že Lin Yuan ještě nevypadal, že by byl připravený odpočívat, řekl: „Tady dneska skončíme.”

Lin Yuan spěšně řekl: „Nejsem unavený...”

Caesar přímo natáhl ruku za něj a ukončil operační systém mecha. „Je 11 hodin, měli bychom se vrátit a jít spát.”

„...To už je 11 hodin?” Lin Yuan neměl na výběr a musel ruce stáhnout a následovat Caesara z kokpitu.

Kráčeli bok po boku na koleje. Když Caesar viděl Lin Yuanův melancholický pohled, srdce mu zjihlo a rychle dodal: „Neboj se, do soutěže pořád zbývá měsíc, do té doby s tebou budu trénovat každý večer.”

Lin Yuan se na něj podíval a řekl: „Ale pokud budu trénovat s Bílým Pírkem, co budeš dělat ty? Ty se do soutěže nehlásíš?”

Caesar si nemohl pomoct a usmál se. „Na tom nesejde. Takovéhle věci nepotřebuju trénovat.”

– Hlupáčku, do té soutěže jsem se přihlásil kvůli tobě.

– Proč by se jinak Jeho výsost korunní princ hnal, aby se účastnil soutěže mech řádu C? Jen aby se vrátil na Cepheus a viděl ošklivý výraz Jeho Veličenstva Trenta?
--------------------------------------------

~ Neptejte se mě, co to je Koch Echo... od toho dávám ruce pryč. Prostě to je nějaký super těžký a super úžasný počin, zapojte představivost a něco si tam dosaďte... ~

~ Poslední dva odstavce Caesarovy němé promluvy byly boží. ~


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Páni, druhá kapitola ABO za krátký časový úsek. Děkuji! :D Caesar má správně nafouklé ego. Jelikož je to alfa a je z královského rodu, chápu to, ale některé průpovídky jsou vážně úsměvné (jen si pochval pekáč buchet :D ). Ty dva odstavce jsou vážně boží. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekáč buchet je vážně těžké vyrobit (ať už na břiše nebo na doslovném pekáči), jen ať se chválí!

      Vymazat
  2. Super, ta k nám zase něco přibylo :)

    OdpovědětVymazat