čtvrtek 27. června 2019

LMW - kapitola 89


Kapitola 89 – „Úspěšný nadhoz”


Přesně jako minule je přišlo uvítat dítě s černými vlasy sčesanými dozadu.

Z chlapcova těla sálal vznešený pocit, který ostatním zakazoval se přiblížit. You XiaoMo si byl téměř jistý jeho postavením, neboť by měl být jedním z legendárních stráží hory YunShui. Až na to, že vnější vzezření tohoto staršího bylo velmi odlišné od toho, co si představoval.

Když je chlapec zavedl před budovu, znovu beze zvuku zmizel.

You XiaoMo už byl zvyklý na divné věci, a tak prostě šel s Ling Xiaem dovnitř. Šli cestou, kterou použili minule. Hned před velkým polem magických bylin byla malá chatka. V této chvíli se Ling Xiao, co šel vpředu, najednou zastavil. You XiaoMo si toho nevšiml a narazil hlavou přímo do jeho zad. Přetřel si svůj bolavý nos a užuž chtěl otevřít pusu, když mu ji Ling Xiao najednou zakryl.

You XiaoMo zvedl hlavu a očima se ho zeptal: „Co je?”

„Někdo tu je.” Ling Xiao ta slova naznačil ústy a nezajímalo ho, jestli to You XiaoMo pochopil. Nastražil uši a poslouchal pohyby v malé chatce.

You XiaoMo se podíval na dřevěnou chatku, co byla stále přes třicet metrů od nich. Ve rtech mu zacukalo, jak je našpulil.

Po chvilce Ling Xiao sundal ruku z You XiaoMových úst a naznačil mu, aby pokračoval v chůzi.

You XiaoMo zprávu přijal. Jelikož věděl, že teď mohli mluvit, rychle se zeptal: „Co se zrovna teď stalo? Neříkej mi, že v té dřevěné chatce byl kromě mistra Ye ještě někdo jiný? Ale nikdo z ní nevyšel?”

„Ten člověk odešel. Není divné, že jsi ho neviděl.” Ling Xiao to před ním neskrýval a pokračoval: „Mluvili o tobě. Toho člověka sem poslal Tang Fan. Doslechl se o tom, že tě Ye Han chtěl přijmout za učně, a tak sem někoho poslal, aby ho přemluvil, aby tě nepřijímal.”

„Proč?” zeptal se You XiaoMo, trochu rozhozeně.

Proč nikdo nechtěl, aby byl učněm mistra Ye? Ačkoli to v duchu věděl, neboť to slyšel z úst ostatních, stejně se cítil velmi ukřivděně.

„Tohle, pořád se na to musíš ptát?” Ling Xiao se po něm podíval a zlehka pokračoval: „Ye Han je v sektě TianXin člověk, kterému se chtějí všichni zavděčit. Dokonce ani Tang Fan není výjimkou. Jediná hora, která má silné pouto s Tang Fanem, je Nebeská hora. Ačkoli je velmistr sekty TianXin, stejně si přeje, aby člověk po Ye Hanově boku byl někdo z Nebeské hory. Ty jsi navíc z Pozemské hory; bylo by divné, kdyby s tím souhlasil.”

You XiaoMo se přehnaně kabonil. „Jasně jsem také učedník sekty TianXin...”

Ling Xiao si chladně odfrkl a zlehka řekl: „Tang Fan není tak spravedlivý a nestranný, jak si představuješ. Je to jenom obyčejný člověk, se sobeckými motivy a touhami. Kromě toho byl na vrcholu dlouho. Bez ohledu, jak je člověk vznešený a ušlechtilý, stejně se z něj stane malý, sobecký muž. A Tang Fan navíc nikdy nebyl světec. Počkej, až ho ještě párkrát uvidíš, pomalu si na to zvykneš.”

You XiaoMo se šklíbil. Absolutně netoužil, aby si na to zvykl. Tento svět byl až příliš proradný. Chtěl se vrátit na Zem!

„Slyšel jsi, co ten člověk mistrovi Ye řekl?” zeptal se You XiaoMo.

Jak to Ling Xiao zaslechl, nemohl si pomoct a položil You XiaoMovi ruku kolem ramen, jedním prstem mu naklonil čelist nahoru a bezstarostně řekl: „Samozřejmě. Ačkoli venku vztyčil bariéru, její úroveň pro mě nebyla nic složitého. Chceš to vědět?”

You XiaoMo se šklíbil ještě víc. Proč měl pocit, jako kdyby ho sexuálně obtěžoval? Určitě to muselo být tím, že dneska ráno vstal z postele špatnou nohou. Proč by jinak měl tuto absurdní mylnou představu?

Ling Xiao viděl, že neodpověděl, ale stejně se necítil otráveně. „Vlastně to dokážeš odhadnout, i když ti to neřeknu. Ten člověk použil výmluvu, že jsi do sekty TianXin přišel teprve před méně než dvěma měsíci, takže nemáš žádný záznam služby. Chce, aby Ye Han zapomněl na to, že tě přijme za učně, a místo tebe přijal Tang YunQi. Ale ani Ye Han není člověk, s kterým se dá snadno jednat. Trval na tom, že kromě tebe nikoho jiného nepřijme. Ten člověk dostal rozkaz od Tang Fana, takže samozřejmě nepolevil. Nakonec řekl, že je tvoje zázemí pochybné a že jsi možná špeh. Mluvili, až dokud neslyšeli tvoje kroky, pak ten člověk odešel. To je v podstatě všechno.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a zašklíbil se ještě víc. Proč se mu zdálo, že tou poslední větou házel vinu na něj? Byl jenom titěrný malý mág. Nebylo třeba k jeho jménu přidávat ty úžasné a strašlivé věci.

„Pojď dál.” Z chatky přišel Ye Hanův hlas.

Teprve pak si You XiaoMo uvědomil, že bezděky přišel až k chatce, takže prostě otevřel dveře a vešel s Ling Xiaem dovnitř.

Ye Han stál před stojanem na magické byliny zády k nim, jako kdyby ty magické byliny urovnával. Když zaslechl, jak se dveře otevřely, otočil se. Tvář měl klidnou, vypadal stejně jako před třemi dny. Jako kdyby nebyl ani trochu naštvaný kvůli tomu, co se stalo před půl minutou.

„Takže co si o tom myslíš?” Ye Han nerad mluvil oklikou, jen co si sedl, šel rovnou k věci.

You XiaoMo se podíval po Ling Xiaovi, co mu věnoval mírný úsměv. You XiaoMo rychle odvrátil pohled a chvíli váhal, než řekl: „Mistře Ye, jsem velmi šťastný, že si ceníš tak nevýznamného člověka jako já, ale dostalo se mi tvé nezasloužené laskavosti. Myslím se, že se na toto postavení nehodím. Takže si myslím, že by mělo být dáno někomu, kdo ho potřebuje víc než já.”

Když Ye Han zaslechl tato slova, nepřekvapilo ho to. Jen se na něj chvilku díval, než si tiše povzdechl: „Vypadá to, že už jsi o tom slyšel. Před třemi dny jsem byl vskutku příliš unáhlený. Neuvážil jsem, jaké ti to způsobí problémy.”

„Tak to není, mistře Ye.” You XiaoMo slyšel ta slova plná zodpovědnosti a poplašilo ho to. „Nikdy jsem neměl pocit, že by mi to působilo problémy, to jenom, to jenom...”

Jak si You XiaoMo lámal hlavu, stejně nedokázal vymyslet, co by měl říct, a tak se mohl akorát podívat na Ling Xiaa vedle něj.

Ling Xiao spatřil jeho prosebný pohled a byl velmi šťastný, že okamžitě pomyslel na něj. Co se týkalo možnosti, že tu byli jenom oni tři, a tak You XiaoMo neměl na vybranou. To se Ling Xiao rozhodl jednomyslně ignorovat.

„Mistře Ye, věřím, že o této záležitosti víš víc než my oba dohromady. Tvoje postavení je velmi jedinečné. Člověk po tvém boku, ať už to bude učedník nebo učeň, musí dokázat, že je sektě TianXin 100% oddaný. Ale You XiaoMo je jiný. Ještě nezdědil zásady sekty TianXin, takže je jasné, že mu sekta TianXin nevěří. Aby takový učedník mohl přicházet a odcházet z hory YunShui, nebude to jenom velmistr, co s tím nesouhlasí, ale dokonce ani ti staromódní lidé s tím nebudou souhlasit.”

Hora YunShui byla jako srdce sekty TianXin. Dotkni se jednoho vlásku a ovlivní to celé tělo.

„Ano, ach, mistře Ye, pokud vážně potřebuješ učně, mohli by to být můj první a druhý senior. Oba dva jsou mágové 4. řádu. Mají bohatější zkušenosti než já a rozhodně odvedou lepší práci než já. Vážně. Pokud tomu nevěříš, můžeš si je přezkoušet,” skočil do toho You XiaoMo rychle. Teď chápal Ling Xiaovu analýzu. Po pravdě řečeno by pro něj bylo nesmírně těžké kráčet po této cestě učňovství. Než aby se tvrdohlavě vrhal kupředu, nebylo by lepší dát tuto příležitost prvnímu a druhému seniorovi? Takhle se ta příležitost nepromarní.

Ye Han nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Evidentně to bylo tak vážné téma, ale když ho slyšel mluvit takhle, nedokázal si zachovat vážnou tvář. Vlastně měl pocit, že se tento malý učedník bál, že dojde ke kompromisu, a tím že by přišel o tuto dobrou příležitost, a tak honem nadnesl svoje seniory.

Ling Xiao slyšel, že pořád neustále přemýšlel o svém prvním seniorovi a zrovna se na něj chtěl utrhnout, když se mu najednou dostalo inspirace. Než Ye Han začal mluvit, podpořil to.

„Mistře Ye, co junior řekl, je pravda. Setkal jsem se s těmi dvěma učedníky. Vážně mají v porovnání s ostatními vcelku dobrou povahu. První senior Fang ChenYue je vlídný a přátelský a velmi přívětivý. Také je velmi oblíben. Druhý senior Fu ZiLin je sice trochu chladný, ale když přijde na úkoly, bere je velmi vážně. Kdybys je oba přijal, mohu se zaručit, že toho nebudeš litovat.”

Jak to You XiaoMo slyšel, zíral na něj s očima překvapeně rozevřenýma. Bylo těžké uvěřit, že by Ling Xiao promluvil pro dobro jeho dvou seniorů. Tak nějak si vzpomínal, že mu přišlo, že Ling Xiao neměl prvního seniora moc rád. Navíc ty dva chápal ještě lépe než on!

Překvapený nebyl jenom You XiaoMo. I Ye Hana to překvapilo.

Ale Ye Han nebyl jako You XiaoMo a jeho vnitřní myšlenky se mu neukazovaly na tváři. Byl šokovaný akorát v duchu.

Ling Xiao vlastně někoho doporučoval a kromě toho to byli lidé z Pozemské hory. Kdyby na to Tang Fan přišel, pravděpodobně by ho tento jeho učedník rozhněval k smrti. Ale musel říct, že tento Ling Xiao se mu vážně zamlouval víc. Pokud se Tang Fan vážně rozhněvá, nebylo by to dobré!

„Mistře Ye, co myslíš?” zeptal se You XiaoMo obezřetně.

Ye Han skoro nedokázal udržet vážnou tvář. Tohle bylo poprvé, co se nějaký junior opovážil na něj takhle promluvit. A kromě toho se ho ptal, jak se rozhodl. Nemohlo to být tak, že měl na rozmyšlenou jen ten krátký okamžik?

Ačkoli Ye Hanův dojem z těch dvou nebyl špatný, o takové velké věci se nemohl rozhodnout za tak krátkou dobu. Jinak by jistí lidé rozhodně začali být nervózní.

„Zrovna teď ti nemohu dát odpověď. Co tohle. Řekni jim, aby sem zašli, a já je osobně přezkouším. Pokud mě zaujmou, přijmu je za učně,” řekl Ye Han.

„Tak to jsem velmi vděčný. Řeknu jim to,” řekl You XiaoMo okamžitě, na tváři se mu zračilo jak štěstí, tak překvapení.

Ye Han potřásl hlavou. Takovouhle ryzí radost za to, že jeho seniorové dostali příležitost, vlastně celý zářil štěstím, už dlouho neviděl. Byla to škoda... byla škoda, že už měl mistra. Kdyby neměl, pak by pravděpodobně nebylo špatné přijmout ho za učedníka. Jak o tom Ye Han přemýšlel, v duchu ho to šokovalo. Už velmi dlouho nepomýšlel na to, že by přijal učedníka. A teď ho tento mladý muž, s kterým se setkal jenom dvakrát, takhle přiměl přemýšlet, vážně to bylo velmi šokující!

You XiaoMo, co nevěděl, že zrovna minul gigantickou příležitost, momentálně tahal Ling Xiaa z hory dolů. Byl celý vzrušený a zdálo se, že se o ty dobré zprávy chtěl naléhavě podělit se svými seniory.
--------------------------------------------

~ Tak nejenom Kong Wen, ale i Tang Fan... (╯°□°)╯︵ ┻━┻ 
Když se to tak vezme, z celé sekty TianXin jsou dobří lidé akorát Fang ChenYue, Fu ZiLin, mistr Zhao a jeho syn, Ye Han (i když tam je to na vážkách, protože ho tak moc neznáme) a mistr Yang (co stráží knihovnu)... Zbytek se totálně prohnilý. ~

~ Aby Ling Xiao tak moc propagoval svého "rivala v lásce"... copak má v plánu? ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Co by měl za lubem? Zbavit se soka co nejdřív. Taková skvělá příležitost. :D Proč mám takový pocit, že mistr Yang se nám v budoucnu zase na scéně objeví? Že by mu tento učedníček nějak zvláštně přirostl k srdci...? :D Děkuji za překlad :D

    OdpovědětVymazat