sobota 15. června 2019

AK - kapitola 19


Kapitola 19 – Chabý v tanci


Bylo rozhodnuto, že z téhle země odjedu za tři měsíce.

Z Oranie do Casparu to na koni trvá tři dny. Podle logiky tohoto světa je to vzdálenost, co není ani velká, ani malá.

Uběhl zhruba jeden měsíc, co jsem se začal učit královským dovednostem, ale s Alexem jsem mluvil jen minimálně a ohledně naprosto nezbytných věcí. Poslední dobou jsem v situaci, kdy musím většinou zůstávat v paláci a zdá se, že ani Alex se nevrací domů.

Původně jsem měl studium celkem rád. A proto je studium historie nebo ekonomiky tohoto světa zábava. Ale byl tu jeden problém.

„Našlapujte plynuleji. Dávejte pozor i na špičky prstů.”

I během dnešní hodiny tance mě učitel povzbuzoval jako o život. Neumím se fantasticky pohybovat.

Od samého začátku si myslím, že je absurdní trvat na tom, abych se pohyboval se ženským kouzlem. I učitel byl den ode dne podrážděnější, že jsem nijak moc nepokročil, a omluvil jsem se učni, co mi během hodin dělal partnera.

Jednoho dne učitel udělal jeden návrh.

„Požádal jsem jednoho člověka, aby byl dneska vaším partnerem. Je skoro stejně starý jako vy, paní Haruto, a je zvyklý na vyšší společnost, takže vás bude schopen s klidem vést.”

Překvapivě po takovémto představení vešel do místnosti Urie.

„Dlouho jsme se neviděli, Haruto. Říkal jsem si, že jsem tě v zahradě už dlouho nepotkal, zdá se, že se stalo něco vážného. Pokud to zvládnu, dovol mi ti pomoct,” řekl Urie s úsměvem, ale jsem si naprosto jistý, že mu to přišlo zábavné. To, jak se mu zvedaly koutky, bylo nepřirozené.

„Takže prosím, tvoji ruku. S tímhle už není žádná sranda, že jsi 'mladá dáma', co?”

Kopl jsem Urieho do kolene a Urie to už nevydržel a konečně se rozesmál.




Začal jsem trénovat s Uriem a můj tanec konečně prokoukl.

„Dneska s tebou musím něco prodiskutovat, Haruto,” promluvil Urie na konci hodiny. „Vlastně ti budu vozit magický lektvar, co ti změní vybarvení. Slyšel si, že lektvary se původně nemohou dlouho přechovávat? To proto, že ta technologie se pořád zkoumá. Po chvíli se účinek magie rozplyne. Proto je nutné ten lektvar dovézt jednou za měsíc. No, mohli bychom to posílat, ale když se uváží to riziko, že by někdo viděl obsah, je lepší, když to doručí někdo, co je se situací obeznámený. Takže když uvážili, že ten člověk musí mít společenské postavení, aby mohl zažádat o slyšení u královny cizí země, a podobně, vybrali mě.”

„Vážně? Děkuju. Ale nebude to bránit tvojí práci, Urie?”

Nedávno se stal vedoucím jednotky v rytířském řádu, slyšel jsem, že se od něj očekávají velké věci, i když je tak mladý. Nezdálo se mi, že by bylo dobré, aby člověk takového postavení pravidelně odjížděl ze země.

„Princ Alexis vytvořil přesuvnou magii. Může mě to přemístit k hranicím Oranie, takže bude stačit půl dne. Takže to je v pohodě.”

Říkal jsem si, že Alex měl poslední dobou napilno, ale nikdy by mě nenapadlo, že dělal něco takového. Alex mě také podporuje, takže se musím ještě víc snažit. To jsem si pomyslel, jak jsem obnovil své odhodlání.
--------------------------------------------

Hlavní stránka

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. aspoň někdo má z toho srandu a výlet na půl dne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chudák naše "dáma". :D Urie je evidentně pro každou prču a navštěvovat svou malou sestřičku (jak mu jednou prolétlo hlavou :D )jednou za měsíc bude zábava. :D Děkuji za překlad

    OdpovědětVymazat