čtvrtek 6. června 2019

LMW - kapitola 80


Kapitola 80 – Něco podstatného


Jak se dalo čekat, Ling Xiao vyhrál první místo, stejně jako Lin Xiao loni. I letos ceny prvním třem místům předával Tang Fan osobně.

Na třetí místě byla Tantai MiaoYin. Tato mladá žena splnila očekávání. Během souboje o třetí místo riskla všechno na jeden závěrečný pohyb, aby se chopila vítězství, a nakonec stála spolu s Ling Xiaem před staršími.

Dalším výhercem byl Du YunCaiův učedník. Od začátku až do konce zápolení byl jeho výkon velmi stabilní, velmi chvalitebný. Tento člověk se jmenoval Huang Jie. Loni byl zhruba na 10. místě. Letos dosáhl takového význačného úspěchu, bylo jasné, že se celý rok velmi snažil. Du YunCai se jako jeho mistr usmíval tak moc, že mu oči skoro zmizely.

Tang Fan nejdřív předal tři magické pilulky Tantai MiaoYin a pak ji pobídl, aby pokračovala ve svém snažení. Další byl Huang Jie, také dostal pár slov povzbuzení. Nakonec byl na řadě Ling Xiao.

„Nechat tě letos soupeřit s ostatními učedníky je vážně znevažování tvých schopností. Když jsem je viděl, jako tvůj mistr jsem si myslel, že jsi vážně hoden být prvním z Válečnické divize. Vypadá to, že se ti ostatní učedníci nemohli rovnat. Co třeba toto? Od teď se nemusíš účastnit velkého přátelského zápolení. Dej ostatní učedníkům šanci, co ty na to?”

Tang Fan měl radost, jak Ling Xiaa plácal po rameni. Tento učedník ho nikdy předtím nezklamal.

Ling Xiao sbalil dlaně a usmál se. „Pokud mistr káže, jak můžu odmítnout? Bude to, jak jsi řekl, mistře.”

„Zdá se, že tvá slova naznačují, že používám svého vlivu jako tvého mistra, abych tě do toho nutil?” Tang Fan najednou vypadal nespokojeně, ale jeho tón evidentně nebyl nahněvaný.

„Mistře, předtím jsi mě učil toto. Člověk musí být skromný a chránit se před arogancí a zbrklostí,” řekl Ling Xiao odměřeně. To znamenalo, že kdyby Tang Fanova slova prostě přijal, byl by stejně namyšlený a sebestředný jako Lei Ju.

Když Tang Fan zaslechl tato slova, jeho vážný výraz najednou zmizel a on se nahlas zasmál. „Pěkně řečeno, člověk musí být skromný. Pořád si pamatuješ mistrova slova. Vypadá to, že jsem tě neučil nadarmo. Dobrá, tohle povídání bude muset počkat, až budeme mít chvilku volna. Toto jsou tvoje tři magické pilulky 6. řádu. Opatruj je.”

Ling Xiao si vzal nádobu a otevřel ji. Uvnitř ležely tři magické pilulky, jejich bylinná vůně se vyhrnula do všech stran. Pak nasadil falešnou radostnou tvář.

Tang Fan zmírnil úsměv na své tváři a řekl hlubokým hlasem: „Protože jsi na prvním místě, můžeš jít za mistrem Yeem vybrat si tři magické byliny 6. a nižšího řádu. Tyto tři magické byliny si buď můžeš nechat pro sebe, nebo dát ostatním.”

„Děkuju, mistře!” promluvil Ling Xiao a celý se rozzářil.

Nyní to zápolení, co trvalo tři dny, oficiálně skončilo.

Jelikož Ling Xiao dostal navíc tři magické byliny 6. řádu, zatímco loni vyhrál tři byliny 5. řádu, okamžitě se kolem něj shlukli ostatní učedníci. Dokonce i Tang YunQi na druhé straně natáhla krk a dívala se jeho směrem. Když se loni Lin Xiao umístil na prvním místě, odměna byla skoro stejná. Když dostal tři magické byliny, dvě dal Tang YunQi a třetí dalšímu učedníkovi z Nebeské hory s vysokým potenciálem.

Ačkoli Tang YunQi nebyla spokojená, protože jí je Lin Xiao nedal všechny, stejně byla nesmírně šťastná.

V té době měla pocit, že na ni bratr Xiao vážně myslí. Jinak by jí nedal dvě magické byliny 5. řádu.

I letos věřila, že jí bratr Xiao dá magické byliny. Ale to bylo předtím, než se tady objevil You XiaoMo. Poté se cítila čím dál víc nejistě. Měla pocit, že se bratr Xiao choval k You XiaoMovi nezvykle dobře, takže měla pocit hluboké krize. Takže byla v duchu velmi nejistá, nevěděla, jestli jí bratr Xiao dá magické byliny nebo ne.

I když byl její otec velmistr sekty TianXin a ona byla tedy velmistrova dcera, neznamenalo to, že si prostě mohla vzít magické byliny patřící sektě TianXin. Takže ty byliny, co jí Lin Xiao dal, byly velmi cenné.

„Bratře Xiao.” Tang YunQi to nakonec nedokázala vydržet a přišla k němu.

Když jí ostatní viděli přijít, postupně jí uvolnili cestu. Nebylo to proto, že by se jí báli, ale všichni věděli, že juniorka Tang byla velmi prchlivá. Tentokrát se nedokázala udržet a přišla, určitě se chtěla zeptat, komu ty magické byliny dá.

Ling Xiao se mírně usmál. „Copak, juniorko Tang?”

Tang YunQi se okamžitě zadusila a nebyla schopná nic říct. Okraj očí jí zčervenal bolestí. Předtím jí bratr Xiao vždycky oslovoval jako mladší sestru, ale teď jí nazval juniorkou Tang. Najednou měla pocit, jako kdyby si nebyli tak blízcí jako dřív. Ale aby zachránila svou důstojnost a kvůli těm třem magickým bylinám 6. řádu to musela říct.

„Bratře Xiao, loni jsi mi dal dvě magické byliny. Dáš mi je i letos?” Teď už nepožadovala, aby jí bratr Xiao dal tři magické byliny, ale musela dostat aspoň dvě. Jinak by už nedokázala mezi ostatními učedníky stát s hlavou vztyčenou.

„Promluvíme si o tom, až přijde čas.” Ling Xiao jí věnoval hluboký pohled a zašklebil se, koutky rtů vyklenul do mírného úsměvu. Nedal jí jasnou odpověď, ale místo toho záblesk naděje.

Tang YunQi na Ling Xiaově tváři spatřila ten mírný úsměv a najednou měla pocit, že měla pořád naději. Přinejmenším bratr Xiao neřekl, že je dá You XiaoMovi. V očích se jí zablýskla radost, ale zrovna když chtěla dodat pár dalších slov, Ling Xiao se najednou otočil.

„Juniore XiaoMo, měli bychom jít zpět.” Jak Ling Xiao natáhl ruce k You XiaoMovi, co byl na okraji davu lidí, měl na tváři něžný úsměv.

Když You XiaoMo viděl, že se na něj všichni otočili, cítil se trochu nepříjemně. Vlastně vážně chtěl být první, co Ling Xiaovi poblahopřeje. Že vyhrál první místo. Ačkoli mnohem dřív věděl, že to takhle dopadne, stejně mu chtěl poblahopřát.

Ale než se tam dostal, ostatní ho odstrčili. Ling Xiao byl v obklopení vrstev a vrstev lidí. Jak na okraji davu přecházel sem a tam a přemýšlel, jak se mezi nimi má prodrat, bylo to poprvé, co You XiaoMo cítil tak naprostou bezmocnou nerovnost ohledně jeho útlého těla.

Zrovna když to chtěl prostě zakřičet a skončit s tím, lidé před ním najednou ustoupili.

Když zvedl hlavu, viděl, že Ling Xiao natahoval paži k němu. Úplně ho to omráčilo. Měl pocit, že tahle scéna byla úplně jako z těch... z těch televizních seriálů, kdy vznešený princ natáhl ruku k princezně. Taková scéna... Počkat, nebyl přece žena! Do You XiaoMoa kvůli vlastním myšlenkám uhodil blesk. Někdo ho musel začarovat!

Nakonec ti dva odešli jako první. Ling Xiao chtěl You XiaoMoa vést za ruku, ale You XiaoMo ho odmítl. Odůvodnil to tím, že nebyl tříleté dítě, co nebylo schopné chodit bez padání.

Ling Xiao věděl, že i když byl slabota, stejně byl ohledně určitých věcí velmi tvrdohlavý, a tak ho v tom nechal.

Co se týkalo Fu ZiLina, i když se jeho aura zdála velmi silná, jeho zjevení a zmizení byla vždycky velmi záhadná. Když se všichni tlačili kolem Ling Xiao, už dávno odešel.

Všichni učedníci za nimi sledovali, jak Ling Xiao odešel se svým juniorem. Brzy je to přestalo zajímat, začali se rozcházet a nechali tam Tang YunQi stát o samotě. Tvář měla tak pokroucenou a měla nutkání někoho rozčtvrtit tím, že ho přiváže k pěti koním. Nenávistně se dívala na You XiaoMova mizící záda.

Vedle ní byl kromě jejích seniorů a seniorek ze včerejška, co nevěděli, jak ji utěšit, Jiang Liu s klidným výrazem na tváři.

Když Ling Xiao vešel do pokoje, You XiaoMo se najednou otočil a sklonil hlavu. Řekl tak trochu rozpačitým, tichým hlasem: „Seniore Lingu, blahopřeju k prvnímu místu.”

Ačkoli měl skloněnou hlavu, Ling Xiao stejně viděl světlou růžovou na jeho tvářích. Nemohl si pomoct a pozvedl koutky rtů v dvojsmyslném úsměvu. „Úmysl mého juniora jsem přijal. Ale tento typ úmyslu... mám toho dost zvenčí. Nemáš něco podstatnějšího k nabídnutí? Pokud ano, budu ještě šťastnější.”

You XiaoMo se okamžitě zašklebil. Něco podstatnějšího? Už dostal magické pilulky a magické byliny a on od něj stejně chtěl něco podstatnějšího? To byla ale hroší kůže!

Ale jelikož už to takhle řekl, nebylo dobré, aby to hned odmítl.

„Tak... tak co podstatnějšího chceš, seniore Lingu?”

Ling Xiao si ho prohlédl od hlavy až k patě, takže se You XiaoMo cítil tak nepříjemně, že nevěděl, co má dělat s rukama a nohama. Najednou se na Ling Xiaově tváři objevil zlomyslný úsměv a on ploše řekl: „Dneska večer to zjistíš.”

Dneska večer? You XiaoMo se cítil tak nějak bezradně.

Ale když tak o tom přemýšlel, jedinou jeho schopností bylo vyrábět magické pilulky. A měl akorát magické pilulky. Ling Xiao normálně rád jedl magické pilulky, takže tím něčím podstatnějším rozhodně myslel tohle. Navíc od té chvíle, co dorazil do Válečnické divize, obvykle vyráběl magické pilulky jenom v noci. A proto to Ling Xiao řekl takhle.

Když o tom You XiaoMo takhle přemýšlel, měl pocit, že to není nic tak vážného. V nejhorším případě mu bude muset dát dalších deset nebo tak magických pilulek. Přece jenom obvykle musel vyrobit taky pár pilulek pro sebe.

Ale když padla noc, Ling Xiao mu řekl, aby šel do postele. Teprve pak You XiaoMo zjistil, co to něco podstatného znamenalo.

„Proč?” zakřičel You XiaoMo na Ling Xiaa celý zahanbený a plný zášti. Kdyby věděl, že tím myslel tohle, rozhodně by nesouhlasil s tímhle prohnilým něčím podstatnějším, i kdyby ho potom Ling Xiao umlátil k smrti. Vypadalo to, že to plánoval celou dobu.

„Protože jsi mi to slíbil. Neříkej mi, že chceš vzít své slovo zpět?” Ling Xiao se lenivě opřel o postel, byl v polosedu. Černočerné vlasy mu ve vírech spadaly na ramena a okamžitě přidávaly k jeho neodmyslitelné, nemravné auře.

Tváří v tvář takovému pohledu by měl normální člověk v očích hvězdičky a už dávno by byl celý očarovaný. Byla až moc velká škoda, že ten člověk před ním byl You XiaoMo, co při jeho slovech soptil a vůbec nemyslel na to, jak pěkně vypadal.

Jak to You XiaoMo zaslechl, celý zrudl. „To proto, že jsi mi neřekl, že to bude tohle. Kdybych to věděl dřív, nesouhlasil bych!”

Ling Xiao přimhouřil oči, jak se na něj díval, a vyplivl: „Juniore, člověk musí dodržovat vlastní slovo!”

You XiaoMo vyzvracel krev. Kdyby to věděl dřív, včera ráno by mu nepomohl.
--------------------------------------------

~ Tang YunQi je taková ta typická postava, co se musí vyskytovat ve všech BL počinech. Ženská, co má spadeno na jednoho z hrdinů, a vůbec nebere na zřetel, že ji hlavní hrdina nemá rád. Už aby ji někdo odklidil! ~

~ Vyzvracet krev = je čínský obrat, kdy je člověk tak naštvaný, až mu rupnou vnitřnosti a on zvrací krev. Samozřejmě vše jenom obrazně. ~

~ You XiaoMo je pořád stejná naivka... Takže šup na další kapitolku, která je @ ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. No jo, chudáček XiaoMo myslel na jiný druh darovaných kuliček. :D Muhehe... Už se těším na to jeho obdarovávání... :D

    OdpovědětVymazat
  2. holka tomu říká krize , no je velmi optimistická co se vztahu týče :) děkuji

    OdpovědětVymazat