pondělí 3. června 2019

LMW - kapitola 79


Kapitola 79 – Nejjízlivější způsob výhry


Na obrovském pódiu byly dvě postavy; jedna bílá a druhá černá.

Ta bílá byl samozřejmě Ling Xiao. Zdálo se, že bílá barva byla poslední dobou jeho typická barva. Od té doby, co ho You XiaoMo poznal, ho neviděl nosit oblečení žádné jiné barvy. Takže ta černá postava byla Lei Ju.

Tento Lei Ju byl velmi arogantní. Ačkoli byl celou věčnost na druhém místě Válečnické divize, byl celkem zvláštní. Nikdy ho to neodradilo. Místo toho byl po každém souboji odvážnější. Když ho Ling Xiao porazil, vždycky se hned znovu zvedl a pokračoval ve svém arogantním vyzývavém chování. Úplně jako šváb, kterého nejde zabít!

V očích ostatních Lei Ju v tomto zápolení pravděpodobně nebyl Ling Xiaovi roven. Ale on sám si to nemyslel.

„Lin Xiao, na tenhle den jsem čekal velmi dlouho. Tentokrát tě seznámím se svou silou, abych se pomstil za posledně.” Lei Ju měl na rameni palici pobitou vlčími tesáky. Tohle byla jeho vybraná zbraň. Akorát že jeho síla byla celkem velká, takže ji jen málokdy nosil s sebou. Ale tentokrát s Ling Xiaem neměl dost sebedůvěry, že by ho dokázal porazit beze zbraně. Takže si od začátku přinesl palici pobitou vlčími tesáky. Tak obrovská vlčí palice, tlustší než jeho paže; pokud by člověk vážně schytal přímý zásah, v tom nejlepším případě by mu to nalomilo kosti a v tom nejhorším by byl naprosto invalidní.

Ling Xiao máchl mečem ve své ruce. Při Lei Juově provokativním pohledu se usmál. „Věřím, že se s ní seznámím.”

You XiaoMo si pod pódiem zakryl tvář. Jak se díval na zářivý úsměv na Ling Xiaově tváři, měl pocit, že skutečný význam jeho slov byl: Věřím, že zemřeš ubohou smrtí.

Technika šermu, co Lin Xiao trénoval, byla stejná jako u staršího Jianga. Neochvějný imperiální meč.

Neochvějný imperiální meč byl jedna z nejlepších – ne-li nejlepší – útočná technika v sektě TianXin. Ačkoli to byla útočná technika středního řádu, byla to prvotřídní technika středního řádu. Spoustu hlavních učedníků a starších trénovalo tuto útočnou techniku. Ale také tu byli tací jako Lei Ju, kdo trénovali techniku s palicí. Která se k nim hodila lépe.

Jakmile Xiao Shan prohlásil souboj za zahájený, Lei Ju máchl svou vlčí palicí a vyrazil k Ling Xiaovi. Běžel nejvyšší rychlostí, dokonce i lidé pod pódiem cítili svištění vzduchu. Poryv silného větru jim provanul kolem tváří a všechny polekal, všichni sebou trhli a skoro vyskočili ze sedadel.

TŘÍSK!!!

Ozval se hlasitý zvuk kolize. Ling Xiao svým mečem snadno zastavil Lei Juovu vlčí palici. Když Lei Ju viděl, že situace nebyla dobrá, okamžitě přesunul svou mohutnou, silnou postavu o dva metry vzad. Zastavil se, teprve když cítil, že byl v bezpečné vzdálenosti. Své pochmurné, nemilosrdné oči upřel na Ling Xiaa, jako kdyby se snažil najít jeho slabinu.

V porovnání s obezřetným počínáním Lei Jua se Ling Xiao jevil mnohem klidněji. Mečem mířil na Lei Jua. Tvář měl bezvýraznou, jako kdyby tento souboj bral velmi vážně.

Když Lei Ju viděl tento Ling Xiaův výraz, chladně si odfrkl.

Ostatní to možná nedokázali říct, ale on věděl, že když teď Ling Xiao zastavil jeho úder, zdálo se, že použil až 80% své energie. Nemyslel si, že by někdo dokázal poznat, že se mu ruka jasně třásla. Takže když viděl jeho vzezření, prostě si myslel, že se jen naparuje.

Ling Xiao stál zády k Tang Fanovi a starším. V očích mu problýskl náznak hravosti. Mírně sklonil tělo a zrovna když se Lei Ju připravoval k druhé vlně útoku, zdálo se, jako kdyby mu najednou narostla křídla a on vyrazil k Lei Juovi. Nedalo se to považovat za pomalé, jako kdyby mu stačilo jenom jednou mrknout a byl před Lei Juem. Meč v jeho ruce svištěl vzduchem a vysekl prohnutý oblouk.

Lei Ju zbledl úlekem. Zrovna teď bylo příliš pozdě, aby uhnul, takže rychle použil vlčí palici v ruce, aby ho odrazil.

Ozvalo se další hlasité třesknutí a ten zvuk se šířil ozvěnou. V Lei Juových očích problýskl náznak potěšení.

Ling Xiao najednou vyklenul rty nahoru. Lei Juovi, co byl jen pár centimetrů od něj, to neuniklo. V duchu zaklel a v další sekundě ho Ling Xiao silnou nohou kopl do jeho naprosto odhaleného pasu. Protože vlčí palicí odrazil jeho předešlý úder, celou pravou stranu těla měl naprosto nechráněnou. A tak se Ling Xiao chopil této šance a uštědřil mu tvrdý kop. Pas byl už tak nejslabší částí lidského těla. A Ling Xiao kromě toho nebyl se svým kopnutím nijak milosrdný.

Lei Ju se zapotácel doleva. Jeho tělo ve vlnách omývala tupá bolest. Kdyby nebylo jeho výjimečné výdrže, pravděpodobně by nedokázal ani stát. Než otočil hlavu, hrot Ling Xiaova dlouhého meče byl přímo mezi jeho očima.

Lei Juovi se zuřivě rozevřely oči a díval se na Ling Xiaa pohledem třaskajícím zuřivostí.

Konečně si uvědomil, proč mu ty pohyby přišly tak známé. Když posledně bojoval s Lin Xiaem, porazil ho přesně těmito pár pohyby. Tehdy měl pocit, že to je ta nejponižující chvíle v celém jeho životě. Přísahal si, že přijde den, kdy to ponížení smyje. Nikdy nečekal, že Lin Xiao vlastně použije úplně ty samé pohyby, aby jej porazil!

„Souboj skončil. Vítězem je Lin Xiao.” Xiao Shan se bál, že by Ling Xiao Lei Juovi ublížil, a tak honem ohlásil vítěze.

Ling Xiao stáhl svůj dlouhý meč. Pozvedl koutky úst a věnoval Lei Juovi potěšený úsměv. Pak směrem k rozzuřenému Lei Juovi sbalil dlaně a elegantně řekl: „Juniore Lei, jsem teď velmi obeznámený s tvou silou!”

Lei Juova drsná a zvířecká tvář se okamžitě zbarvila do zeleno fialové.

Xiao Shanova tvář na místě starších byla také velmi nevzhledná. Tento Lin Xiao byl až příliš zlomyslný. Souboj už skončil a on přesto řekl taková slova. Jasně je chtěl dohnat k šílenství!

Po těch slovech se Ling Xiao celý rozzářil, sešel z pódia a šel zpět k You XiaoMovi.

Jak to You XiaoMo viděl, okamžitě šel k němu a opatrně řekl: „Seniore Lingu, porazil jsi ho tak rychle. Nebude to podezřelé?”

Jemu přišlo, že si vyměnili jen pár úderů.

Ling Xiao sklonil hlavu a podíval se na You XiaoMovo obezřetné počínání. Rty se mu vyklenuly do mírného úsměvu. „Není třeba se bát; když Lei Ju posledně bojoval s Lin Xiaem, Lin Xiao použil přesně ty samé pohyby, aby Lei Jua porazil.”

You XiaoMovi spadla brada, tenhle počin byl vážně až moc zlomyslný!

Zaprvé kvůli tomu lidé nebudou mít podezření, že není skutečný Lin Xiao. A zadruhé mohl využít této příležitosti a zasadit Lei Juovi obrovskou ránu. Prohrát kvůli stejným pohybům. I když byl Lei Ju psychologicky silný, stejně ho ten vztek napůl dožene k šílenství. Kromě toho na úvod řekl ty vychloubačné poznámky a zanedlouho byl poražen, takže to bylo ještě víc ponižující.

Ubohý Lei Ju. Tento incident jej pravděpodobně bude velmi dlouho pronásledovat.

Ale kdo by si pomyslel, že Ling Xiao použije úplně ty samé pohyby jako Lin Xiao? Lei Jua to ani nenapadlo. A kdyby ano, neuvědomil by si to, až když ho porazil. Zlomyslné. Obzvláště ta poslední věta. Zlomyslnější než zlomyslné!

Když Lei Ju sešel z pódia, zraněný pas mu ošetřil mág, co s ním bydlel, Jiang Liu. Jiang Liu ho požádal, aby si sundal vrchní díl róby, aby mohl určit rozsah zranění. Lei Ju to nechtěl dělat před tolika lidmi, ale vážně ho to až moc bolelo. Po chvilce váhání si sundal svršek.

Jiang Liuovi stačil jediný pohled a zalapal po dechu. Lei Ju ho slyšel a shlédl. Tvář teď měl ještě pochmurnější než předtím.

Nečekal, že Ling Xiao bude tak nemilosrdný. To jedno kopnutí, kolik duchovní energie použil? Celý pas měl jednu velkou tmavou modřinu. Jiang Liu se toho zlehka dotkl a Lei Ju se okamžitě zostra nadechl, tvář se mu zkřivila tak moc, že už nevypadal ani jako člověk. Nakonec ten svůj hněv spolkl. Zmírnil svůj hlas a tiše a nenávistně řekl: „Lin Xiao, vážně jsi něco. Přijde den, kdy vykonám svou pomstu!”

Jiang Liu, co byl vedle něj, jasně slyšel ta nezvladatelně nenávistná slova a sklopil pohled.

Po Lei Juově prohře zápolení pokračovalo.

Ostatní učedníci byli také celkem silní. Poslední člověk prošel bez boje a to bylo Tantai MiaoYin, jediná žena mezi těmi 13 lidmi.

Kultivátoři byli vždycky hlavně muži. Ačkoli ženy mohly trénovat, jejich pokrok byl obecně mnohem pomalejší než u mužů. Tohle bylo možná proto, že ženy měly příliš mnoho věcí k uvážení, takže se jejich pokrok tréninku také zpomalil. Také to možná mělo co dělat s talentem.

A tak se do čtvrtého kola dostalo sedm účastníků.

Tang Fan a ostatní starší spolu chvíli mluvili a jednohlasně se rozhodli, že ve čtvrtém kole projde bez boje Ling Xiao. Mezera mezi ním a ostatními učedníky byla celkem velká, takže by se tímto kolem rozhodně dostal. Takže aby dali šanci ostatním, prostě mu dali místo v dalším kole. Ani Tantai MiaoYin a ostatní neměli žádné námitky. Toto pro ně znamenalo, že nebudou muset čelit prvnímu seniorovi.

Aby se vyhnuli dlouhé bezesné noci a s uvážením incidentu se starším Jiangem se Tang Fan rozhodl, že o vítězi rozhodnou dneska. Ačkoli při nynější situaci bylo jasně dané, že konečným vítězem bude Ling Xiao.

Šest učedníků se snažilo ze všech sil, aby vyhrálo ceny pro tři nejlepší. Nejvýznačnější mezi nimi byla Tantai MiaoYin. Ačkoli poslední kolo prošla bez boje, neznamenalo to, že byla slabá. Místo toho byla velkou neznámou tohoto zápolení a dorazila až do semifinále. Ačkoli nakonec prohrála se svým protivníkem a nemohla postoupit do závěrečného souboje, umístit se na prvních čtyřech místech bylo už tak velká čest. Navíc pokud by v dalším souboji dokázala porazit druhého prohraného, byla by na třetím místě.

Ceny, co sekta TianXin dala třem vítězům, byly velmi štědré. Člověk na třetím místě získal dvě magické pilulky 4. řádu a jednu magickou pilulku 5. řádu. Druhé místo dostane dvě magické pilulky 5. řádu a jednu magickou pilulku 6. řádu. První místo získá tři magické pilulky 6. řádu. A kromě toho si bude moct vybrat tři magické byliny 6. a nižšího řádu. Co se týkalo toho, proč dávali kultivátorovi magické byliny, bylo v tom velké poučení.
--------------------------------------------

~ Na to poučení si budeme muset počkat na čtvrtek... ~
~ Za poslední měsíc, tedy květen, přibylo 11 kapitolek, to by teoreticky znamenalo, že do konce června bude přeložená celá první knížka ^_^ ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc, moc děkuju, je to super. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ling bude mít co mlsat a You Xiao obohatí svou zahrádku , děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Neporazitelný senior. :D Manželka dostane kytičku :D . Děkuji za další kapitolu. :D

    OdpovědětVymazat