čtvrtek 18. července 2019

LMW - kapitola 96


Kapitola 96 – Hodnocení magické pilulky


Když lidé ta slova zaslechli, překvapeně se po něm podívali.

Tang YunQi, co chtěla vidět, jak ze sebe udělá blázna, se mračila. Temně se dívala na kotlík před You XiaoMoem, v očích jí planul hněv. Pěsti podél boků měla zaťaté tak pevně, že jí zrudly. Jasně to ukazovalo, jak silně je svírala.

Senior mírně pozvedl obočí, přišel k němu a klidně se zeptal: „Kde je poškozený?”

You XiaoMo otočil kotlík vzhůru nohama. Na dně byly trhliny do kříže. Nejdřív to byla jenom jedna trhlina. Ale kvůli jeho počínání během výroby magické pilulky to ta trhlina nedokázala vystát a rozšířila se.

Starší se beze slova zamračil a nakázal někomu, aby mu kotlík vyměnili. První porci magických bylin byla pryč jen kvůli této záležitosti s kotlíkem. Ale nedal mu další porci.

Když You XiaoMo přijal od toho mladého muže, co předtím rozdal magické byliny, kotlík, naschvál si ho před ním zkontroloval. Když se ujistil, že na dně nebyly žádné trhliny, hned mu bylo lépe. Nechtěl přijít na to samé, až by začal s výrobou. Přece jenom mu už zbývala jenom jedna dávka materiálu. Kdyby tentokrát nevyrobil pilulku, znamenalo by to, že zkoušku nesložil.

Mladý muž sklonil hlavu, jako kdyby si jeho počínání nevšiml. Když kráčel kolem seniora, krok mu trochu znejistěl. Než se dostal na své původní místo, zdálo se, že mu oči zarudly.

You XiaoMo si tiše povzdechl. Vlastně nechtěl být tak moc pedantský. Ale tentokrát byla situace mimo jeho kontrolu. Kdyby kotlík vážně vybuchl, mohlo by to ovlivnit ty dva učedníky vedle něj. Kdyby to byli učedníci z Nebeské hory, necítil by se špatně. Prostě z toho obviňujte svoji smůlu. Ale jeden z nich byl učedník z Pozemské hory. You XiaoMo nebyl žádný svatoušek, takže nebyl tak laskavý. Ale kdyby ten učedník kvůli němu nesložil zkoušku, mohl se zaručit, že by se potom utopil ve slinách zatracování od ostatních. A ten učedník by ho z toho taky obviňoval. Tohle břímě nechtěl nést, a tak se rozhodl to v půlce vzdát.

Kvůli tomu mu zbývalo méně než půlka jemného písku.

You XiaoMo přeletěl pohledem po ostatních kotlících. Hodně lidí už začalo se závěrečnou fází mísení.

You XiaoMo hodil do kotlíku poslední dávku materiálu a začal se znovu soustředit. Těch několik stovek párů očí hodil za hlavu a ignoroval je. Jediné, co mu zůstalo, byly ty magické byliny v kotlíku. Že mu zbývala polovina času, znamenalo patnáct minut. Tohle údobí se ostatním mohlo zdát těsné, ale You XiaoMo nebyl ani trochu nervózní.

Po promluvě s prvním seniorem jeho pochopení duševní síly dosáhlo další úrovně. Nejdřív si myslel, že se duševní síla dala vypustit z jakékoli části těla. Teď věděl, že to byl omyl. Jenom začátečníci si to mysleli. Skutečná duševní síla by se měla vypouštět deseti prsty. Jenom tak jí člověk nemrhal. Navíc když to člověk dělal takhle, ostatní nedokázali rozpoznat jeho přesný stav. To proto, že některým mistrům mágům vysokého řádu stačil jeden pohled na duševní sílu a zjistili sílu mága. Takže se mág musel naučit také to, jak skrývat svou vlastní moc.

Když si You XiaoMo urovnal myšlenky, svou duševní silou rozpustil tři stonky magických bylin na tekutinu. Pak pomalu prodestiloval ty tři loužičky tekutiny. Po chvilce do temných hlubin na dno kotlíku spadlo pár nečistot. Pak začal druhé kolo destilace.

Během celého procesu se naprosto soustředil. Ostatní v té chvíli viděli, že destiloval magické byliny, ale neviděli, co se ve skutečnosti v kotlíku dělo.

Když první učedník úspěšně vyrobil magickou pilulku, následoval jej druhý a třetí. Jeden z nich byl naštěstí učedník, co stál vedle You XiaoMoa a co byl ze stejné hory. Jen stěží dokázal skrýt radost na tváři. Když to viděli učedníci z Pozemské hory za ním, také byli velmi šťastní. Dokonce i Kong Wenova vážná tvář trochu zjemněla. Tohle byl čtvrtý učedník z Pozemské hory, co zkoušku složil, protože během předchozích dvou kol to čtyři nezvládli.

Brzy po úspěchu tohoto učedníka se zdálo, že to vyburcovalo i toho druhého, neboť při osmině zbývajícího času konečně uspěl ve výrobě magické pilulky z druhé dávky materiálu.

V této chvíli, když se rychle blížil časový limit, z těch devíti lidí stále vyráběli magické pilulky dva lidé.

Jedním z nich byl You XiaoMo. Druhý byl překvapivě Jiang Liu z Nebeské hory. Stál u prvního stupínku a od You XiaoMoa ho dělilo pět stupínků. Zdálo se, že oba byli ve fázi mísení. I když se rychle blížil časový limit, oba vypadali klidně a vyrovnaně.

Ale jak učedníci z Nebeské hory, tak z té Pozemské se jevili velmi znepokojeně.

Pro lidi z Nebeské hory byl Jiang Liu jejich nejvýznačnější nový učedník. Kdyby neuspěl, Nebeská hora by ztratila tvář.

Pro lidi z Pozemské hory byl You XiaoMo učedník vůdce jejich hory. Kdyby jako oficiální učedník selhal, Kong Wen a Pozemská hora by ztratila tvář.

Zhou Peng měl pocit, že se ještě nikdy necítil takhle nervózně. Takhle nervózní nebyl, ani když na pódiu čelil Lei Juovi. A tohle všechno bylo kvůli You XiaoMovi, co zrovna vyráběl magickou pilulku. „První seniore, čas skoro vypršel. Proč tvůj junior ještě není hotový?”

„Tu magickou pilulku nevyrábíš ty. Proč jsi tak nervózní?” Ling Xiao se bezvýrazně díval na You XiaoMoa.

„Cítím se nervózní i místo tebe. Přece jenom je to tvůj junior. Kdyby to byl někdo jiný, nezajímalo by mě to.” Zhou Peng měl pocit, že byl tak nervózní, že chodil v kruzích. A první senior se vlastně tvářil tak bezvýrazně, vážně mu přišlo, že to byla situace, co se dala popsat slovy: Císař se nebál, ale jeho eunuchové se k smrti báli.

Zhou Peng vlastně Ling Xiaa vůbec nechápal.

Když teď You XiaoMo viděl Ling Xiaa, dokázal by říct, že vůbec nebyl v dobré náladě.

„Ha! Junior Jiang uspěl!” přišel radostný výkřik ze skupiny z Nebeské hory. Když Ling Xiao viděl, že ten výkřik přišel od Nebeské hory, nemohl si pomoct a zamračil se.

V této chvíli se Jiang Liu, co stál u prvního stupínku, hrdě usmíval. V ruce měl impozantní magickou pilulku. Byla sice světle modrá, ale od odstín tmavší než světle modrá. V porovnání s magickými pilulkami od ostatních učedníků byla jasně o něco lepší. Nebylo divu, že se tak zářivě usmíval.

Čím byli lidé z Nebeské hory šťastnější, tím nevzhledněji se tvářili lidé z Pozemské hory. Jak se dívali na zářící tváře lidí z Nebeské hory, chmuřili se čím dál tím víc a přesunuli svůj pohled na You XiaoMoa.

V této chvíli už v přesýpacích hodinách nezbývalo moc jemného písku.

Ling Xiaův napjatý výraz se najednou uvolnil, když spatřil, jak You XiaoMo trochu nadzvedl ramena. Rty se mu pomalu stočily nahoru, zatímco Zhou Peng po jeho boku byl pořád k smrti nervózní.

„Čas vypršel!” ozval se najednou seniorův hřmící hlas.

Přesně v té chvíli z kotlíku vyletěla světle rudá magická pilulka. You XiaoMo honem natáhl ruku, aby ji chytil.

Srdce učedníků z Pozemské hory, co se vznášela ve vzduchu, najednou dopadla zpět na své místo. Tohle je vážně k smrti vyděsilo. Mysleli si, že to You XiaoMo nestihne včas, ale naštěstí se mu podařilo to dohnat.

„Zatraceně!” Tang YunQi se sklesle kousla do spodního rtu, bylo pro ni těžké zastřít ten zlomyslný lesk v očích. Nenávistně zahlížela na You XiaoMoa, co držel světle rudou magickou pilulku. Zřetelně vymyslela ty dva plány a oba dva vlastně selhaly.

Ti dva lidé po jejím boku se na sebe konsternovaně podívali. Nedokázali vymyslet žádná slova útěchy, mohli se akorát modlit, že You XiaoMo vyrobil mrtvou magickou pilulku.

Jiang Liu přišel k You XiaoMovi, na jeho trochu dětinské tváři se zračil zářivý úsměv. „Seniore You, blahopřeju!”

You XiaoMo se upoutaně díval na magickou pilulku, co měl v ruce. Když najednou zaslechl ta slova, překvapeně vzhlédl. Teprve pak zjistil, že to je vlastně jeho soused z vesnice Jiang Liu. Od toho zápolení v Centrální linii ho znovu neviděl. Nečekal, že bude skládat zkoušku ve stejném kole.

You XiaoMo spatřil v jeho ruce magickou pilulku, usmál se a řekl: „Juniore Jiangu. Taky ti musím poblahopřát. Vypadá to, že jsi zkoušku složil.”

Jiang Liu rozpustile vyplázl jazyk a vesele řekl: „Seniore You. Na tohle si musíme počkat až po zhodnocení. Pak budu ještě šťastnější, když mi to řekneš.”

I když řekl tohle, ta radost v jeho slovech byla velmi jasná. Jelikož na zhodnocení pilulek čekali už jenom oni dva, oba nakráčeli k seniorovi. Jiang Liu zdvořile předal seniorovi svou magickou pilulku jako první. Ta světle modrá pilulka se mu kutálela po dlani a vydávala mírně bylinkovou vůni.

Senior byl mág 6. řádu. Ačkoli neměl tak vysokou moc jako Kong Wen a jemu rovní, jeho schopnost zhodnotit pilulky byla vyšší než jejich. Takže pokud pilulky hodnotil on, nikdo o tom výsledku nebude pochybovat.

Všichni viděli, jak si od Jiang Liua vzal magickou pilulku a jak těma zamlženýma, ale ve skutečnosti velmi bystrýma očima, chvíli upřeně zíral na pilulku. Pak celkem spokojeně řekl jasným, silným hlasem: „Magická pilulka Modrého ducha. Dvakrát destilovaná. Magická pilulka střední kvality nízké jakosti. Prohlašuji, že Jiang Liu z Nebeské hory zkoušku složil.”

Zrovna když domluvil, všichni učedníci z Nebeské hory, začali jásat.

Kvůli omezenému materiálu mohly být všechny magické pilulky vyrobené učedníky pouze pilulkami nízké jakosti. Ale i když byly nízké jakosti, jejich kvalita se mohla o něco lišit. Takže pilulky destilované jednou byly nízké kvality, destilované dvakrát byly střední kvality a destilované třikrát vysoké kvality.

Učedníci teď dokázali destilovat jenom jednou, takže Jiang Liuovo dosažení, že ji prodestiloval dvakrát a na poprvé, bylo v porovnání s ostatními vlastně celkem výtečné.

Jiang Liu se cítil velmi vzrušeně a v očích se mu zračila mírná arogance. Pak si uvědomil, že vedle něj pořád stál You XiaoMo, takže tu trochu arogance ovládl a s úsměvem mu řekl: „Seniore You. Teď jsi na řadě ty.”
--------------------------------------------

~ Samozřejmě mu nový materiál na pilulky nedali, i když bylo jasné, že mu kotlík někdo sabotoval. Anebo se kotlíky před zkouškou nekontrolovaly? ~

~ Jiang Liuovi brzo spadne hřebínek. Takovou pilulku, co vyrobil na poslední chvilku, si může strčit za klobouk. YXM bude mít určitě lepší. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Bože, v tomhle to skončit, aaa �� Jsem zvědavá na jejich reakce!

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně, autorka je neskutečný trapič. :D Takže se jasně neskutečně těším na to, jakou pilulku to vyrobil a jak moc dobrá bude. Chtělo by to vytřít jim pořádně zrak. :D YXM do toho! Ať je na tebe drahá polovička náležitě pyšná... :D

    OdpovědětVymazat