pondělí 1. července 2019

LMW - kapitola 93


Kapitola 93 – Mistr pěstování magických bylin


„Už jsi mág 2. řádu?” zeptal se mistr Zhao překvapeně.

„Zrovna teď si chci vzít pár magických bylin 2. řádu a vyzkoušet to. Zkouška je za tři dny. Obávám se, že to nestihnu včas.” You XiaoMo zalhal, aniž by hnul brvou.

Tohle byl nucen udělat. Všichni věděli, že byl jenom mágem 1. řádu. Kdyby se během zkoušky za tři dny najednou stal mágem 2. řádu, a to bez rozumného důvodu, rozhodně by ho lidé začali podezírat.

Takže teď musel začít vyrábět magické pilulky 2. řádu. A pak to bude za tři dny dokonale ospravedlnitelné. Pokud zkoušku složí, může to připsat k dobru štěstí, náhodě a podobně.

Mistr Zhao o tomto věděl. Vlastně o tom přemýšlel už dřív.

S You XiaoMoem přišel do kontaktu jako první on. Také věděl, že tento mladý muž byl vždycky velmi pilný, takže v duchu doufal, že tu zkoušku bude moct složit. Jinak nejenom že by ztratil tvář, ale i Pozemské hoře by bylo trapně.

Ale už to bylo půl roku a neviděl ho vzít si magické byliny 2. řádu. Před pár dny slyšel, že se odebral ke kultivaci v ústraní. Takže ho to zmátlo, mohl by člověk kvůli kultivaci v ústraní být schopen vyrábět magické pilulky 2. řádu? A pak za pár dní vyšel z ústraní a přiběhl sem a požádal ho o magické byliny 2. řádu.

„Tvůj první senior ti určitě řekl, že magické byliny 2. řádu nejsou stejné jako byliny 1. řádu. Nemůžeš si prostě vzít, co chceš,” promluvil Zhao Zhen věcně. Ohledně těchto věcí neudělal výjimku ani pro svého vlastního syna, Zhao DaZhoua. Ale snažil se ze všech sil, aby splnil své otcovské povinnosti, totiž dát mu šanci o to bojovat. Ačkoli byl jeho syn někdy chabý, nikdy předtím ho nezklamal.

„Ano, první senior řekl, že si každý den můžeme vzít jen určité množství,” odpověděl You XiaoMo okamžitě a jak mluvil, přikyvoval.

Zhao Zhen dál mluvil: „Takže mi dovol ti to teď vysvětlit. V porovnání s magickými bylinami 1. řádu rostou byliny 2. řádu déle. Také se tak snadno nepěstují. Takže se jich sklízí relativně méně, a proto je třeba je omezit. Tomuhle se nemůže nikdo vyhnout. Předtím to tak bylo i u tvého prvního a druhého seniora. Jelikož jsi teď mág 2. řádu, můžeš si teď každý den vzít dostatek bylin na deset magických pilulek. Pokud si myslíš, že to je příliš málo, můžeš jít akorát bojovat sám za sebe.”

You XiaoMo to uvážil a řekl: „Mistře Zhao, můžu si vzít množství na jeden měsíc?”

„Samozřejmě. Ale pokud si teď vezmeš celé množství na jeden měsíc, další si můžeš vzít až za měsíc. Dopředu si můžeš vzít akorát množství na jeden měsíc a nic víc. A pravidla pro magické pilulky 2. řádu jsou stejné jako u 1. řádu. Musíš předat polovinu,” řekl mistr Zhao.

„Rozumím. Děkuji, mistře Zhao,” řekl You XiaoMo vesele.

„Kolik teď chceš?” Zhao Zhen viděl, že to vážně pochopil, a tak to dál nevysvětloval.

„Množství na jeden měsíc. Chci vyrobit 15 druhů magických pilulek,” promluvil You XiaoMo bez váhání přesně jako s magickými bylinami 1. řádu.

Ani Zhao Zhenovi to nepřišlo divné a okamžitě mu vyčlenil množství na jeden měsíc.

Deset magických pilulek denně bylo 30 stonků magických bylin. Takže na měsíc to bylo 900 magických bylin. Kdyby se toto množství porovnalo s bylinami 1. řádu, nebylo to nic moc; ale kdyby to člověk vynásobil několika učedníky, rovnalo se to malému jmění.

You XiaoMo snadno dostal 900 magických bylin a šel přímo zpět do svého pokoje.

Když se vrátil do pokoje, vytáhl pár magických bylin, aby si je prohlédl. Samozřejmě to bylo, jak si myslel. Všechno to byly magické byliny většinou nízké jakosti. Jenom takové byliny se vydávaly učedníkům k volnému užití. Jinak kdyby toto množství vydávali každý měsíc, sekta TianXin by dřív nebo později přišla na buben.

You XiaoMo se sektou TianXin najednou soucítil. Vlastně nebylo snadné být sektou TianXin. Bylo třeba vychovat tolik učedníků, nebylo divu, že založili Obchodnickou divizi, aby vydělali nějaké peníze.

Tři dny času. Ani dlouho, ale ani moc krátko.

Ale tentokrát se You XiaoMo nezavřel u sebe v pokoji a nevyráběl magické pilulky. Místo toho šel najít Fang ChenYuea.

Ačkoli se zdálo, že tuto cestu mága už vymyslel ze čtení knih a tápání, bez ohledu na to, jak byl nadaný, stejně se to nedalo udělat jen tak o samotě. A tak se rozhodl zajít za prvním seniorem a vytáhnout z něj nějaké informace. Přinejmenším musel dodržovat dekórum. Navíc mu učedník vedle řekl, že ho první senior požádal, aby mu řekl, že ho má vyhledat, až vyjde z ústraní.

Fang ChenYue byl nesmírně šťastný, že za ním přišel junior. Kdyby teď nebyl zaneprázdněný, znovu by za ním zašel.

„Juniore, konečně jsi ochotný vylézt z kultivace v ústraní. Vážně jsi mě nechal čekat.” Fang ChenYue přišel k You XiaoMovi a nemohl si pomoct a pohladil ho po vlasech. Už byl zvyklý na jeho vzhled plný života a růžové tváře. Každý byl přece jenom jiný.

You XiaoMo věděl, že mu chtěl první senior říct spoustu věcí, a tak prostě řekl: „První seniore, musím ti něco říct.”

„Když se tak dívám, jak se tváříš, musí to být něco dobrého. Nejsi už náhodou mág 2. řádu?” Fang ChenYue se na něj vážně díval a zhruba to odhadl.

You XiaoMo na něj překvapeně zíral. „Jak jsi to věděl?”

Nic neřekl!

Fang ChenYue se díval na jeho šokovaný výraz a vřele se usmál. „Zrovna jsem potkal druhého seniora. Řekl mi, že jsi vyšel z ústraní. Tvoje zkouška je za tři dny. A když se teď dívám na to tvoje šťastné chování, hádám, že to musí být kvůli tomu.”

Tento první senior byl vážně chytrý. You XiaoMo si v duchu povzdechl. Měl pocit, že si s nikým ze svého okolí nemohl zahrávat. Nikdo z nich nebyl takový, jak se navenek zdál, úplně jako tichá voda, co břehy mele.

Mohlo by to být tak, že byl ve skutečnosti až moc hloupý, a tak se v porovnání s ním zdáli ostatní obzvláště chytří?

Jako poděkování za to, že mu You XiaoMo přenechal příležitost na hoře YunShui, mu Fang ChenYue dopodrobna zodpověděl všechny otázky. Zvlášť když věděl, že se zrovna stal mágem 2. řádu a že má za tři dny zkoušku, řekl mu všechny nezbytnosti, na které se museli mágové 2. řádu soustředit. Nakonec mu řekl, že pokud nebude mít dost magických bylin, může mu nějaké dát.

Ačkoli You XiaoMo věděl, že měl první senior bylinkovou zahrádku, neměl v plánu používat jeho magické byliny. Sám si magické byliny pěstoval, a tak věděl, jak je těžké je vypěstovat.

Ale první senior si na tom velmi trval, a tak You XiaoMo nemohl odmítnout a předstíral, že souhlasí.

Po tomhle si celé dopoledne povídal s Fang ChenYuem.

Fang ChenYue byl mág 4. řádu a byl tedy mnohem znalejší než You XiaoMo. A také měl spoustu zkušeností. Někdy mu stačilo jen pár slov a vyjasnil věci, co You XiaoMoa mátly. Jako třeba používání duševní síly.

Předtím úplně nechápal, proč duševní síla mohla snadno roztavit ledové sochy z kondenzované duchovní energie. Teď to chápal.

Kdysi dávno jeden starší řekl, že duše mága je jako moře, do kterého vtéká stovka řek jako tolerance člověka. Duše dokázala vycítit duchovní energii nebes a země a když vstřebala čistou duchovní energii, dokázala ji využít. Jelikož ty ledové sochy v jeskyni byly z kondenzované duchovní energie, duševní síla vycházející z duše ji mohla přirozeně přeseknout nebo roztavit.

Kromě toho čím čistější duševní sílu mág měl, tím vyšší byla jeho spřízněnost s magickými bylinami. A tak by i jím vypěstované magické byliny měly vyšší jakost. Muselo se zmínit, že magické byliny byly povětšinou duchovní entity.

Tohle samozřejmě věděl každý. Jenom nezasvěcenec jako You XiaoMo byl naprosto bezradný. Jinými slovy čím byla duše ryzejší, tím lépe.

Z celé této konverzace You XiaoMo nezískal jen pár výhod. Bylo toho mnohem víc, než kdyby si o tom četl o samotě.

Teď věděl, proč když přišlo na pěstování magických bylin, byl mistr Ye nejlepším mágem sekty Tian Xin. To proto, že jeho duše byla ryzí. Navíc měl velmi jasno v tom, co bylo dobré a špatné a měl velmi malou tužbu po materiálním zisku. Takový typ člověka se opravdu velmi hodil na pěstování magických bylin.

„Juniore, jedno si musíš pamatovat. Vyšší řád mága neznamená, že duše bude ryzejší. Tohle má co dělat se srdcem mága. Pokud je mág v nitru pokojný, pokud se nestará o zisk a ztrátu, pokud se nestará o slávu a bohatství, pak bude takový člověk nejlepší volbou na pěstování magických bylin. I kdyby ten člověk byl mágem 1. řádu, má vysokou šanci, že se stane význačným mistrem v pěstování magických bylin,” řekl Fang ChenYue s toužebným pohledem.

Mistr pěstování magických bylin byla další profese, kterou se mohl mág vydat. A měla zářivou budoucnost.

Muselo se zmínit, že kdyby se na tomto kontinentu hledal mág, co by byl vážně schopný vypěstovat magické byliny vysoké jakosti, bylo možné, že by jich nebylo víc než jeden z deseti tisíc lidí. Kromě toho se většina mágů soustředila na zvyšování svých schopností výroby magických pilulek, takže bylo ještě těžší najít někoho takového. Ale těžké najít neznamenalo, že takoví lidé neexistovali.

Někteří mágové neměli kvůli nízkému vrozenému talentu možnost stát se v tomto životě mágy vysokého řádu. A tak si většina z nich zvolila stát se pěstiteli magických bylin. Na kontinentu LongXiang nechybělo takové nadání. Ale člověk, co vynikal jak ve výrobě magických pilulek, tak v pěstování magických bylin jako mistr Ye, co byl jak mág vysokého řádu, tak pěstitel magických bylin vysokého řádu, se považoval za vzácný talent, co se objevoval jednou za celé století.

Fang ChenYue měl jedno tajemství, které znal jenom Fu ZiLin. Jeho cílem vlastně nebylo být jako jeho mistr, ale jako mistr Ye Han.

Chtěl být úplně jako mistr Ye Han a stát se mágem vysokého řádu a zároveň pěstitelem magických bylin vysokého řádu. A kvůli tomuto cíli vždycky tvrdě pracoval. V té chvilce vzrušení Fang ChenYue řekl You XiaoMovi o tomto svém tajemství a také mu řekl, aby to držel v tajnosti. Obzvláště před mistrem. Když You XiaoMo viděl, že se s ním Fang ChenYue podělil o tak důležité tajemství, okamžitě souhlasil, že to nikomu neřekne.

Když se You XiaoMo rozloučil s Fang ChenYuem, vrátil se zpět do svého pokoje.

Nitro měl ve stavu konstantního vzrušení. Mág vysokého řádu a zároveň pěstitel magických bylin vysokého řádu. To byl tak mocný sen!

Také chtěl být jako první senior a hnát se za velkým snem. Ale když pomyslel na svůj vrozený talent, měl pocit, že jako mág vysokého řádu neměl naději. Ale když si promluvil s prvním seniorem, otevřely se mu další dveře.

A to se stát mistrem pěstování magických bylin!

Měl pocit, že když se nemohl stát mágem vysokého řádu, nebylo špatnou volbou stát se pěstitelem magických bylin vysokého řádu. Přesně jak se to říkalo: V životě existuje tři sta šedesát cest. A každá z nich vytváří svého vlastního nejlepšího učence.

Jen musel být ochotný tvrdě dřít!
--------------------------------------------

~ A když už jsem byla v tom, tady je i poslední kapitola 1. knihy. Jestli se z You XiaoMoa nakonec stane pěstitel magických bylin nebo ne, to se teprve uvidí... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Gratuluji k dokončení překladu celé jedné knížky! A děkuji za překlad téhle bylinkové ujetosti, na které jsem se tak nějak stala závislou. :D Těším se na pokračování! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za dokončenou první knihu, vážně mě to baví! Jen tak dál! (prosím 🥺🥺🥺😁🖤🖤🖤)

    OdpovědětVymazat