čtvrtek 11. července 2019

LMW - kapitola 94


Kapitola 94 – Zkouška (1)


Poté You XiaoMo obětoval dva dny, aby se pokusil vyrobit 30 magických pilulek.

Ačkoli byla kvalita magických bylin velmi nízká, pro You XiaoMoa nebyly úplně na nic. Kvůli nízké kvalitě obsahovaly celkem dost nečistot. You XiaoMo toho využil, aby si procvičil svou schopnost destilovat magické byliny 2. řádu.

Po dvou dnech experimentování zjistil, že dokáže magickou byliny prodestilovat nanejvýš tři nebo čtyřikrát. Tento počet byl u ostatních mágů už tak dost vysoký, protože obyčejní mágové dokázali magickou bylinu 2. řádu prodestilovat jenom jednou nebo dvakrát a víc ne. Kromě toho kvalita magických bylin nebyla vysoká, takže i výsledná pilulka se dala popsat jen jako „chabá”. Navíc riziko zůstalo vysoké, na 35%.

Ale po několika kolech destilace You XiaoMo dokázal to riziko magických pilulek 2. řádu snížit na 15%. Ačkoli se to pořád nedalo srovnávat s magickými pilulkami vysoké jakosti, co předtím vyráběl, na pilulky nízké jakosti to bylo celkem dobré. Někteří lidé byli příliš chudí, aby si koupili jedinou magickou pilulku vysoké jakosti, i když si na ni šetřili celý život.

Když si You XiaoMo s emocemi povzdechl, rozhodl se, že už se dál nebude schovávat ve svém pokoji a vyrábět magické pilulky. Po zbytek dne se začal učit stýkat se se svými sousedními bratry učedníky a získal od nich spoustu užitečných informací.

Jelikož zkouška byla příštího dne, učedníci, co přišli před půl rokem jako on, byli všichni velmi nervózní, protože ta zkouška ovlivní jejich budoucnost. Nebylo možné, aby nebyli nervózní.

You XiaoMo už byl mágem 2. řádu, takže ho to netrápilo. Akorát mu přišlo nečekané, že všechny tři hory budou skládat zkoušku společně.

„Seniore Chene, proč tři hory skládají zkoušku najednou?” zeptal se You XiaoMo učedníka, co mluvil upřímně a sebevědomě.

Senior Chen se otočil a spatřil, že se ho na to zeptal You XiaoMo. Vlastně mu nechtěl odpovědět, ale když viděl, že se na něj dívali s očima dokořán i okolní učedníci, měl pocit, že by nebylo dobře, kdyby neodpověděl. „Tohle pravidlo zavedl zakladatel naší Magické divize, aby podpořil interakci a přátelství mezi třemi hlavními horami. Ale jak čas plynul, tahle zkouška pozbyla svůj původní úmysl a stala se z ní velká soutěž mezi třemi hlavními horami.”

Tento senior Chen s ním šel tehdy do kamenné místnosti, když trénovali duševní sílu. A také to byl učedník, kterého to poslalo do vzduchu, když omylem nechal svůj kotlík vybouchnout.

Tehdy ho zahanbil You XiaoMoův okamžitý úspěch. A když ho pak senior Wu pochválil, začal být v duchu s You XiaoMoem ještě víc nespokojený. Když zjistil, že ho Kong Wen přijal za učedníka, byl v duchu ještě nespokojenější.

Ale poté You XiaoMoa jen málokdy viděl. Když ho teď znovu viděl, pořád byl nešťastný, ale už se mu to neobjevilo na tváři.

„Seniore Chene, podle toho, co jsi řekl, neznamená to, že když si povedeme špatně, že přede všemi ztratíme tvář?” You XiaoMo si poprvé byl vědom toho konfliktu mezi třemi hlavními horami. Pokud to takhle půjde dál, vztah mezi Pozemskou a Nebeskou horou se dostane do takového bodu, kdy už nebudou moct urovnat své rozdíly. Což byla velká nevýhoda při vnitřním chodu sekty TianXin.

„To je jisté. Obzvláště u tebe, juniore You. Ty jsi Kong Wenův přímý učedník. Pokud přede všemi ztratíš tvář, výsledek bude nepředstavitelný!” Když senior Chen promluvil o You XiaoMovi, byla v tom navíc mdlá škodolibá radost z jeho neštěstí.

„Děkuju za tvůj zájem. Budu se snažit ze všech sil,” odpověděl You XiaoMo a usmál se.

Kdo se o tebe zajímal? Odfrkl si senior Chen.

Ačkoli You XiaoMo získal informace, co chtěl, neodešel okamžitě a chvíli s nimi zůstal.

Večer za You XiaoMoem přišel učedník, aby ho informoval, že se ta zítřejší zkouška bude konat ráno kolem sedmé. Všichni se měli předtím shromáždit v Síni magických bylin.

Když You XiaoMo učedníka odeslal, zavřel dveře a šel spát. Nevyužil tohoto času, aby vyráběl magické pilulky, přece jenom se za noc nedalo nic moc udělat. A také to už bylo dlouho, kdy si dobře odpočinul.

Té noci za ním Ling Xiao nepřišel. Možná měl napilno, a tak ho You XiaoMo neviděl, ani když se vzbudil a šel na shromáždění.

Tentokrát je na shromáždění vedl Kong Wen.

Ačkoli zkoušku skládali učedníci, co do sekty vstoupili zhruba před půl rokem, stejně jich bylo celkem dost. Všichni byli budoucí krví tří hlavních hor, a tak Kong Wen přikládal této záležitosti velkou důležitost.

Jejich cílem byla Síň mágů.

Síň mágů byla nejpodivněji vyhlížející budova v sektě TianXin. Zvenku vypadala jako černý kotlík, takže byla velmi charakteristická. U vchodu po obou stranách byli dva mocní kamenní strážní lvi. Oční bulvy měly vytesané z rudého nefritu, u kterého se zdálo, že vysílal paprsky, co dokázaly prohlédnout lidským srdcem. Stačil jeden pohled a člověk už se neodvážil se na ně znovu podívat.

Na vršku budovy visela plaketa z rudého santálového dřeva. Na ní bylo jasně napsáno „Síň mágů”. Tři velké a jednoduché znaky napsané rozhodnými tahy, jasně to bylo dílo nějakého skvělého mistra.

Než je Kong Wen zavedl dovnitř, řekl pár slov dvěma strážím, co stáli před Síní mágů.

You XiaoMo následoval ostatní. Podíval se na plaketu nad Síní mágů a měl pocit, že je velmi majestátná. Pak se rozhlédl na všechny strany, ale neviděl nikoho z Nebeské nebo Létající hory. Možná že ještě nedorazili nebo už mohli být uvnitř.

Jak vešel do Síně mágů, nos mu okamžitě zaplavila mírná bylinková vůně, okamžitě mu pozvedla náladu a uvolnila mysl.

Hlavní síň byla velmi prostorná, zhruba se tam vešlo více než pět set lidí. Zvenku vlastně nebylo vidět, že by byla tak rozlehlá, takže mu najednou přišla jasná a otevřená. Uvnitř postávali skupinky po dvou či třech lidech a povídali si. Většina z nich byla velmi mladá, někteří nebyli dokonce ani starší než 15 let.

Když zaslechli kroky, podívali se ke vchodu. Když v čele spatřili Kong Wena, jejich tázavé pohledy se okamžitě změnily na respekt.

Ačkoli byl Kong Wen z Pozemské hory, ať se na to dívalo, jak chtělo, pořád byl mág vysokého řádu a také jejich senior. I když shlíželi na učedníky z Pozemské hory, stejně se neodvážili to před ním ani naznačit.

You XiaoMo lidi uvnitř nepoznával, ale učedníci kolem něj ano.

Když je spatřili, ty veselé hlasy utichly. I ve tvářích vypadali celkem nespokojeně. You XiaoMo okamžitě odhadl, že ti učedníci byli pravděpodobně z Nebeské hory.

Z davu vystoupil muž ve středním věku s černým vousem. Kong Wen se otočil a řekl učedníkům, aby na něj počkali, a pak přišel k tomu muži.

You XiaoMo toho člověka konečně poznal. Byl to Mo Gu, starší z Nebeské hory, kterého potkal, když poprvé šel dolů z hory. Mág 5. řádu.

„Seniore Kongu, proč jsi je tentokrát přivedl osobně? Kde je senior Xiao?”

Jak se Mo Gu poklonil před Kong Wenem, sbalil dlaně. Měl nižší senioritu než Kong Wen, takže bylo jenom správné, že se poklonil.

Kong Wen mírně kývl hlavou. „Měl něco na práci, takže bylo na mě, abych je tentokrát přivedl. Je skoro čas začít. Létající hora tu ještě není?”

Senior Xiao byl jeden z přítomných starších, když You XiaoMo čelil „společnému rozsudku tří soudů”. Předtím to byl vždycky on, kdo vedl učedníky ke zkoušce. Takže Mo Gua trochu překvapilo, že to tentokrát byl Kong Wen.

Jak to řekl, od vchodu byly slyšet kroky.

Kong Wen a Mo Gu se tam zároveň podívali. Člověk v čele byl mistr z Létající hory, Zhou Yu. Měl prošedivělý vous a laskavou tvář, velmi vypadal jako přátelský a shovívavý člověk. Byl mág vysokého řádu jako Kong Wen a měl značnou prestiž, ale byl obzvláště nenápadný. Tohle byl jeden z důvodů, proč vždycky usmiřoval jakékoli konflikty mezi Nebeskou a Pozemskou horou.

Kvůli své nenápadnosti na něj někteří lidé dokonce někdy zapomněli. A nejenom to, učedníci z Létající hory byli stejně tak nenápadní.

Jelikož Zhou Yu přišel jen tak tak, velmi zdvořile se omluvil. Kong Wen se k němu choval lhostejně, zatímco Mo Gu řekl pár lichotivých slovíček.

Zhou Yu si pohladil svůj milovaný vous se stejným mírným úsměvem na tváři. Úsměv, co byl tak akorát, aby nikoho nedráždil. To ukazovalo, že měl vážně schopnost jednat jako smírce.

„Je čas. Svolejte učedníky. A pak začneme se zkouškou,” řekl Kong Wen těm dvěma a otočil se, aby šel zpět ke svým vlastním učedníkům.

Zhou Yu a Mo Gu se beze slova vrátili ke svým učedníkům a začali se připravovat na zkoušku.

Tato zkouška byla pro učedníky, co sekta TianXin přijala před půl rokem. Někteří už byli oficiálními učedníky, zatímco někteří byli stále zkušebními učedníky. Ačkoli bylo jejich postavení jiné, zkouška byla stejná. Samozřejmě tu také bylo pár lidí, co vstoupili do sekty o pár dní dřív nebo později.

Kong Wen svolal své učedníky k sobě. Nepožádal You XiaoMoa, aby stál před ním jen proto, že byl jeho přímým učedníkem. Když jim dal instrukce, na co by si během zkoušky měli dát pozor, začal je řadit.

Aby se zabránilo zmatku, každý učedník z každé hory dostal štítek. Na každém štítku bylo vyryté číslo. Během zkoušku budou učedníci přistupovat podle vyvolaných čísel.

Pozemská hora měla dohromady 24 učedníků. Toto číslo bylo trochu menší než loni, ale pořád se to shodovalo s průměrem. Nebeská hora a Létající hora měla také 24 učedníků, ale jasně je měli lepší než Pozemská hora.

You XiaoMo dostal žlutý štítek, na kterém byla sedmička.

Podíval se směrem k Nebeské a Létající hoře. Ti měli rudé a zelené štítky. Jasně to bylo na to, aby se tak rozlišili učedníci.

Zkoušce předsedal senior ze Síně mágů. Když viděl, že všichni měli svůj štítek, ohlásil začátek zkoušky. Po těchto slovech se podlaha najednou zatřásla a z pod podlahy vyjelo devět kamenných stupínků.
--------------------------------------------

~ Konečně po půl roce zkouška. Pokud ji YXM nesloží, vykopnou ho ze sekty TianXin. I když už je oficiální učedník, takže možná že by to nebylo tak přísné. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. První kapitola druhé knihy a s ní další várka potíží mladého učedníka. :D Muhehe... :D Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat