čtvrtek 29. srpna 2019

LMW - kapitola 109


Kapitola 109 – Kotlík JinMing


Lidé, co se zajímali o pět nádob magických pilulek, nebyli jenom na prvním podlaží. Trochu zájmu měli i někteří lidé z míst pro význačné hosty na druhém podlaží. Nakonec těch pět nádob magických pilulek vyhrála Mu Yao ze sekty XiaoYao za cenu 250 tisíc.

Tato cena rozhodně dalece přesahovala hodnotu pěti nádob magických pilulek. Ale sekta XiaoYao ráda dávala na odiv své bohatství, takže se pravděpodobně nemuseli trápit takovou troškou peněz. Když ostatní lidé viděli, že sekta XiaoYao projevovala zájem, mohli to akorát vzdát. Bojovat o něco se sektou XiaoYao bylo bezpochyby jako jepice, co se snažila zatřást stromem.

Když You XiaoMo zaslechl tu cenu, měl pocit, že ho okradli o obrovskou sumu, a prostě se sesul Ling Xiaovi do náručí. Hledal útěchu a tvář měl plnou pomyslných slz.

Lidé z Centrální dílny měli vážně černá srdce. Koupili jeho magické pilulky za 135 tisíc a v mžiku je prodali za 250 tisíc. Bylo to jen o kousek méně než dvojnásobek. Tohle bylo až příliš záludné a on se je rozhodl nenávidět.

Jak ho Ling Xiao objímal, celý zářil a jemně mu hladil záda v útěše.

Tuto scénu nevyhnutelně spatřilo mnoho lidí. Obzvláště ta žena v rudých šatech naproti, Mu Yao. Kvůli tomu bezděčnému pohledu se jí oči okamžitě doširoka rozevřely. V očích jí problýsklo překvapení, ale její myšlenky se stejně nevydaly tím směrem. I když byli na kontinentu Long Xiang, přece jenom tu nebylo mnoho případů důvěrného vztahu mezi muži.

Ženu v rudých šatech to akorát trochu zaujalo. Ti dva mezi sebou měli bližší vztah, než si představovala.

Cena pěti nádob s magickými pilulkami 2. řádu vystřelila na 250 tisíc, starý muž se usmíval tak moc, že už mu nebyly vidět oči.

Když ten malý nával pominul, starý muž začal dražit další věci. Vzal podnos, co přinesla obsluha. „Dámy a pánové, další předmět v aukci. Věřím, že na to hodně z vás čekalo. Toto jsou ostré drápy a kožešina z démonického zvířete 6. řádu Hromového leoparda. Všichni ví, že drápy tohoto leoparda jsou nesrovnatelně ostré. Snadno dokáží roztrhat tělo kultivátora řádu Měsíce. Co se týče jeho kožešiny, pokud se z ní vyrobí vzácné brnění, dokáže ustát úder plnou silou kultivátora řádu Slunce.”

Jeho poslední slova najednou dojala spoustu srdcí přítomných lidí. Zvláště ty, co měli moc menší než řád Měsíce. Mít drápy a kožešinu Hromového leoparda bylo jako mít jeden amulet na záchranu života navíc. Navíc pokud by se po tomto setkali s kultivátorem řádu Měsíce, mohli tuto moc prostě použít v bitvě.

Starý muž vyřkl vyvolávací cenu 1 a půl milionu. Jakmile to řekl, lidé okamžitě začali přihazovat.

Tohle bylo poprvé, co You XiaoMo slyšel o démonických zvířatech, takže okamžitě zapomněl na svůj bol. Znovu se pověsil na zábradlí a podíval se na pár drápů a kožešinu na aukčním stupínku.

Drápy Hromového leoparda vypadaly černě a sem tam z nich sálaly paprsky světla. Bylo jasné, že byly skutečně ostré. Naopak kožešina byla stříbrná a velmi nádherná.

You XiaoMo měl ohledně démonických zvířat jen povrchní znalosti, takže je nedokázal rozeznat.

Ling Xiao viděl, že zíral přímo na ty věci, a tak si myslel, že ho to zaujalo. V očích mu problýskl šibalský pohled, zatímco se zeptal: „Juniore, líbí se ti to?”

You XiaoMo vykřikl a pak potřásl hlavou. „Nemám pro ty věci využití. Kdyby to byl živý Hromový leopard, to by bylo pěkné.”

„Proč?” zeptal se Ling Xiao s pozvednutým obočím.

„Protože živý mi může pomoct,” promluvil You XiaoMo vážně a pak dodal tichým hlasem: „Záhonky s magickými bylinami v dimenzi začínají být větší a větší. Každý den se musí zalévat. Sám to nezvládám, a tak by bylo pěkné, kdybych měl někoho, kdo by mi pomohl.”

„Tenhle nápad vlastně není špatný.” Když to Ling Xiao zaslechl, přikývl, zdánlivě hluboce zamyšlený.

Zatímco si povídali, cena už začala stoupat k hodnotě, co hodně lidí nedokázalo snést. Vzrostla na cenu 2 miliony 450 tisíc, kvůli čemuž to pár lidí, co se o to hodně zajímalo, vzdalo a stáhlo z boje. Zbývající lidé měli všichni značný kapitál. Ale nakonec to vyhrála sekta JiLe s cenou 2 miliony a 800 tisíc.

Sekta JiLe byla také silná síla v jižní části kontinentu Long Xiang, zhruba na stejné úrovni jako sekta XiaoYao. Jejich síla se nedala podceňovat a vedl je vůdce, co také rád dával na odiv své bohatství.

Starý muž klepl kladívkem a ohlásil vítěze drápů a kožešiny. Rychle zahájil dražbu dalšího předmětu. Po zjevení démonického zvířete 6. řádu se hodnota následujících věcí pomalu zvyšovala. Když se objevilo několik stonků magických bylin 7. řádu nejvyšší kvality, You XiaoMo se na ně se zájmem díval. Ale neměl žádné peníze a jen vyvolávací cena byla 800 tisíc, což bylo strašně drahé. Mohl si stejně dobře koupit semínka a sám si je vypěstovat.

Kromě magických bylin tu byly také magické pilulky a techniky na trénink duše, což bylo všechno vzácné věci. Ale You XiaoMo tyto věci nepotřeboval. Přemýšlel, kdy se konečně objeví jeho duchovní tekutiny. Ale zrovna když začal ztrácet zájem, starý muž konečně přinesl něco, nad čím mu zaplesalo srdce. „Kotlík JinMing. Kotlík používaný mágy na výrobu magických pilulek. 6. řád. Vyvolávací cena je 400 tisíc.”

Kotlíky potřebovali jenom mágové, když vyráběli magické pilulky. Ale lidé, co o tento kotlík soupeřili, nebylo jen těch pár mágů na prvním podlaží. Mocné síly na druhém podlaží měly také celkem dost mágů. Pokud se chtěla síla rozšířit, přece jen to bylo bez mágů nemožné.

Při zvyšující se částce po každém přihození začal být You XiaoMo nervózní. „Seniore Lingu, ten kotlík...” You XiaoMo se otočil, aby se nervózně podíval na Ling Xiaa, zatímco ho tahal za rukáv.

V porovnání s technikami na trénink duše a magickými pilulkami byl pro něj kotlík JinMing 6. řádu mnohem atraktivnější. Přece jenom byl také mág. Ačkoli byl jenom mág 2. řádu, pokud by dokázal vyhrát tento kotlík, velmi dlouho poté by už nemusel měnit kotlíky.

„Neboj se, nebude příliš pozdě, když přihodíme jako poslední.” Když se ten kotlík objevil, Ling Xiao už předvídal, že o něj You XiaoMo bude mít zájem.

Když You XiaoMo slyšel jeho slova, konečně se uklidnil. Ale oči měl pořád přilepené ke kotlíku na aukčním stupínku.

Naštěstí byl kotlík JinMing jenom o něco výš než kotlík středního řádu. Když sekta XiaoYao nadhodila příhoz 900 tisíc, hodně lidí se rozhodlo to vzdát. Nakonec zůstalo jenom těch pár mocných sil. Jednou z nich byl rival sekty XiaoYao, sekta JiLe.

„950 tisíc!” promluvil znovu muž, co vyhrál drápy a kožešinu Hromového leoparda, Mu YunTian. S tím se vyzývavě podíval po ženě v rudých šatech, Mu Yao.

Byl to učedník velmistra sekty JiLe. Ačkoli nebyl jeho biologickým synem, jeho postavení v sektě JiLe bylo stejně velmi vysoké. Také byl neuvěřitelně nadaný, v raném věku 25 let už byl kultivátorem řádu Měsíce.

Mu Yao chladně stočila koutky úst a zakřičela: „1 milion!”

Mu YuTian se zamračil. Jeden milion už přesáhl skutečnou hodnotu kotlíku JinMing, takže nemělo cenu přihazovat. Navíc si musel šetřit finance na soupeření s ostatními silami o zbývající předměty. Pokud by je použil teď, neměl by dost na později. Jak takhle přemýšlel, prostě zůstal zticha.

Jak to Mu Yao viděla, nemohla si pomoct a odfrkla si.

Starší Yun vedle ní se cítil obzvláště bezradně. Jen kvůli tomuto soupeření s Mu YunTianem o kotlík, tahle suma jednoho milionu byla příliš nákladná.

Starý muž viděl, že nikdo další nepřihodil, a tak pozvedl kladívko v ruce a užuž s ním chtěl klepnout, když najednou promluvil mdlý hlas: „Milion a deset tisíc!”

Starý muž zvedl hlavu, aby se podíval, byl to člověk z míst pro význačné hosty. Akorát že ten člověk, co přihodil, tak nějak všechny překvapil, protože od začátku aukce až do teď nikdy nepřihodil.

Ling Xiao si sám pro sebe řekl, že kdyby teď nepromluvil, jeho junior by ho pravděpodobně zabil pohledem.

Co se týkalo toho, proč přihodil 10 tisíc, to proto, že minimální příhoz v aukční síni bylo právě 10 tisíc. Kdyby to bylo méně, věřil, že by ho junior rozhodně přiměl nabídnout méně.

Jak Mu Yao zaslechla tento hlas, podívala se tam a spatřila, že člověk, co přihodil, byl jeden z těch dvou lidí, na které se předtím dívala. Trochu ji to překvapilo. Vypadalo to, že to starší Yun odhadl správně. Zdálo se, že ti dva lidé měli nějaké výjimečné zázemí.

Jak takhle přemýšlela, nepřihodila znovu. Přece jen ten kotlík vážně nepotřebovala. Navíc utratit za kotlík středního řádu 1 milion za to vážně nestálo.

Všichni čekali, že sekta XiaoYao přihodí, takže když viděli, že se stáhla, nemohli si pomoct a překvapilo je to. Copak zrovna s Mu YunTianem nesoupeřila až k smrti? A teď to vlastně tak snadno vzdala. Mohlo by to být tak, že toho člověka znala?

Mu YunTian se tvářil trochu nevzhledně. Ta Mu Yao jasně ukazovala, že měla spadeno na něj.

„Pán s číslem deset zvýšil cenu na milion a 10 tisíc. Někdo další by chtěl přihodit? Pokud ne, pak kotlík JinMing patří pánovi s číslem deset.” Jak se starý muž zeptal, usmál se, s touto cenou byl velmi spokojený. Předtím odhadoval, že nejvyšší cena bude 900 tisíc. Když starý muž viděl, že nikdo další nepřihazuje, konečně klepl kladívkem.

You XiaoMo znovu zatahal Ling Xiaa za rukáv, tvářil se velmi složitě.

Proč? Protože milion a 10 tisíc bylo za kotlík šíleně moc. A kromě toho s sebou neměl žádné peníze.

Ling Xiao ho pohladil po vlasech, uhladil jeho pomyslná rozčepýřená pírka a s úsměvem řekl: „Juniore, nemusíš se tak trápit. Aukce už je skoro u konce. Brzy se objeví tvoje duchovní tekutina. V té chvíli se budeš usmívat tak moc, že nedokážeš udržet ústa zavřená. Věř mi.”

You XiaoMo vzhlédl a podíval se na něj. Tak dobře, budu ti věřit.

Po dvou hodinách se aukce konečně dostala do závěrečné fáze. Bylo na čase podívat se na poslední tři zarážející poklady.

Jedním z nich byla kniha technik [Zázračný bleskový pohyb]. Toto byla technika těla, neboť trénováním této techniky mohlo být tělo rychlé jako blesk; byla to strašlivá rychlost. Někteří lidé říkali, že trénováním této techniky bylo možné bojovat s protivníky, co byli silnější než praktikant. V případě prohry se na tuto techniku dalo také spolehnout při útěku. A navíc to byla technika středního řádu nejvyšší kvality. Takže jakmile se objevila, hlučná aukční síň okamžitě ztichla, jen aby o pár sekund později znovu propukla v návalech výkřiků.

Na svitek na stupínku, z kterého sálaly stříbrné paprsky, dopadalo nespočet do ruda rozžhavených pohledů. Ačkoli to nebyla technika vysokého řádu, pokud by člověk trénoval tuto techniku, jak vyváznout vlastním životem, byl by to další způsob, jak si zajistit život. Bylo to podobné zázračnému účinku pilulky na záchranu života.

Ale to se dalo jenom čekat. Dokonce i velké sekty jako sekta TianXin brala Císařský meč, tu techniku středního řádu, jako něco, co se nemohlo vyjevit cizím. To stačilo na to, aby bylo vidět, jak vzácné byly techniky středního řádu vysoké kvality.

You XiaoMo měl pocit, že slyšel zvuk rapidního dýchání. Byla strašná škoda, že nebyl kultivátor, a tak necítil to vzrušení, co cítili. Ale poté, co vyhrál soupeření o kotlík JinMing, se usmíval nonstop. Oči se mu proměnily na měsíční srpečky a jasně byl v obzvláště dobré náladě.

Ling Xiao sklonil hlavu a zachytil pohled na tento jeho výraz. Jeho nálada se také oprostila a zlehčila.
--------------------------------------------


~ Příště by snad konečně mohla přijít na řadu ta duchovní tekutina... ačkoli výdělek z ní už stejně rozházel. ~

1 komentář:

  1. Jj ještě než něco dostane, tak to asi fakt rozhází. Děkuji za další překlad 😀

    OdpovědětVymazat