pondělí 26. srpna 2019

LMW - kapitola 108


Kapitola 108 – Aukce (1)


Po cestě do aukční síně Sedm Hvězd si You XiaoMo také koupil spoustu jídla.

Po všem tom loudání se konečně dostali k aukčnímu domu před začátkem aukce. Když se znovu objevili před vchodem do aukční síně, vchod byl najednou ucpaný, i když včera tam nebylo moc lidí. Bylo tu spoustu chaotického hluku, takže to bylo nesmírně rušné.

Jak se You XiaoMo díval na tuto scénu, spadla mu brada. Přemýšlel, že kdyby se tam vmáčkl, jeho už tak štíhlé tělo by to rozmáčklo na placku. Výsledek byl jasný, neboť v tom davu lidí byli většinou silní a robustní muži.

„Seniore Lingu, jak se dostaneme dovnitř?” You XiaoMo polkl a hodil otázku na Ling Xiaa.

Ling Xiao k němu natáhl ruku. „Dej mi tu kartu.”

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo a pak mu rychle předal černou kartu, vážně byl zvědavý na jeho další krok.

Když si Ling Xiao vzal kartu, prostě přešel k dalšímu vchodu. Tam bylo relativně méně lidí. A tento vchod také strážili čtyři mocní, silní muži. Z jejich aury bylo cítit, že měli sílu řádu Nebe. Ti čtyři Ling Xiaovi a You XiaoMovi dovolili vstoupit.

Někteří lidé viděli, co udělali, a tak se chtěli otočit a následovat je. Ti čtyři silní muži jim v tom okamžitě zabránili. Ti lidé si mohli akorát nenávistně promnout nos a jít se zpět mačkat do davu lidí.

Chodba byla tak nějak zšeřelá a zdálo se, že se stáčela vzhůru, jako kdyby šli do druhého patra.

You XiaoMo těsně následoval Ling Xiaa. Po poslední zatáčce se úzká chodba najednou rozevřela. Před nimi se objevila nesrovnatelně gigantická aukční síň. Ačkoli byl You XiaoMo duševně připravený, stejně ho to šokovalo, když to spatřil na vlastní oči.

Dole bylo spoustu, na těsno rozložených míst z bíle zbarveného kamene, co působila jasně a luxusně. Vpředu byl velký aukční stupínek z bílého křišťálu. Tak oslnivý a křišťálově jasný, až se zdál jako ze snu.

You XiaoMovým prvním dojmem byla extravagance. Zrovna když se na tu scénu udiveně díval, přišla k nim pěkná slečna a uctivě se zeptala: „Vážení pánové, mohu se zeptat, jaké číslo sedadla máte?”

Ling Xiao nechal dívku, aby se podívala na černou kartu v jeho ruce. Obsluha hned přikývla a zavedla je k jejich prostorným a luxusním sedadlům. Sedadla pro význačné hosty 2. řádu byla vytesaná z modrého křišťálu a na nich byly rozložené tlusté a nadýchané vlněné přehozy. Sedět na nich byl obzvláště měkký a útulný pocit. A místa byla také relativně blíž ke stupínku. Člověk mohl snadno přehlédnout celou scénu.

You XiaoMo nestoudně zabral jedno z míst a začal se v dobré náladě rozhlížet kolem.

Místa pro význačné hosty byla na druhém podlaží aukční síně Sedm Hvězd. Čím blíže byla sedadla k aukčnímu stupínku, tím vyšší řád měla karta význačného hosta. A navíc jelikož tam nebyly žádné záclony, všichni mohli vidět lidi sedící na místech pro význačného hosty.

Když si You XiaoMo prohlížel ostatní lidi, i oni si prohlíželi jeho. Přece jenom lidé, co byli schopni přijít na místa pro význačné hosty na druhém patře, byli mocní a měli prestiž. Pro hodně lidí bylo vážně překvapením, že se tu najednou objevil malý, slabý člověk. Ale když vedle něj spatřili sedět Ling Xiaa, většina už se necítila tak překvapeně.

„Mladá slečno, na co se díváš?” zeptal se starší Yun tiše, když si všiml pohledu ženy.

„Starší Yune, podívej. Nejsou ti dva naproti tobě, co jsme viděli ve Věži Sedm Hvězd? Nemyslela jsem si, že se s nim setkáme znovu tak brzy. Vypadá to, že jsme si tak nějak souzeni!” Žena své rozkošné a okouzlující oči neochvějně upírala na ty dva. Měla o ně zájem nebo ne?

Starší Yun potřásl hlavou. Jaký osud? Mladá slečna byla dobrá v každém ohledu. Jen se občas zapletla do zlovolných zájmů, dokonce více než muži. Ani trochu se nechovala tak, jak by se žena měla chovat.

Ale také to bylo kvůli tomuto, že měl vůdce sekty pocit, že tato mladá slečna byla nejlepší osobou, co by měla zdědit sektu XiaoYao. Sekta XiaoYao nepotřebovala někoho řádného, co by byl přehnaně obezřetný při každém kroku, takže mladá slečna byla bezpochyby nejlepším kandidátem. (Pozn.: XiaoYao = svobodný a nespoutaný).

Zrovna když ta žena a starší Yun odvrátili pohled, Ling Xiao se na ně najednou letmo podíval.

Ženin pohled nebyl očividný, ale trochu opatrný a relativně skrytý, ale Ling Xiao jej stejně odhalil. A nejenom to, také tu ženu a starého muže po jejím boku poznal jako hosty Věže Sedm Hvězd. Tehdy byli žena a starý muž v hlavní síni. Žena se na ně také dívala stejně jako tehdy.

Ling Xiao mírně pozvedl obočí. No jo, dokud jej neurazila. A pak se podíval po You XiaoMovi, co byl vedle něj. Ten si ničeho nevšiml, obě oči mu zářily, jak se opíral o zábradlí a přehlížel situaci dole.

Jak se začátek aukce blížil, v aukční síni se objevovalo víc a víc lidí. Bez ohledu na to, jestli to bylo první nebo druhé podlaží, zdálo se, že byla všechna místa zabraná. Hlučné konverzace byly hlasitější a hlasitější, až dokud najednou nezazněl jasný a melodický zvuk gongu.

Celé místo se najednou značně utišilo a skoro všichni se dívali k aukčnímu stupínku.

V té chvíli na stupínku stál starý muž, co se usmíval tak moc, až měl z očí štěrbinky. Nebylo jasné, jak dlouho tam stál. Ten starý muž se jevil přátelsky, ale nebyl o nic slabší než řád Měsíce. Byl to dnešní dražitel, celkem dost lidí jej poznalo a ve městě HunJi byl tak nějak známý.

Když se po zaznění gongu dav utišil, starý muž proletěl pohledem svých mazaných usmívajících se očí po všech usazených. A silným a jasným hlasem, který všichni slyšeli, řekl: „Vítejte na aukci města HunJi, která se koná jednou za tři roky. Mé staré já nebude dělat zbytečné komentáře. Prohlašuji, že aukce nyní začíná.” Jakmile to řekl, v aukční síni byl slyšet nadšený potlesk.

Dražitelé celkem často začínali s dlouhou úvodní řečí. Ale pro lidi, co netrpělivě čekali, až uvidí předměty k aukci, byla tato úvodní řeč nesmírně otravná. Takže tento starý muž byl velmi chytrý a jasně byl také velmi zkušený, neboť věděl, že všichni chtěli, aby mluvil stručně.

Za pár sekund na aukční stupínek přišla prostě oděná ženská obsluha. Položila věc, co měla v rukách, a odešla. Starý muž k tomu přišel a stáhl rudou látku a odhalil tak průhlednou truhličku, v které bylo několik stonků magických bylin.

„Zde je dvacet stonků magických bylin 4. řádu a dvacet pět stonků magických bylin 5. řádu. Jsem si jistý, že všichni dokážete říct, že těchto 45 stonků magických bylin je na vrcholu střední jakosti. Neberte tyto byliny jako střední jakost. Musím poznamenat, že z bylin na vrcholu střední jakosti lze vyrobit magické byliny nejvyšší jakosti. Věřím, že mágové, co studují výrobu magických pilulek, v tom mají velmi jasno. Takže pokud máte zájem, v žádném případě nešetřete zlaťáky ve svých kapsách, abyste tuto šanci nepromarnili.”

Jak starý muž domluvil, podíval se na všechny usazené. Ačkoli to byly magické byliny nízkého řádu, nebál se, že by na ně nikdo nepřihodil. Mágové bažili po magických bylinách, z kterých bylo možno vyrobit magické pilulky nejvyšší jakosti. Dokonce tak moc, že se jim o tom i zdálo. Pak se mazaně usmál a řekl: „Vyvolávací cena je 150 tisíc. Začněme.”

Chvíli bylo ticho, než někdo vykřikl cenu. Po tom prvním samozřejmě přišel druhý a třetí... bylo slyšet víc a víc přihazování.

Jelikož se aukce účastnilo méně mágů než kultivátorů, za pár minut těch 45 magických bylin vyhrál mág 5. řádu za cenu 310 tisíc.

Jak to You XiaoMo sledoval, měl spadlou bradu. S očima dokořán a pusou otevřenou, 45 stonků magických bylin střední kvality vlastně dokázalo vynést tak vysokou cenu. Tohle bylo až příliš lukrativní!

Měl pocit, že tato aukce mu otevřela další dveře, jak vydělat peníze. Zdálo se, že nemusel z magických bylin vyrábět magické pilulky. Mohl prostě jen prodat magické byliny, co vypěstoval v dimenzi. Tohle bylo mnohem snazší než z nich vyrábět magické pilulky. Tohle ho předtím vlastně nenapadlo. Taková škoda!

Aukce rychle pokračovala. Ani ne za hodinu se na aukčním stupínku vystřídala oslňující škála pokladů. Byly tu magické byliny, magické pilulky, sady brnění, zbraně, techniky, démonická zvířata a tak dále. Ale jelikož jejich řád nebyl vysoký, soupeřili o ně lidé sedící na tvrdých sedadlech na prvním podlaží. Měli méně kapitálu, takže to nebyla velkolepá ukázka bohatství.

Co se týkalo lidí sedících na místech na druhém podlaží pro význačné hosty, nikdo nejednal. Zdálo se, že všichni čekali, až později přijdou skutečné poklady. Někteří odpočívali s očima zavřenýma, zatímco někteří vypadali celkem netrpělivě.

You XiaoMo se ani v nejmenším nenudil. Tohle bylo poprvé, co byl na aukci, takže byl relativně vzrušený a zajímalo ho všechno, co viděl.

Za hodinu se stupínek znovu rozezvučel. Starý muž odhalil, co bylo na podnose, co obsluha přinesla. Šokující bylo, že na nich bylo pět nádob. Nebylo třeba se dívat, aby se vědělo, že by to měly být magické pilulky.

You XiaoMo vykřikl. Oči se mu doširoka rozevřely a leskly se mu. Rychle rukou bouchl do Ling Xiaa, co seděl vedle. „Seniore Lingu, podívej se na to. To vypadá jako magické pilulky, co jsem prodal v Centrální dílně magických pilulek!”

„Ne vypadají jako. To jsou magické pilulky, co jsi vyrobil,” řekl Ling Xiao malátně, když na něj obrátil pohled.

„Tak proč je přinesli na aukci?” You XiaoMo potřásl hlavou, čímž dával najevo, že to nechápal.

Ling Xiao se usmál a vědoucně řekl: „Už jsi je prodal jiným. Co s nimi udělají, je jejich věc.”

You XiaoMo chtěl pořád něco říct, ale starý muž na stupínku začal vysvětlovat.

„Haha, věřím, že je každý velmi zvědavý, co to je za magické pilulky. Mé staré já vás už nebude déle napínat. Toto je pět nádob magických pilulek 2. řádu.” Jakmile řekl 2. řád, v síni to začalo bzučet. Starého muže to nepřekvapilo a pokračoval: „Všichni jsou určitě velmi zvědaví, proč se na aukci mohou ukázat magické pilulky 2. řádu. Tyto magické pilulky 2. řádu jsou vlastně pilulky nejvyšší jakosti. Dohromady 250 pilulek. Dle jejich barvy a vůně to jsou magické pilulky nejvyšší jakosti a nejlepší kvality.”

Jak to starý muž řekl, prostě vysypal pár magických pilulek z nádoby, aby se na ně mohli podívat.

Stačil jeden pohled na magické pilulky kutálející se v nádobách a zvedly se jedna vlna povyku za druhou.

Tohle množství rozhodně nebylo malé a navíc měly dobrou kvalitu. Nebylo divu, že se aukční síň rozhodla je nabídnout k aukci. Na základě ceny za tolik magických pilulek se jen stěží kvalifikovaly na položku aukce.

Když starý muž viděl, že jeho slova vynutila takovou velkou reakci, spokojeně přikývl. Pak mávl rukou a řekl: „Pokud máte zájem, neváhejte. Pokud promarníte tuto příležitost, další už nebude. Teď začneme s přihazováním. Vyvolávací sena je 130 tisíc.”

„Jedno sto čtyřicet tisíc!” Jakmile domluvil, někdo okamžitě zvýšil částku.

„150 tisíc!”

„160 tisíc!”

Na druhém patře na sedadlech pro význačné hosty You XiaoMovi spadla brada na zábradlí.
--------------------------------------------

~ Chudák YXM, zjistil, že přišel o spoustu zlaťáků... ~ 
~ Na příště se připravte, to budou lítat úplně jiné částky. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Kdo chce víc, nemá nic. :D Jojo, tohle je tvrdý byznys. :D Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat