pondělí 12. srpna 2019

LMW - kapitola 103


Kapitola 103 – Zhodnocení pokladů


You XiaoMo zvedl hlavu a spatřil gigantickou aukční budovu tyčící se před ním. Nemohl si pomoct a údivem zalapal po dechu.

Tahle aukční budova byla vážně příliš velká. Dokonce ani ikonická budova olympijských her 'Ptačí hnízdo' nebyla tak velká jako tento Big Mac před jeho očima. Tehdy tam obzvláště cestoval kvůli olympijským hrám. A pak ho šokovala ohromnost a velikost Ptačího hnízda. Když se teď díval na aukční dům ve městě HunJi, uvědomil si, že mezi těma budovami nebylo žádné srovnání.

Ptačí hnízdo nebylo ani z poloviny tak velké jako aukční dům. Navíc ho nepostavili z obyčejného stavebního materiálu, ale z černého kamene. Nebylo jisté, před kolika lety to bylo, ale na povrchu nebyly žádné známky omšelosti nebo puklin.

Název na tomto Big Macu zněl Aukční dům Sedm hvězd. Říkalo se, že měla záštitu pána města HunJi, který byl velmi silné a mocné eso. Měl pod velením spoustu silných vojáků a statečných generálů. Proto se nikdo nikdy neodvážil v aukčním domě Sedm hvězd dělat problémy.

Před dveřmi do aukčního domu bylo zhruba dvacet stráží vybavených ostrými zbraněmi a oděnými v černých stejnokrojích. Oči měli pronikavé jako jestřáb a neustále upřené na lidi procházející na ulici a také na lidi přicházející a odcházející z aukčního domu. You XiaoMo z nich matně cítil sálat moc a v očích se mu ukázal údiv. Ti lidé byli vážně impresivní. Nebylo divu, že tohle bylo třetí největší město na kontinentu Long Xiang. Za jeho prosperitou stál mocný vůdce.

Když se objevili, sedm nebo osm ze zhruba dvaceti černě oděných stráží na ně upřelo oči. Přesněji řečeno je upřeli na Ling Xiaa. Co se týkalo titěrného You XiaoMoa, toho naprosto ignorovali.

Když Ling Xiao vystoupil, pohladil Koně běsnícího ohně vedle uší a tiše řekl: „Jdi. Sám si najdi místo a čekej.”

Po těchto slovech kůň otočil vůz a odcválal k městské bráně.

You XiaoMo zaslechl ten hluk a otočil se, jen aby se stal svědkem této scény. Vykřikl a zrovna chtěl vyběhnout, aby koně přivedl zpátky, když ho Ling Xiao v klidu přitáhl zpět.

„Proč jsi mě přitáhl zpět? Kůň utekl,” řekl You XiaoMo okamžitě nervózně.

„Neboj se, nemohl utéct,” těšil ho Ling Xiao.

You XiaoMo se otočil a podíval se na něj. Zdálo se, že přemýšlel, jestli byla jeho slova pravdivá. Ale bez ohledu na to, jestli byla nebo nebyla pravdivá, bylo příliš pozdě, protože po Koni běsnícího ohně už nebyla ani stopa.

Pod ostražitýma očima černě oděných stráží Ling Xiao prostě You XiaoMoa zvedl a šel s davem lidí k aukčnímu domu.

Ačkoli dražba ještě nezačala, přicházelo a odcházelo tu celkem dost lidí. V širém interiéru se pohyboval nekonečný proud lidí. You XiaoMo ještě stále obdivoval ten obrovský prostor, když ho Ling Xiao postavil na zem a táhl ho do středu velké síně.

Přímo nad středem velké síně byla černá tabule, co se zdála být vyrobená z nefritu. Na ní rolovalo mnoho předmětů. Byly to magické pilulky, magické byliny, manuály na trénink duše a jiné předměty v dražbě. Nejnižší byl 4. řád. Pro velké aukční domy jako Sedm hvězd nebyly magické pilulky a magické byliny nízkého řádu kvalifikované, aby se tu objevily.

You XiaoMo tu a tam natáhl krk a kontroloval některé věci na tabuli. Pro ostatní to byly obyčejné věci. Ale pro něj to byly věci, co přesně potřeboval. Co se týkalo vzácných věcí, co se na tabuli neobjevily, i kdyby se mu je podařilo získat, prozatím by neměl příležitost si je užít. Navíc byl momentálně chudák a měl s sebou jenom zhruba deset zlatých.

Ling Xiao přehlédl sál pohledem a zrak mu padl na kamennou místnost, nad kterým byl štít, co hlásal zhodnocení pokladů. U dveří stáli dva statní, silní muži. Když je viděli přijít, letmo se po nich podívali, než je nechali vejít dovnitř.

You XiaoMo vystrčil hlavu zpoza Ling Xiaa a udiveně se podíval na mnoho malých tajných místnosti. Matně v nich byl vidět pohyb lidí. Tento druh oddělení zaručoval, že lidé, co přinesli své poklady ke zhodnocení, nebudou muset ukázat své poklady ostatním. Dalo se tak předejít upoutání pozornosti nečestných a bažících lidí.

Zrovna když se na to díval, přišla k nim spoře oděná pracovnice. Její sněhově bílá prsa měla co nevidět vypadnout, míra jejího odhalení si nijak nezadala s moderní dobou. Její pohled přešel You XiaoMoa a nakonec se upřel na vysokého a pohledného Ling Xiaa. Okamžitě mu věnovala flirtovní úsměv. Řekla hlasem, kvůli kterému šel posluchač do kolen: „Tito dva pánové přišli zhodnotit poklady nebo přihlásit předměty do dražby?”

Ling Xiao odpověděl akorát jedním slovem, když viděl, jak se na ni You XiaoMo ohromeně dívá. Okamžitě ho to rozladilo a zamračil se. Pracovnice si myslela, že se Ling Xiaovi nelíbilo, jak mluvila, a tak okamžitě změnila způsob své asistence a uctivě je dovedla do tajné místnosti.

Když se otočila, Ling Xiao popadl You XiaoMoa a nevesele řekl: „Na co se koukáš?”

You XiaoMo si nevšiml jeho výrazu a vykřikl: „Nečekal jsem, že místní ženy budou tak otevřené. Myslel jsem si, že budou konzervativnější. Je to příliš velký šok!”

„Takže se ti líbí takový typ ženy?” zeptal se Ling Xiao tiše a přimhouřil oči.

„Jak by mohl!” namítl You XiaoMo bez přemýšlení. Pak dodal: „Pořád preferuju celkem nevinné pěkné dívky. Tahle je příliš jadrná. Nelíbí se mi to.”

Když ho Ling Xiao slyšel nahlas namítnout, jeho výraz okamžitě značně zjemněl. Ale než se mohl těch pár sekund radovat, slyšel jeho dodatek. Okamžitě se objevila hustá, nebezpečná bouřková mračna, a přesto si jistý člověk stále neuvědomil, co se dělo.

„Líbí se ti nevinné s pěkným obočím?” Ling Xiao ho pevně objal a přitáhl k sobě. Jeho dech byl jasně spalující, ale jeho slova byla chladná a zlověstná a zmrazovala až několik centimetrů. Z jeho slov si vydedukoval, že tím pěkným obočím myslel ženy (Pozn.: internetový slang pro pěknou dívku se dá přeložit i jako pěkné obočí. Což se naopak v minulosti dá vyložit jako obecný kompliment krasavici/krasavci).

Jistý zabedněný mladý muž si to konečně uvědomil. Zvedl hlavu a spatřil, jak se Ling Xiao velmi sladce usmívá. Dokonce i jeho oči se usmívaly. Až na to, že to byl celkem temný úsměv. V You XiaoMově nitru se okamžitě rozeznělo na poplach.

To je konec. Konec. Od té doby, co Ling Xiaa potkal, ho ještě nikdy neviděl se takhle usmívat. Dvacáté první století mělo Černý pátek. Ling Xiao měl Černý úsměv...

„Se-seniore Lingu, my... měli bychom jít dovnitř...” Jak You XiaoMo mluvil, třásl se strachy. Malý človíček v jeho nitru brečel místo něj. Co se stalo tentokrát? Slzy!

Ling Xiao se mírně usmál. „Pořád jsi mi neodpověděl na otázku.”

Hrůza. V porovnání s chvílemi, kdy sledoval horory, byl z toho úsměvu ještě vyděšenější. Můj ty světe. Měl tušení, že ho tento úsměv bude pravděpodobně děsit celý jeho život. Když se teď na něj Ling Xiao díval s takovým úsměvem, srdce mu zachvátil strach.

„To... špatně sis to vyložil...” You XiaoMo polkl, oči se mu protáčely a protáčely, jak se ze všech sil snažil najít cestu ven.

„Co jsem si špatně vyložil?” Ling Xiao přimhouřil oči.

You XiaoMovi se dál protáčely oči, jak nervózně řekl: „Tím líbit jsem vlastně myslel... myslel vážit si. Správně. Myslel jsem tím vážit si. Zrovna teď jsi to taky viděl. Ta žena měla tak odhalující oděv, až to bylo neslušné, úplně to uráželo oči. Takovou ženu nebude mít nikdo rád. Takže je lepší žena, co je celkem nevinná. Alespoň se to nevymkne z ruky...”

Ling Xiao pozvedl obočí a dlouho se na něj díval. Přimhouřil oči. „Vážně?”

You XiaoMo si z čela setřel spoustu potu, zatímco souhlasně kýval hlavou. „Samozřejmě.”

Jak by se mohl odvážit říct, že to tak nebylo? Kdyby vážně zakroutil hlavou a řekl to, Ling Xiao by ho poslal úderem k smrti. Jeho pučící život měl co nevidět rozkvést a on nechtěl zemřít tak brzy!

„V tvých slovech je vskutku nějaká ta pravda...” Ling Xiao zvolnil svůj výhrůžný pohled, jeho pohledná tvář konečně znovu nabyla svou původní falešnou něhu. Zlehka ho poplácal po rameni a celý zářil, jak říkal: „Tentokrát ti to nechám projít.”

You XiaoMo tragicky potáhl, skoro ho přemohla vděčnost. Nebesa věděla, že z něj v této chvíli steklo tolik studeného potu jako za všechny předchozí dny.

Ti dva vešli do tajné místnosti, ke které je navedla žena. You XiaoMo okamžitě nadšeně zavřel dveře. Dveře tajné místnosti byly vyrobené z železa. Byly velmi tlusté, schopné nepropouštět zvuk, takže je lidé venku nemohli odposlouchávat.

Tajná místnost nebyla velká a přímo uprostřed stál starý muž se šedivými vlasy, oděný v černé róbě. Tvář měl pokrytou hlubokými vráskami, ale oči se mu mazaně leskly. Zrovna teď si je prohlížel svým pronikavým pohledem.

You XiaoMo zjistil, že se zdálo, že je tento muž mág. Co se týkalo toho, jak to věděl, bylo to proto, že cítil, že jeho duše byla celkem silná, a kultivátoři nebyli mágové. Kultivátoři neměli jak trénovat duši, a tak byla jejich duše v porovnání s mágy o něco slabší.

„Prosím, posaďte se.” Starý muž ukázal na dvě židle u stolu. Když se posadili, v klidu řekl: „Můžete vytáhnout poklad, který chcete nechat zhodnotit.”

You XiaoMo se posadil a pak z magické brašny vytáhl kus ledu, co byl velký jako hlava, a položil ho na stůl.

Starý muž čekal, že vytáhnou magické pilulky a podobně. Najednou se objevilo něco, co vypadalo jako kus ledu, takže si nemohl pomoct a přimhouřil oči. Ačkoli ho to trochu překvapilo, nebylo to nezvyklé, neboť věci k dražbě byly obvykle celkem výjimečné. Když svou duševní silou kus ledu osahal, intenzivně se zachvěl po celém těle. Okamžitě se mu rozšířily oči. „Tohle je...”

Starý muž si přistrčil kus ledu k nosu a přičichl si. Tvář se mu změnila. „Tohle je duchovní tekutina?”

Duchovní tekutina byl druh pokladu, co byl na kontinentu Long Xiang nesmírně vzácný. Jelikož v bitvě okamžitě obnovila duchovní sílu kultivátorů, rovnalo se to magické pilulce na záchranu života. Po něčem takovém kultivátoři prahli tak moc, že se jim o tom dokonce zdálo. Vždycky měla nevyčíslitelnou hodnotu, a přesto ji nikdo nechtěl prodat.

You XiaoMo přikývl. „Tohle je jenom malý kousek. Prosím, podívej se a urči, za jakou cenu se dá vydražit.”

Starý muž potlačil vzrušení na své tváři a znovu a obezřetně se podíval. Chvíli přemýšlel, než řekl: „Tohle je vskutku duchovní tekutina. Ale není čistá. Uvnitř je celkem dost nečistot. Před použitím se musí pročistit. Ale tato velikost vydá jenom kapku skutečné duchovní tekutiny. Dle směrnic hodnocení města HunJi bude jedna kapka duchovní tekutiny přinejmenším sto tisíc.”

You XiaoMo okamžitě cítil spoustu různých věcí.

Z kusu této velikosti se dala vyrobit jen jedna kapka skutečné duchovní tekutiny. Ale utěšovalo ho, že cena té jedné kapky byla sto tisíc. Tahle suma předčila jeho očekávání, neboť si myslel, že to bude nanejvýš deset tisíc.
--------------------------------------------

~ Blýská se na lepší finanční čas...? Anebo to YXM zase během pár kapitol prošustruje? ~

~ Kdo by chtěl epub verzi přeložených novel (konkrétně tam teď je LMW 1 a AK), odkaz najdete zde. Zřídila jsem tam (zatím malý) yaoi koutek. Písněte, jestli chcete do epub verze hodit i západní novely. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: