čtvrtek 1. srpna 2019

LMW - kapitola 100


Kapitola 100 – Recept na magickou pilulku


Jak se dalo čekat, za tři dny si ho Kong Wen zavolal k sobě.

Kvůli jeho význačnému výkonu v Síni mágů starší Magické divize souhlasili, že by měl trénovat manuál na trénink duše. Jakmile začne cvičit ty techniky, bude hlavním učedníkem sekty TianXin.

Přísahu skládal před Kong Wenem a pár staršími.

S ochranou semínka krevní úmluvy You XiaoMo přímočaře složil přísahu. Před staršími přísahal, že bude navždy loajální sektě TianXin a nikomu nevyjeví obsah technik na trénink duše. Přísaha se skládala tak, že její obsah opakoval po jednom starším. Vždycky se to dělalo takhle, takže se nebáli, že by přísahající byl schopen využít nějaké skulinky.

Když odešli ze Síně mágů, You XiaoMo následoval Kong Wena do tajné komnaty.

V tajné komnatě mu Kong Wen předal manuál na trénink duše. Jelikož to byla technika nízkého řádu, nebyla obsáhlá. V porovnání s Písmem nebeské duše, co měla přes deset stránek, tento svazek technik nízkého řádu neměl víc než šest.

You XiaoMo si to jednou přečetl a všechno si to uložil do paměti. Jak se mu zvýšila moc, dokázal si pevně zapamatovat všechno, co jenom jednou přečetl. Bylo to úplně jako fotografická paměť. Také to bylo kvůli tomuto, že většinu knih na prvním patře knihovny přečetl během krátké doby půl roku.

„Mistře, rozhodl jsem se, co chci.” Když odešli z komnaty, You XiaoMo si vzpomněl, že stále ještě nevyslovil svou žádost, a tak to prostě nadnesl před odchodem.

Kong Wena to ani v nejmenším nepřekvapilo a v klidu odpověděl: „Pokud to bude v mých schopnostech, požádej, o cokoli chceš.”

To znamenalo, že pokud to nebylo v jeho schopnostech, žádost bude neplatná nebo bude muset vymyslet něco jiného.

You XiaoMo to takhle odhadl. Naštěstí jeho žádost nebyla nijak obtížná. „Mistře, já... chci se jít podívat na třetí podlaží Východního pavilonu v knihovně.”

Kong Wen se okamžitě zamračil. „Co chceš dělat na třetím podlaží knihovny?”

Třetí podlaží Východního pavilonu knihovny se považovalo za sekci s omezeným přístupem. Knihy uvnitř měly značnou hodnotu. Učedníci nemohli jít dovnitř, pokud jim to explicitně neschválil nadřízený. I když byl You XiaoMo hlavním učedníkem, pořád mu nebylo dovoleno jít dovnitř. Se svým nynějším postavením mohl jít akorát na první a druhé podlaží.

„Slyšel jsem, že na třetím podlaží Východního pavilonu jsou recepty na magické pilulky 4. řádu. Takže se na to chci podívat.” You XiaoMo se po něm pokradmu podíval.

Kong Wen byl vůdce Pozemské hory a mág vysokého řádu. Po nějakém tom váhání řekl: „Teď jsi jenom mág 2. řádu. Věcí na třetím podlaží knihovny se někdo ve tvém řádu nemůže dotknout. I když tě nechám se tam jít podívat, nebude ti to moc k užitku.”

„To chápu, ale stejně se chci jít podívat...” promluvil You XiaoMo tiše se skloněnou hlavou.

Tohle bylo také něco, na co přišel později. I když měl mág magické byliny a duševní sílu, neznamenalo to, že dokázal vyrobit magickou pilulku. Na výrobu magických pilulek nízkého řádu bylo třeba jen pár magických bylin a zabralo to jenom pět ubohých kroků. Takže nebylo třeba konkrétního receptu. Ale pro pilulky 4. a vyššího řádu to neplatilo.

Například magická pilulka 4. řádu. Na tu bylo třeba osm druhů magických bylin. Jelikož každý druh měl jiný účinek, pokud by při smíchání pár druhů dohromady došlo k chybě, účinek by se ztratil a pilulka by byla na nic. Takže při procesu mísení bylo třeba držet se receptu.

You XiaoMo prohledal celé druhé podlaží knihovny a stejně nenašel jediný recept na magické pilulky 4. až 6. řádu. Takže hádal, že takové recepty nebylo něco, co se dávalo jen tak snadno. A proto se po nich chtěl porozhlédnout na třetím podlaží.

Ale pořád neměl oprávnění vstoupit na třetí podlaží, a tak o to požádal Kong Wena.

Kdyby ho o to požádal před tím, než složil přísahu, Kong Wen by s tím absolutně nesouhlasil, protože recepty na magické pilulky 4. a vyššího řádu se předávaly jenom hlavním učedníkům. Teď měl jenom trochu podezření.

„Jelikož jsi odhodlaný jít na třetí podlaží, nebudu ti v tom bránit. Ale můžeš tam jít jen na čtyři hodiny. A potom musíš bez prodlení odejít, rozumíš?” řekl Kong Wen.

„Učedník rozumí,” slíbil You XiaoMo hned šťastně.

Pak Kong Wen vytáhl rudý štítek a předal mu ho, na štítku bylo napsáno jeho jméno. S tímto štítkem mohl vstoupit na třetí podlaží knihovny, ale jenom do Východního pavilonu. Do Západního pavilonu se s tímto štítkem nedostane.

„Tohle je jednorázový štítek, co jsem vyrobil. Dá se použít ke vstupu do knihovny, ale jenom jednou. Jakmile ho použiješ, automaticky se zničí.”

Jelikož jeho první a druhý učedník už byli mágy 4. řádu, čas od času zašli do knihovny. A tak si Kong Wen předem připravil pár takových štítků. V každém byla jeho duševní síla a když se štítek zničil, bude to moct vycítit.

Když You XiaoMo dostal štítek, běžel celou cestu až do knihovny.

Po zkoušce už neměl nic moc na práci. Poslední dobou neměl co dělat, a tak prostě zamířil do knihovny, aby se tam porozhlédl.

Stráž u knihovny mu hodila štítek do druhého patra jako obvykle. You XiaoMo ho neodmítl, protože na třetím podlaží mohl být jenom čtyři hodiny. A tak zbytek času mohl strávit na druhém podlaží.

Na třetím podlaží Východního pavilonu nebylo tolik knih jako na prvním a druhém podlaží. Ale kdyby se ty knihy dostaly ven, pravděpodobně by o ně bojovalo a rozebralo by si je obrovské množství lidí.

You XiaoMo se zhruba rozhlédl a na policích nebyly jenom recepty na magické pilulky. Byly tam také disertační práce mágů vysokého řádu z období přes několik tisíc let. Jen tyto disertace zaplnily tři plné police. Kdyby nebylo toho časového omezení, zahrabal by se v knihovně na měsíc nebo dva a všechno by si to pročetl.

Dvě hodiny uběhly velmi rychle a You XiaoMo tak nějak zdráhavě zavřel knihu, co měl v ruce.

Použil svou duševní sílu, aby si recepty na magické pilulky 4. až 6. řádu pomalu vryl do své duše, protože normální paměť byla k ničemu.

Zdálo se, že člověk, co ty recepty zapsal, byl velmi mocný. Zdálo se, že každé slovo v sobě mělo nějaké kouzlo. Jak se na ně chvilku díval, měl pocit, jako kdyby měl mysl v tranzu. V mžiku to vymazalo veškeré předchozí vzpomínky. Toto byl velmi pochmurný tah a první senior mu o něm naštěstí řekl, jinak by tato cesta sem byla zbytečná.

Po hodině si konečně vryl do paměti všechny recepty na magické pilulky. Zbývající hodinu strávil čtením dizertací od pár mágů vysokého řádu. Chtěl najít dizertaci od mistra Ye o pěstování magických bylin. Ale byla škoda, že i když prošel všechny police, nenašel ji.

Když odešel z knihovny, jak se dalo čekat, štítek se sám od sebe proměnil na obláček popela. Přesně jak Kong Wen řekl.

You XiaoMo nešel znovu hledat Kong Wena. Běžel zpět do svého pokoje a vzal si štětec, papír a inkoust.

Tohle bylo poprvé, co použil duševní sílu, aby si něco zapamatoval, a tak nevěděl, jak moc to bylo účinné. Bál se, že na to jednoho dne najednou zapomene, a tak se rozhodl, že si všechny magické recepty zapíše.

Tři různé řády magických receptů, dohromady to bylo několik desítek receptů na magické pilulky. You XiaoMo chtěl zrovna začít psát, když si něco uvědomil...

Zatraceně! Nedokázal psát štětcem...

Po dlouhé chvíli šklíbení se You XiaoMovi podařilo napsat jenom tři pokroucené a roztřesené znaky. 21. století bylo období plnících a kuličkových per. Štětce už dávno hodili do bůh ví kterého koutu. Z deseti lidí by se možná nenašel ani jeden, kdo dokáže psát štětcem.

Po půl dne zápolení si You XiaoMo konečně uvědomil, že musel začít trénováním kaligrafie. Ale kde si na to měl najít volný čas? Když o tom dlouho přemýšlel, stejně se rozhodl nejdřív zapsat ty recepty na magické pilulky. Ačkoli se jeho kaligrafie velmi podobala červům, co se pídili sem a tam, pokud se to dalo přečíst, mělo by to stačit.

Slunce, co viselo vysoko nad hlavami všech, se konečně po tisících zkouškách a deseti tisících trýzní proplížilo pod západní horizont.

Pevně zavřené dveře se zvenku otevřely. Plamenně rudý západ slunce vrhl dovnitř štíhlý stín, co byl velmi protažený. Vrhalo ho to od dveří do místnosti a padl na židli...

Ling Xiao vešel dovnitř zlehka a tiše. Když se otočil, spatřil You XiaoMoa, jak spí roztažený na stole.

You XiaoMo měl místo polštáře jednu svou paži. Z koutku úst mu na napůl popsaný bílý list papíru vytékaly sliny. Kapka za kapkou, až z toho byla loužička slin.

Ling Xiao přišel k němu a sehnul se, aby sebral list papíru, co spadl na podlahu. Otočil ho a spatřil zhruba deset impresivních pokroucených, roztřesených znaků. Na takový list papíru se obvykle dalo napsat pár stovek znaků, ale jemu se tam vešlo jenom zhruba deset. Navíc byly příliš strašné, aby se na ně dalo dívat.

Ling Xiao pozvedl koutek úst a nemohl si pomoct a uteklo mu uchechtnutí.

Stačil jeden pohled na tyto znaky a bylo jasné, že to napsal člověk, co se teprve začal učit psát. Kvůli chabé kontrole síly byly některé tahy silné jako dětská ruka, zatímco některé byly celkem malé. Byly velké a malé, všechny nestejnoměrné, takže vyhlížely nesmírně směšně.

Ling Xiao sesbíral všechny papíry, co spadly na podlahu. Když se podíval pořádně, zjistil, že to všechno byly recepty na magické pilulky 4. řádu. Nemohl si pomoct a zamračil se. Proč psal všechny ty magické recepty bez dobrého důvodu?

„Ach...” vypravil ze sebe You XiaoMo, zatímco byl ve snové krajině. Bezděky si lehl na druhou tvář a pokračoval ve spaní.

Protože na té straně spal téměř hodinu, odhalená strana jeho tváře byla jasně rudá. Jako obrovský uher.

Ling Xiao natáhl prst a šťouchl ho do nosu. Na tváři se mu objevil mírný úsměv. „Zdá se, že se ti dostalo výhody.”
--------------------------------------------

~ Tohle je trochu mimo, ale zajímalo by mě, kde potom nabere recepty na pilulky 7. řádu a výš. Protože knihovna - aspoň myslím - má jenom tři patra... ~


~ A je tu jubilejní 100. kapitola! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Gratuluji ke 100.kapitole! :D Jo, slintání ze spaní... S tím mám problém hlavně při dojíždění vlakem. XD Náš malý učedník je celkově tak nějak uslintaný, co? Co na něm Ling Xiao vidí? Obscese na sliny? :D Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat