pondělí 19. srpna 2019

LMW - kapitola 105


Kapitola 105 – Centrální dílna na magické pilulky


„Říkáš si o smrt!” řekl muž ve středním věku krutě. Obzvláště nenáviděl, když mu lidé říkali prase, dokonce ani narážky netoleroval. Jeho husté obočí se najednou ostře zvedlo. Pozvedl svou velkou sekyru v ruce a nemilosrdně sekl po Ling Xiaovi, vložil do toho rychlost, co měli jenom kultivátoři řádu Měsíce. Přihlížející všude kolem okamžitě udělali, co mohli, aby se přesunuli vzad.

Zrovna když ta velká sekyra měla dopadnout na Ling Xiaovo tělo, z jeho těla vystřelil pramínek fialového plamene. Pražící horko okamžitě a značně zvýšilo teplotu kolem. Bylo to, jako kdyby se kolem velké sekyry muže ve středním věku ovíjel a řítil ohnivý drak. V mžiku byla sekyra spálená na popel a pak ten pramínek fialového ohně intenzivně vystřelil k muži ve středním věku...

Ten muž neměl ani čas vykřiknout. Ten pramínek fialového plamene se mu zabořil do hrudi, prošel skrz a nakonec se proměnil na malé jiskřičky a zmizel.

Všichni se na tuto scénu dívali s hrůzou.

Když fialové plameny vyhasly, mezi šokovanými výkřiky přihlížejících spadlo tělo muže ve středním věku na zem. Vychrstla z něj jasně rudá krev. Za chviličku byla na zemi louže krve vytékající z šokující, zkrvavené díry v hrudi muže ve středním věku.

Celkem dost lidí si beze slov zakrylo ústa. Jejich vyděšené pohledy padly na pohledného muže, co působil tak vlídně a uhlazeně. Nikdo nečekal, že tento člověk, co se tak vřele usmíval, vlastně udělá něco tak chladnokrevného.

Vůdce gangu Vlčí tesák, nesporný kultivátor řádu Měsíce, co přes deset let kráčel bez překážek, aniž by jedinkrát klopýtl, vlastně po jediné ráně tohoto muže padl mrtev. Tohle neštěstí bylo vážně až příliš tragické.

Ale schopnosti tohoto muže byly tak nemilosrdné, měl moc hromu a rychlost větru. V pokojném městě HunJi to nebylo tak snadno k vidění. Nejenom že se dneska stali svědky této schopnosti, ale hned od začátku to bylo tak nemilosrdné, že všichni úlekem poskočili.

You XiaoMo to také nečekal. S obtížemi polkl a zvedl hlavu, aby se podíval na Ling Xiaa.

Myslel si, že Ling Xiao je nanejvýš odežene. Nečekal, že toho muže ve středním věku hned zabije. Ale také ho to nijak zvlášť nepřekvapilo. Tehdy v ledové jeskyni viděl, jak Ling Xiao skolil staršího Jianga jedinou ranou. Dokonce si troufl zabít staršího sekty TianXin, koho by si netroufl zabít? Ačkoli starší Jiang byl špeh démonů.

Takže už dávno věděl, že Ling Xiao byl velmi bezcitný člověk. Ale vědět to v duchu bylo přece jenom trochu jiné, než to vidět na vlastní oči.

Těch pár lidí, co Ling Xiaa ještě před chvílí samolibě obviňovali, se stali svědky smrti svého vůdce a teď byli úlekem celí bledí. V jejich vystrašených očích se odrážela štíhlá postava Ling Xiaa. Nohy se jim tak moc třásly, že se na nich skoro nedokázali udržet. Neodvážili se ani pomyslet na to, že by se proti němu vrhli, aby pomstili svého vůdce.

„Vezměte si tělo svého vůdce a vypadněte odsud. Nebo tu chcete všichni zůstat a doprovodit ho?” promluvil Ling Xiao vlídným hlasem, jak se po nich podíval.

Jeho vlídný hlas všechny členy gangu Vlčí tesák vylekal, až jim vstaly všechny vlasy. Skupina lidí se potácela k muži ve středním věku a velmi nervózně zvedli jeho tělo. Pak rychle zmizeli.

„Dobrá. Pojďme,” promluvil Ling Xiao, jak shlédl na You XiaoMoa.

You XiaoMo ho okamžitě následoval a vnořil se do davu lidí, jako kdyby se nic nestalo. Kdyby nebylo louže krve na zemi, hodně lidí by si myslelo, že všechno, co se teď stalo, byla jen iluze. Přece jenom to bylo až příliš šokující.

Zanedlouho poté, co odešli, přispěchala skupina stráží v černém oděvu s mužem v čele. Byla škoda, že přišli o krok pozdě, neboť celá záležitost už skončila. A lidé také beze stopy odešli. Kdyby nebylo louže krve na zemi a davu, co se rozcházel po skončení podívané, myslel by si, že akorát dostal falešnou informaci.

Jak You XiaoMo pomalu kráčel po ulici, pohledem neustále klouzal po obchodech po obou stranách ulice.

Jelikož byli na nejrušnější ulici ve městě HunJi, prodávala se tu mnohem ucelenější škála zboží než ve městě HePing. Každých pár kroků byl další obchod s magickými pilulkami nebo magickými bylinami. Ale ty obchody byly relativně malé. Uvnitř byli lidé, ale rozhodně jich nebylo moc.

You XiaoMo vážně chtěl jít dovnitř a podívat se, ale Ling Xiao se nezastavil. A taky tam nemohl vběhnout jen tak sám.

Po zhruba patnácti minutách chůze You XiaoMo upřel svůj problikávající pohled na vývěsní štít obrovského obchodu. Na světle zlaté ceduli bylo velkými, prostými znaky napsáno 'Centrální dílna magických pilulek”. Navíc v horním pravém rohu bylo vyryto sedm rudých hvězd. Tohle byl jasně jeden z podniků Sedmi hvězd.

Tento obchod měl velikost čtyř obchodů. V porovnání s okolními obchody se dal považovat za luxusní podnik.

V této chvíli se Ling Xiao zastavil a sklonil hlavu, aby mu řekl: „Je to tady.”

You XiaoMo tak nějak vzrušeně přikývl a následoval ho do toho výjimečného obchodu. Jen vkročili dovnitř, do nosu ho uhodil závan bylinkové vůně. Kvůli té zhutnělé vůni skoro kýchl. Když se pečlivě rozhlédl, měl oči plné údivu.

Vnitřek Centrální dílny magických pilulek byl velmi obrovský. Všechno se tu protínalo, ale průhledné vitríny byly rozestavěné uspořádaně. Zdálo se, že ty vitríny byly z křišťálu a podobaly se moderním výstavním vitrínám. Ale vitríny tady byly jasně o hodně silnější než skleněné vitríny. Na povrchu proudila mdlá duchovní energie. Nejenom že uvnitř byly magické pilulky různého řádu, ale také spoustu magických bylin.

Bylo možné, že ta vitrína v sobě dokázala uzamknout duchovní energii, takže magické byliny uvnitř nejevily žádné známky zahnívání. Přitáhlo to spoustu lidí, co se přišli podívat. I u jiných vitrín stálo celkem dost lidí. Všude kolem byl slyšet hovor.

You XiaoMo se podíval a skoro začal viditelně slintat. Ty magické pilulky a magické byliny byly většinou střední jakosti a přinejmenším 4. až 6. řádu, ale byly celkem běžné. Co se týkalo magických pilulek a bylin nízkého řádu, zdálo se, že tu žádné nebyly. Bylo jasné, že velké léčivé dílny nebyly stejné.

Ale když na vršku spatřil napsanou cenu, nemohl si pomoct a zacukalo mu v oku. Tohle bylo příliš přemrštěné. Jedna magická bylina 4. řádu stála vlastně 40 tisíc zlatých a byla jenom střední jakosti. Kdyby byla vysoké jakosti, bylo by to pak 50 až 60 tisíc zlatých?

Takovéto podnikání byla až příliš velká zlodějina, příliš ziskové. Záviděl!

Když se podíval, odvrátil zrak s pocitem deprese.

Pomyslel na to, kolik dostal, když prodal magické pilulky ve městě HePing. Nebyla to ani desetina ceny jedné magické byliny 4. řádu. Vážně to pro něj byla obrovská rána. Ale zároveň děkoval svým šťastným hvězdám, byl vděčný, že si mohl vypěstovat svoje byliny. Kdyby ne, nemohl by si je koupit, ani kdyby prodal sám sebe.

Dřív od prvního seniora slyšel, že i když byl mág výdělečné řemeslo, také se tím spálilo spoustu peněz. Když to teď viděl, evidentně mu nelhal!

„Vážení pánové, potřebujete s něčím pomoct?” Přišla k nim prodavačka oděná v prostém bílém oděvu. Klidným pohledem přejela po obou z nich, než nakonec, jak všichni čekali, uctivě upřela zrak na Ling Xiaa.

Ling Xiao jí neodpověděl okamžitě. Místo toho se podíval na You XiaoMoa, když promluvil. Pořád si pamatoval, co jeho junior řekl v aukčním domě Sedm hvězd. Ale když se na něj podíval, nejenom že se You XiaoMo nedíval na prodavačku, ale otáčel hlavou sem a tam a díval se bůh ví na co. Teprve pak se spokojeně odvrátil.

„Přijímáte tu magické pilulky?”

Prodavačka na okamžik ztuhla, než skromně kývla hlavou. „Ano. Ale na druhém patře. Vážení pánové, následujte mě, prosím.”

A pak Ling Xiao následoval prodavačku a vedl You XiaoMoa na druhé poschodí.

Druhé podlaží Centrální dílny magických pilulek nebylo tak luxusní jako první podlaží. Spíš mělo prostou a střízlivou atmosféru, z větší částí v bílé barvě. Střed velké síně byl podobně plný průhledných křišťálových vitrín. Uvnitř byly nefritové truhličky, co většinou obsahovaly magické byliny. Ale překvapivé bylo, že ty magické byliny byly vlastně nejvyšší jakosti a sálaly z nich mdlé bílé paprsky. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že to nebyly obyčejné magické byliny.

Nebylo divu, že tohle byl největší obchod s magickými pilulkami ve městě HunJi. Zdálo se, že měli celkem velký majetek.

Uprostřed síně bylo celkem dost lidí, co tam roztroušeně postávalo. You XiaoMo z jejich těl cítil mocné duše, což značilo, že to všichni byli mágové. Ale to se dalo jenom čekat, neboť lidé, co si kupovali magické byliny, byli většinou mágové.

Prodavačka je přivedla ke starému muži oděnému v černé róbě a pak vysvětlila situaci.

Starý muž ženu odmávl a podíval se k těm dvěma. Tentokrát byl předmětem zájmu konečně You XiaoMo. Jenom mágové mohli přece přijít prodat magické pilulky, neboť kultivátoři by je neprodávali. Neměli dost ani na vlastní použití.

„Jaké magické pilulky chce tento junior prodat? Ale dovol mému starému já říct, že Centrální dílna magických pilulek nepřijme obyčejné magické pilulky,” promluvil starý muž zlehka. Zdůraznil to, protože viděl, že je You XiaoMo mág nízkého řádu. Mág nízkého řádu mohl bez výjimky vyrobit jenom magické pilulky 1. až 3. řádu a většinou byly nízké jakosti. Centrální dílna magických pilulek nepřijímala magické pilulky nízké jakosti.

You XiaoMo také chápal, co tím myslel, takže toho moc neřekl a prostě z magické brašny vytáhl pět nádob magických pilulek a postavil je před něj.

Starý muž si vzal jednu z nádob. Jen co nádobu otevřel, rozpoznal nával silné bylinkové vůně. Kvůli té vůni, co jej uhodila do nosu, se jeho výraz mírně změnil. Okamžitě vysypal jednu pilulku. Z hrdla nádoby se mu do dlaně vykutálela dokonale kulatá žlutozlatá magická pilulka. Podle barvy a vůně pilulek byly všechny prvotřídní. Šokující bylo, že to byla magická pilulka 2. řádu nejvyšší jakosti.

Starý muž se pak na nádobu podíval pozorněji. Uvnitř bylo vlastně zhruba 50 pilulek. Pak se postupně podíval na ostatní čtyři nádoby magických pilulek. Také to byly magické pilulky 2. řádu nejvyšší jakosti a také 50 kusů v nádobě. V očích mu rychle vyvřel udivený pohled.

„Ty... ty jsi vyrobil ty?” Starý muž na You XiaoMoa zíral s šokem a údivem.

Jen stěží si mohl představit, že tento člověk, u kterého necítil nijak mocnou duši a kterému nebylo víc než 17 nebo 18 let, byl vlastně mág 2. řádu. A důležitější bylo, že vlastně vyrobil 250 magických pilulek nejvyšší jakosti.

Muselo se zmínit, že i když byla Centrální dílna magických pilulek největší obchod s pilulkami ve městě HunJi, stejně nedokázali uvést 250 magických pilulek nejvyšší jakosti najednou. A taky kde sebral tolik magických bylin nejvyšší jakosti?
--------------------------------------------

~ V příběhu se vždycky najde nějaký blbec (a většinou jich je víc v pravidelných intervalech), co je jenom v 5. řádu a myslí si, jaký není borec. A pak narazí na hlavního hrdinu a nezůstane z něj ani popel. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. O to víc vyniká samozřejmě hlavní hrdina, no ne? :D Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat
  2. You XiaoMo: "ten pocit, když se člověk snaží být vlastně nenápadný, ale aby přežil, dělá přesný opak a ještě to vynásobí 10." 😂

    OdpovědětVymazat