čtvrtek 15. srpna 2019

LMW - kapitola 104


Kapitola 104 – Hloupé prase


Když starý muž viděl jeho výraz, myslel si, že s touto cenou není spokojený, a tak vysvětlil: „Ačkoli duchovní tekutina dokáže doplnit duchovní energii, čím je kultivátor silnější, tím víc duchovní tekutiny potřebuje. Například kultivátor řádu měsíce. Jedna kapka duchovní tekutiny mu může obnovit jenom pětinu duchovní energie. U vyšších řádů je třeba ještě víc.”

I když to byla jenom pětina, v krizovém okamžiku to stejně mohlo poskytnout nějaké to bezpečí. A proto byla cena na stovce tisíc. Navíc jelikož se kapka vydraží, až na to přijde, nikdo neví, jak vysoká ta cena bude.

You XiaoMo přikývl, jako kdyby to chápal. Se světem kultivátorů nebyl moc obeznámený. Ale znal různé řády kultivátorů, co byly rozdělené na: řád Člověka, Země, Nebes, Slunce, Měsíce, Hvězd, Nebeský řád, Duchovní řád, Královský řád, Císařský řád, Božský řád a Posvátný řád. Dohromady jich bylo dvanáct, podobně jako dvanáct řádů pro mágy.

Každopádně to znamenalo, že tato cena se nebrala za nízkou.

Když starý muž viděl, že souhlasil, vydechl si úlevou. Věci jako duchovní tekutina vlastně nebylo něco, čeho by se člověk vzdal kvůli dražbě. Většina lidí by si to nechala pro vlastní použití. Proto měla nevyčíslitelnou hodnotu, a přesto se nikdy neprodávala.

„Zhodnocení je tímto hotovo. Kolik kapek chcete registrovat do aukce?”

You XiaoMo také nic moc neřekl. Prostě z magické brašny vytáhl dvě ledové sochy velikosti člověka. Chladný vzduch uvolněný z ledových soch okamžitě zvýšil vlhkost v tajné místnosti, ale teplota se nijak moc nezměnila.

Když je vytáhl, starému muži se rozšířily oči a tvářil se naprosto omráčeně. Myslel si, že tento mladý muž vytáhne nanejvýš tak pět až šest kapek duchovní tekutiny. Nečekal, že to bude tak velká ledová socha a dokonce dvě.

Starý muž několikrát mlaskl. Ačkoli byl zvyklý vídat poklady, stejně ho to šokovalo. Po chvíli váhání řekl: „Z dvou ledových soch se dá pravděpodobně vyrobit devadesát kapek duchovní tekutiny. Ale mé staré já navrhuje, že bude lepší, když tuto duchovní tekutinu před aukcí nejprve pročistíte.”

„Pročpak?” zeptal se You XiaoMo okamžitě.

„Protože ji mohou pročistit jenom mágové. I kdyby aukci vyhrál kultivátor, stejně si bude muset najít mága, co mu pomůže to pročistit, takže bude mít ještě jeden krok v celém procesu. Ta cena sto tisíc se tím akorát sníží na devadesát tisíc. Ale mělo by se to udělat co nejdříve, protože aukce je zítra.”

Starý muž se probíral svým vousem a oči se mu leskly.

You XiaoMo se zamračil. Bylo to jenom pročištění a cena klesla o deset tisíc. To mu přišlo špatné. Bylo by lepší, kdyby to prostě udělal sám, ale měl jenom půl dne. Po tomhle si chtěl jít s Ling Xiaem ještě koupit pár věcí. Nezdálo se, že by měl dost času. Co by měl dělat?

You XiaoMo se bezmocně podíval na Ling Xiaa a nasadil žalostný výraz.

Ling Xiao zprávu přijal a nemohl si pomoct a usmál se. Pak se podíval na starého muže a vědoucně se usmál. „Prostě to řekni.”

Starý muž váhal a pokašlával. Evidentně se přes tohoto muže nemohl dostat. Kdyby tu ten muž nebyl, našel by způsob, jak toho mladého muže vedle něj oklamat. Stačil jeden pohled a bylo naprosto jasné, že ten mladý muž neměl o aukcích ani páru. Ale u tohoto muže to tak nebylo. Měl pocit, že přes něj se nic nedostane, a tak řekl: „Mé staré já může najít někoho, kdo by vám pomohl. Ale doufám, že až to bude hotové, že nám jako odměnu dáte tři kapky duchovní tekutiny.”

You XiaoMo si to okamžitě spočítal. Tři kapky duchovní tekutiny bylo tři sta tisíc. Byla to jenom základní cena, ale pokud to prodá bez pročištění, přijde o devět set tisíc. Když to spočítal takhle, bylo lepší, aby to někdo před aukcí pročistil.

„Seniore Lingu, je to přijatelné...” You XiaoMo jemně zatahal Ling Xiaa za rukáv.

Ling Xiao mu netrpělivě zabubnoval do hlavy. Z jeho výrazu bylo jasné, co si myslel. Myslel si, že to pro něj bylo výhodné. Ve skutečnosti na tom netratila ani druhá strana. Někteří lidé se k jedné kapce duchovní tekutiny nedostanou, ani kdyby utratili milion.

„Dvě kapky,” řekl Ling Xiao, jeho tón nepřipouštěl žádný prostor k vyjednávání.

Zdálo se, že starý muž tuto odpověď čekal, a tak bez váhání odpověděl: „Ujednáno. Ale 88 kapek duchovní tekutiny není málo. Chtěli byste to na aukci rozdělit na dvě nebo tři části?”

Ling Xiao se významně usmál. „Není třeba. Vydraž to najednou.”

Starého muže to na okamžik omráčilo. Pak potřásl hlavou a suše se usmál. Skoro to viděl. Zítřejší aukce bude velmi intenzivní. 88 kapek duchovní tekutiny nebylo malé množství. Pokud člověk vyhraje aukci, zaručí mu to v bitvě život. Ty mocné síly si takovou výtečnou příležitost rozhodně nenechají ujít.

Pak ten starý muž z pod stolu vytáhl černozlatý štítek, co byl vyrobený ze smaragdového nefritu. Předal ho Ling Xiaovi. „Toto je prestižní karta naší aukční síně Sedm hvězd. Protože dražíte za více než pět milionů, dosáhli jste na úroveň význačných hostů. Toto je číslo sedadla. Až přijde čas, můžete se akorát posadit dle tohoto čísla. Kromě toho se tento štítek dá použít ve všech aukčních domech a obchodech pod záštitou Sedmi hvězd.”

You XiaoMo nečekal, až Ling Xiao natáhne ruku, a nadšeně si ten štítek vzal.

Černozlatý štítek vypadal velmi osobitě, neboť na něm bylo namalováno 7 pěticípých hvězd. Při pohledu na něj pomyslel na členské slevové kartičky nákupních center. Tento štítek musel být stejný jako ty slevové kartičky a podobně, za chvilku to bude moct vyzkoušet.

Starý muž se bezděky letmo podíval po Ling Xiaovi, ale ten se tvářil vlídně a elegantně.

Starý muž cítil, že tento mladý muž byl jenom mág nízkého řádu. Možná nebyl dokonce ani ve 2. řádu. Ale u toho muže, co byl s ním, neměl jak říct, jakou měl moc. Aby mág 4. řádu jako on nedokázal nic vycítit, znamenalo, že tento člověk nemohl být níž než v řádu Měsíce.

Člověk takové síly vlastně dovolil mágovi nízkého řádu, aby se před ním choval tak troufale. Jejich vztah byl jasně celkem výjimečný.

Když starý muž ty dva vyprovodil, okamžitě zavolal tu ženu předtím. Řekl jí, aby zařídila, aby ho dalších pár hodin nikdo nerušil, a pak se vrátil do tajné místnosti a bezpečně zamknul dveře.

Duchovní tekutina byla dobrá věc. Ačkoli to byly jenom dvě kapky, neměl v plánu dát tuto příležitost někomu jinému. Kromě doplňování kultivátorovy duchovní energie měla duchovní tekutina ještě větší použití. A to zvýšit míru úspěchu při výrobě magických pilulek a zvýšit kvalitu zvláště u magických pilulek vysokého řádu. Míra neúspěchu u těchto magických pilulek byla tak vysoká, že to většina mágů nedokázala snést, ale když se použila duchovní tekutina, bylo to něco jiného. Při výrobě bylo akorát třeba nalít jednu kapku a míra úspěchu se zvýšila o 10%. Taková vysoká míra úspěchu lákala každého mága.

You XiaoMo vyšel z aukčního domu a jak stál na kraji ulice, podíval se do dálky. Po Koni běsnícího ohně neviděl ani stopu.

Ling Xiao neměl v úmyslu Koně běsnícího ohně zavolat a prostě kráčel k proudu lidí.

You XiaoMo chvíli váhal a pak se rozběhl, aby ho dohnal. Konečně na to přišel, zdálo se, že od teď se budou přesouvat po svých. Chtěl si koupit celkem dost věcí. Vážně nebylo praktické si na hledání těch obchodů brát vůz.

Ulice, na které byli, byla nejrušnější ulice ve městě HunJi. Lidí tu bylo více než dvakrát víc než na jiných ulicích. Ačkoli ta ulice už byla velmi široká, 2 až 3 krát širší než ve městě HePing, stejně byla nacpaná lidmi. Stačila chvilka nepozornosti a narazili byste do jiných.

You XiaoMo se děsil, že by ho ten vzdouvající se dav oddělil od Ling Xiaa, pevně se chytil jeho oděvu a jak se živýma očima nahodile rozhlížel, následoval přesně v jeho šlépějích.

Ačkoli se Ling Xiao neotočil, stejně dokázal odhadnout, jak teď vypadal. Rty se mu začaly vědoucně klenout vzhůru. Pak se na místě zastavil a člověk za ním okamžitě narazil hlavou do jeho zad. Když se otočil, viděl, jak se na něj naštvaně kouká a mne si přitom nos. Zrovna když chtěl něco říct, před nimi najednou došlo k rozruchu.

„Z cesty! Pokud nechcete zemřít, uhněte mému velkému já z cesty!”

Ze vzdouvajícího davu se najednou vyhrnula skupina lidí s ostrými meči u pasu a plamennými a nelítostnými tvářemi.

Jejich vůdce byl celkem baculatý člověk. Z mdlé aury sálající z jeho těla bylo možné říct, že tento muž ve středním věku by měl mít sílu v řádu Měsíce.

V této chvíli tato skupina lidí hrozivě kráčela jejich směrem.

You XiaoMo vystrčil zpoza Ling Xiaa hlavu a po jednom pohledu se mu oči rozšířily dokořán. Vlastně poznával pár lidí za tím mužem ve středním věku, neboť se ne tak dávno setkali před městskými branami. Rychle hlavu zase schoval, hrozil se, že by ho poznali.

Ovšem zapomněl, že ti lidé měli mnohem hlubší dojem z Ling Xiaa než z něj. Kromě toho Ling Xiaova přítomnost byla výjimečná a jak stál v davu lidí, byl středem pozornosti. Těch pár lidí jej už zahlédlo, když byli stále přes deset metrů od něj.

„Šéfe, to je on!”

„Správně. To je ten muž, co zranil druhého šéfa.”

Několik lidí se snažilo, aby byli první, co na Ling Xiaa ukázali. Už se nejevili bojácně a vlastně se zdálo, že byli celkem potěšení. Ty jejich pohledy mířící k Ling Xiaovi se jevily agresivnější a zlovolnější. Troufáš si se dotknout lidí z gangu Vlčí tesák? Dneska se rozhodně budeme dožadovat stonásobné odplaty.

Přes dvacet mužů velmi rychle přispěchalo před Ling Xiaa. Muž ve středním věku se zastavil tři metry od něj. Jak předstoupil o pár kroků, držel v ruce velkou sekyru. Maso na jeho tváři se hrozivě třáslo, jak zlověstně říkal: „To ty jsi zranil mého mladšího bratra?”

Mladšího bratra? You XiaoMo znovu vystrčil hlavu a několikrát si ho prohlédl od hlavy až k patě. Zamumlal: „Vůbec žádná podoba.”

Ling Xiao zaslechl jeho mumlání a sklonil hlavu, díval se na něj se smíchem v očích. Pak přesunul pohled k muži ve středním věku a s úsměvem řekl: „Promiň. Tvého mladšího bratra neznám. Ale ne tak dlouho jsem vlastně narazil na hloupé prase. Neříkej mi, že to je tvůj bratr?”

„Pfft...” You XiaoMo nedokázal zadržet svůj smích.
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Vskutku, XiaoMo je chodící pechfógl 😂 zajímala by mě jeho "životnost" bez Ling Xiaa. Díky za další cast příběhu :) 🖤

    OdpovědětVymazat