pondělí 2. září 2019

LMW - kapitola 110


Kapitola 110 – Nebesky vysoká cena


„To je ale divné, nebyly v této aukci dva poslední poklady? Kdy z toho vznikly tři?” Když Mu Yao zaslechla, že zbývají tři poslední poklady, nemohla si pomoct a překvapilo ji to. V informacích, co se k ní dostaly, se jasně říkalo, že to byly dvě věci. Vlastně neměla ponětí, co byla ta třetí věc!

Ústa staršího Yuna se viditelně zachvěla. „Mladá slečno, nejdřív byly dva poklady. Ale včera přidali další. Už jsem ti to včera večer řekl, ty jsi mě vlastně neslyšela?”

Když Mu Yao slyšela, jak to nadnesl, zamyslela se nad tím. Zdálo se, že vážně něco takového zmínil. Rychle rozpačitě odvrátila zrak. „Starší Yune, co by ta věc mohla být? Aby se objevila po technice na trénování duše vysokého řádu?”

Starší Yun se probral malým chomáčem vousu na své dolní čelisti a řekl: „Včera jsem někoho poslal, aby to zjistil. Říká se, že to je duchovní tekutina.”

Když Mu Yao zaslechla ta dvě poslední slova, skoro vyskočila ze svého místa. V očích se jí zračilo intenzivní vzrušení. „Vážně to je duchovní tekutina? Kolik jí je?”

Starší Yun už odhadl, že mladá slečna zareaguje takhle. Odpověděl, zatímco se bezmocně usmíval: „Trochu jsem se poptal. Množství duchovní tekutiny na této aukci není menší než 88 kapek. Není to žádná malá suma, protože se draží jako jediný předmět, cena bude nesmírně vysoká. Dovolit si to můžou pravděpodobně jen sekta XiaoYao, sekta JiLe a klan XueSha.”

„To znamená, že můžeme získat jenom jeden z těch pokladů. Starší Yune, poslal otec nějaké zprávy?” Mu Yao o tom chvíli přemýšlela a zamračila se.

Dle jejího názoru mělo 88 kapek duchovní tekutinu velkou cenu. Rozhodně to nesměla nechat jen tak. Ale pokud to chtěli, závěrečný poklad padne do rukou sektě JiLe nebo klanu XueSha. Sekta XiaoYao se této aukce účastnila kvůli tomu závěrečnému pokladu. Když se teď objevila duchovní tekutina, měli před sebou velmi obtížné rozhodnutí.

Starší Yun ztišil hlas a řekl vážně: „Vůdce chce duchovní tekutinu.”

Mu Yao vzhlédla a letmo se podívala na vážný výraz staršího Yuna. V očích jí najednou problýskl paprsek světla. Pomalu se začala usmívat. „Rozumím, starší Yune. Pak se budeme držet otcových přání.”

Starší Yun spokojeně přikývl. Mladá slečna jeho domu byla jasně chytrá a hned to pochopila.

Zatímco mluvili, cena toho svazku [Zázračného bleskového pohybu] už vzrostla na 6 milionů 400 tisíc. Byla to vysoká částka, při které se ozývalo nespokojené mlaskání. Ale překvapivé bylo, že o něj nesoupeřili jen sekta JiLe a klan XueSha. Také tu byl neznámý člověk v černé róbě. Ten seděl na tvrdých sedadlech na prvním podlaží. Celé tělo měl ovinuté černou róbou a nebylo mu vidět do tváře.

Když se přidal k boji mezi sektou JiLe a klanem XueSha, všichni se na něj překvapeně podívali. Tento člověk v černé róbě se vlastně odvážil dostat do přihazovací války mezi sektou JiLe a klanem XueSha. Vážně měl kuráž. Ale co bylo ještě víc šokující, bylo to, že se zdálo, že měl až příliš peněz!

„Seniore Lingu, ten člověk je velmi bohatý!” vykřikl You XiaoMo závistivě.

„Velmi brzy budeš mít taky peníze. Kvůli čemu ta závist?” Ling Xiao nikdy neměl moc zájem o zlaté mince. Také na ně nekladl moc velkou důležitost, protože je nikdy nepotřeboval.

You XiaoMo se po něm tak nějak bolestně podíval. „Ale velmi rychle to všechno utratím.”

Kvůli tomuhle byl velmi deprimovaný. Po všem tom zápolení konečně dostane obrovskou sumu a nebude mít ani dost času, aby mu zahřála kapsu, než ji naprosto utratí. Tento druh pocitu byl velmi komplikovaný.

[Zázračný bleskový pohyb] nakonec skončil s velkou neznámou a spadl do klína člověku, u kterého to lidé čekali nejméně, toho člověka v černé róbě. Úspěšně získal tu technika na trénink duše za přemrštěnou cenu 7 milionů a 500 tisíc. Porazil tak sektu JiLe a klan XueSha, kterým zůstala jen zakaboněná tvář.

„Kdo přesně je ten člověk v černé róbě? Šestý starší, jdi to zjistit!” Mu YunTian se pochmurně díval na člověka v černé róbě, co v poklidu seděl zpět na svém místě. A najednou takto rozkázal člověku za sebou.

Nedaleko odtud vydal podobný rozkaz i zástupce klanu XueSha. Také chtěli vědět, kdo byl vlastně tento člověk v černé róbě. Že se odvážil krást od klanu XuaSha. Pokud si myslel, že si tu věc bude moct vzít s sebou, musel za to zaplatit.

Starý muž ohlásil konečného vítěze [Zázračného bleskového pohybu] a konečně se přesunul k druhému závěrečnému pokladu. Okamžitě se mu dostalo velké reakce, neboť ne všichni byli jako sekta XiaoYao, co snadno získali tuto důvěrnou informaci. Někteří lidé měli své kanály, takže dokázali získat informace, co ostatní nedokázali. Jako třeba novinu o tom, že se na aukci najednou objevila duchovní tekutina. Ale většina lidí o tom stále vůbec nevěděla.

Když obsluha donesla jiskřivě modrou průhlednou křišťálovou nádobu, všichni na ni upřeli pohled.

Ling Xiao na místě pro význačné hosty rychle otevřel své napůl zavřené oči a se smíchem v očích řekl: „Juniore. Konečně se objevila tvoje duchovní tekutina. A reakce není špatná.”

You XiaoMo se vzrušeně podíval na tu nádobu. Dvě velké ledové sochy nečekaně vedly jen k jedné malé nádobce duchovní tekutiny. Bylo to trochu překvapivé, ale tato malá lahvička duchovní tekutiny si vlastně zasloužila takovou vysokou vyvolávací cenu. Vážně byl kvůli tomu vzrušený.

Po těch předešlých čtyřech hodinách už You XiaoMo věděl, jak cenná byla duchovní tekutina. Už jen svou vyvolávací cenou dalece přesáhla tato lahvička duchovní tekutiny ten kdovíjaký [Zázračný bleskové pohyb].

„Tato nádoba duchovní tekutiny je druhý poslední poklad této aukce. Celkem 88 kapek. Dle přání prodejce se bude dražit jako jeden předmět.” Starý muž vzal tu nádobu do rukou a obezřetně to vysvětlil. „Duchovní tekutina má dvojí využití. Prvním je doplnění duchovní energie kultivátorů. Druhým je zvýšit míru úspěchu při výrobě magických pilulek a zvýšit kvalitu magické pilulky...”

Odhalení duchovní tekutiny způsobilo ještě větší rozruch než [Zázračný bleskový pohyb]. Nezajímali se o to jenom mágové, i všichni kultivátoři byli neuvěřitelně dychtiví. Páry plamenných očí se upíraly na duchovní tekutinu v rukách starého muže.

Cena vystřelila z vyvolávací ceny 8 milionů a 800 tisíc. Po krvavé bitvě ta cena vystoupala do nebeských výšin na 17 milionů. Byl to skoro tisícinásobek ceny Zázračného bleskového pohybu. Ale to nebyl konec...

Po tolika letech bytí dražitelem to bylo poprvé, kdy byl starý muž nesnesitelně vzrušený.

Ačkoli to nebyla nejvyšší cena v jeho historii dražitele, pořád byla na vrcholu. 17 milionů se už rovnalo jednomu měsíci výnosů města HunJi.

Tato cena byla tak šokující, že nikdo neměl slov, nebylo slyšet ani pípnutí. Nakonec v souboji vytrvali jen čtyři účastníci: sekta XiaoYao, sekta JiLe, klan XueSha a muž v černé róbě, co vyhrál Zázračný bleskový pohyb.

Že se do toho zapojil tento muž v černé róbě, vážně všechny šokovalo. Když vyhrál manuál na trénink duše středního řádu, pořád měl dost kapitálu, aby přihazoval na duchovní tekutinu. Vážně to byla neuvěřitelná ukázka bohatství!

„17 milionů jedno sto tisíc!” Mu Yao zuřivě zahlížela na toho člověka v černé róbě. Tvář měla trochu pokroucenou, jak vykřikla ještě vyšší nebeskou cenu. Ačkoli to bylo jenom jedno sto tisíc, v této fázi byla každá stovka tisíc velmi blízko limitu všech. Takže bylo lepší přihazovat co možná nejméně.

Mu YunTian naproti nakonec nedokázal zabránit tomu, aby mu necukalo v tváři. Se skřípěním zubů to nakonec vzdal.

Ačkoli po té lahvi duchovní tekutiny bažil, pořád měl přijít závěrečný poklad. Původně měl spadeno na ten závěrečný poklad, ale byla vážně škoda se vzdát této lahve duchovní tekutiny. Když přihlédl k přístupu sekty XiaoYao, zdálo se, že byli odhodlaní vyhrát. To bylo také dobře, protože až přijde poslední poklad, sekta XiaoYao nebude schopná vyhrát nad sektou JiLe.

Zrovna v té chvíli zavolal ten člověk v černé róbě v přízemí ještě vyšší cenu: „17 milionů 500 tisíc!”

Aukční síň propukla v povyk. Celkem dost lidí se otočilo, aby se podívalo na toho člověka v černé róbě vzadu. Tento člověk už se nedal popsat tak, že by se chvástal svým bohatstvím. Prostě byl tak chudý, že už mu zůstaly jenom peníze.

Mu Yao se naprosto zakabonila. Představitel klanu XueSha byl mnohem přímočařejší a prostě to vzdal.

You XiaoMo visel na zábradlí a usmíval se tak moc, že už mu nebylo vidět oči. Čím bylo to soupeření intenzivnější, tím se cítil šťastněji. Při každém navýšení ceny se šklebil tak moc, že už nedokázal zavřít pusu. Bylo to přesně tak, jak Ling Xiao řekl.

„Mizero! Jak to, že ten chlápek má tolik peněz?” Mu Yao zaskřípala zuby, plná nenávisti.

Starší Yun byla také velmi vážný. Čekal, že sekta JiLe a klan XueSha budou silnými protivníky, ale nečekal, že tento záhadný člověk v černé róbě měl vlastně tolik kapitálu. Takhle se přepočítat. „Mladá slečno, podle toho, jak to jde, se můžeme akorát pokusit zjistit jeho limit.”

„Rozumím, starší Yune.” Mu Yao se silně zamračila. Tohle byla jediná možnost, co jim zbývala.

A tak se obě strany navzájem zkoušely a cena konečně vystoupala na 18 milionů 800 tisíc. Celých 10 milionů nad vyvolávací cenou a blížilo se to nebesky závratné sumě 20 milionů, kvůli čemuž už hodně lidí údivem lapalo po dechu.

Mu Yao pevně sevřela pěsti a zhluboka se nadechla. Tahle suma už byl její limit. Pokud druhá strana navýší, mohla se akorát vzdát. Bez ohledu na to, jak bohatá a mocná byla sekta XiaoYao, stejně nemohli tak rozhazovat. Tato nebesky závratná suma se už rovnala jednomu roku výnosu sekty XiaoYao.

Poté, co Mu Yao ohlásila tuto sumu, celá síň ztichla, až bylo slyšet jen dýchání lidí.

Starý muž na aukčním stupínku se zhluboka nadechl. Tato cena překročila jeho očekávání. Ruka se mu mírně chvěla, jak pozvedl kladívko. Zrovna když ho chtěl spustit dolů, ten člověk v černé róbě najednou vstal a řekl ochraptělým hlasem: „19 milionů!”

Než mohla Mu Yao zareagovat, kvůli přílišnému vzrušení sebou You XiaoMo trhl vzad tak silně, že přepadl.
--------------------------------------------


~ Možná taky začínám závidět, 19 milionů - ať by to bylo v jakékoli měně - je hodně. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: