čtvrtek 26. září 2019

LMW - kapitola 117


Kapitola 117 – V porovnání chytřejší


Když ti dva lidé vstoupili do města WuFeng, prostě se drželi hlavní silnice a šli směrem k druhému východu z města WuFeng.

Jelikož You XiaoMo pevně odmítal, Ling Xiao zrušil svůj plán dát si ve městě WuFeng oběd. Přece jenom ho pouze škádlil. Vlastně tu nechtěl poobědovat.

Hlavní ulice byla plná lidí a hovoru. Na každém kroku bylo slyšet, jak lidé diskutovali o té záležitosti s gangem Vlčí Tesák. You XiaoMo nastražil uši a trochu poslouchal. Konečně pochopil, co to s tím gangem Vlčí Tesák bylo.

Tento gang Vlčí Tesák byl vskutku stejný jako ten, na který narazili ve městě HunJi. Ale jelikož zabili jejich vůdce, uvrhlo je to do zmatku. To proto, že kromě vůdce gangu, co byl kultivátor řádu Měsíce, měli ostatní sílu nanejvýš řádu Slunce. V důsledku čehož, jakmile vůdce zemřel, situace začala být chaotická, protože museli vybrat dalšího vůdce a nikdo nebyl ochotný se vzdát.

Ten konflikt byl obzvláště intenzivní a téměř z něj propukla totální válka. Ale včera v noci se objevil ještě silnější člověk a byl to někdo cizí. Jeden z kultivátorů Slunce z gangu s ním začal bojovat. Obě strany do toho daly všechno a nakonec ten cizí člověk toho kultivátora řádu Slunce usadil.

Nejenom to, ten cizí člověk se doslechl, že je jejich vůdce mrtvý a že zrovna vybírali nového. A tak ten cizí člověk zašel ke gangu Vlčího Tesáku a stal se jejich novým vůdcem.

Ten cizinec byl také velmi nemilosrdný člověk. Když se vypořádal se situací ve městě WuFeng, předešlé noci oznámil, že od teď bylo město WuFeng jeho územím. Kdokoli si troufne se mu postavit, toho zabije.

Muselo se zmínit, že město WuFeng bylo mnoho let pod nadvládou nikoho. Jelikož tu byl gang Vlčí Tesák, znamenalo to, že tu rozhodně byly i jiné gangy.

A tak ani ne noc po jeho oznámení vůdci ostatních gangů spojili síly. Když se takhle sjednotili, vydali se k doupěti gangu Vlčí Tesák. Výsledek se dal čekat. Spojeným silám několika silných bojovníků z různých gangů se vlastně nepodařilo toho cizince porazit. Aby jim cizinec dal odstrašující případ, zabil několik vůdců gangů. A pak jejich členy přičlenil do svého gangu Vlčí Tesák.

A tak ti lidé, co žili den ode dne ve městě Wu Feng najednou zjistili, že ve městě konečně došlo ke změně počasí!

Když gang Vlčí Tesák ovládl město WuFeng, jako první začal vybírat poplatek za vstup a odchod z města WuFeng.

You XiaoMo a Ling Xiao měli celkem velkou smůlu. Nejenom že natrefili na tohle, ale také byli první, po kterých se chtělo, aby zaplatili poplatek za vstup.

You XiaoMo měl pocit, že s tímto gangem Vlčí Tesák měl vážně nešťastný osud. Nejdřív se dostal do maléru kvůli vlastní chybě. Ale teď i když to byla trošičku jeho chyba, kdo po nich chtěl, aby si účtovali tak přehnaný poplatek? Kdyby to bylo pět nebo deset zlatých, pořád se mohl přinutit o tom trochu uvažovat.

„Seniore Lingu dokážeš odhadnout, jak silný je ten nový vůdce gangu Vlčí Tesák?” You XiaoMo přiběhl k Ling Xiaovi a zvědavě se ho zeptal. Ačkoli si byl vědom řádů kultivátorů, neměl jasno v jejich rozdílech.

Ling Xiao vyklenul rty nahoru. Vykročil kupředu, zatímco vysvětloval: „Vůdce gangu Vlčí Tesák byl řádu Měsíce. Vůdci ostatních gangů by také měli být řádu Měsíce. Jinak by nemohli koexistovat ve městě WuFeng spolu s Vlčím Tesákem. Jelikož je ten nový vůdce dokázal porazit, měl by být alespoň v řádu Hvězdy a výše. Ale neměl by být výš než Nebeský řád.”

You XiaoMo naslouchal jeho jasnému a logickému vysvětlení a přikývl. A pak se zeptal: „Proč?”

Ling Xiao se rozzářil, jak řekl: „Pokud je Nebeského řádu, pak i navenek by mohl být druhořadým svrchovaným pánem. I kdyby to tak nebylo, kdyby vyhledal útočiště u nějaké silné síly, chovali by se k němu jako k váženému hostu. Nejenom že to neudělal, místo toho přišel do města WuFeng. Kromě toho převzal gang Vlčí Tesák. Jasně měl v plánu zůstat u pohoří WuFeng. Existuje jenom jedno vysvětlení takového chování, a to, že ho někdo pronásleduje. A ten, co ho pronásleduje, není někdo slabý. Mohla by to být dokonce silná sekta, takže neměl na výběr a musel utéct do města WuFeng.”

Příliš geniální! Příliš úžasné!

Na základě tak mála nápověd vlastně sesbíral tolik informací. You XiaoMo měl najednou pocit, že Ling Xiao vlastně měl své světlé stránky. Aspoň... aspoň byl v porovnání s ním chytřejší.

Tohle byl fakt, který vážně nechtěl uznat!

„To jsou oni. Naše bratry z gangu Vlčí Tesák zabil ten člověk v bílém, když vybírali poplatek u bran.”

Zrovna v té chvíli k nim přišla skupina lidí s násilnými aurami. Ten člověk, co mluvil a co k nim běžel, byl celkem otylý muž. Zdál se trochu povědomý.

You XiaoMo se na něj podíval pořádně, neboť mu přišlo, že tohoto člověka viděl mimo město WuFeng. Jeho vzezření bylo celkem nápadné. Nečekaně byl spolu s těmi dvěma lidmi, co byli vážně nevyzpytatelní. Když ho v duchu proklel, okamžitě skočil za Ling Xiaa. Nebyl zbabělec, vážně, nebyl zbabělec. To akorát, že teď neměl kvalifikaci arogantně jet v první řadě.

Ling Xiao se zastavil, až když ta skupina sedmi lidí přiběhla k němu. Nejsilnější mezi nimi byl řádu Měsíce 1 hvězdy, byl to neotesaný silný muž, ale nebyl v moc vyrovnaném stavu. S největší pravděpodobností se na tuto úroveň prolomil teprve nedávno. Nebyl mezi nimi nikdo, koho by Ling Xiao poznal. Ta skupina lidí, s kterou se potkal ve městě HunJi, se neobjevila.

Ten chladný a hrozivý, rozložitý muž předstoupil o dva kroky. Se zády tygra a pasem medvěda vypadal jako někdo vážně úžasný, jeho pohrdlivý pohled padl na Ling Xiaa. Zvedl velkou sekyru, co měl na rameni, a řekl chladným hlasem: „Skončíš svůj vlastní život nebo chceš, aby to mé skvělé já udělalo za tebe?”

Na Ling Xiaově tváři se objevil mírný úsměv. „Ale já bych si radši vybral třetí možnost.”

You XiaoMo nečekal, až ten rozložitý chlápek promluví, prostě vystrčil hlavu z pod Ling Xiaovy paže a zeptal se zvědavě: „Co je třetí možnost?”

Ling Xiao se usmál: „Zemřou oni!”

You XiaoMo se zachvěl a okamžitě se stáhl zpět.

Z toho rozložitého chlápka začal okamžitě sálat vražedný úmysl. Bez jediného slova zvedl velkou sekeru a silou jí máchl dolů na Ling Xiaovu hlavu. Výsledek byl přesně takový, jak se dalo čekat. Jakou schopnost mohl mít kultivátor řádu Měsíce 1 hvězdy? Stačilo to jen na to, aby dominoval městu WuFeng.

Ling Xiao ho jedním kmitnutím ruky poslal do vzduchu. Nevěděl, jak moc to bylo těžké nebo lehké, ale když už se jal jednat, dopadlo to takhle. A tak ten stokilový rozložitý muž v mžiku vletěl do zdi. Po zdi stékala krev a než dopadl na zem, tekla mu krev ze všech sedmi otvorů, ve čtyřech údech mu donekonečna cukalo a vycházelo z něj víc vzduchu, než do něj vstupovalo (Pozn.: Sedm otvorů = ústa + 2x oční důlky + 2x nosní dírky + 2x uši).

Všichni najednou ucítili, jak se jim od nohou až do hlubin srdce zvedá chladný vítr.

Ten kultivátor řádu Měsíce vlastně teprve nedávno prolomil. Člověk, co mu k průlomu dopomohl, byl jejich nový vůdce. Aby si vychoval spolehlivého podřízeného, pomohl tomu rozložitému muži zvýšit sílu. Pravděpodobně nečekal, že ani ne za den už bude jeho 'spolehlivý podřízený' mrtvý. Pokud by na to nový vůdce přišel, rozhodně by zuřil jako hrom.

Zbabělci byli vyděšení, okamžitě utíkali, jako by jim hořela koudel u zadku. Utíkali velmi daleko a jeden z nich se nakonec zastavil a promluvil na ně nenávistným tónem: „Pokud máte kuráž, neutíkejte. Počkejte tam a náš vůdce vám rozhodně dá pořádnou nakládačku!” Jak to řekl, sám utekl.

„Seniore Lingu, co kdybychom odtud odešli?” You XiaoMo vyšel zpoza Ling Xiaa a mračil se. Jak se díval na chování těch lidí, rozhodně je nehodlali nechat na pokoji.

„Copak teď nejsme v procesu odchodu?” Ling Xiao se zasmál, jak se po něm podíval. Kráčel v klidu jako na procházce.

You XiaoMo si se záští promnul nos. „Myslel jsem tím hned, než se ti lidé vrátí.”

Ling Xiao se najednou zastavil. Upřel na You XiaoMoa pronikavý pohled a rty se mu začaly vytáčet vzhůru. „Čím se tak trápíš? Není to náhodou tak, že se bojíš, že je nedokážu porazit?”

Samozřejmě... že ne!

Po těchto slovech si You XiaoMo uvědomil jedno. Ačkoli už byl členem kontinentu Long Xiang, této skvělé země, mysl měl pořád zaseknutou v minulosti, ani trochu se nezměnila. Pokud by někdo narazil na tuto situaci ve 21. století, většina lidí by se jim opravdu bezděky vyhnula. Ale takové chování by se na kontinentu Long Xiang, kde se uctívala síla, považovalo za známku slabosti.

Pokud by se člověk neustále, opakovaně stahoval, ostatní by si mysleli, že je jen papírový tygr, slaboch bez cti. To samozřejmě neplatilo, pokud měl sílu stejně velkou jako jeho protivník.

Když Ling Xiao viděl, že je zticha a váhá, překvapeně pozvedl obočí.

Obvykle by se s ním You XiaoMo dohadoval a skončil by, až by měl tvář naprosto rudou. Když teď byl zticha opravdu byl trochu divný.

„Juniore?” zavolal na něj Ling Xiao tázavě. Co se týče toho, proč to chtěl vědět, to věděl jenom Bůh.

You XiaoMo najednou zvedl hlavu a zašklebil se na něj. Přišel k němu, popadl ho za paži a pobízel ho k chůzi, zatímco říkal: „Seniore Lingu, nic mě netrápí. Vím, že jsi velmi úžasný. Gang Vlčí Tesák je jen kočka o třech nohách a prostě se s tebou nemůže rovnat. Ale také nejsou hodni tvé pozornosti, takže bychom odtud měli rychle odejít, ne? Vůbec to tu není zábavné.”

„Na tom je něco pravdy...” Mohlo by to být tak, že s ním Ling Xiao souhlasil? Ale pořád měl pocit, že nynější You XiaoMo byl trochu divný. Zdálo se, jako kdyby se zrovna něčeho zbavil, jako kdyby se osvobodil a najednou byl nenucený.

Ale ty potíže, co byly na cestě, se nijak nesnížily.

Nový vůdce Vlčího Tesáku chtěl ustanovit svou autoritu. A tak musel oddělat ty, co se odvážili se vzpírat pravidlům, co zavedl. A to bylo jeho prvním stupínkem.

Když měli co nevidět dojít k bráně, ten vůdce gangu se konečně objevil se skupinou svých lidí.
--------------------------------------------


~ Haha, YXM ze sebe setřásl skořápku 21. století. Teď akorát sledujte, jak se bude víc a víc měnit, až se bude podobat své nové modle (tedy Ling Xiaovi). ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat