pondělí 9. září 2019

LMW - kapitola 112


Kapitola 112 – Úspěch


Starý muž se podíval po lidech dole i nahoře, všichni se očividně jevili netrpělivě. Odkašlal si a řekl: „Toto je mladé vejce Aristokratického vlka a protože je jeho hodnota tak vysoká, aukční dům se rozhodl provést směnu stejné hodnoty. Pokud někdo z vás ukáže předmět stejné hodnoty, jakmile to Aukční síň Sedm Hvězd zhodnotí, toto mladé vejce Aristokratického vlka bude patřit tomu člověku.”

Jakmile promluvil tato slova, všichni propukli v povyk. Bylo nečekané, že se toto mladé vejce 8. řádu nedalo zhodnotit zlatými mincemi. Bylo jasné, že považovali zlaťáky za bezcenné. Ale to se stále dalo pochopit, některé věci se nedaly koupit za peníze. Navíc kdyby to bylo na nich, pravděpodobně by došli ke stejnému rozhodnutí.

Ling Xiao na druhém patře to také nečekal. Jenom vejce démonického zvířete 8. řádu a oni vlastně chtěli provést směnu stejné hodnoty. Ale když o tom popřemýšlel, napadlo ho, že to bylo také rozumné, protože vejce démonických zvířat 8. řádu byla tady vlastně velmi vzácná.

Když o tom přemýšlel takhle, podíval se na You XiaoMoa a v očích se mu zalesklo. Jelikož se nedalo koupit za zlaťáky, vlastně jim to ušetřilo spoustu potíží.

„Juniore, chceš to mladé vejce?”

You XiaoMo se naprosto zabraně díval na vejce. Když za sebou zaslechl Ling Xiaův hlas, na chvilku ho to omráčilo. „Aristokratický vlk? Ale ten starý muž řekl, že to chce směnit za něco rovnocenného. Nemám žádné poklady, které bych s ním mohl směnit.”

„Kdo řekl, že nemáš?” Ling Xiao mu pohledem sklouzl po tváři a koutky rtů se mu vyklenuly vzhůru. „Copak jsi zapomněl na duchovní tekutinu, co jsi zrovna vydražil? I když je tobě na nic, pro mágy a kultivátory je to to samé jako zázračná magická pilulka. Není možné, aby je to nedojalo.”

You XiaoMo na chviličku ztuhl a pak se mu rozsvítily oči. „Seniore Lingu, tak za kolik kapek by se to mělo směnit?”

Ling Xiao o tom krátce uvažoval. „Jedno sto kapek bude stačit.”

You XiaoMo si to bezděky převedl na zlaťáky, sto kapek bylo 10 milionů. Pokud by se to prodalo v aukci, mohlo by to být 20 milionů. Začal slintat.

Zanedlouho poté, co starý muž domluvil, Mu YunTian ze sekty JiLe jednoduše vstal ze svého místa pro význačného hosty na druhém patře. Vyrovnaně se podíval na aukční stupínek a řekl hlubokým hlasem: „Navrhuji pilulku Průlomu Měsíce nejvyšší jakosti a pilulku Fialového mraku nejvyšší jakosti.”

Po jeho nabídce všichni zvedli hlavu, aby se podívali na Mu YunTiana. Většina lidí byla překvapená, protože pilulky Průlomu Měsíce byly magické pilulky 5. řádu. Když člověk použil tuto pilulku, zvýšila se pravděpodobnost, že se dojde průlomu z řádu Měsíce a stane se řádem Slunce. Kromě toho neměla žádné vedlejší účinky. Takže byla nejcennější mezi pilulkami 5. řádu.

Co se týkalo pilulky Fialového mraku, ta byla ještě cennější, protože to byla magická pilulka 6. řádu. Tato magická pilulka se dala použít na zvýšení moci o jednu nebo dvě hvězdy. Například kultivátor řádu Hvězdy s jednou hvězdou. Když by snědl pilulku Fialového mraku, byla tu možnost, že se stane kultivátorem řádu Hvězdy o 2 nebo 3 hvězdách. Jedinou nevýhodou bylo, že čím byl řád kultivátora vyšší, tím byl účinek slabší.

Když teď Mu YunTian ukázal své karty, ostatní se neodvážili zůstat pozadu.

Mu Yao ze sekty XiaoYao předložila svazek Kontroly ohně. To byla technika na trénink duše středního řádu a nejlepší jakosti, dávala člověku schopnost ovládat plameny a použít je k útoku. Čím vyšší řád plameny měly, tím silnější byl útok. A pokud člověk dokázal použít mnoho druhů plamenů najednou, mohl z nich vytvořit plamennou formaci, což byl velmi mocný útok. Kdyby nebylo toho mladého vejce 8. řádu, sekta XiaoYao by tento manuál na trénink duše nepředložila.

Sekta XiaoYao samozřejmě naschvál nabídla techniku Kontrola ohně, protože věděli, že vůdce města HunJi byl mocný manipulátor ohně. Měl velmi vysokou sílu, ale chyběla mu dobrá technika na trénink duše.

Po Mu Yaoině návrhu vstal zástupce klanu XuaSha. Nabídl jenom jednu magickou pilulku, ale pokud šlo o její hodnotu, byla mnohem cennější než Mu YunTianovy magické pilulky. Účinek této magické pilulky byl stejný jako u pilulku Průlomu Měsíce, akorát že to nebylo na průlom řádem Měsíce, ale řádem Hvězdy. Kromě toho neměla žádné vedlejší účinky, takže hned po průlomu si člověk mohl upevnit svůj řád. Ale pravděpodobnost průlomu byla nižší než u pilulky Průlomu Měsíce.

V porovnání s Mu YunTianovými magickými pilulkami a Mu Yaoinou Kontrolou ohně byla tato magická pilulka očividně mnohem cennější. Protože po tomto průlomu se člověk stal kultivátorem Nebeského řádu. Překvapivé bylo, že klan XueSha byl ochoten se s ní rozloučit.

Výrazy Mu YunTiana a Mu Yao se okamžitě změnily a nálada jim klesla.

V této chvíli ten člověk v černé róbě v přízemí, kterého všichni považovali za velkou neznámou, vstal hned po klanu XueSha. Obrátila se na něj pozornost všech, jak se snažili odhadnout, jaké překvapení tato velká neznámá nabídne.

„Přijímáte magické byliny?”

Starý muž na aukčním stupínku na okamžik ztuhl a pak potřásl hlavou. „Omlouvám se. Magické byliny nepřijímáme.”

Člověk v černé róbě zůstal zticha. Nebylo jasné, jestli byl vlastně zklamaný nebo jestli ho to vlastně nezajímalo. Jen se posadil zpět na svou židli s jasným úmyslem s ostatními dále nesoupeřit.

Kromě těch tří mocných sil tu bylo pár dalších jiných sil, co toužily po vejci démonického zvířete 8. řádu. Každý z nich nabízel, jakýkoli poklad mohl, za krátko se tu v nekonečném proudu objevily různé techniky, magické pilulky a poklady.

Starý muž chvíli čekal. Když viděl, že nikdo další nechtěl nic nabídnout, zrovna se chtěl otočit a odkráčet do zákulisí, aby to s ostatními prodiskutoval. Ovšem v té chvíli někdo vstal z místa pro význačné hosty na druhém patře. Z těla toho muže sálala vznešená atmosféra a dělala na všechny přítomné hluboký dojem, protože ten člověk byl Ling Xiao. You XiaoMo ho otravoval, aby se postavil.

Ling Xiao se elegantně usmál a řekl: „Bude 100 kapek duchovní tekutiny stačit na výhru?”

Jeho slova se dala přirovnat k oblázku vrženého do klidného jezera. Okamžitě to v aukční síni způsobilo poprask, vlnu za vlnou. Mnoho lidí si to spojilo s 88 kapkami duchovní tekutiny, co byla zrovna vydražená. Tento člověk vlastně nabídl 100 kapek duchovní tekutiny najednou. Mohlo by to být tak, že i ta předchozí duchovní tekutina pocházela od něho?

Ačkoli se jim nedostalo odpovědi, přímočarost toho člověka byla odpověď jasná jako den.

Mu Yao na protější straně byla chvíli omráčená a pak jí z očí začaly šlehat jasné paprsky. Začínala se na Ling Xiaa dívat čím dál vášnivěji. Tohle bylo vážně to, čemu se říkalo nečekané řešení.

Když starý muž slyšel, že řekl sto kapek duchovní tekutiny, tělo mu ztuhlo. Pak se mu v očích ukázala nezaměnitelná divoká radost. Ve skutečnosti se vůdce jejich města o duchovní tekutinu zajímal o nic méně než o vejce démonického zvířete 8. řádu. Byla škoda, že to byl předmět do aukce. Bez ohledu na to, kolik zájmu Aukční síň Sedm Hvězd měla, stejně by kvůli tomu nezničili své podnikání, takže se ho mohli akorát vzdát.

Ani v jeho nejdivočejších snech by ho nenapadlo, že majitel duchovní tekutiny vlastně měl víc. Kromě toho začal s nabídkou sto kapek. Na základě její hodnoty starý muž nemusel ani přemýšlet, než se rozhodl.

„Pokud nikdo další nebude přihazovat, pak mé staré já vyhlásí vítěze tohoto vejce démonického zvířete 8. řádu.”

Starý muž přelétl pohledem po všech přítomných a zdálo se, že všechny natahoval. Za okamžik se celý rozzářil a řekl: „Tento předmět v dražbě, konečným vítězem vejce démonického zvířete 8. řádu je... pán sedící na sedadle pro vážené hosty číslo deset.”

Po těchto slovech atmosféra v aukční síni stagnovala. Všichni se otočili, aby se podívali na Ling Xiaa na druhém patře. Přirozeně všichni přehlédli You XiaoMoa, co se opíral o zábradlí.

Ling Xiao v klidu zvedl koutek úst a posadil se zpět na své místo.

Aukce aukční síně Sedm Hvězd, co se konala jednou za tři roky, konečně skončila takto nečekaně. Tři mocné síly byly poraženy dvěma velkými neznámými a nedokázaly získat ani jeden z posledních dvou pokladů. Tento výsledek byl vážně nečekaný a nečekaly to dokonce ani ty tři mocné síly.

Poté, co starý muž vyhlásil konečného vítěze démonického vejce, v hlučné aukční síni vznikla napjatá atmosféra. Celkem dost sil se chladnými pronikavými pohledy dívalo po muži v černé róbě a po Ling Xiaovi. Ačkoli ty věci vyhráli oni, pořád tu bylo pár lidí, co nebyli ochotní se vzdát. Zdálo se, že se v jejich očích odrážely jejich zlovolné plány.

Ling Xiao se jevil nevědoucně, na rtech mu visel matný úsměv.

Zcela bezradný You XiaoMo tuto změnu atmosféry v aukční síni nevycítil. Pořád teď byl pohroužený do radost, že vyhrál to démonické vejce. Zatahal Ling Xiaa za oblečení. „Seniore Lingu, kdy si půjdeme pro ty věci?”

Ling Xiao vystrčil bradu, vybízel ho, aby se podíval na starého dražitele.

You XiaoMo se otočil a podíval se. Starý muž už někomu řekl, aby odnesl démonické vejce. Se zářivým úsměvem na tváři se znovu otočil k davu a řekl: „Dámy a pánové, aukce našeho města, co se pořádá jednou za tři roky, nyní skončila. Všem vám děkuji za účast v aukci. A teď vážení hosté, co vyhráli své předměty, přijďte dle svých možností do zázemí vyzvednout si své předměty.”

Po těch slovech ten starý muž prostě odešel z aukčního stupínku. Všichni na tvrdých sedadlech na prvním podlaží i na místech pro význačné hosty na druhém podlaží vstali a jeden po druhém odešli z aukční síně. Ten muž v černé róbě už neznámo kdy zmizel. Ale mocné síly na sedadlech pro význačné hosty se nejevily ani trochu poplašeně. Určitě už dávno vyslali lidi, aby jej následovali.

Ling Xiao vstal a řekl You XiaoMovi: „Juniore, pojďme.”

You XiaoMo okamžitě vstal a následoval ho rozjařeným krokem. Stále nevěděl, že až odjedou z města HunJi, že na ně bude čekat velká skupina lidí, co jim bude chtít ukrást démonické vejce. A oni zase nevěděli, že v You XiaoMových očích bylo démonické vejce mnohem důležitější než zlaťáky.

Na rozdíl od ostatních si Ling Xiao a You XiaoMo šli okamžitě vyzvednout výhry.

Ten starý muž už na ně čekal. Když viděl, že přišli, okamžitě je nadšeně pozdravil. Po pár zdvořilostních frází poslal lidi, aby došli pro všechny předměty, co vyhráli. Kotlík JinMing, nefritovou truhlu obsahující démonické vejce 8. řádu a také 19 milionů zlatých mínus 5% provize, z čehož vzniklo 18 milionů a 50 tisíc. Starý muž všechny zlaťáky dal do magické brašny a předal ji You XiaoMovi.

Když si sebrali všechny věci, Ling Xiao zavedl You XiaoMoa zpět do Věže Sedm Hvězd.

Jakmile se vrátili, okamžitě se to dozvědělo pár lidí.
--------------------------------------------


~ Ha, teď si na sebe poštvali všechny nejmocnější lidi ve městě. Ale Ling Xiaa to nezajímá a You XiaoMo o tom ani neví, lol ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Tolik důvodů, aby na ně někdo zaútočil, snad ještě nenasbírali 😂 ale LX se o ně určitě postará.
    Díky moc za překlad 🖤

    OdpovědětVymazat