čtvrtek 30. května 2019

LMW - kapitola 77


Kapitola 77 – Konfrontace


Té noci You XiaoMo nečekal, až se Ling Xiao vrátí, a prostě šel spát. Když mu hlava po celém dni spěchání spočinula na polštáři, brzy omdlel do hlubokého spánku. Ani nevěděl, kdy se Ling Xiao vrátil.

Druhého dne před svítáním se You XiaoMo probudil kvůli hlasitému bouchání na dveře a volání známého hlasu. Byl to takový hluk, že mu začalo nahlas hučet v uších. Se zavřenýma očima si jednou rukou zakryl uši a pokračoval ve spaní.

Ling Xiao otevřel oči a sklonil hlavu, zahlédl kštici jemných vlasů, jak si z jeho hrudi znovu dělala polštář. Majitel té hlavy byl znovu jako předešlé noci jako osmichapadlová chobotnice ovinutá kolem jeho těla. To bouchání zvenku bylo jako gong, a on přesto spal jako mrtvý vepř. Ling Xiao se podíval z okna a spatřil, že byla pořád tma. Kromě toho včera v noci šel spát relativně pozdě, nebylo divu, že ještě spal.

Ling Xiao opatrně přesunul You XiaoMoa stranou. Když vstal z postele, ovinul kolem něj přikrývku. Jelikož You XiaoMo přišel o ten vřelý, pohodlný zdroj tepla, tělo se mu bezděky zachvělo a půl tváře zavrtal do přikrývky. Druhá odhalená půlka byla jasně rudá a nesmírně nápadná. Ling Xiao si nemohl pomoct a štípl ho. Kvůli tomu jemnému a hedvábnému pocitu skoro nechtěl odejít.

Když ho uložil, Ling Xiao se oblékl a šel otevřít dveře.

Ten člověk, co bouchal na dveře, byl Luo Xia. Byl tak nervózní, že měl celou hlavu upocenou, pravděpodobně se stalo něco velkého. Když Ling Xiao otevřel dveře, skoro se nedokázal zadržet a zaklepal mu na hruď. Když viděl, že Ling Xiao vyšel ven, okamžitě vykřikl a skoro ho poprskal: „První seniore, tohle je vážně zlé. Starší Jiang je v maléru!”

„Počkej chvilku.” Ling Xiaoův výraz se trochu změnil. Utrousil tato slova a okamžitě se otočil a zamířil do vnitřní místnosti, aby se převlékl.

Když vešel do vnitřní místnosti, okamžitě spatřil, že You XiaoMo, co měl spát pěkně v přikrývce, měl jednu paži venku. Ta delikátní světlá paže vypadala jako ženská, útlá a rovná jako lotosový kořen. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že nepodstoupil žádný fyzický trénink.

Ling Xiao byl najednou nespokojený, že byl tak štíhlý a slabý. Když byl takhle slabý, co by se stalo, kdyby nedokázal utéct před nepřáteli?

Jistá osoba si v tomto okamžiku vůbec neuvědomila, že se začala donekonečna obávat o You XiaoMovu budoucnost.

Zrovna v té chvíli se You XiaoMo, co hluboce spal, najednou vyškrábal do sedu. Jak se díval na Ling Xiaa, co stál před šatníkem, byl celý zmatený. Ling Xiao evidentně nečekal, že se najednou probudí. Zrovna ze sebe stáhl oděv a ještě se neoblékl. Jeho silná, masivní hruď byla prostě odhalená.

Ling Xiao viděl, že se akorát posadil a nijak dál se nepohyboval, a chtěl něco říct, když zaslechl You XiaoMoův tázavý hlas: „To zrovna někdo klepal na dveře?”

„...” Ling Xiao si pomyslel, že jeho reakce byla trochu moc pomalá.

You XiaoMo nečekal, až odpoví, a podíval se oknem ven na oblohu. Když viděl, že byla šedá a zamračená bez náznaku slunce, přitáhl si přikrývku a znovu si lehl. Celý ten proces proběhl hladce, nadutá přikrývka ukazovala akorát kštici černých vlasů.

Ling Xiao: „...”

Luo Xia, co stál před zavřenými dveřmi, po chvilce lehce zaklepal. „První seniore, jsi připravený?”

Ling Xiao se rychle dooblékl a vyšel z pokoje. Jemně za sebou zavřel dveře a pak odešel s Luo Xia. Luo Xia sem přišel na rozkaz velmistra, aby přivedl Ling Xiaa na rozpravu o situaci ohledně staršího Jianga. Po cestě mu Luo Xia řekl všechno, co věděl.

Zkrátka starší Jiang pravděpodobně narazil na nějaké problémy. Včera po skončení zápolení odešli velmistr a starší Jiang společně. Hodinu spolu mluvili o záležitostech týkajících se zápolení a pak starší Jiang odešel. Velmistr si myslel, že se starší Jiang vrátil do svého pokoje. Vlastně si to mysleli všichni.

Nečekané bylo, že dneska ráno před úsvitem k jeho pokoji přišel učedník, aby na něj zavolal, a zjistil, že v pokoji není.

Starší Jiang měl na starosti přátelské zápolení, takže měl spoustu práce. A proto obvykle vstával celkem brzy. Ten učedník zjistil, že se starší Jiang ještě nevzbudil, i když bylo šest třicet ráno, a tak ho šel vzbudit.

Když ten učedník zjistil, že starší Jiang nebyl ani u sebe, ani s ostatními staršími, uvědomil si, že něco není v pořádku, a šel informovat velmistra. Velmistr okamžitě poslal lidi, aby ho našli. Nakonec našli nefritový štítek staršího Jianga na převislém útesu. Velmistr a ostatní starší měli podezření, že někdo staršího Jianga s největší pravděpodobností zabil, a tak všechny svolali. Ling Xiao byl velmistrův učedník, a tak se samozřejmě musel účastnit.

„Všichni určitě víte, proč jsem vás sem dneska zavolal. Chci slyšet, co si všichni myslíte o zmizení staršího Jianga,” promluvil Tang Fan klidně. Na jeho výrazu naprosto nebylo vidět, že sekta TianXin zrovna přišla o důležitého staršího. Jak to řekl, pohled mu padl na první místo napravo pod ním, na Ling Xiaa. „Xiao-Er, ty první.”

Ling Xiao vstal, sbalil dlaně a mluvil: „Velmistře, myslím, že bychom se prvně měli ujistit, jestli se starší Jiang pohřešuje nebo jestli je už mrtvý. Tvůj učedník ví příliš málo a nemá to teď jak posoudit.”

Tang Fan nepřikývl a ani nezakroutil hlavou. Podíval se na ostatní. „Taky si to všichni myslíte?”

Jak to lidé zaslechli, junioři, co měli s Ling Xiaem obvykle dobrý vztah, všichni přikývli hlavou a vyjádřili svůj souhlas. Co se týkalo Lei Jua, co seděl vedle Ling Xiaa, na jeho tváři se objevil očividný pohled opovržení.

„Lei Ju, nezdá se, že bys měl stejný názor jako Xiao-Er. Říkáš, že na to nahlížíš jinak?” Tang Fan si jeho výrazu všiml jako první, ale netvářil se nijak nespokojeně.

„Odpovídám, velmistře. Myslím si, že nezáleží na tom, jestli se starší Jiang pohřešuje nebo jestli je mrtvý. Tohle dostatečně ukazuje, že jsou tu lidé, co mají zlé úmysly. Všichni zde přítomní si určitě ještě pamatují k jakému pandemoniu nedávno došlo. Řeklo se, že mnoho sekt ze svého středu vyhnalo démonické špehy. Ačkoli jsme v sektě TianXin neobjevili žádné špehy, neznamená to, že tu žádní nejsou. Takže podle mého názoru má zmizení staršího Jianga spojitost s démony.” Lei Ju sbalil dlaně směrem k Tang Fanovi, v očích mu bylo znát úmysl obrátit na sebe pozornost. Pak se výhružně podíval na Ling Xiaa.

„Co Lei Ju řekl, je rozumné, ale člověk nesmí být příliš impulzivní, aby všechny okolo neznervóznil.” Tang Fan byl klidný, neodhalil ani nejmenší náznak svých myšlenek. Navenek souhlasil s jeho názorem, ale pod tím zaútočil. Tento tah se dal nazvat skrytým plamenem.

„Děkuji za radu, velmistře.” Lei Ju znovu sbalil dlaně, na tváři se mu neobjevilo ani trochu rozpaků. Místo toho se samolibě podíval na Ling Xiaa. V porovnání s krátkými slovy od Ling Xiaa, co zdánlivě nic neřekly, měl pocit, že jeho odpověď byla lepší.

Když se Lei Ju posadil, starší Xiao naproti, co byl také jeho mistrem, otevřel pusu. „První seniore, velmistře, mám podezření, že jsou v Centrální linii špehové. Zmizení staršího Jianga se musí brát vážně.”

Tang Fan přelétl pohledem po všech přítomných a řekl: „Na místě, kde starší Jiang zmizel, jsme našli známky boje. Jedním z účastníků byl starší Jiang. Obávám se, že to vypadalo spíš pochmurně než nadějně. Ale aby se tento člověk vlastně vyrovnal síle staršího Jianga, mám podezření, že vrah je tady mezi námi.”

Jak to všichni přítomní zaslechli, na tváři se jim objevila škála výrazů.

Prohnaní a zkušení starší na sobě nedali nic znát. Co se týkalo těch pár mladších učedníků, všechny svoje myšlenky měly napsané na tváři.

Starší Du, co byl vedle staršího Xiaa, se zasmál jako Smějící se Buddha, jako kdyby na něj ta atmosféra neměla vliv. Probíral se svou šedou bradkou a snadno prolomil tu napjatou atmosféru. „Mezi námi. Lidé, co se dokáží vyrovnat síle juniora Jianga. Kromě nás to budou jenom učedník Lin a učedník Lei.”

„Du YunCaii, co tím naznačuješ? Říkáš tím, že je můj učedník vrah?” promluvil starší Xiao okamžitě naštvaně.

„Starší Xiao, není třeba se rozčilovat. Velmi dobře víš, že akorát mluvím o možnostech,” mluvil Du YunCai a smál se, až se mu oči přimhouřily do škvírek.

Starší Xiao chtěl pořád namítat, ale Tang Fan ho v klidu přerušil: „Co starší Du řekl, je rozumné. Lin Xiao a Lei Ju mají vynikající talent, opravdu jsou schopní jít jedno kolo proti staršímu Jiangovi. Aby dokázali, že opravdu nemají co do činění se zmizením staršího Jianga, musíme se jich akorát zeptat, kde byli, když starší Jiang zmizel. To bude stačit.”

„Já řeknu jako první.” Lei Ju vstal jako první.

„Starší Jiang musel zmizet zhruba po půl osmé. Takže od té chvíle do půlnoci, kde jsi byl a je někdo, kdo ti to může potvrdit?” Tang Fanovy oči byly jako chladné čepele, studeně se leskly na Lei Jua. Ten předešlý klid se hned změnil na mírnou výhrůžku.

Lei Juův výraz se ostře změnil a on vážně řekl: „Během této doby jsem byl s pár svými juniory. Až do zhruba deset minut po půl osmé. Potom jsem se vrátil do svého pokoje. V té době už byl v pokoji učedník, co se mnou přespává, Jiang Liu. Může potvrdit, že poté, co jsem se vrátil na pokoj, hluboce jsem meditoval a nevyšel jsem na krok.”

„Starší Du, jestli tě můžu obtěžovat.” Tang Fan kývl k Du YunCaiovi.

Smějící se Buddha starší Du celkem litoval, že už si tohle drama nemohl vychutnávat. Ale věděl, jak závažná je celá tahle záležitost, a tak vstal, sbalil dlaně k Tang Fanovi a odešel z hlavní síně, aby našel Jiang Liua.

„Teď je na řadě učedník Lin.” Výhružný pohled staršího Xiaa se obrátil na Ling Xiaa, co seděl na nejvyšším místě.

Od chvíle, co sem Ling Xiao přišel, až do teď bylo jeho představení hodno chvály. Nijak nápadné, a přesto nijak nevýznamné. Žádné známky paniky nebo nervozity. Nenechal těm pár lidem, co jej neustále pozorovali, ani pár drobtů.

Když Ling Xiao zaslechl slova staršího Xiaa, vstal a snadno řekl: „Odpovídám, velmistře. Během té doby jsem byl s juniorem Youem. V té době vedle mě vyráběl magické pilulky. Může posloužit jako můj svědek.”

„Starší Xiao, budu tě muset obtěžovat, abys sem přivedl You XiaoMoa,” řekl Tang Fan.

„Ano, velmistře!” Starší Xiao vstal a sbalil dlaně. Než odešel z hlavní síně, nevyzpytatelně se podíval na Ling Xiaa.
--------------------------------------------


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Problémy na obzoru! Ale není nic, co by náš lišák nezvládl, že? Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat