pondělí 6. května 2019

LMW - kapitola 69


Kapitola 69 – Důvěra


Pro You XiaoMoa byl dnešek nejhorší den od doby, co vstoupil do sekty TianXin. Kvůli této nucené ranní majestátnosti oba dva dorazili do arény zápolení právě včas.

Když ti dva vstoupili do arény, oprávněně se jim dostalo přes 80% pozornosti přítomných. Když spatřili Ling Xiaa, všichni byli natěšení jako vždycky. Ale když spatřili You XiaoMoa, všichni mu věnovali opovržlivý pohled a pak... a pak od něj nedokázali odtrhnout oči...

Stačil jediný pohled a přes 70% lidem na místech pro soutěžící a diváky skoro vyskočily oči z důlků. Každý jednotlivý měl své doširoka rozevřené oči upřené na člověka, co kráčel za Ling Xiaem, na You XiaoMoa. Počkat, ne, přesněji řečeno měli oči upřené na oděv, co měl na sobě.

Ta róba měla barvu srpku měsíce a kraje byly vyšívané černou a zlatou hedvábnou nití. Bylo to prosté, a přesto oslnivé; oslnivé, a přesto elegantní. Evidentně to byla róba prvního seniora!

A tak ti všetečkové začali mít hlavu plnou myšlenek na nevýslovné tajné události, co se včera v noci udály v pokoji prvního seniora. Ozývaly se návaly šepotu, co se nedaly potlačit.

Ling Xiao vypadal, že to nevnímal. Na své pohledné tváři měl elegantní a řádný mírný úsměv, zatímco kráčel k místům pro soutěžící.

Ale You XiaoMo za ním neměl takovou hroší kůži jako on. Když se na něj upřely pronikavé pohledy všech, bylo nemožné ty spalující, horké pohledy ignorovat. Konečně si uvědomil, jak hloupě se rozhodl.

Zrovna když kráčeli kolem starších, Tang Fan, co dorazil jen chvilku před nimi, najednou otevřel své napůl zavřené oči. Otřel se o ně jeho zkoumající, a přesto nerozluštitelný pohled a nakonec spočinul na You XiaoMovi.

Nohy mu skoro vypověděly službu. Kdyby ho Ling Xiao včas nezachytil, hned na místě by ze sebe udělal pitomce.

Netřeba zmiňovat, že kvůli pohledům učedníků z Centrální linie ho už bolelo v žaludku. Takže ten Tang Fanův pohled byl jako pětset kilový, obrovský balvan, co na něj tlačil, takže skoro nemohl dýchat. Tento pocit byl příliš intenzivní, jako kdyby ho páral od hlavy až patě, až by se před ním nedalo nic skrýt. Kdyby ho Ling Xiao nepodepřel, skoro měl pocit, že by Tang Fan objevil i tu utajenou slzičku, co měl na hrudi.

„Takže ty jsi sedmý učedník mistra Konga, You XiaoMo?” Zrovna v té chvíli Tang Fan najednou otevřel pusu.

V You XiaoMových očích byla znát panika. Velmistr jej vlastně poznal? A promluvil na něj? Vzpamatoval se po tom chvilkovém omráčení. Neodvažoval se na něj podívat, a tak sklonil hlavu a řekl: „Ano, velmistře!”

„Ach, tvůj senior Lin je velmi dobrý učedník. Pokud budeš mít nějaké problémy, prostě za ním zajdi,” pokračoval Tang Fan v řeči. Jeho vyrovnaný výraz působil, jako kdyby byl z podstaty laskavý.

Lidé, co s ním už jednali, samozřejmě věděli, že tohle byl falešný dojem.

Tang Fan jako vůdce sekty měl nemilosrdné srdce a drsnou ruku. Největší význam kladl na sektu TianXin. Pokud by se někdo odvážil ohrozit sektu TianXin nebo jeho postavení, i kdyby ten člověk byl jeho vlastní přímý učedník, neváhal by ho eliminovat. Takže když člověk hlásal, že k němu měl blízko, musel mít na paměti nepřekročit dolní hranici.

„Ano, velmistře!” zopakoval You XiaoMo znovu až na to, že tentokrát se mu hlas trochu zatřásl.

Ling Xiao, co ho podpíral, si toho okamžitě všiml. Přitáhl si ho blíž k sobě a s úsměvem se podíval Tang Fanovi do očí. „Mistře, nemusíš se bát. Dobře se o juniora XiaoMoa postarám.”

„Tak to je dobře. Zápolení co nevidět začne. Měli byste jít na svá místa.” Tang Fan přikývl a dovolil jim odejít.

„Tvůj učedník tedy půjde!” řekl Ling Xiao uctivě, zatímco se poklonil s dlaněmi sbalenými, a odtáhl You XiaoMoa se slabými koleny na místa pro soutěžící.

Tang Fan se lhostejně díval na jejich vzdalující se záda a po chvilce ticha se najednou obrátil na staršího Jianga, co byl vedle, a tiše řekl: „Starší Jiangu, co si myslíš o vztahu mezi mým Xiaem a tím mágem You XiaoMoem?”

I když jej oslovil velmistr, starší Jiang byl vyrovnaný. „Odpovídám, velmistře, myslím si, že mají velmi dobrý vztah. Junior Lin ještě nikdy nevěnoval žádnému jinému učedníkovi tolik pozornosti. Takže je jejich vztah trochu nezvyklý. Ale včera v noci když jsem byl na pochůzce, šli spát velmi brzy. Rozhodně jsem nenašel nic nezvyklého.”

Tang Fan zdánlivě bezstarostně řekl: „Ten můj Xiao, zdá se mi, že od té doby, co se vrátil ze své cesty z hory, se jeho povaha velmi změnila!”

Staršímu Jiangovi se zaleskly oči, ale nijak to nekomentoval.

Když se dostali k místům pro soutěžící, You XiaoMo si konečně vydechl úlevou. Celý nervózní řekl: „Velmistr je vážně děsivý!”

Ling Xiao to zaslechl a potichu nadzvedl koutky úst. „Je to jenom mazaný starý lišák. Není se čeho bát.”

„Ty se samozřejmě nebojíš.” You XiaoMo se zakabonil. Problém byl, že on nebyl Ling Xiao. Neměl tak silnou odolnost.

Ne tak dlouho poté, co se usadili na svá místa, nastal začátek zápolení. Předsedal mu znovu starší Jiang a po pár známých úvodních poznámkách bylo na čase losovat. Když starší Jiang vylosoval, začal číst jména vybraných učedníků. Naštěstí tentokrát Ling Xiao nebyl v prvním souboji. Byli to dva učedníci podobné síly.

Jeden z nich byl učedník, co včera vyzval Ling Xiaa, Lei Ju. Druhý učedník byl v pořadí devátý, jménem Luo Xia, a byl to učedník, co byl vždycky se Zhou Pengem.

Lei Ju seděl v první řadě a když slyšel svoje jméno, postavil se, ale nešel okamžitě na pódium. Místo toho se otočil na Ling Xiaa a věnoval mu vyzývavý pohled, co byl stejně arogantní jako vždycky.

You XiaoMo měl od samého začátku pocit, že tento Lei Ju měl vždycky spadeno na Ling Xiaa. Obzvláště když každý zíral na jeho oblečení, jenom Lei Ju tvrdošíjně zíral na Ling Xiaa. Ten pohled v sobě nesl pocit pohrdání. You XiaoMo si nemohl pomoct, aby se na Ling Xiaa nepodíval, ale akorát zjistil, že měl na své pohledné tváři stále ten lhostejný úsměv.

Pche, pompézní mizera. Jen do toho a hraj to!

Chvilku po začátku souboje Lei Ju použil tu nejrychlejší cestu k vítězství.

Ačkoli Lei Ju i Zhou Peng byli oba kultivátoři silového řádu, Lei Ju měl silnější explozivní sílu a staminu než Zhou Peng. Kromě toho nebyl ani nijak pomalý, takže se s ním nedalo tak snadno zamést. Dokonce i Zhou Peng by byl v nevýhodě, kdyby mu čelil, o Luo Xiovi, co byl slabší než Zhou Peng, ani nemluvě. Měl ještě menší šanci na vítězství.

Ti dva si vyměnili přes stovku úderů, když Luo Xia začal pomalu ztrácet pevnou půdu pod nohama. Pravá ruka, v které držel meč, se mu kvůli úderům začala třást.

„Luo Xia prohrál,” řekl Ling Xiao tiše.

Zrovna když ta slova utrousil, You XiaoMo viděl, že Lei Ju udeřil pěstí do Luo Xiova meče. Ozvalo se jasné zazvonění a ten meč se vlastně zlomil vejpůl a jedna ta půlka dopadla na pódium. Co se týkalo Luo Xia, kterého ta rána zasáhla do hrudi, kvůli té síle odletěl z pódia a znovu mířil přímo k You XiaoMovi a Ling Xiaovi.

Zrovna když měl Luo Xia narazit do země, Ling Xiao se najednou natáhl a zarazil ho.

Luo Xia se držel za hruď a setřel si krev z koutků úst. Otočil se na Ling Xiaa a vděčně řekl: „Děkuju, první seniore.”

Ling Xiao se uchechtl a přikývl, stáhl ruku, kterou ho podpíral na zádech. V té chvíli se do toho vmísil You XiaoMo. Když viděl, že je Luo Xia zraněný, rychle ze své magické brašny vytáhl magickou pilulku a dal mu ji se slovy: „Seniore Luo, tahle magická pilulka ti ošetří vnitřní zranění. Zkus ji a uvidíš.”

Luo Xia překvapeně vzhlédl a spatřil, že se na něj ustaraně díval mladý muž.

On sám měl vlastně léčivé magické pilulky. Bylo nevyhnutelné, že toto zápolení povede ke zraněním, takže většina učedníků si více méně připravila nějaké léčivé prostředky. Ale jen vzácně viděl, že by o něj někdo jevil tak ryzí zájem, takže Luo Xia váhal jenom chvilku, než si tu magickou pilulku vzal a přímo před ním ji spolkl.

You XiaoMo viděl, že si ji vzal, a začal se vesele usmívat. Ale nevěděl, že to, že si Luo Xia tu magickou pilulku vzal, bylo samo o sobě důkazem jeho důvěry.

Něco takového se získávalo jen velmi těžko, neboť mnoho kultivátorů mágům nevěřilo jen tak bez důvodu. Ačkoli byli na sobě navzájem závislí, mohli se z nich také stát nepřátelé. Problémem byla samozřejmě také jakost magických pilulek.

You XiaoMo si to neuvědomil, ale Ling Xiao si toho všiml a kvůli tomu věnoval Luo Xiovi další pohled.

Lei Ju na pódiu nic neřekl a znovu se vyzývavě podíval na Ling Xiaa, jako kdyby říkal: „Počkám na tebe.” Byl to takovým bromantický pohled!

Když starší Jiang vyhlásil vítěze, začalo další kolo. Druhý souboj byl mezi dvěma učednicemi, co už byly v sektě nějakou dobu. Obě to byly od přírody krásné ženy a ačkoli se jejich vzhled nedal srovnávat s Tang YunQi, stejně v sektě TianXin požívaly značnou popularitu. Také měly mnoho obdivovatelů.

Jedna z nich byla Liu LiQing, zatímco druhá byla Tantai MiaoYin. Obě to byly krásky s neotřelou tváří, ale Liu LiQing měla silnější povahu než Tantai MiaoYin.

Jen co ty dvě vystoupaly na pódium, učedníci dole začali nahlas fandit, každý pro svůj vlastní tábor.

Soutěž se dala nazývat soutěží, jen když měla takovou atmosféru. Když bojoval Lei Ju, publikum bylo skoro tiché. Bylo jasné, že vzhled byl také velmi důležitý.

Obě dvě nádherné ženy se navzájem uklonily a pak za povzbudivých výkřiků začaly bojovat.

Jedna růžová a jedna bílá, dvě výtečné postavy se proplétaly jedna s druhou. Neustále se ozývalo řinčení mečů. Zdálo se, jako kdyby ty elegantní postavy tančily, takže ti horkokrevní muži pod pódiem překypovali vzrušením. Obě strany fandily, až jim ochraptěl hlas a plíce popraskaly.

You XiaoMo byl také velmi natěšený. Tohle byl přesně ten typ rozkošné dívky, co měl v srdci. Nejenom nádherná, ale také silná.

Zrovna když měl You XiaoMo oči přilepené k ženám, Ling Xiao po jeho boku se cítil obzvláště znuděně.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: