čtvrtek 23. května 2019

LMW - kapitola 75


Kapitola 75 – První probuzení lásky?


Ling Xiao byl schopen magicky převzít vzhled jiných lidí a také jedl magické pilulky jako bonbony. Byl schopen se změnit na zlý vítr a měl výjimečnou sílu. A nejdůležitější bylo, že vlastně mohl jíst lidi!

Ačkoli You XiaoMo nevěděl, jak to dělal, byl si jistý, že vzpomínky, o kterých mluvil, rozhodně zahrnovalo vysát člověka, co ty vzpomínky měl. Měl pocit, že měl velmi velmi blízko k tomu, aby pochopil, co se vážně stalo, ale ať o tom přemýšlel, jak chtěl, nedokázal tu poslední bariéru překonat.

Když Ling Xiao naprosto strávil vzpomínky staršího Jianga, v koutku vědomí mu vyplul rádoby čip. Vzpomínky staršího Jianga byly zaznamenané na tom čipu.

Tohle byla také jedna z jeho schopností. Když vstřebal vzpomínky jiných lidí, uložil je nezávisle, aby se mu nepomíchaly s vlastními vzpomínkami. S Lin Xiaovými vzpomínkami také naložil takto, takže když je potřeboval, akorát musel zamýšlet je vidět a viděl je.

Ling Xiao otevřel oči a úkosem se podíval na omráčeného You XiaoMoa. Koutky rtů se mu mírně zvedly. „Vyděšený?”

„Ech?” You XiaoMova duše se zrovna vznášela nad nejvyšším nebem, když na něj najednou někdo promluvil. Vzpamatoval se a spatřil, že se na něj Ling Xiao díval, v jeho temných očích se skrývaly nečitelné paprsky světla. Nemohl si pomoct, aby se nezeptal: „To zrovna teď, co to bylo?”

Ling Xiao spatřil jeho zmatenou tvář a ovládl ten lesk ve svých očích. Najednou se usmíval. „To nic. Jen jedna z vrozených schopností mé skutečné podoby, to je celé.”

Skutečné podoby? You XiaoMo si myslel, že tohle vyjádření bylo trochu divné.

„Ach, správně, je starší Jiang jako ten démon Luo Shan? Taky ho poslali démoni, aby se skryl v sektě TianXin a jednal jako špeh?”

„Jo, starší Jiang se už v sektě TianXin skrýval sto let. Na začátku vážně byl mladý muž s příjmením Jiang. Ale než si mohl rozvinout své bojové schopnosti, nahradil ho nynější starší Jiang. Sto let nepřekročil meze a neodhalil jedinou stopu. Kdyby mu tentokrát nadřízení nerozkázali, neriskoval by tím, že by se mě snažil zbavit,” řekl Ling Xiao nenuceně.

„Proč se tě chtějí zbavit?” You XiaoMo byl velmi zvědavý.

Démoni vlastně riskovali, že odhalí svého cenného pěšáka, aby Ling Xiaa sejmuli. To akorát ukazovalo, že na něj nahlíželi jako na trn v oku, který se musel vytáhnout.

Ling Xiao pozvedl koutky úst a usmál se na něj. „Hádej.”

You XiaoMovi to okamžitě smázlo úsměv, podíval se po něm a váhavě řekl: „Mohlo by to být kvůli tomu, že jsi zabil Luo Shana?”

„Blízko.” Ling Xiao se usmál a mírně kývl. Jeho bezpříkladně zářivě pohledná tvář se nad ním tyčila.

Blízko? You XiaoMo o tom opatrně přemýšlel. Ling Xiao tehdy vážně zabil démona Luo Shana před spoustou lidí a kvůli tomu incidentu se později odhalilo, že démoni poslali do jiných sekt špehy. Povídalo se, že odhalili celkem dost špehů. Mohlo to být kvůli tomu? You XiaoMo nejistě řekl: „Mohlo by to být kvůli tomu, že jsi zničil jejich velký plán?”

„Blízko.” Ling Xiao dál přikyvoval, ale pořád mu nedal skutečnou odpověď.

„Tak nevím.” Už to odhadl až sem a pořád to nebylo správně. You XiaoMo na to vážně nedokázal přijít.

„Hlupáku! Takhle snadno se vzdát,” pokáral ho Ling Xiao mírně, ale na tváři měl výraz naprostého potěšení. „Poslali staršího Jianga, aby mě zabil, protože si myslí, že mám způsob, jak rozpoznat poloviční démony. Takže se mě chtějí co nejdřív zbavit.”

Jak to zmínil, You XiaoMo si najednou vzpomněl.

No ano, tehdy se opravdu zdálo, že Ling Xiao věděl předem, že je Luo Shan démon. Navíc poloviční démoni obvykle neodhalili své skutečné vzezření, dokud to sami neměli v úmyslu. Při Luo Shanově totožnosti by rozhodně neodhalil svou skutečnou podobu před tolika lidmi. A tak si velitel démonů myslel, že Ling Xiao Luo Shana přiměl, aby se proměnil. A pokud by to tak bylo, mysleli si, že Ling Xiao vážně měl schopnost prohlédnout poloviční démony. Nebylo divu, že se ho démoni chtěli zbavit.

„Seniore Lingu, co teď budeme dělat? Ačkoli je starší Jiang poloviční démon, kdybychom teď odhalili jeho totožnost, také by na nás padlo podezření.”

Jak na to You XiaoMo pomyslel, nemohl si pomoct a strachoval se o Ling Xiaa, neboť starší Jiang byl předseda zápolení. Pokud se zítra neobjeví, velmistr rozhodně vyšle lidi, aby ho hledali. Pokud by se přišlo na to, že tady zemřel, nezáleželo na tom, jestli se jeho totožnost odhalí nebo ne, všichni by je stejně podezírali.

„Tímhle se nemusíš trápit. Vím, co dělat,” řekl Ling Xiao, ani trochu ho to neovlivnilo.

You XiaoMo na něj chvíli zíral a pak najednou polekaně vykřikl: „Neříkej mi, že řekneš někomu dalšímu, aby předstíral, že je starší Jiang?”

Jak to Ling Xiao zaslechl, chvíli si ho obezřetně prohlížel a v jeho jasných, pěkných očích se zračilo překvapení. „Juniore, tahle tvoje metoda není špatná, ale... kde bys našel někoho, kdo bude předstírat, že je starší Jiang?”

Když You XiaoMo zaslechl první část, užuž se chtěl usmát, ale pak zaslechl ta výsměšná slova, co následovala. Okamžitě svůj úsměv zadržel. „Tak co máš v plánu, seniore Lingu?”

„Víš, proč během včerejšího prvního zápasu vybrali mě a Zhou Penga?” Ling Xiao na jeho otázku neodpověděl, zatímco prošel kolem ninjovského oděvu staršího Jianga. Najednou špičkou boty zlehka šťouchl do jednoho cípu. Okamžitě bylo slyšet zařinčení identifikačního štítku.

„Možná... chtěl otestovat tvojí sílu?” You XiaoMovi se najednou rozzářily oči.

„Správně.” Ling Xiao si dřepl a zvedl nefritový štítek. „Lin Xiao je první učedník Válečnické divize s celkem velkou prestiží. Ale tyto dva roky zatajoval svou skutečnou sílu. Starší Jiang se s ním stýkal jen velmi málo, takže aby se ujistil, že dokáže Lin Xiaa zabít, měl v plánu využít přátelského zápolení, aby otestoval jeho sílu. Nečekal, že Zhou Peng jeho plán zničí, takže mohl akorát hledat další příležitost k činu.”

You XiaoMo nečekal, že to vlastně bylo tak komplikované. Jak o tom přemýšlel, měl pocit, že na tom není něco úplně v pořádku. „Starší Jiang tě chtěl zabít. Co to má co dělat se mnou? A taky jak věděl, že dneska odpoledne půjdu ven s Jiang Liuem?”

Ling Xiao si najednou promnul nos a odvrátil pohled od jeho tváře. „Starší Jiang před dvěma dny slyšel, jak se Tang YunQi a její skupina baví. Věděl, že měli v plánu se s tebou vypořádat, a tak svůj plán založil na tom jejich. Počká, až tě Tang YunQini lidé vylákají, bude je následovat a pak tě unese... a pak se pokusí tvoje zmizení hodit na Tang YunQi, ach, něco takového.”

„To není možné. Tím myslíš, že mě do toho zatáhl?” řekl You XiaoMo šokovaně. Myslel si, že někoho nějak urazil.

„Více méně.” Ling Xiao ta slova řekl tak nějak provinile, ale You XiaoMo si toho nevšiml.

„Vypadá to, že se mnou Centrální linie vážně nesouhlasí!”

Ling Xiao ve skutečnosti pár věcí vypustil. Včetně toho, že starší Jiang viděl, že sdíleli stejný pokoj, a You XiaoMo měl navíc na sobě jeho oděv, takže hádal, že by mohli být milenci. Takže si myslel, že kdyby se You XiaoMo začal pohřešovat, rozhodně by ho to naprosto rozhodilo a to by byla dokonalá chvíle jednat. To byl skutečný důvod!

A on to You XiaoMovi neřekl kvůli tomu jednomu slovu, milenci.

Muselo se zmínit, že se kvůli tomuto slovu cítil osvíceně. Ty mlhavé pocity, co vůči You XiaoMovi těchto pár dní cítil, se najednou projasnily. Dopadlo to tak, že You XiaoMoa vždycky škádlil, protože ho měl rád?

Velký Ling Xiao na to nedokázal přijít, protože se nikdy nezamiloval. Kdo věděl, jaký byl zamilovaný člověk?!

Ale kvůli myšlenkám staršího Jianga už Ling Xiao You XiaoMovi nevěnoval jen čistě škádlivý nebo žertovný pohled. Místo toho v tom bylo přidané vlákýnko něčeho nevysvětlitelného a komplikovaného. Myslel si, že byl možná očarovaný!

„Tohle prodiskutujeme, až odejdeme.” Ling Xiao si nechal ten nefritový štítek.

Tento nefritový štítek měli jenom starší sekty TianXin; protože se používaly jako způsob identifikace, obvykle byly jedinečné. Bylo na něm vyryté jméno staršího Jianga. Akorát musel vyrobit nějaký falešný důkaz, že došel k úhoně, a zajistit, že se čas dění neshodoval s jejich. Takhle na ně nepadne žádné podezření.

„Dobře. Ach, ne. Zrovna jsem něco objevil. Počkej chvilku.” You XiaoMo odtud chtěl také co nejdříve odejít, ale když se skrýval za ledovou sochou, zdálo se, že viděl něco, co neměl vidět.

Ling Xiao se otočil a viděl, že se You XiaoMo rozběhl k ledové soše, za kterou se skrýval. Pozvedl obočí a následoval ho. Zjistil, že You XiaoMo mžoural a soustředěně zíral do té ledové sochy. Ale byla to jenom ledově chladná ledová socha, co na ní bylo k vidění?

„Seniore Lingu, podívej se. Co to je v té ledové soše zamrzlé?” You XiaoMo si všiml, že Ling Xiao stál vedle něho. Honem na něj zamával, oči měl vyvalené vzrušením.

Ling Xiao se letmo podíval na jeho tvář zrůžovělou vzrušením. Měl pocit, že tato tvář, co se obvykle zdála obyčejná, ho najednou začala dojímat. Rychle odvrátil pohled. „Vlastně to vypadá jako magická bylina. Ale tahle ledová jeskyně je trochu podivná. Zdá se, že tu je nějak zařízené, že to tu ruší chápavé schopnosti lidských kultivátorů. Tahle magická bylina je taky pohřbená přímo v jádru ledové sochy, takže je těžké ji objevit, když ji bedlivě nezkoumá.”

„Je nějaký způsob, jak tu magickou bylinu dostat ven?” You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa, v srdci měl spoustu křidélek naděje.

Ling Xiaa to zastihlo nepřipraveného a jejich oči se setkaly. Ling Xiao náhle odvrátil pohled, nemohl si pomoct a nitro se mu zaplnilo kletbami. Proč byl tenhle člověk rozkošnější, čím víc se na něj díval?
--------------------------------------------


~ Všichni okolo už samozřejmě mají jasno, že jsou milenci... Teď si to uvědomil Ling Xiao, takže záleží už jen na tom, kdy na to přijde You XiaoMo...~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Tak ten si to uvědomí jako úplně ten nejposlednější s takovým tím "aha" momentem. :D No, hlavně že si to plně uvědomila naše liška podšitá. :D Děkuji za překlad.:D

    OdpovědětVymazat