pondělí 20. května 2019

LMW - kapitola 74


Kapitola 74 – Jíst lidi?


You XiaoMoa okamžitě napadlo, že se ten muž v černém vrátil, a tak se rychle běžel schovat za nejbližší ledovou sochu.

Jelikož ta ledová socha byla velmi velká a You XiaoMo byl relativně útlý, když se za ní schoval, skryla ho celého.

Spěšné kroky patřily vracejícímu se člověku v černém, jak You XiaoMo čekal. Akorát že teď se tvářil mnohem nervózněji, než když odešel. Když vběhl dovnitř, zachmuřil se, když po You XiaoMovi neviděl ani stopu. Teď si uvědomil, že se přepočítal, když ho nesvázal.

Ledová jeskyně byla velmi velká a navíc tu byla podivná atmosféra, co bránila schopnostem vnímání kultivátorů. Pokud se You XiaoMo vážně chtěl skrývat, nedokáže ho najít tak snadno.

Člověk v černém si dupl nohou. Takhle se přepočítat!

Cítil, že vítr za ním čím dál víc sílil, takže neměl čas běžet dovnitř a hledat You XiaoMoa. Vytáhl meč, co měl vždycky u boku a běžel se skrýt vedle vchodu do jeskyně, zatímco to svištění větru se blížilo.

Když se zdálo, že se vítr dostal až ke vchodu do jeskyně, člověk v černém nahlas vykřikl a svižným pohybem máchl mečem v ruce. Bylo slyšet hlasité brnknutí. Meč minul svůj cíl a narazil do ledové podlahy. Podivné na tom bylo, že na ledové podlaze nebylo ani známky po tom mocném úderu. Ale člověk v černém neměl čas o něčem takovém přemýšlet.

Ten podivný vítr se dostal do jeskyně a proměnil se na člověka. Nebyl to niko jiný než Ling Xiao, co se hnal za You XiaoMovým pachem.

You XiaoMo, co se skrýval za ledovou sochou, potají vystrčil hlavu a na vlastní oči spatřil, jak se Ling Xiao objevil jen tak ze vzduchu. Okamžitě ho to omráčilo. Co to mělo znamenat? Copak Ling Xiao nebyl člověk? Jak se mohl objevit jen tak z čistého vzduchu?

Jako kdyby mu muž v černém odpovídal na otázku, zakřičel vážným hlasem: „Ty nejsi Lin Xiao!”

Ten jeho tón byl prodchnutý 100% jistotou.

„Říkáš, že nejsem Lin Xiao. Proč jsi si tak jistý?” Na Ling Xiaově tváři nebyl znát ani náznak znepokojení. Na rtech se mu objevil mírný úsměv, zatímco se díval na muže v černém, jako kdyby si zrovna povídali o něčem triviálním a nebyli nepřátelští sokové.

Muž v černém si odfrkl, věděl, že se jen tak naparoval. „Bez ohledu na to, jak je Lin Xiao skvělý, není to člověk, co by mohl pochopit tyto záludné techniky. A kromě toho veškeré tvé podivné jednání za posledních pár dnů se neshoduje s Lin Xiaem. Vlastně prostě nejsi Lin Xiao!”

„Výborně! Vážně výtečné vysvětlení!” Ling Xiao potěšeně zatleskal. Jeho chování bylo jako jarní březnový vánek, tak jemné, že se v něm lidé chtěli skoro utápět. Jeho pootevřené rudé rty bezstarostně vyplivly výbušné prohlášení: „Takže ty, starší Jiangu? Vlastně také nejsi skutečný starší Jiang, že?”

Zorničky muže v černém se najednou zmenšily. Když viděl Ling Xiaův sebejistý pohled, bylo jasné, že stejně jako on si byl jistý, že byl podvodník. Ale tato jeho totožnost byla velmi důležitá, takže než je zabije, nemůže to přiznat. A tak řekl chladným hlasem: „Nechal jsi mě prohlédnout tvůj převlek a teď mě chceš stáhnout spolu se sebou? Tenhle tvůj tah je celkem impresivní, ale škoda že to je k ničemu!”

„Haha, je třeba, abych stahoval muže, co má co nevidět zemřít?” Z Ling Xiaových úst se vyhrnul jasný smích.

Muži v černém se zuřivě rozšířily oči, v obou se odrážely plameny nenávisti až do morku kostí. „Ještě se rozhodne, kdo zemře!”

Kdyby před ním stál You XiaoMo, rozhodně by staršího Jianga vlídným šepotem varoval, aby Ling Xiaa v této chvíli neprovokoval. To proto, že jeho úsměv byl čím dál tím zářivější.

Ale zrovna v té chvíli tam You XiaoMo nebyl. Jak osobně viděl, že Ling Xiao jen pár slovy k smrti rozzuřil staršího Jianga, bylo jasné, že nebude mít žádné problémy se s ním vypořádat. Rozhodl se se moudře ochránit, aby se vyhnul situaci, kdy by ho starší Jiang použil jako rukojmí. Kdyby k tomu došlo, byl by Ling Xiaovi akorát na přítěž.

Starší Jiang měl v úmyslu Ling Xiaa zabít, zatímco chtěl zoufale zachovat svou skrytou totožnost. Provedl směrem k Ling Xiaovi sérii svižných a prudkých výpadů.

Útočné techniky, co starší Jiang trénoval, dokázaly ovládat vítr. Byla to útočná technika středního řádu a on tuto sérii pohybů trénoval od dětství. Po stovkách let dokázal snadno manipulovat vzduchem a vytvářet větrné útoky. Pokud se k tomu přidal ještě meč, dal se změnit na čepele pronikavého větru jako nože pokrývající každý centimetr. Pokud by v momentu lehkovážnosti sekly do životně důležitého místa, mohlo to způsobit smrt.

Starší Jiang si byl velmi jistý svými vlastními schopnostmi, protože netrénoval jenom větrné útoky, ale měl ještě jiný smrtící úder. Akorát ho nepoužije, dokud nenastane pravý čas.

You XiaoMo, co se skrýval za ledovou sochou a se zuřivě bušícím srdcem to sledoval, si myslel, že byl vážně mocný. Ale zrovna když skončil se svým obdivným lapáním, ta scéna před ním jej omráčila. Když starší Jiang vypustil svůj útok na Ling Xiaa, Ling Xiao se pořád nehýbal.

Dlouhý meč zvonil a vibroval, jak bodl k nehybnému Ling Xiaovi. A pak se stalo něco šokujícího. Když se dlouhý meč a větrné čepele dostaly na metr od Ling Xiaa, najednou uprostřed cesty zatuhly. Bez ohledu na to, jak se je starší Jiang snažil vnutit dál, nepohnuly se ani o centimetr.

Ling Xiao se usmál a zvedl ruku. „Starší Jiangu, vítr se dá použít taky takhle.”

Hned jak to řekl, z Ling Xiaovy dlaně vyvanul prudký, silný vichr a odvanul staršího Jianga dozadu. Nehybný Ling Xiao se pak okamžitě vrhl k padajícímu staršímu Jiangovi, v mžiku byl hned u něj. Zvedl svou silnou, štíhlou nohu vysoko, pročísl jí vzduch a neviditelný vítr udeřil staršího Jianga do jeho zranitelného břicha. Okamžitě se z něj stal kus hadru, odletěl ke stěně a narazil do ledových soch...

Tohle byl těžký úder, kvůli kterému se starší Jiang skoro nedokázal postavit zpět na nohy.

You XiaoMovi spadla brada, ten pohled ho omráčil. Tohle byla vlastně jenom krátká výměna úderů a starší Jiang byl tak výrazně poražen?

Když Ling Xiao dodělal staršího Jianga, najednou se otočil na místo, kde se You XiaoMo skrýval, a zavolal: „Podívaná skončila. Nehodláš vylézt ven?”

Li Ning řekl, že je všechno možné. You XiaoMo tomu dřív nevěřil, ale teď ano. V tichosti vyšel ven. Ling Xiao nestál tak daleko, rty se mu vyklenuly jako by v úsměvu, jak se na něj díval. You XiaoMo se zarazil a pak se k němu rozběhl. „Seniore Lingu, jak jsi mě našel?” (Pozn.: Li Ning = značka sportovních oděvů a jejich reklamní slogan).

Ling Xiao si ho zamyšleně prohlédl od hlavy až k patě, jako kdyby se díval, jestli je zraněný. Pak řekl: „Samozřejmě jsem se držel tvého tělesného pachu.”

You XiaoMo: „...”

To jsi ve skutečnosti pes?

„Co teď budeme dělat se starším Jiangem?” You XiaoMo se podíval na vzdáleného staršího Jianga. To počínání předtím bylo příliš násilné a tvář už měl odhalenou. Ačkoli ji měl zamazanou krví, stejně ho poznal. Vážně to byl starší Jiang. Když tak o tom přemýšlel, když je tehdy starší Jiang špehoval před pokojem, musel mít nějaký další motiv.

„Jelikož zná moje tajemství, samozřejmě to bude smrt,” řekl Ling Xiao bez zájmu. Pro něj bylo zabíjení snazší než jídlo.

„Ach, nechceš se ho zeptat, proč tě chtěl zabít?” zeptal se You XiaoMo překvapeně.

Ling Xiao svýma pěknýma, jasnýma očima najednou šibalsky blýskl ke staršímu Jiangovi. Nesmírně sebejistě řekl: „Nepotřebuju, aby mi to říkal. Dokážu na to přijít sám.”

You XiaoMo se na to chtěl zrovna zeptat, když si na něco vzpomněl. Jelikož měl kompletní paměť Lin Xiaa, musel mít způsob, jak se dostat ke vzpomínkám staršího Jianga. Ačkoli nevěděl, jak to udělal, nemohl si pomoct a pomyslel si, že tahle schopnost byla až příliš úžasná. Proč ji on neměl?!

Zrovna v této chvíli se starší Jiang, co do teď ležel na zemi, jako kdyby byl mrtvý, najednou prohnul a zařval. Pak došlo ke strašlivé proměně. Bylo to podobné jako tehdy ve městě He Ping, když viděl démona Luo Shana. Jeho vnější skořápka najednou vybuchla, všechny čtyři údy se mu zvedly do výšky, svaly se mu nadouvaly a žlutá pleť se mu postupně proměnila na charakteristickou černou pleť démonů. Pod kůží se mu najednou rozšířily rudé žíly a ostře to s nimi škubalo, takže to bylo obzvláště strašlivé.

Proměna staršího Jianga skončila, než se stačili pětkrát nadechnout. Byl vlastně stejný jako Luo Shan, půldémon.

Těla démonů byla silnější než lidská. Proměna sice nedokázala vyléčit vnitřní zranění, ke kterým přišel předtím, ale byl na tom mnohem lépe. Karmínové tečky uprostřed černých očí se pomalu přesouvaly, až padly na Ling Xiaa, co stál pár metrů od něj. Vzduch prosytil výbuch krvežíznivé vražedné aury.

Proměněné démonické tělo staršího Jianga na místě zmizelo a v dalším okamžiku se objevil napravo od Ling Xiaa. Pěst třikrát větší než u člověka vystřelila k Ling Xiaově tváři.

„Říkáš si o smrt,” odfrkl si Ling Xiao chladně. V mžiku ho popadl za zápěstí a silou mu ho zkroutil. Kosti hlasitě zakřupaly a jeho pravá ruka byla okamžitě k ničemu. Ale démon se zdál být odolný, zvedl svou druhou ruku. Ling Xiao zvedl dlaň k jeho hlavě a zaútočil. Možná to bylo tím, že měl až příliš velkou sílu, ale vlastně mu to utrhlo hlavu. Hlava toho strašlivého démona najednou bez života visela vzad.

You XiaoMo: „...”

A tak Ling Xiao toho zdánlivě super silného démona rozdrtil jen pár pohyby.

Ling Xiao bezstarostně odhodil mrtvé tělo a skončil se starším Jiangem. Obrátil se na omráčeného You XiaoMoa a řekl: „Teď mu vysaju jeho vzpomínky. Můžeš zavřít oči.”

You XiaoMo nervózně polkl a chvíli váhal, než zakroutil hlavou. Chtěl to vědět.

Ling Xiao se mu to nesnažil rozmluvit a zvedl svou levou dlaň. Na jeho bezchybné dlani se objevil kulatý znak a on ho pak přesunul na čelo staršího Jianga. Rty se mu pohybovaly, jako kdyby odříkával nějaké zaříkávadlo, a pak se démonovo tělo začalo postupně scvrkávat. Postupně se zmenšovalo, až celé tělo zmizelo. Na podlaze zůstal jenom ten černý ninjovský oděv.

You XiaoMo celý zkameněl. To staršího Jianga snědl?
--------------------------------------------

~ Ha, další zrádce odhalen! ~

~ Je neskonale těžké nedělat spojlery, takže pro zachování čtenářského požitku budu moudře mlčet. Vy můžete naopak rozvíjet své domněnky dle libosti... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Dobrou chuť... :D Já asi zřejmě na 80% vím, co je Ling Xiao zač, ale je prča se pomalu dopracovávat k úplnému odhalení. :D Manželka zachráněna, jde se domů, ale chtělo by to nějakou odměnu :P . Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zhruba kolem 100. kapitoly si můžeme říct, jestli ses trefila nebo ne. Já jsem se totiž ke konečnému závěru dopracovala nějak kolem toho čísla ^_^

      Vymazat