pondělí 13. května 2019

LMW - kapitola 71


Kapitola 71 – Jiang Liu


Poslední souboj druhého kola skončil, když Chen Yang omylem stoupl na okraj pódia, kvůli čemuž na něj Gao Jun přitlačil a šel pro vítězství.

Nakonec Tang Fan vstal a řekl pár povzbudivých slov, než je rozpustil. Všichni šli zpět do svých pokojů, ale pořád bylo brzy, zhruba 3:30 odpoledne, takže slunce ještě ani nezapadlo.

Ačkoli zápolení skončilo relativně brzy, You XiaoMo si to stejně celkem užil. Jak sledoval své kolegy učedníky ukázat tak výjimečné schopnosti, cítil ještě větší tužbu být tak silní jako oni. Tohle přání měl vždycky. Akorát že ho naprosto pošlapalo to, že byl mágem. Ale když teď od Ling Xiaa slyšel, že mágové nebyli tak slabí, jak všichni říkali, bylo to jiné. Například když mág pokročil tak daleko, že měl dostatečně silnou duši, jeho duševní síla prodělala kvalitativní změnu a umožnila mu zahájit útok na ostatní. Ačkoli Ling Xiao řekl, že tohle dokáží jenom mágové vysokého řádu, u všeho existovala výjimka.

Před zhruba měsícem a něco, kdy se stal Kong Wenovým učedníkem, se jeho postavení příslušně zvýšilo. Od té chvíle už nebyl zkušební učedník, takže teď mohl chodit na druhé podlaží knihovny.

Identifikační štítek dostával pořád od starého muže, co strážil knihovnu, ale poslední dobou neměl kvůli kultivaci v ústraní a jiným různým věcem šanci jej použít. Teď byla zrovna ta správná chvíle, takže se rozhodl jít do knihovny a porozhlédnout se tam, jestli by našel nějaké knihy o duševní síle. V takové knize by mělo být napsané něco, co nevěděl. Pevně věřil, že nebesa vždycky nechala nějaké dveře otevřené!

Ling Xiao věděl, že chtěl jít do knihovny, a tak chtěl jít s ním. Knihovna nebyla v Centrální linii, takže ho někdo musel doprovodit. Jinak by uvízl před bariérou.

„Jaké knihy si chceš půjčit?” zeptal se Ling Xiao po chvilce uvážení.

„O duševní síle. A také dávné knihy o magických pilulkách a magických bylinách. Knihovna má několik úrovní. Byl jsem akorát na první, takže tentokrát se chci podívat na druhou.” You XiaoMo skryl svůj skutečný důvod, řekl jenom 70 až 80% pravdy.

„O duševní síle? Copak momentálně netrénuješ duševní sílu? Proč potřebuješ knihy?” Ling Xiao se přímo podíval na You XiaoMoa. Číst o magických pilulkách a magických bylinách by rozhodně zvýšilo jeho vědomosti, ale nemyslel si, že by to u duševní síly bylo nutné.

You XiaoMo provinile odvrátil zrak. „Uch, pořád je pár věcí, kterým tak docela nerozumím.”

Ling Xiao pobral jeho výraz a pozvedl obočí, na rtech se mu objevil úsměv. Nevěděl, jak ovládnout svůj výraz, když lhal. Ling Xiao ho naschvál škádlil, jak řekl: „Pokud něčemu nerozumíš, můžeš se mě teď zeptat. Přece jenom je pořád brzy.”

You XiaoMovi se na čele okamžitě objevilo pár kapiček studeného potu. Nečekal, že uhodí hřebík přímo na hlavičku. Rozčileně se po něm podíval a sklonil hlavu, jako kdyby chtěl vypustit vztek, než odhalil své skutečné úmysly. „Dneska ráno jsi řekl, že mágové mohou také začít s útokem na ostatní, ale že to zvládnou jen mágové vysokého řádu. Taky víš, jak chabý je můj vrozený talent. Takže jsem se chtěl podívat, jestli existují nějaké zkratky, které by mi umožnily změnit podstatu mé duševní síly.”

„Co jsi hlupák?” Ling Xiao při jeho slovech pozvedl obočí.

„Nejsem hlupák.” You XiaoMo nevěděl, proč to řekl, ale pořád se tichým hlasem ohradil.

„Pokud nejsi hlupák, proč netrénuješ tu techniku tréninku duše, co máš, a místo toho trváš na tom, že půjdeš do knihovny najít si nějakou mizernou zkratku?” Ling Xiao si vždycky myslel, že byl velmi hloupý, ale nemyslel si, že byl až takhle hloupý.

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo, ale brzy si uvědomil, co tím myslel. Oči se mu doširoka rozevřely a on překvapeně vykřikl: „To mluvíš o Písmu nebeské duše? Stačí to trénovat a podstata mé duše se může změnit?”

Ling Xiao mu zabubnoval do hlavy. „Samozřejmě. Proč by se tomu jinak říkalo technika na trénink duše nejvyšší jakosti!” Jak hloupý mohl být?

„Ach... Tehdy jsi mi neřekl, že trénování Písma nebeské duše bude mít tenhle účinek. Myslel jsem si, že mi to jenom navýší duševní sílu,” vykřikl You XiaoMo, jak si zakryl hlavu. Co byla technika na trénink duše nejvyšší jakosti? To v podstatě neměl ponětí.

„Takže teď to víš?” Ling Xiao se podíval na jeho žalostný výraz a navzdory hněvu se zasmál.

You XiaoMo chvilku váhal, než řekl: „Takže jak dlouho musím trénovat, aby to mělo tenhle efekt?”

Ling Xiao pomyslel na to, jak přeložil obsah Písma nebeské duše. „Písmo nebeské duše má dohromady šest úrovní. První tři úrovně jsou relativně snadné. Ale prolomit se třetí úrovní na čtvrtou je celkem obtížné. Ale kvůli tomu když se prolomíš na čtvrtou úroveň, tvoje duševní síla prodělá kvalitativní změnu.”

„Rozumím. Budu se snažit ze všech sil trénovat až do 4. úrovně.” Když to You XiaoMo zaslechl, těšil se na ten den a okamžitě se odhodlal dosáhnout tohoto druhého cíle. Prvním cílem bylo snažit se ze všech sil vydělat peníze, aby si mohl koupit semínka magických bylin. Za pár měsíců tu byla taky ta přijímací zkouška. Ačkoli už byl formálním učedníkem sekty TianXin, pořád si touhle procedurou musel projít.

„Hlupáku!” Ling Xiao spatřil, jak se mu leskly oči, a nemohl si pomoct, aby ho nepinkl do čela. „Takže chceš pořád jít do knihovny?”

You XiaoMo zrudl, cítil se jak rozčileně, tak trapně. Rychle potřásl hlavou. „Prozatím to není potřeba. Zajdu tam, až se vrátím. Jelikož mám teď ještě spoustu času, půjdu vyrábět magické pilulky.” Jak to řekl, okamžitě odběhl.

Ling Xiao se díval na jeho vzdalující se záda a najednou měl pocit, že You XiaoMo by bez něj nepřežil. Byl tak beznadějně hloupý.

Jak takhle přemýšlel, srdce se mu najednou nadmulo spokojeností a štěstím, skoro mu kvůli tomu vyskočilo z hrudi. Ling Xiao se takhle ještě nikdy necítil a nemohl si pomoct, aby se nezamračil. Zdálo se, že na You XiaoMoa kladl čím dál tím větší důležitost. Ale byla strašná škoda, že ať už o tom přemýšlel, jak chtěl, nedokázal vymyslet proč. A tak prostě odešel z místnost a šel hledat Luo Xia a ostatní.

Původně věřil jenom Zhou Pengovi, protože v Lin Xiaově paměti byl Zhou Peng velmi loajální člověk. To proto, že znal Lin Xiaovo tajemství. Co se týkalo včerejšího zápolení, Zhou Pen odstoupil právě proto, že nechtěl, aby jeho první senior odhalil svou skutečnou sílu. Ale Zhou Pengovo navýšení síly se také vztahovalo k Ling Xiaovi. Aby Ling Xiao působil opravdověji, naschvál mu dal pár tipů.

Co se týkalo Luo Xia a Qin ShiYua, ti dva byli v Lin Xiaově paměti pořád ve fázi pozorování. Když Ling Xiao viděl, jak Luo Xia předtím přijal You XiaoMovu magickou pilulku, měl pocit, že by tohoto Luo Xia mohl vyzkoušet. Ale než odešel, vztyčil kolem svého pokoje bariéru.

You XiaoMo se nezajímal, že Ling Xiao odcházel, vytáhl si z magické brašny vybavení a materiál potřebný k výrobě magických pilulek.

Když měl všechno připravené, najednou někdo zaklepal na dveře. Nejdřív si You XiaoMo myslel, že se vrátil Ling Xiao, takže chtěl prostě otevřít dveře. Ale pak si najednou uvědomil, že kdyby to byl Ling Xiao, rozhodně by nebyl tak zdvořilý. Tohle dokazovalo, že ten člověk venku rozhodně nebyl Ling Xiao. Okamžitě šel zpět a uložil magické byliny a kotlík zpět do magické brašny, než dveře otevřel.

You XiaoMo otevřel dveře a když spatřil člověka stojícího venku, zdálo se, že ho to trochu překvapilo. „Ty...”

Zapomněl, jak se jmenoval.

Ten člověk ho spatřil a usmál se, na tvářích se mu objevily dva mělké dolíčky. „Já jsem Jiang Liu. Pořád si na mě vzpomínáš?”

Když se představil, You XiaoMo si okamžitě vzpomněl. Tohle byl ten mladý muž, co údajně pocházel ze stejné vesnice jako on a kterého vybrali, aby šel do sekty Tian Xin ve stejné době jako on. Později ho kvůli jeho vysokému vrozenému talentu vzali na Nebeskou horu. A také když se poprvé probral, tohle byl první člověk, kterého spatřil, takže se mu to vrylo do paměti.

„Takže jsi to ty. Potřebuješ něco?” zeptal se You XiaoMo a usmál se. Tehdy na něj udělal celkem dobrý dojem.

„Máš teď čas?” zeptal se Jiang Liu a zasmál se.

„Teď? Asi jo.” Ačkoli chtěl zrovna vyrábět magické pilulky, měl pocit, že toto je vzácná příležitost setkat se s někým z jeho vesnice. Prozatím mohl výrobu magických pilulek odložit, neboť se chtěl vyptat na své rodiště, vesnici Broskvový Květ. Kdyby potkal někoho odtamtud, vyhnul by se odhalení.

„Jelikož je to takhle, co kdybychom si našli nějaké místo, kde bychom si mohli popovídat?” Jiang Liu vypadal v tváři přímočaře a dobrosrdečně, ale taky trochu přihlouple.

Tenhle návrh byl přesně to, v co You XiaoMo doufal, takže bez přílišného přemýšlení souhlasil. Šel zpět do pokoje a nechal Ling Xiaovi zprávu a pak odešel s Jiang Liuem.

Jiang Liu byl zhruba ve stejné situaci jako You XiaoMo. Vstoupil do sekty teprve před pár měsíci, ale jelikož měl vysoký talent, jeho mistr využil této příležitosti přátelského zápolení a poslal ho, aby nabyl nějaké zkušenosti a seznámil se s ostatními učedníky. Neměl takovou smůlu jako You XiaoMo, protože měl mistra, který na něj vážně myslel; ale to bylo samozřejmě proto, že měl talent.

You XiaoMo neznal zdejší cesty, protože těchto pár dní strávil většinu svého času v pokoji výrobou magických pilulek. A tak okolí Centrální linie neznal. Neměl ponětí, kam ho Jiang Liu bral, ale celou cestu nenarazili na žádné další učedníky z Válečnické divize. You XiaoMo měl pocit, že kvůli pár slovům nemuseli chodit tak daleko, a tak ho zastavil.

„Juniore Jiangu, kam mě to vedeš?”

Jiang Liu dál šel, jako kdyby ho neslyšel. You XiaoMo se zamračil a prostě se zastavil, stál na místě a čekal, až si to uvědomí. Dopadlo to tak, že to zabralo. Jiang Liu se konečně zastavil a otočil se, protože už za sebou neslyšel kroky. Myslel si, že You XiaoMo odešel, po tváři se mu prohnala panika, ale když zahlédl You XiaoMoa, co stál jen pár metrů od něj, jen stěží znatelně si vydechl úlevou.

Tohle všechno si You XiaoMo jasně všiml, protože ho sledoval, kdy si všimne, že už s ním nejde. A tak ho prostě začal podezírat.
--------------------------------------------

~ Jojo, vylákat na opuštěné místo a pak provést nějakou lumpárnu, jak... běžné. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: