pondělí 20. července 2020

LMW - kapitola 194


Kapitola 194 - You XiaoMova slabina


Ten hajzl, konečně kápl božskou!

You XiaoMo brzy zjistil, že Kong Wen měl jiný důvod, proč ho sem zavolal. A po dlouhém čekání to konečně prasklo.

Ačkoli to You XiaoMoa trochu překvapilo, neboť se podle Kong Wenových slov zdálo, že měl spadeno na něco, co měl. Zjistil Kong Wen, že měl tajnou dimenzi?

Nemožné, ha, až do teď byl extra opatrný. A kromě toho Ling Xiao řekl, že už kolem jeho pokoje vztyčil bariéru. Pokud by ho Kong Wen potají monitoroval, Ling Xiao by na to přišel.

You XiaoMo nedokázal určit, jestli se Kong Wen dozvěděl o jeho dimenzi nebo ne. Neměl jinou možnost než říct: „Co tím myslíš?”

Kong Wen přimhouřil oči. „Nemusíš předstírat. Už to vím. Kdyby nebylo toho předmětu, s tvojí kvalifikací by bylo absolutně nemožné, abys za pouhý rok postoupil o tři rády. Nedávám ti na výběr; chceš to vytáhnout sám nebo to mám udělat za tebe?”

You XiaoMovi najednou začalo rychle tlouct srdce, Kong Wen byl vážně mazaný lišák. Už dlouho ho podezíral, ale stejně předstíral, že se nic nestalo. Zdálo se, že vážně přišel na existenci jeho dimenze a chtěl si ji nárokovat, proto o tom svém objevu až do teď nemluvil.

V této chvíli jeho myšlenky přerušil SheQiuův nervózní hlas.

SheQiu řekl: „Pane, nesmíš mu věřit, klame tě. Vůbec o dimenzi neví, akorát tě navádí svými slovy. Nespadni do jeho léčky.”

You XiaoMo nakonec zareagoval včas. Zvedl hlavu a viděl, že na něj Kong Wen zostra zíral, jak se snažil v jeho výrazu najít nějakou nápovědu. You XiaoMoa to trochu překvapilo, ale pak se rychle uklidnil.

You XiaoMo řekl: „Nechápu, co to říkáš.”

Kong Wen se zasmál, z jeho úsměvu sálalo strašidelné mrazení. Vážně řekl: „Dal jsem ti šanci. Jelikož sis toho nevážil, neobviňuj mě z krutosti. Stejně co nevidět zemřeš. I kdybys zemřel, nikdo to nebude prošetřovat. Možná mi Tang Fan dokonce poděkuje, že jsem mu pomohl tě oddělat.”

Ačkoli to You XiaoMo popřel, Kong Wen z jeho reakce konečně získal odpověď, co chtěl.

Tento You XiaoMo, jak se dalo čekat, skrývá nějaké tajemství, nějakou metodu na rychlé levelování. Kdyby ji získal, ti staříci z Nebeské hory by se před ním museli chovat pokorně.

S touhle myšlenkou Kong Wen nedal You XiaoMovi šanci jakkoli se dohadovat. Už se rozhodl, že You XiaoMo měl v držení nějaký posvátný poklad, a to stačilo. Poté zvedl ruku a namířil jí na You XiaoMoa, pochmurně se usmíval. „Buď hodný a vytáhni ten předmět. Pak tě budu brát jako svého bývalého učedníka a ušetřím tě bolestné smrti.”

You XiaoMo chtěl o krok ustoupit, ale pak zjistil, že se nedokázal pohnout. Nemohl si pomoct a začal panikařit. Kong Wen měl vážně nějaké pokoutné triky, nebylo divu, že se ho rozhodl vyřídit zrovna v tento den.

Zrovna ve chvíli, kdy už ho Kong Wen téměř chytil, se z You XiaoMova oděvu vyškrábal zelený stín. To Kong Wena šokovalo a chtěl ruku stáhnout, ale bylo příliš pozdě. Na hřbetě ruky měl teď dvě malé krvavé dírky. Jak mu vytékala rudá krev, rána pomalu začala zelenkavět.

Kong Wen zaječel. O krok ustoupil a narazil do stolu za sebou, kvůli čemuž všechny štětce na psaní spadly na zem a rozutekly se po podlaze. Zpanikařil a podíval se na zelený stín na You XiaoMově rameni. Zjistil, že to byl mini zelený had, co se You XiaoMovi svíjel na rameni. Svým jasně rudým jazykem míhal jeho směrem.

Kong Wen zvedl ruku, aby se na ni podíval. Poděsilo ho, když zjistil, že se jed rozšířil do celé paže; kdyby si rychle neochránil oběhový systém vnitřního jádra, obával se, že by se tento jed rozšířil ještě dál.

„Co to je za hada?” Kong Wenovi se zúžily zorničky a letmo se podíval po té věci na You XiaoMovi. „Neprovázal ses jen s jedním démonickým zvířetem, že? Tohle je také tvé provázané zvíře?”

Pokud by to byl Aristokratický vlk 6. řádu, sám Kong Wen by se s ním dokázal vypořádat. Byl mág 8. řádu a jeho duše byla schopná útoku i obrany. Proto si věřil, že se dokáže s You XiaoMoem vypořádat. Ale You XiaoMo se nečekaně provázal ne jen s jedním zvířetem. Jelikož se tento had dokázal snadno prolomit jeho obranou, byl výš než v 8. řádu!

Jak o tom Kong Wen přemýšlel, věděl, že se mu věci vymkly kontrole. Když to teď takhle zakřičel, okamžitě se vrhl k oknu. Než budou mít čas zareagovat, musel utéct někam, kde bylo spoustu lidí.

Ale jeho úmysly měly předurčeno selhat; okna, co byla předtím otevřená, se najednou zavřela a před nimi se objevil černý stín a stál mu v únikové cestě.

Kong Wena to polekalo. Honem stočil kroky jiným směrem, ale jak se otočil, i tato cesta už byla zablokovaná další osobou s okouzlující tváří, MaoQiu.

Odřízli mu všechny únikové cesty.

Kong Wen poklesl na mysli, jeho přetvářka nedokázala zakrýt jeho poděšený výraz.

Jelikož byl mág 8. řádu, přirozeně poznal jejich totožnost, poznal, že to byla démonická zvířata. Ale vyděsilo ho to, že většina těch zvířat ještě nedosáhla 9. řádu. A přesto byli všichni v lidské podobě, což značilo jednu věc. You XiaoMo musel mít Tvaroměnnou bylinu. Ne jednu, ale víc.

Kong Wen rychle změnil své úmysly; teď nebyla chvíle chopit se pokladu, prioritou bylo se ochránit.

Celý ten proces trval jenom chvilku. Kong Wen se všemi únikovými cestami zahrazenými otevřeně zařval: „You XiaoMo, co chceš dělat, chceš zabít svého učitele a zostudit své předky?”

Kong Wen křičel naschvál, ale choval se, jako kdyby to udělal bezděčně. Dokonce i Zhu An, co stál venku, by to slyšel. I lidé v okolí by to s největší pravděpodobností slyšeli. Pokud očekával příchod démonických zvířat, jak by se na to nemohl připravit? A proto jen co You XiaoMo vstoupil na dvůr, už začali jednat.

MaoQiu řekla s okouzlujícím výrazem na tváři, zatímco se šklíbivě usmívala: „Nemusíš křičet, tuto místnost jsem zakryla svým kouzlem halucinace. Lidé venku nic nezaslechnou.”

Démonická liška byla nejvíce proslavená svými matoucími triky a kouzla halucinace byly jednou z jejích specialit.

Ačkoli Kong Wen tento výsledek čekal, když to zaslechl, nemohl si pomoct a sklíčilo ho to. Lovec se teď stal kořistí.

Kdo by si pomyslel, že tento malý mág, co byl kdysi tak slabý, byl teď tak mocný? Nejenom že se za jeden krátký rok dostal do 3. řádu, ale také se provázal se čtyřmi mocnými démonickými zvířaty. No vážně, museli na to pohlížet jinak, neboť nic nezůstává stejné. S takovou bojovou silou mohl snadno převzít kontrolu nad Jihem!

Kong Wen toho litoval, ale hrdost mága 8. řádu mu nedovolila sklonit se před svým učedníkem. Když pomyslel na své dva oblíbené učedníky, jeho strach začal najednou pomalu klesat.

„You XiaoMo, pokud mě dneska necháš jít, budu to brát, jako kdyby se dneska nic nestalo. Samozřejmě si také můžeš zvolit mě zabít, ale myslíš si, že si dokážeš udržet svůj vztah se svými dvěma seniory, pokud na to v budoucnu přijdou? Váš bratrský vztah se nikdy znovu nenapraví!” Kong Wen si chladně odfrkl.

Když Kong Wen domluvil, tvář už měl celkem o dost zklidněnou. Věřil, že You XiaoMoův vztah s jeho dvěma učedníky bylo jeho poslední eso, co ho mohlo zachránit před smrtí.

You XiaoMo musel vážně uznat, že ho Kong Wenova slova vážně zasáhla do slabého.

Až do teď You XiaoMo ani slova nepromluvil právě kvůli této myšlence. Kong Wen ho mohl bez váhání zabít, ale You XiaoMo ho zabít nemohl.

Nebylo to proto, že by nedokázal přijmout hřích „vraždy vlastního mistra”. Ale proto, že nechtěl ty, co na něj byli hodní, uvést do těžké situace. V tomto životě možná neměl mnoho přátel, ale jeho první, druhý a pátý senior k němu vždycky byli upřímní.

Když Kong Wen viděl, že neutrousil jediného slova, věděl, že uhodil hřebík na hlavičku.

You XiaoMovi vážně záleželo na jeho bratrském vztahu se svými seniory. Takhle Kong Wen možná byl v nevýhodě, ale v ohledu na emoce měl stále iniciativu.

Kong Wen si nemohl pomoct a nasadil spokojený úsměv. „You XiaoMo, odveď svá démonická zvířata. Budu ignorovat, co se tu dneska stalo a stále budeš mým dobrým učedníkem.”

XiaoHei, MaoQiu a PiQiu na něj okamžitě protočili očima. Tahle stará straka se vážně chovala podle rčení „podej mu prst a stáhne ti celou ruku”. Tento egoistický muž si myslel, že jejich pán bude tak hloupý, že jeho slovům uvěří?

Bohužel pro Kong Wena... You XiaoMo nebyl hloupý. Ale pořád zakoušel těžké chvilky. Zabít nebo nezabít byla ta nejtěžší volba, na kterou kdy narazil od chvíle, co přišel na tento svět.

Na chvíli padlo ticho. SheQiu, co mu zůstával na rameni, najednou řekl: „Pane, dovol mi něco říct. Myslím si, že se ke svým třem seniorům chováš až moc pěkně. Ačkoli se o tebe starali, když se to uváží, neměli šanci se k tobě chovat lépe. A ty už jsi jim přitom nabídl své nejlepší. Jen přemýšlej, existuje nějaký junior, co by byl takto skvělý. Co ze své vlastní starosti o jejich bezpečí, jim dokonce našel tři zvířata vysokého řádu. Ačkoli jsem neviděl moc různých lidí, můžu tě ujistit, že jsi rozhodně bláhový.”

„Dal jsi jim příliš mnoho požehnání, dokonce jsi překročil hranice bratrství. Pokud s tebou později zpřetrhají pouta a budou tě vinit za to, že jsi zabil jejich mistra, myslím si, že nejsou hodni tvé dobré vůle. Tvůj mistr se zřekl pouta mezi učitelem a učedníkem kvůli vraždě a krádeži. A ty jako jeho učedník tady musíš jen bez hnutí stát a nechat svého mistra, aby tě zabil? A navíc tento mistr ti nikdy nevěnoval žádnou lásku. Dokonce tě přijal za učedníka jen kvůli svým osobním výhodám. A proto pokud nedokáží soucítit s tvou situací, měl bys ten vztah prostě nechat odumřít. Nelituj toho. A věřím, že kdyby tady byl šéf Ling Xiao, řekl by to samé.”

Když si You XiaoMo vyslechl SheQiuovu analýzu, jeho váhání se vytratilo a teď se pohroužil do něčeho jiného. Podíval se na Kong Wena zahloubaným pohledem, jako kdyby zvažoval, co SheQiu o Kong Wenovi řekl a jestli to byla pravda nebo lež.

Kong Wen, co stál naproti němu, spatřil jeho tvář. Srdce mu najednou velmi pokleslo a výraz na tváři začínal mít nesmírně nevzhledný. Těch pár vět otřáslo You XiaoMovým odhodláním?

Pokud You XiaoMo vážně poslouchal toho hada na svém rameni, pak byl Kong Wen ve velmi nebezpečné situaci.
--------------------------------------------


~ Buhahaha, na příští kapitolu se tak těším. Zabít či nezabít... zvládne to YXM nebo ne... Kong Wen by si to rozhodně zasloužil. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

8 komentářů:

  1. Jupi to6byl díl. Paráda. Ten staroch si fakt nezaslouží nic dobrého. Netuším jak preziju do další kapitoly. A tým je naprosto boží i když ho ignorují. Fakt jsem zvědavá co udělá. 🥰🥰🥰🥰😀😘

    OdpovědětVymazat
  2. Mal by ho proste zabiť a hodiť do priekopy, kto bude sledovať toho starého zlodeja... Ďakujem, za preklad.

    OdpovědětVymazat
  3. zabit a zkonfiskovat co najde :D

    OdpovědětVymazat
  4. No tak já se také přidávám ke krvežíznivému komandu 🤭. Jsem zvědavá, jak to YXM vyřeší. Už aby byl čtvrtek ✌️.

    OdpovědětVymazat
  5. Ehm nešlo by to krapet dřív prosím prosím smutná koukám 😭😭😭😭😭😭

    OdpovědětVymazat
  6. Zabít. A to rychle. Děkuji za další kapitolu a už moc těším na další.

    OdpovědětVymazat
  7. zabit pomalu, kapitolu rychle :DD

    OdpovědětVymazat