čtvrtek 23. července 2020

LMW - kapitola 195


Kapitola 195 – Kong Wenova smrt


Kong Wenova tvář časem víc a víc bledla, strach v jeho očích se ukazoval víc a víc.

To zatracené zvíře, to zrovna řeklo, že You XiaoMo si dal tu práci a pro své tři seniory našel tři různá zvířata vysokého řádu? Jak by to bylo možné? Ale okamžitě pomyslel na Fu ZiLina a Zhao DaZhoua; kromě Fang ChenYuea měl blízký vztah i s těma dvěma.

Kong Wenovu mysl okamžitě zaplavil hněv.

Jeho dobrý učedník Fu ZiLin se dokonce odvážil zatajit pravdu o tom, že se provázal s démonickým zvířetem vysokého řádu. Nebylo divu, že toho dne svého mistra veřejně zhanobil, dopadlo to tak, že ho You XiaoMo už podplatil.

Velmi dobře, velmi dobře!

Taková ztráta, téměř desetiletí strávil tím, že je celým srdcem učil, a přesto se mu takhle odvděčili!

Kong Wenovy oči se najednou naplnily nenávistí až do morku kostí. Upřel je na You XiaoMoa, neboť tváří nedokázal ani cuknout. Všechno kvůli tomuto člověku. Kdyby nebylo jeho, jeho dva milovaní učedníci by ho nikdy nezradili. You XiaoMo, ten zatracený You XiaoMo. Kdyby věděl, že to všechno zajde až takhle daleko, měl ho prostě zabít jedinou ranou, než to celé začalo!

You XiaoMo si dlouze povzdechl; musel uznat, že to, co SheQiu řekl, tak nějak dávalo smysl.

Kong Wen ho chtěl zabít a on nemohl jen tak stát a nechat se; Kong Wen se navíc dozvěděl o některých jeho tajemstvích. Pokud ho nechá žít, v budoucnu to jemu a Ling Xiaovi akorát přinese víc potíží.

Kong Wen byl mág 8. řádu na vrcholu; pokud by chtěl na You XiaoMoa vypsat odměnu v podobě magické pilulky 8. řádu, riskovalo by pro něj život spoustu expertů. Pokud by na to vážně došlo, pak by vážně měli nekonečné problémy.

Co se týkalo těch tří zvířat vysokého řádu, co našel pro své seniory, nechtěl, aby mu to nějak splatili nebo tak něco. Přece jenom to od začátku udělal dobrovolně.

Ale udivilo ho to. Kong Wen se naschvál rozhodl jednat v tento den, neboť tu nebyl žádný z mocných kultivátorů sekty TianXin, protože se připravovali bojovat v bitvě na nádvoří. Takže i kdyby tady na svého učedníka vztáhl ruku, nikdy by na to nepřišel. Tato chvíle byla vskutku dokonalá šance, ale nečekal, že by to také mohla být jednosměrná cesta do pekel.

Tato válka mezi sektami QingCheng a TianXin, nebyl to jen dobrý den k tomu, aby ho Kong Wen oddělal. To samé se dalo říct o You XiaoMovi, protože ten zločin mohl svalit na sektu QingCheng.

Uvědomil si, že od té chvíle, co se spolčil s Ling Xiaoem, mu srdce víc a víc temnělo. Měl by říct, že Ling Xiaova strategie byla naprostý úspěch? You XiaoMo si nemohl pomoct a složil hlavu do dlaní.

Toto jeho počínání všem nepřímo řeklo, ke které odpovědi v duchu došel. Kong Wen se tvářil hrůzně a XiaoHei a ostatní začali být vzrušení. Jejich pán by měl být krutý, pokud si to situace žádala. Konečně byli ochotní svému pánovi pomoct!

„You XiaoMo, umři pro mě!” Kong Wen věděl, že se odhodlal ho zabít. Riskoval a vytvořil nad svou hlavou masivní duševní sílu.

Když si mysleli, že zaútočí na You XiaoMoa, ta duševní síla vystřelila rovnou ke střeše, co byla pokrytá bariérou. Toto bylo vskutku hlučet na východě a udeřit ze západu. Potřeboval jenom to, aby jeho duševní síla pronikla odtud ven a lidé venku zjistí, že se něco děje.

SheQiu sledoval každý pohyb, co Kong Wen udělal, takže nezpanikařil. Proměnil se ze své miniverze do větší velikosti a ocasem rychle máchl ke Kong Wenovi. Jelikož byl jeho ocas nejlepší a nejtvrdší část jeho těla, i kdyby čelil zvířeti 9. řádu, snadno by ho jím odvrhl a poslal vzduchem. Obrana mága, co se ještě nedostal do 9. řádu, nestála za zmínku.

Kong Wen si na těle vytvořil duševní brnění, ale v mžiku ho to potrhalo. Ozvalo se zasvištění a ocas přesně probodl Kong Wenovu hruď. Všude se rozstříkla krev a ta duševní síla, co se řítila ke střeše, se okamžitě rozptýlila, protože už ji nikdo neovládal.

Kong Wen vyplivl krev a zapotácel se dva kroky vzad. Tělem se opřel o zeď, pak po ní sklouzl k zemi a bílá zeď teď byla rudá krví. Stačilo se na to jenom podívat a byl to šok; po chvilce se i jeho zelená róba zbarvila tmavou rudou.

Mág na vrcholu 8. řádu mohl žít mnoho let oslavovaným životem. Jen kdyby nechoval zlé úmysly. Ale teď ten muž padl. Znovu se ukazovalo, jak laciný mohl lidský život být!

You XiaoMo nakrčil tvář, až ji měl jako zmačkaný papír, a nakonec si zdráhavě povzdechl. Kdyby Kong Wen nelačnil po jeho pokladu a nevyprovokoval ho, nikdy by ho ani nenapadlo, aby ho připravil o život.

Život byl tak nepředvídatelný!

Xiao Hei přišel k němu, nakrčil své ostré tenké obočí. „Co, měkosrdcatost?”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Komu bylo třeba být nad mrtvolou měkosrdcatý? To mu přišlo až příliš pokrytecké a nebyl jako Ling Xiao. „Jen přemýšlím, že kdyby se o tom dozvěděl první senior, byl by velmi smutný.”

Xiao Hei si odfrkl a řekl: „A co, akorát se potřebuješ zbavit téhle mrtvoly a přimět si sektu TianXin myslet, že se Kong Wen akorát pohřešuje.”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel. Tenhle nápad nebyl špatný. „Ok, ale jak máš v plánu se vypořádat s jeho tělem?”

Xiao Hei řekl: „Nech mě ho pozřít, tělo mága 8. řádu je pro mě rozhodně velmi výživné. Možná z něj dokonce získám hvězdu navíc.”

Jak to říkal, už měl tělo v takové pozici, že byl připravený kdykoli předstoupit.

You XiaoMoa to vyděsilo a rychle ho stáhl zpět. „Ne, ne!”

Xiao Hei byl nespokojený. „Proč ne?”

You XiaoMo řekl: „Ne znamená ne, neexistuje žádné proč ne.”

Už byl mrtvý a You XiaoMo už nesl tíhu hříchu „vraždy svého mistra”. Ačkoli jako první mu ukřivdil tento jeho mistr. Ale kdyby také svému provázanému zvířeti dovolil, aby snědlo jeho tělo, nijak by se to nelišilo od divokého zvířete. Tohle nebylo jen pro jeho vlastní dobro, ale také pro dobro jeho seniorů. Neboť ti Kong Wenovi dlužili za jeho léta úsilí, kdy je vychovával. Kdyby věděli, že jeho tělo ani nebylo v jednom kuse, ani by je nenapadlo s ním dál udržovat kontakt.

Ale takhle řečeno tu pořád byl ten samý problém.

Mohl to tělo hodit do své dimenze, ale nechtěl ji pošpinit krví; ale pokud by to tělo zakopal tady, snadno by na to přišli.

SheQiu jeho trápení prohlédl a řekl: „Pane, tímhle tělem se nemusíš tak trápit. Prostě ho jeden z nás vezme a zbaví se ho. Najdeme nějaké vzdálené místo a tam ho zakopeme.”

You XiaoMo neměl žádnou jinou možnost, a tak hned řekl: „Xiao Heii, jdi ty.”

Xiao Hei neochotně řekl: „Proč já?”

You XiaoMo řekl: „Dám ti další šanci lačnit po této výživné věci.”

Xiao Hei: „...”

You XiaoMo k němu jasně choval zášť!

Menšina poslouchala většinu. Nakonec byl Xiao Hei nepochybně poražen jeden proti čtyřem a neměl na výběr a musel odnést brašnu s Kong Wenovým tělem. Pak nejvyšší rychlostí odešel ze sekty TianXin a doufal, že se vrátí včas, aby sledoval tu bitvu.

Když konečně skončili se zasypáváním děr a omývání krve, MaoQiu rozpustila to kouzlo halucinace. Zhu An byl jediný, kdo na dvoře zůstal. SheQiu navrhl, aby zabili i Zhu Ana, ale You XiaoMo už si nechtěl dál špinit ruce. A navíc Zhu An mu do teď nic neprovedl. A tak pokud se můžete zabíjení vyhnout, vyhněte se tomu.

Poté MaoQiu použila jedno své kouzlo tak, aby všechny oklamala a mysleli si, že je Kong Wen. A čekala v místnosti. Poté, co You XiaoMo odešel, MaoQiu si dovnitř zavolala Zhu Ana a vytvořila tak alibi. You XiaoMo odešel, zatímco „Kong Wen” byl stále chrabrý jako drak a živý jako tygr.

Když se se vším vypořádali, konečně se vydali na úpatí hory.

Aby se You XiaoMo vyhnul svému dozoru, naschvál se skryl ve své dimenzi a přesouval dimenzi k úpatí hory. Pak si našel odlehlé místo a konečně vyšel ven.

You XiaoMo se musel převléct, aby ho lidé nepoznali. Ze své původně modré róby se převlékl do černého pláště a rozpustil si vlasy. Kolem a kolem to nebyla nijak moc velká změna, ale jeho aura teď byla více nespoutaná a nenucená, ve velmi hrdinném stylu.

PiQiu vystrčil hlavu z jeho oděvu a řekl: „Pane, jsi teď tak pohledný.”

You XiaoMo se široce usmál. „Vážně, také mám ten pocit.”

SheQiu je lenivě pokáral: „Lichotník a narcisista.”

MaoQiu také přikývla.

Když se You XiaoMo dostal na náměstí, boj naštěstí teprve začal. Na okraji náměstí bylo spoustu kultivátorů, co sem přišlo to sledovat, a neustále si mezi sebou šeptali. Téměř všichni upírali oči na lidi na těch dvou stranách.

Kdo by si to pomyslel! Sekta QingCheng a sekta TianXin se ještě před pár dny spojily, aby vyhladily třetí největší sílu na jihu, sektu XingLuo. Dokonce se jim i podařilo velmi poškodit démony. Ačkoli lidé čekali, že jejich spolupráce nebude dlouhá, nečekali, že ke zradě dojde tak rychle.

Ta dnešní historka o tom, jak Luo ChengYuan přivedl své učedníky, aby sektu TianXin zničil, upoutala pozornost téměř celého jihu.

Ačkoli zničili sektu XingLuo, stále tu byla sekta XiaoYao a ostatní síly; ačkoli to byly druhořadé sekty, bylo třeba spoustu úsilí, aby je sem přitáhli.

A tak jim Luo ChengYuan před pár dny nabídl olivovou větévku. Přijala ji jenom sekta XieSha, sekty XiaoYao a JiLe zareagovaly neutrálně.

You XiaoMo došel až do středu dění. Mezi válečníky v dnešní bitvě spatřil známou tvář, ale neměl z něj nijak hluboký dojem. Mlhavě si vybavoval, že i tento člověk byl Lin Xiaoův junior, jménem Luo něco. A že jeho vztah s Xiao Pengem nebyl ani dobrý, ani špatný.

Tento senior Luo byl stále v řádu Měsíce tří hvězd. Jeho síla nebyla nic moc, a přesto se objevil na bojišti, takže byl pravděpodobně akorát hlupák. Zanedlouho poté tohoto seniora rychle porazili.

Jeho prohra nebyla nepředvídatelná. Jeho protivníkem byl přece jenom kultivátor řádu Měsíce čtyř hvězd.

Ale úroveň těchto dvou byla stále příliš nízká, jejich boj neupoutal moc pozornosti.

Když úvodní souboj skončil, různí lidé okamžitě jásali a křičeli, aby předstoupili ti skutečně silní kultivátoři.

Sekta QingCheng je nezklamala. Z davu lidí předstoupil důstojný muž. 
--------------------------------------------


~ Naříkání o dřívější kapitolu jsem slyšela, ale nějak se mi to nepovedlo... Přinejmenším teď se objevila už dopoledne! ~

~ Kdo se objevil, zase příště. Boj zatím nečekejte, nejdřív se musí navzájem pořádně osočit a urazit. Proprat špinavé prádlo až do desátého pokolení. Teprve pak může dojít na pořádnou řež... A hlavně Ling Xiao musí dostat nějakou tu rezervu, aby stihl dorazit. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc děkuji za překlad. Tedy měl to za sebou dost rychle. Moc námahy je to nestálo 🤭. A já si k tomu nalila decku 🍷 😁.

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za preklad, ale mohol trpieť trochu viac. Predsa len, neustále mu pôsobil problémy a ignoroval ho.

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo bylo to Z rychle a listicka se ukázala užitečnou. I když jsem čekala nějaké to rabivani. Ale to by je mohlo prozradit. Už se těším a ten slovní souboj a kdo to vše přežije a tak... Děkuji moc za kapitolu. Jsi poklad, že nám překládás. 😘😘🥰😀😀😁

    OdpovědětVymazat