čtvrtek 30. července 2020

LMW - kapitola 197


Kapitola 197 – Blíží se velká bouře


Jenom?

Luo ChengYuanovi se najednou zúžily zorničky. Kvůli tomu skrytému náznaku neuvěřitelného šoku najednou ochraptěl a vyhrkl: „Neříkej mi... že sekta TianXin má třetího kultivátora Královského řádu?”

Po této větě veškerý hluk na náměstí ustal, oči všech se zachvěly nesmírně zděšeným údivem. Dívali se na Tang Fana, co se tvářil klidně.

Po krátkém tichu dav okamžitě vybuchl strachem.

„Třetí válečník Královského řádu? Jak by to mohla být pravda?”

„Od kdy měla sekta TianXin třetího? Jak to, že jsem nikdy neslyšel nic o tom, že by v sektě TianXin byl nově prolomený válečník Královského řádu?”

„Když se kultivátor Duchovního řádu prolomí na Královský řád, vypukne velká síla. Kdyby měla sekta TianXin třetího, mělo by se ukázat nějaké velké znamení.”

„Obávám se, že tentokrát se sekta TianXin možná stane jedinou sektou na jihu.”

Pokud to, co Tang Fan řekl, byla vážně pravda a sekta TianXin měla vážně třetího kultivátora Královského řádu, pak by pro Luo ChengYuana při jeho nynějším řádu bylo těžké zvládnout dva Královské řády naráz. Pokud by s Tang Fanem došel jenom remízy, Tang Fan ho mohl zdržet. A pokud tu vážně byl ještě jeden další člověk, pak by všichni lidé, co sem dneska přivedl, zemřeli.

Luo ChengYuan se okamžitě začal tvářit nesmírně nevzhledně, neboť nečekal, že se situace obrátí. Špeh, co poslal do sekty TianXin, neměl nízké postavení. Pokud sekta TianXin vážně měla dalšího válečníka Královského řádu, nebylo možné, aby se o tom jeho člověk nedoslechl.

Ale Tang Fan nevypadal, jako že by lhal; jediným vysvětlením bylo, že o té existenci třetího člověka věděl jenom Tang Fan. To odhadl podle výrazů učedníků a starších ze sekty TianXin, co jasně dokazovaly, že dokonce ani oni o tom třetím člověku nevěděli.

Yuan Mo, co nestál tak daleko za Tang Fanem, se na něj podíval a najednou nakrčil čelo. To proto, že nevěděl, jestli to, co Tang Fan říkal, byla pravda nebo ne.

Ačkoli byl sám vážený starší, ani on o tom nevěděl.

Tang Fan pomalu udělal pár kroků vpřed, očima přeletěl po lidech na náměstí a nakonec pohledem spočinul na lidech ze sekty QingCheng. Ale byl to akorát rychlý pohled. Kvůli tomu, jak všemocně se choval a jak na lidi shlížel, jako kdyby byli mravenci, hodně lidí nakrčilo čelo.

„Po dnešku v této zemi nebude existovat sekta QingCheng. Já Tang Fan žádám vás všechny i ostatní síly, abyste se vzdali nebo čelili své zkáze. Volba je ve vašich rukách, ale dávám vám jenom jeden den. Pokud mi do zítra nedáte odpověď, na vás všechny budu nahlížet jako na nepřátele!”

Ta atmosféra se utápěla v tichu. Na nebi se ozýval jenom Tang Fanův arogantní hlas a pomalu se šířil k uším všech, jako kdyby už o všem bylo rozhodnuto.

„Mizera, tenhle Tang Fan začíná být až příliš domýšlivý,” zašeptal You XiaoMo v davu.

Ale zdálo se, že tento někdo zapomněl, že na náměstí zrovna teď padlo hrobové ticho. A on ani nemluvil tak tiše...

Aby přímo před dotyčným řekl, že začínal být až příliš domýšlivý... zdálo se, že měl velkou odvahu. Nejenom že to jasně slyšeli lidé, co se tu shromáždili, ale dokonce i Tang Fan a lidé kolem něj nahoře na nebi to slyšeli.

Pár očí plný překvapení se podíval You XiaoMovým směrem. Ta osoba přemýšlela, kdo se odvážil být v tomto důležitém okamžiku vůdčí osobností.

You XiaoMovi bylo tak trapně, že se chtěl přidat ke svým předkům.

V jeho oděvu byla schovaná čtyři zvířata, co také neměla slov. Zdálo se, že se blížila velká bouře.

Protože se You XiaoMo přestrojil a dokonce si rozpustil vlasy, nepoznalo ho moc lidí. Před dvěma měsíci, když před Rajskou říší s Ling Xiaoem blbli, jeho tvář vidělo spoustu lidí.

Ale vážně silný kultivátor jako Tang Fan se na něj jen jednou podíval a věděl, že to byl You XiaoMo.

Na tohoto malého mága měli dohlížet jeho muži, a přesto se objevil na náměstí. You XiaoMo pravděpodobně unikl svému dozoru a běžel sem.

Tang Fan mírně přimhouřil oči a v těch očích problýskl smrtící úmysl.

Jako učedník ze sekty TianXin se odvážil říct velmistrovo jméno bez jakékoli úcty. Tenhle You XiaoMo tady vážně nezůstane.

Tang Fan trochu litoval, že ho nevyřídil trochu dřív. Konečky prstů, co měl skryté pod rukávem, najednou vystřelil tajný útok.

Než SheQiu vůbec začal jednat, Luo ChengYuan ten tajný útok brzy objevil. Luo ChengYuan také poznal, kdo You XiaoMo byl, i když ho viděl jenom jednou. Tento malý mág na něj udělal celkem hluboký dojem.

Jak viděl, že Tang Fan útočil na tohoto mága, v hlavě mu vyskočil plán a okamžitě ten tajný pohyb vykryl. A nejenom to, naschvál vytvořil velký náraz.

Když se pozornost lidí obrátila k nim, Luo ChengYuan okamžitě zakřičel: „Tang Fane, taková škoda, abys byl velmistrem. Když si pomyslím, že ti nevadí zaútočit na slabého a nezkušeného mága. Vážně jsi sektě TianXin dopřál důstojnosti.”

Malý mág neměl žádnou cenu, co se síly týče.

I když ta věta byla pravděpodobně neúmyslná, stále tu byl fakt, že Tang Fan nenechal malého mága jít. Jak by tak úzkoprsý člověk mohl být hoden postavení velmistra? Neznamenalo to, že lidé, co pro něj pracovali, žili každý den ve strachu?

V té chvíli najednou všechny síly, co měly původně v plánu přejít na stranu sekty TianXin, váhaly.

Tang Fan se díval, jak se lidé tvářili, a zachmuřil se.

Jelikož ho Luo ChengYuan předběhl, nemohl říct, že You XiaoMo byl učedníkem sekty TianXin. Nebo jinak by si shromáždění lidé mysleli, že chtěl zabít učedníka z vlastní sekty. Obával se, že by k němu poté učedníci a starší měli své pochybnosti.

Ale pokud se on dobral až k tomuto bodu, jak by se tam nemohl dobrat Luo ChengYuan.

Nečekal, až Tang Fan promluví, a pokračoval: „Ostatní to pravděpodobně neví, ale tento malý mág je učedník sekty TianXin. Jen bezděky něco řekl a teď ho chce Tang Fan zabít. Zkuste o tom trochu popřemýšlet. Pokud vám bude vládnout takový muž, co se s vámi v budoucnu stane?”

Mezi lidmi znovu zavládl rozruch.

Dokonce i lidé ze sekty TianXin byli po tom Luo ChengYuanově tvrzení šokovaní. Tento malý mág byl učedník sekty TianXin?

You XiaoMovi se podařilo dostat se do středu pozornosti. Složil hlavu do dlaní, teď byl vyřízený.

Jen chtěl potají proklouznout. Nečekal, že Luo ChengYuan jen tak odhalí jeho totožnost. Copak to Tang Fana akorát nedonutí ho zabít dřív?

Jak čekal, okamžitě na sobě pocítil pohled ostrý jako nůž.

Vzhlédl, evidentně to byl Tang Fan. Jeho smrtící pohled úplně přetékal úmyslem ho zabít, že si toho všimli dokonce i nezasvěcení. Po chvilce přesunul pohled k Luo ChengYuanovi a chladně zvedl koutek úst. „Luo ChengYuane, až vyřídím tohohle, budeš na řadě ty.”

Když domluvil, očima se vrátil k You XiaoMovi, co si zrovna vydechl úlevou. A ledabyle řekl: „Jako učedník sekty TianXin jsi veřejně urazil velmistra. Tak nevěrný člověk. Za své pozice velmistra sekty TianXin prohlašuji, že You XiaoMo je od teď vyloučen z této sekty!”

You XiaoMovi se intenzivně zúžily zorničky. Tang Fan ho vykopl, slyšel správně?

Dav si znovu začal šeptat, zdálo se, že Tang Fan byl člověk, co svou důstojnost kladl nade vše.

Hodně lidí se po You XiaoMovi dívalo se soucitem.

You XiaoMovi se oči zalily slzami. „SheQiu, co mám dělat? Vyhodili mě ze sekty.”

SheQiuovi zacukalo v ústech. „Vyrazil tě ze dveří. Jeho ztráta. Není nad čím truchlit.”

Navíc ty a šéf ze sekty TianXin brzy odejdete, není to mnohem lepší situace? Ale samozřejmě You XiaoMovi nic z toho neřekl.

You XiaoMo vykřikl: „Ale nikdy mě nenapadlo, že by mě vyloučili. A tohle bylo až příliš náhlé.”

Teď tu žil téměř rok, byli tu všichni jeho senioři a on je nemohl opustit.

SheQiu neměl slov. 'Copak jsi už nezabil dva důležité lidi ze sekty TianXin? I když to bylo nepřímo, když si pomyslím, že tě nenapadlo, že tě jednoho dne vyloučí. Pane, vážně musíš být sektě TianXin oddaný!'

Ale Tang Fan byl naštěstí slepý. Jinak až by ho později chtěl šéf vytáhnout z této sekty, vyžadovalo by to trochu práce.

Tento incident se mu zamlouval!

Ale SheQiu neměl v úmyslu mu říct pravdu. Chodil kolem horké kaše a řekl: „Tak se vážně nedá nic dělat. Tenhle senilní starý páprda Tang Fan tě vážně vykopl přede všemi těmi lidmi. Prostě to přijmi. Ale měl bys ho aspoň trochu litovat, už je moc starý, hlavu má pravděpodobně plnou bobků. Možná že ho ty bobky dokonce zaslepily.”

Každá věta, co z něj bez váhání vyšla, měla bobky všude možně. Ale nejdůležitější bylo, že jeho hlas nebyl tichý. A zvlášť když se pozornost soustředila na You XiaoMoa, jeho slova byla jako hrom v uších.

Aby někdo před Tang Fanem řekl, že je starý, a ještě k tomu, že má hlavu plnou bobků. Kdo byl ten muž, ta jeho slova byla až příliš despotická! Cítili potřebu se před ním poklonit.
--------------------------------------------


~ SheQiu, palec nahoru! Teď už jenom musíš zařídit, aby ten starý páprda nerozmázl YXM jako mouchu, jinak na oplátku rozmázne Ling Xiao tebe... ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Nemusel Tang Fana až tak dráždiť, na druhú stranu, čím skôr sa ho zbavíme tým lepšie. Doňho Qiu tým!
    Ďakujem za preklad.

    OdpovědětVymazat
  2. Boží!!! Hlava plná bobků 😁. Miluju je. Díky, díky, díky. Těším se na další díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné přirovnání. Klouby mam6v celku asi se pustím do nehtů. Vážně jak to preziju do další kapitoly, netuším. Parádní díl. A kdo nepřemýšlí musí si nést následky. Takže Gogo do finále děkuji děkuji za překlad. Tady fakt ozivam. Mrk... 3xuz jsem si to vychutnavala.

    OdpovědětVymazat