pondělí 3. srpna 2020

LMW - kapitola 198


Kapitola 198 – Tang Fan je idiot


Tang Fanovi tvář znachověla vztekem. Byl velmistrem sekty TianXin skvostné stovky let, nikdy předtím k němu nikdo nebyl neuctivý nebo nezdvořilý. Ani nemluvě o tom, aby ho před tolika lidmi urazil.

I když to dokázal tolerovat, jeho výraz tvrdil něco jiného.

Tang Fan se zhluboka nadechl a snažil se ze všech sil zklidnit ten hněv, co mu zuřil v nitru. Jak zvedl oči, co přímo přetékaly krvežíznivostí, bylo to, jako kdyby You XiaoMoa a SheQiua probodl ostrý šíp. Vlastní učedník jej před davem zneuctil. Pokud mu dneska nedá lekci, byl by na tomto kontinentu všem pro smích, i kdyby tu dnešní válku vyhrál.

„Kdo si myslíš, že jsi, abys sem chodil a dělal povyk, You XiaoMo. Chováš vůči mě zášť, že jsem tě vyloučil. Dokonce jsi svému kamarádovi dovolil, aby mluvil takové nesmysly. Pokud vás dva dneska nechám jít, tento můj titul velmistra nebude nic než prach!”

Tang Fan na ně zíral, už se nestaral o to, jak by se měl velmistr chovat. I kdyby to vedlo k tomu, že ho budou kritizovat, že šikanoval slabé, stejně chtěl zabít You XiaoMoa i toho muže vedle.

„A-ha, tomu starému páprdovi je taková hanba, až se naštval.” SheQiu se beze strachu smál.

Tang Fanovi v očích okamžitě problýskl úmysl zabít, otočil ruku a vystřelil k You XiaoMovi sílu z dlaně.

Moc této techniky mu spotřebovala půlku duchovní moci. Ta obrovská dlaň byla obklopená zuřícím plamenem a jak se řítila z nebes, nesla s sebou nátlak válečníka Královského řádu.

V očích mnoha lidí to vypadalo, že You XiaoMo a ten muž nebudou schopní přežít.

Pokud měli tu drzost vyzvat válečníka Královského řádu, museli mít i odvahu přijmout hněv válečníka Královského řádu. Existence válečníka Královského řádu byla stejně vzácná jako fénixové pírko a roh jednorožce, polovina jeho síly mohla snadno zabít kultivátora vrcholného Duchovního řádu sedmi hvězd. O tak malém mágovi jako on ani nemluvě.

Ale překvapení vždycky přicházela nečekaně.

Když si všichni lidé mysleli, že ti dva zemřou pod mocí Tang Fanovi dlaně, ten muž, co se před chvilkou vysmíval Tang Fanovi, se najednou postavil před You XiaoMoa a rychle uhodil pěstí dopředu.

Najednou z něj sálala podivná zelená aura. Puk. A ta rána šla rovnou do Tang Fanova úderu dlaní. V mžiku ztěžka zasáhla jeho dlaňovou sílu a po srážce těch dvou energií najednou došlo k velké explozi. Kvůli tomu se atmosféra zčeřila.

Nahoře na obloze se Tang Fanův výraz najednou změnil a okamžitě ustoupil o krok zpět.

Zároveň s tím se ta podivná zelená aura proměnila na zelené šípy, co vystřelily z místa exploze a super rychle zamířily k Tang Fanovi. Byl to jen okamžik.

Tang Fan šíleně tlačil svou duchovní moc, aby mu plynula tělem. Naštěstí se předem připravil; rychle před sebou vytvořil tlustý štít ze zhutnělé duchovní moci.

Ale když ta zelená aura narazila do štítu, udělala do něj spoustu malých děr.

Lidé na náměstí naprosto ztichli.

Ačkoli nikdo nevěděl, co se stalo, ti s bystrýma očima to jasně viděli.

Tang Fan použil polovinu své energie, a přesto to ten muž dokázal snadno rozptýlit. A dokonce mu do jeho duchovního štítu udělal díru.

Všichni se zhrozeně dívali na díry v Tang Fanově štítu – ve štítu, co vytvořil kultivátor Královského řádu.

Po pár sekundách se všude možně ozývalo lapání po dechu. Prolomit se takovou obranou bylo nemožné, pokud také nebyl na stejné úrovni; tento nezvykle vyhlížející muž byl také opravdovým válečníkem Královského řádu? Někteří lidé to v sobě nedokázali udržet a zakleli.

„Ksakru, ten chlápek je až příliš namakaný!”

„Od kdy se všude začali ukazovat válečníci Královského řádu? Ach, když si pomyslím, že se znovu ukázal válečník Královského řádu, zdá se, že se z nich teď stal bok choy.”

„Vsadím se, že Tang Fan v duchu rozhodně brečí.”

„Já taky, vsadím se, že Tang Fanovi zrovna teď krvácí srdce. Zrovna vykopl učedníka, co měl přítele Královského řádu, takový idiot!”

Lidé o tom začali jeden po druhém diskutovat. Dokonce i Luo ChengYuan byl v šoku, jak se díval na toho chlápka. Oči měl plné překvapení.

Co se týkalo Tang Fana, byl zhrozený skrz na skrz. You XiaoMo měl s sebou muže Královského řádu, aby ho chránil? Nebylo divu, že ta aura, co jej obklopovala, byla trochu divná. Nečekal, že se z toho muže vyklube válečník Královského řádu. Ani nemluvě o tom, že jeho síla nebyla o nic menší než jeho?

„Nevím, kdo jsi, ale tohle je záležitost mezi mnou a tím učedníkem sekty TianXin. Musím tě požádat, pane, abys do toho nezasahoval. I když jsi kultivátor Královského řádu, bojovat proti dvěma kultivátorům Královského řádu pro tebe stejně možná bude příliš.”

Tang Fan byl sice nekonečně udivený, ale přece jenom byl stále vůdce sekty. Musel se rychle zklidnit. Zrovna teď měla sekta TianXin stále největší výhodu; pokud tohoto muže naštve a on pak přejde na stranu sekty QingCheng, rovnováha se nakloní. A zisk by nedorovnal ztrátu.

Až na to, že Luo ChengYuan nečekal, až ten muž odpoví, a rozesmál se. Byl to velmi očividný satirický smích.

„Tang Fane, ty máš tak hroší kůži, zrovna jsi tady toho malého přítele vykopl ze dveří a teď jsi řekl, že je učedník sekty TianXin? To musí být talent říct něco takového s očima otevřenýma.” Jak Luo ChengYuan domluvil, okamžitě se otočil a řekl SheQiuovi: „Můj příteli, má skromná maličkost ti jako vůdce sekty QingCheng velmi rád vypomůže, pokud by ses ocitl v kritické situaci.”

Tang Fanova tvář najednou ochladla a on se pochmurně díval na Luo ChengYuana.

SheQiu se pomalu usmál. Jak by nemohl vědět, co ti dva mazaní lišáci měli za lubem. „Ha, vy dva vážně umíte mluvit pěkně. Škoda, že se ptáte špatného člověka.”

Ptají se špatného člověka? Všichni včetně Tang Fana, Luo ChengYuana a lidí na náměstí se na tu otázku v duchu zeptali.

She Qiu postrčil kupředu You XiaoMoa, co nechtěl nikoho vidět. SheQiu se zlovolně zasmál. „Toto je můj pán, takže má přirozeně poslední slovo.”

Všichni okamžitě protočili očima, jak zírali na nervózního You XiaoMoa. Tento malý mág byl pánem válečníka Královského řádu? Od kdy byli kultivátoři Královského řádu tak levní, aby byli osobním strážcem tohoto malého mága?!

Hned nato vykřikl nahněvaný hlas.

„Vážně jsi to ty, Devítikřídlý hade jednoty!”

Všichni cítili, jak jim bzučelo v uších. Devítikřídlý had jednoty? Nebylo to démonické zvíře vysokého řádu? Když se obrátili ke zdroji toho hlasu, všichni poznali, že to řekl Hřmící pták.

V této chvíli už byl Hřmící pták ve své lidské podobě, svou naštvanou tváří zíral na muže za You XiaoMoem. Kdyby od začátku nebyl tak špatně zraněn, tento kultivátor by mu náhodou nevzal svobodu.

Chaos! Příliš chaotické!

Takže ten muž nebyl kultivátor, bylo to démonické zvíře 9. řádu!

SheQiu už dříve odhadl, že ho ten pták pozná. A nepopřel to, dokonce štědře přiznal: „Nečekal jsem, že budeš stále naživu.”

Hřmící pták zaskřípal zuby. „Jelikož jsi ty ještě neumřel, jak bych mohl umřít tak brzy?”

Nikdo si nevšiml, že Luo ShuHe začínal být vzrušený. Měl podezření, že se Devítikřídlý had jednoty pravděpodobně provázal s mágem přinejmenším 5. řádu. Nikdy ho nenapadlo, že to bude tento malý mág.

Když se to vzalo takhle, pak vzal i tu bylinu Císařova krev a nejenom to. Pravděpodobně měl také co do činění se zmizením staršího Liho. No, ale neměl žádný důkaz, co by dokazoval, že to byla jeho práce.

You XiaoMo poslouchal jejich konverzaci a začal cítit, jak na něj šel bolehlav. „SheQiu, nedohaduj se s ním.”

Přišel jsem jen kvůli zábavě. Až do dneška si nikdy nemyslel, že se jednoho dne ocitne takhle v záři reflektorů; vůbec to nedokázal strávit.

Ani SheQiu už neměl v úmyslu dělat rozruch, svižně ustoupil vzad.

Toto počínání zodpovědělo otázku všech. Když viděli, jak byl vůči němu poslušný, tento muž byl vskutku provázané zvíře tohoto malého chlapce.

Co se týkalo Tang Fana, tvářil se, jako kdyby se vydal hluboko do jiného světa. Byl velký rozdíl mezi tím, když měl kamaráda válečníka Královského řádu a provázané zvíře 9. řádu. Přítel mohl člověka opustit, ale provázané zvíře nemohlo, neboť je k sobě pojilo pouto životy. Bylo nemožné, aby zvíře opustilo svého pána.

„Můj malý příteli You, ze svého postavení váženého staršího jsem se rozhodl, že anuluji vyloučení velmistra Tanga. Pořád jsi učedníkem sekty TianXin.” Vážený starší Yuan Mo využil této chvíle a najednou otevřel pusu a jeho náhlá slova byla jako kameny, co padaly do klidného jezera, čeřily mu hladinu.

Lidi to šokovalo; i když se Yuan Mo za posledních sto let objevil jen zřídka, měl mnohem větší prestiž než Tang Fan. Nikdo by se neodvážil ho neuposlechnout, dokonce i Tang Fan mu musel dopřát důstojnosti. A dneska přede všemi těmi lidmi Tang Fana degradoval; ačkoli to možná povede k tomu, že k němu Tang Fan bude chovat zášť, stálo to za to, neboť tak na jejich stranu přetáhl démonické zvíře 9. řádu.

Než to větu vůbec domluvil, Tang Fanův výraz se zachmuřil jako voda.

Zatímco lidé čekali na odpověď, You XiaoMo zakroutil hlavou. „Omlouvám se, vážený starší, nechci se vrátit do sekty TianXin.”

„Proč?” zeptal se Yuan Mo. „Pokud to je kvůli Lin Xiaově uvěznění, propustím ho.”

You XiaoMoa to uznání překvapilo.

Tang Fanovi se tvář víc a víc kroutila. 
--------------------------------------------


~ Typický zmatek po čínsku, jojo, udělali by cokoli, aby si ho teď získali na svou stranu. Ale to YXM zase ne. Ani já bych s tím na jeho místě nesouhlasila... Příště už možná přibude i Ling Xiao! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

6 komentářů:

  1. Díky moc za překlad. Nakopat je do sedací části těla a poslat tam, kde slunce nesvítí.

    OdpovědětVymazat
  2. jo tak ten zmatek souhlasim, spis by mohli vylezt dalsi zvirata, to uz by mu libaly nohy aby se vratil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nedaj sa YXM, opováž sa prikývnuť, inak dovolím SheQiovi aby ťa zbil. Dokonca aj LX by s tým súhlasil...
    Ďakujem za preklad, moc som sa na kapitolu tešila.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to idiot. Nejdřív ho vyhodí, pak ho chce zabít a pak když zjistí, že by se jim hodil, tak ho zvou zpátky. Myslím, že by jim neuškodilo nakopat je do zadku a poslat je na dlouhou cestu k zemi :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Nemohu se dočkat další kapitoly. Ale že jim to nádherné natrel. Je boží a až zjistí víc klepne je pepka. A stůj na svém. A mohl by se ukázat jeho harem ehm tým. Fakt já to píšu taky, ale takové konce nesnáším zvlášť že za tím není další díl. Fakt budeš mě mít jednou na svědomí. Až tu jednou nebude koment zemřela jsem čekáním. Děkuji za kapitolu a myslím že jsem ji prezvykala tak 6x. No jo takové momenty miluji. 🥰🥰😘🤩😇😅🤪😜

    OdpovědětVymazat