pondělí 17. srpna 2020

LMW - kapitola 202


Kapitola 202 – Konec podívané


Válka mezi sektami TianXin a QingCheng po Ling Xiaově zásahu konečně skončila.

Největší ztráty utrpěla sekta TianXin, sekta QingCheng měla jen stěží nějaké oběti. Nanejvýš měli jen pár lidí z lehkými zraněními.

Ale i tak Luo ChengYuan stejně odvedl své lidi zpět domů. Nedokázal najít žádný důvod, proč by se měl stavět proti člověku, co měl ještě větší sílu než pán Rajské říše.

Ling Xiao možná navenek nebyl učedníkem sekty TianXin, ale ten, kterého chránil, byl. I když jen stěží. Jelikož si Luo ChengYuan zrovna teď nebyl jistý jeho stanoviskem, neodvažoval se vrhnout do akce. Jinak by jeho mrtvola mohla ležet vedle té Tang Fanovy.

Když skupina ze sekty QingCheng konečně odešla, dav se také rozešel, neboť už tu nebylo nic dalšího k vidění.

Za méně než dvě hodiny se náměstí téměř vyprázdnilo. Zbývali tu jenom učedníci ze sekty TianXin. Neodvažovali se odejít, neboť k Ling Xiaovi na nebi vzhlíželi s úctou a strachem.

Yuan Mo trochu váhal, ale stejně předstoupil. S pohledem upřeným na Ling Xiaa řekl: „Od teď tě budu nazývat Lin Xiaoem. Dneska jsi zabil Tang Fana a jelikož jsi také našel toho, koho jsi hledal, neměl bys vůči sektě TianXin chovat žádnou zášť, že?”

Což doslova znamenalo: mohl bys sektu TianXin přehlédnout?

Při jeho věku a postavení nebylo snadné něco takového říct.

Ling Xiao vůči tomuto váženému staršímu cítil trochu toho obdivu. Pro budoucnost sekty TianXin se Yuan Mo dokonce zřekl vlastní sebeúcty; pokud ji člověk mohl držet, pak ji mohl i pustit.

Ling Xiao od začátku neměl žádné úmysly proti sektě TianXin. A i kdyby proti nim chtěl jednat, You XiaoMo by ho nenechal. Nebo jinak... Ling Xiao se dotkl kousance na své tváři, měl pocit, že by ho You XiaoMo ukousal k smrti.

Jak o tom Ling Xiao přemýšlel, řekl: „Vážený starší, neboj se, sektě TianXin nic neprovedu. Ale jak jsi řekl, Tang Fan je mrtvý a stolec velmistra je nyní prázdný. Očekávám, že se neobjeví druhý Tang Fan.”

Yuan Moa to polekalo a okamžitě se nejistě zeptal: „Co tím myslíš?”

Ling Xiao prstem ukázal na Zhou Penga, co stál nedaleko. „Junior Zhou je mladý a v porovnání s jeho vrstevníky se dá považovat za talent. Bylo by příhodné, kdyby se chopil postavení velmistra.”

Yuan Mo nečekal, že nominuje Zhou Penga. Znal Zhou Pengovu osobnost. Ačkoli na titul velmistra nebyl nejvhodnější osobou, stejně to nebylo tak, že by nebylo v pořádku na stolec velmistra usednout. To akorát... „Jeho řád není dostatečný, aby se mu lidé podřídili.”

Ling Xiao už odhadl, že to řekne, a v klidu navrhl: „Co kdyby měl úmluvu s démonickým zvířetem 9. řádu, co pak?”

Yuan Moa to mírně dojalo. „Vážně?”

Ling Xiao přikývl. „Jistě.”

Předtím Tang Fanovi řekl, že Tang Zhena zabil on. To byla lež; v tom nejlepším případě ho akorát těžce zranil. Ve skutečnosti ho zabil Zhou Peng a jeho démonické zvíře. Když předtím Ling Xiao řekl, že chce Zhou Pengovi dát velký dárek, myslel tím toto zvíře 9. řádu. Když tehdy předstíral, že je starší Li, našel si výmluvu, aby mohl na chvíli odejít. A tehdy to zvíře polapil.

Yuan Mo se okamžitě vyjádřil, že Zhou Penga podpoří jako dalšího velmistra. Bál se, že když teď Tang Fan zemřel, sekta TianXin bude mít o jednoho kultivátora Královského řádu méně a že toho sekta QingCheng využije. Ale pokud se Zhou Peng stane velmistrem, pak by to mělo stačit jako náhrada za ztrátu v podobě Tang Fanovi smrti.

A to nejdůležitější na tom bylo, že viděl, že Ling Xiao měl zdánlivě zájem na tom, aby Zhou Penga prosadil. Pokud dokáže Ling Xiaa přesvědčit, aby stál na straně sekty TianXin, nebylo třeba se bát, jestli sekta TianXin zesílí nebo ne. Tohle měl už dávno v úmyslu.

Samozřejmě mu na mysl vytanulo i to, že Ling Xiao dosadil na místo velmistra Zhou Penga, aby se mohl sekty TianXin zmocnit. Ale proč by to dělal někdo tak silný jako on? Ani nemluvě o tom, že řekl, že sem přišel jen proto, aby někoho našel. Takže tato možnost byla relativně nízká.

Tang Fanova smrt značila den, kdy sekta TianXin prodělá velkou čistku.

Ty skupiny, co Tang Fan vedl, se pomocí Yuan Moových pokoutných metod postupně rozpustily.

A nahradily je skupiny, co už dávno byly proti Tang Fanově skupině. Byla to ta skupina lidí, o kterých Zhao DaZhou předtím řekl You XiaoMovi; ačkoli se někteří z nich stále stavěli proti tomu, aby se Zhou Peng stal velmistrem, Yuan Mo je všechny potlačil.

Při Yuan Mově metodách sice možná byli stále neochotní, ale stejně ho museli poslechnout. Formálně byl jediným kultivátorem Královského řádu v sektě, ale pokud během první stovky let dokázal podporovat Tang Fana na stolci velmistra, pak za další stovku let mohl stále podporovat Zhou Penga.

Po občasném nátlaku na různých místech už povstali ti, co chtěli povstat. Atmosféra v sektě TianXin se vybarvila v nových barvách. Někteří lidé byli smutní, ale někteří lidé s tím přirozeně byli spokojení. Když takhle velká čistka skončila, nejznatelnější změnu prodělala Pozemská hora. A nejvíce radosti pocházelo také odtamtud.

Co se týkalo You XiaoMoa, i když ho Tang Fan vyloučil ze sekty, Yuan Mo jeho postavení učedníka zase obnovil.

Když se vrátil na Pozemskou horu, než mohl vejít do svého pokoje, cestu mu okamžitě zatarasili tři lidé. Zíraly na něj tři různé naštvané tváře.

You XiaoMo se dutě zasmál. Ling Xiaa si odtáhl Yuan Mo, aby Zhou Pengovi pomohl usednout na místo velmistra, takže tady nebyl, aby mu pomohl.

„Moji tři seniorové, měli bychom tu záležitost prodiskutovat v klidu.” You XiaoMo se potají letmo podíval po dveřích, jak se snažil zahlédnout siluetu někoho z SheQiua a dalších. Váš pán byl ve velkém maléru, kde kruci jste?

SheQiu si stejně jako ostatní pomyslel: „Vyřeš si to sám!”

Zhao DaZhou nakonec ztratil trpělivost jako první. Plamenně na něj zíral. „You XiaoMo, tak dobře jsi to před námi skrýval. Jen se na sebe podívej, jak jsi teď skvělý! Když si pomyslím, že nás ta tvoje dřívější laskavost tak dojala, a ty už ses provázal se zvířetem 9. řádu.” Tohle samozřejmě nebyl důvod, proč byl naštvaný. Byl naštvaný, že mu o tom You XiaoMo vůbec nic neřekl. Což jasně značilo, že mu nevěřil.

You XiaoMo se mohl akorát podlézavě usmívat, ale nemyslel to tak.

Když Fang ChenYue viděl jeho tragickou malou tvářičku, povzdechl si a řekl: „Juniore, chápu, co sis myslel. Nemohu tě zcela vinit, ale měl bys být ke mně upřímný. Ta osoba, co mě zachránila v Rajské říši, to byl také 'Lin Xiao'?”

You XiaoMo přikývl; jelikož na to přišlo, nemusel to už skrývat.

Fang ChenYue se konečně v nitru zklidnil. „Měl jsem to odhadnout dřív... takže to Zvíře mrtvé duše bylo také mistrovským dílem 'Lin Xiaa'?”

Když si vzpomněli na podivné chování a řeč Zvířete mrtvé duše, naprosto o tom pochybovali. Ale pokud to také bylo 'Lin Xiaovo' dílo, začalo to dávat smysl. Ovšem věděli, že kdyby nebylo You XiaoMoa, 'Lin Xiao' by se neobtěžoval jim pomoci.

„Juniore, chováš se k nám až příliš dobře,” řekl Zhao DaZhou mrzutě, aby skryl své rozpaky.

You XiaoMo se chytil za nos a zasmál se. „To proto, že jste na mě také hodní!”

Fang ChenYue si nemohl pomoct a pohladil ho po vlasech. Znal povahu tohoto juniora. Pokud mu lidé oplatili laskavost dvojnásob, on ji na oplátku oplatil desetinásobně. Vlastně ti šťastní byli oni.

„Správně.” You XiaoMo se najednou uhodil do hlavy; vytáhl ze své magické brašny tenkou knížku a předal jim ji. „Tohle je pro vás, pěkná věc.”

Fu ZiLin si tu knihu vzal. Nijak se netvářil, ale prostě ji otevřel a podíval se dovnitř. Když jí rychle prolistoval, oči se mu okamžitě otevřely dokořán. Tohle byl teprve druhý výraz, co na jeho tváři lidé spatřili.

Zhao DaZhoua ta You XiaoMoa věta nalákala a zareagoval stejně jako Fu ZiLin – jediným rozdílem bylo, že jeho výraz vypadal hloupěji.

Fang ChenYue začal být taky zvědavý. Když se na to podíval, nějakou dobu se nedokázal nadechnout. Pak nakonec zareagoval a řekl: „Juniore, tohle tohle tohle... tahle kniha není trénink duše naší sekty, že ne?”

Ačkoli byl ten rukopis strašný, neodradilo je to od čtení.

V porovnání s manuálem na trénink duše, co měla sekta TianXin, toto Písmo nebeské duše bylo bezpochyby vyššího řádu.

Ale nečekali, že by jim to You XiaoMo prostě dal. To bylo až příliš laskavé, aby si něco takového představili.

Samozřejmě nevěděli, že se You XiaoMo cítil provinile, a proto ho napadlo, že těm třem dá toto Písmo nebeské duše, aby mohli trénovat. Přece jenom to byl on, kdo zabil jejich mistra Kong Wena. Ačkoli se k němu Kong Wen nikdy nechoval pěkně, k nim se špatně nechoval.

Navíc Ling Xiao neřekl, že by to nemohl dát ostatním. A ještě horší bylo, že mu neřekl, že to ukradl...

Po nějakém tom vysvětlování se ta trojice konečně dozvěděla, že tento manuál na trénink duše dostal od Ling Xiaa.

Vyvstala v nich závist a žárlivost, ale přece jenom všichni žili o pár let déle než You XiaoMo. Jejich myšlenky byly mnohem nenápadnější.

Fang ChenYue ho jako jejich zástupce pevně varoval, aby takhle v klidu nevytahoval manuál na trénink duše. Dokonce i kdyby k němu byl v budoucnu někdo hodný, neměl by se cítit dojatě a najednou vytáhnout něco takového. Jinak by to mohlo způsobit nečekané potíže.

You XiaoMo dostal „něžnou” lekci od hlavy až k patě a dokonce téměř přísahal, že už nikdy nic takového nevytáhne.

Ale zrovna teď nečekal, že mu tento manuál na trénink duše v budoucnu přinese velké problémy.

Když si promluvili o tom hlavním, Fang ChenYue si najednou na něco vzpomněl. Chvíli váhal, než se zeptal: „Juniore, pokud je ta záležitost se sektou TianXin vyřešená, ty a 'Lin Xiao' odtud odejdete?”

You XiaoMo zkameněl, nikdy na to nepomyslel. „Nevím, nejdřív chci vědět, co má v úmyslu...”

Jak to dořekl, nemohl si pomoct a uronil slzu. Proč přemýšlel tak abnormálně jako: Ling Xiao? Jít tam, kam půjde on? Proč mu to znělo jako to rčení: Provdej se za kuře, následuj kuře, provdej se za psa, následuj psa?

Fang ChenYue si povzdechl. Proč měl pocit, že tohoto juniora posílal do domu jeho manžela...

Vlastně i Zhao DaZhou a Fu ZiLin měli takový pocit.

Co se jejich bratrské skupinky týče, dopadlo to tak, že se nejmladší z nich „provdal” jako první. Počkat, tahle logika byla trochu mimo.

Fang ChenYue už ho dál nenutil, poplácal You XiaoMoa po jeho žalostné tváři a řekl: „Juniore, kamkoli v budoucnu půjdeš, pamatuj, že na nás nemáš zapomenout. A my na tebe vždycky budeme vzpomínat.”

You XiaoMo okamžitě řekl: „Seniore, neboj se. Na Ling Xiaa dokážu zapomenout, ale rozhodně nikdy nezapomenu na vás tři.”

Fang ChenYue a Fu ZiLin: „...”

Zhao DaZhou se do toho chabě vložil: „Sedmý juniore, až příště budeš chtít něco takového říct, nezapomeň se nejdřív ohlédnout.”

You XiaoMo: „...”

Za ním stál stín a to byl Ling Xiao!
--------------------------------------------

~ Haha! Chudák YXM si to teď pěkně pohnojil. Určitě nikoho nepřekvapí, že příští kapitolka je označená @... Konečně nějaká akce! ~

~ A teď si představte, že Fang ChenYue a spol. v budoucnu někdo chytí, že to Písmo nebeské duše ukradli! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

7 komentářů:

  1. Veľké ďakujem za preklad >w< Strašne si túto sériu užívam a neviem sa dočkať ďalšej kapitoly! (•3•)

    OdpovědětVymazat
  2. jo to bylo dobry hlavne ten konec :D dostane na prdel :DDD

    OdpovědětVymazat
  3. Já se tak těším na další díl 💖. Konečně @. Už aby byl čtvrtek! Jsi náš poklad, že pro nás prekládáš.

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm, tak je konečně po boji a na další kapitolu se těším málem víc než na Ježíška. Děkuju za překlad.

    OdpovědětVymazat
  5. Hm... Takže jednoduše zase ho donutí k něčemu co asi nerad6dela ach jo. Ten závěr byl tak trochu uryvkovity. Jsem čekala trochu víc. Jako kdyby skončila kniha a byl dovětek to a to... Děkuji za kapitolu a budu se těšit na další dobrodružství. 🥰🥰🤩

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná kapitolka a už se opravdu těším na příští. YXM si to asi pěkně odskáče 😀

    OdpovědětVymazat
  7. Ahaaa! Příště mu to bude vynahrazovat! 😂

    OdpovědětVymazat