čtvrtek 27. srpna 2020

LMW - kapitola 205


Kapitola 205 – Akademie DaoXin


Ten nezvaný host byl Ye Han. Bylo neuvěřitelné, že odešel z hory YunShui a běžel na Pozemskou horu, aby se s nimi setkal.

Když se o tom You XiaoMo dozvěděl, k smrti ho to šokovalo. Jeho vztah s mistrem Ye nebyl tak hluboký. Setkal se s ním jen párkrát před několika měsíci. Poté už se na horu YunShui nikdy nevrátil. A mistr Ye bylo jen pouhé jméno, o kterém se první senior někdy zmínil.

Ale nejdůležitější na tom bylo, že sem nepřišel za Ling Xiaoem, ale za ním.

You XiaoMo ještě ani nijak nezareagoval a mistr Ye už šel rovnou k věci. Kvůli té jeho větě se málem počůral.

Ye Han řekl: „Vím, že ti Fang ChenYue přinesl pár semínek středního řádu.”

You XiaoMovi se roztřásly nohy. Věděl o tom, ale kvůli čemu to odhalení oddaloval?

Ye Han to jeho nervózní vzezření prohlédl a najednou se zasmál. „Nebuď nervózní, nepřišel jsem tě sem obviňovat. I kdybych něco takového měl v úmyslu, obávám se, že na to nemám schopnosti.”

Když řekl tohle, podíval se po Ling Xiaovi, co předstíral, že za You XiaoMovými zády čte.

Po té události se potvrdilo, že byla pravda, že tento muž nebyl Lin Xiao, co znali.

Ale kvůli strachu ze silnějších lidí se nikdo neodvážil Ling Xiaovi něco odpírat.

V minulosti ho všichni přátelsky oslovovali dvěma slovy, První seniore. Ale kdykoli teď na něj nějaký učedník ze sekty TianXin narazil, vždycky se mu ze strachu vyhnul. Dokonce ani starší se neodvažovali k němu přijít.

Ye Han byl mág 7. řádu, jeho moc byla jen tak tak. Ale jelikož měl v porovnání s ostatními z Ling Xiaa dobrý dojem, byl celkem klidný.

You XiaoMo věděl, o kom mistr Ye mluvil; mohl se akorát rozpačitě zasmát.

Ye Han si ho prohlédl od hlavy až k patě a pak se zasmál. „Už na začátku jsem věděl, že jsi vážně zvláštní, a zdá se, že mi oči a úsudek stále slouží dobře.”

Ačkoli ta slova byla trochu sebestředná, také to znamenalo, že chválil You XiaoMovy dobré přirozené vlohy.

Kdyby to bylo dřív, You XiaoMovi by bylo z toho komplimentu trapně, ale poté, co se stalo s Kong Wenem, byl trochu přecitlivělý. Kong Wen o něm začal pochybovat právě kvůli „jeho přirozené schopnosti” a kvůli tomu, že se to neshodovalo s jeho levelem. A proto si na Ye Hana dával trochu pozor.

„Mistře Ye, kvůli čemu jsi přišel?” nadnesl You XiaoMo.

Ye Han se najednou odmlčel, jako kdyby to bylo něco, co bylo těžké říct. „Máš bylinku Císařova krev?”

You XiaoMoa to na chvilku překvapilo. „Jak to víš?”

Když Ye Han zaslechl jeho otázku, trochu se mu ulevilo. Viděl, že na něj You XiaoMo zíral, a tak rozpačitě řekl: „Devítikřídlý had jednoty je zvíře s atributem jinu, takže by měl být celkem citlivý vůči bylinkám s atributem jinu. A bylinka Císařova krev je náhodou jednou z nich, takže... no, akorát jsem to odhadoval.”

You XiaoMo neměl co říct. Dopadlo to tak, že to on se prozradil.

Ling Xiao pokročil kupředu a položil You XiaoMovi ruku na rameno. Usmál se takovým úsměvem, co se nezdál jako úsměv. Podíval se na Ye Hana. „Chceš tu bylinu?”

Ye Han věděl, že je nemohl oklamat, a tak šel rovnou k věci. „Sbírám bylinky na jeden recept a bylina Císařova krev je jedna z nich. Ale tato magická bylina je nesmírně vzácná. Už ji hledám dlouho, ale pořád jsem žádnou nenašel. Proto jsem sem přišel, abych tě o tu bylinu požádal. Na oplátku jsem ochotný ji směnit za něco stejné hodnoty.”

Jak You XiaoMo, tak Ling Xiao věděli, o jakém receptu to mluví.

Bylo pravděpodobné, že to byl ten recept na Vznešenou pilulku, co ukradli; kdo by si pomyslel, že si Ye Han připravoval suroviny. A zdálo se, že si je připravoval už dávno.

Kdyby ho o to požádal někdo jiný, rozhodně by ho hned odmítl.

Kdyby You XiaoMo neměl svou dimenzi, bylina Císařova krev by byla jedinečný poklad. I kdyby mu ostatní slíbili větší výhody, nikdy by ji nevytáhl.

Ale dalo se říct, že Ye Han měl velké štěstí. Protože You XiaoMo už použil vodu z jezírka, aby tu bylinu vypěstoval až do zralosti. Dokonce získal dvě semínka navíc.

Ale You XiaoMo ji nechtěl jen tak prostě vytáhnout.

Ale Ye Han byl přece jenom starší, přišlo mu trochu moc... aby ho požádal o nějakou platbu.

Když Ling Xiao viděl, že koktal, Ling Xiao promluvil místo něj: „Výměna není nemožná, ale co použiješ ke směně. Co by podnítilo náš zájem?”

Ye Han viděl, že byli ochotní přijmout směnu. Nemohl si pomoct a potěšilo ho to. Trochu si to promyslel a řekl: „Mám recept 7. řádu, co ti můžu dát. Ale pokud to ještě stále nestačí, také ti dám informaci, o které si myslím, že ji junior You bude potřebovat.”

Na třetím podlaží knihovny se nacházely jenom recepty od 4. řádu do 6. řádu. You XiaoMo až do teď neměl jediný recept 7. řádu.

„Copak by to mohlo být za recept?” zeptal se Ling Xiao místo You XiaoMoa.

„Pilulka na obnovu duše,” řekl Ye Han.

Když You XiaoMo zaslechl ta slova, okamžitě se zatvářil jasně šťastně; o pilulkách na obnovu duše už slyšel.

Pilulka na obnovu duše byla pilulka 7. řádu a hlavně se používala na obnovu poškozené duše. Pokud duše stále existovala a pokud jste měli tuto pilulku, nezáleželo na tom, jak byl člověk zraněný a tělo se mu mohlo zahojit. Ačkoli se to nedalo srovnávat s pilulkou 8. nebo 9. řádu, bylo mnohem těžší najít bylinky na výrobu této pilulky. Mnoho lidí o jejich existenci ani neslyšeli.

Ale You XiaoMo měl přesně tu bylinu, co se na tento recept používala, Bylinku vitality.

Ling Xiao se letmo podíval na vzrušeného You XiaoMoa a dál se vyptával: „Takže ta informace, co jsi zmínil?”

Ye Han se zeptal: „Hodláte odejít ze sekty TianXin?”

You XiaoMoa to polekalo a podíval se na Ling Xiaa. Na tohle se chtěl Ling Xiaa zeptat.

Ling Xiao bez váhání řekl: „Samozřejmě.”

Ye Han to odhadl; při Ling Xiaově moci bylo nemožné, aby zůstal v sektě TianXin. Kromě toho už všem řekl, že sem přišel, jen aby někoho našel. A jelikož už tu osobu našel, samozřejmě že by chtěl odejít.

Ye Han řekl: „Jestlipak jste už slyšeli o Akademii DaoXin?”

You XiaoMo o tom neměl ponětí, očividně o ní ještě nikdy neslyšel.

Ling Xiao pozvedl obočí. „Slyšel jsem o ní, zdá se, že to je nejmocnější akademie na kontinentu LongXiang.”

Ye Han přikývl. „Ano a akademie DaoXin nabírá studenty každé tři roky bez omezení původu. Pokud člověk složí zkoušku, může se zapsat. Takové informace jsem dostal. Za dva měsíce začne zápis do akademie DaoXin. Myslím, že junior You by tam měl zajít a zapsat se. Pokud se tam dostane, bude to dobrý rozvoj do budoucna.”

Ling Xiao měl z akademie DaoXin jen nějaký ten dojem z její pověsti, ale moc toho o ní nevěděl.

„Řekni mi, co víš.”

„I když je sekta TianXin největší sektou na jihu, stejně má svá omezení. Pokud se chceš stát opravdovým mágem, měl bys z jihu odejít.”

„Co tím myslíš?” zeptal se Ling Xiao, zatímco You XiaoMo v tichosti našpicoval uši.

Ye Han pomalu řekl: „Někteří lidé si myslí, že mág dokáže akorát vyrábět pilulky a nic jiného. Skutečný mág dokáže kromě vyrábění pilulek i zahájit boj. Mágovi akorát chybí trénink technik duše.”

You XiaoMo protočil očima, vzpomněl si, jak SheQiu zabil Kong Wena. Tehdy se zdálo, že se mu kolem těla objevila vrstva podobná brnění.

Opravdový mág nebyl tak slabý, jak si někteří mysleli.

Kultivátoři si mysleli, že jsou mágové slabí, protože většina mágů používala jenom trénink duše, aby si zvýšili kapacitu duše. Jednoduše řečeno to používali jen k levelování. Ale pokud se člověk naučil, jak řádně používat svou duši, mohl být velmi silný.

Velmi podobně jako to Kong Wen udělal, když se bránil tím, že si vytvořil duševní brnění. Tato technika byla také jedna z nich. Ačkoli on trénoval obranný styl tréninku duše a ne trénink technik. Trénink technik a trénink duše nebylo to samé. Trénink duše bylo něco jako trénink vnitřní moci, zatímco trénink technik byl trénink útočných technik podobně jako u učení pohybů bojového umění. Akorát že to mága učilo, jak použít svou duši k útoku.

Ale dokonce i velká sekta jako sekta TianXin měla jen manuál na trénink duše nízkého řádu. O nějakém manuálu na trénink technik ani nemluvě.

Na celém kontinentu LongXiang měli nejvíce manuálů na trénink duše a trénink technik v akademii DaoXin. Člověk se ty techniky, po kterých všichni toužili, mohl naučit, jen když se dostal na akademii. Akademie DaoXin kromě toho měla zvláštní instruktory, co studenty učili, což bylo mnohem lepší než se učit sám.

Ye Han už dávno slyšel o tom, jak Kong Wen You XiaoMoa ignoroval. A jak se mu ta jeho nedávná dosažení podařila jen z vlastního úsilí. Ale mág bylo širé a hluboké povolání. Bylo nemožné, aby jej člověk dokonale zvládl sám o vlastní síle.

Ye Han si nebyl jistý, jestli tam Ling Xiao You XiaoMoa vezme, ale věřil, že si You XiaoMo sám najde nějaký způsob, jak se tam dostat. Vzpomněl si na svá mladá léta, kdy toužil po tom, se na akademii DaoXin dostat. Ale v té době měl celkem chabé podmínky a neměl nijak zvlášť vysoký talent. Nakonec se toho musel zříct...

V Ye Hanově nitru to stále byla ta největší lítost!

Ačkoli nebyl schopen se zapsat na akademii DaoXin, měl velké naděje, že tam You XiaoMo půjde. Přece jenom to byla šance, co si nikdo nemohl nechat ujít. Nebo jinak by musel čekat další tři roky.

Každý mág chtěl kromě levelování být i stejně mocný jako kultivátor. Potom by se nemuseli spoléhat na druhé, aby přežili.

You XiaoMoa tato informace vskutku fascinovala, ale manuál na trénink technik byl jenom jedna věc, na co měl spadeno.

Ptáte se proč? No, protože když se předtím ve svém pokroku zasekl, uvědomil si, že vlastně svou profesi mága moc nechápal. Takže když si vyslechl slova mistra Yea, najednou měl ve svém životě nový cíl – dostat se na akademii DaoXin.

You XiaoMo se na Ling Xiaa podíval očima plnýma očekávání.

Ling Xiao o tom trochu popřemýšlel. „Tahle informace je té ceny hodna, přijímám!”

Ye Han si vydechl úlevou a vesele se usmál. Obával se, že odmítnou.

Když směnili, co bylo třeba, Ye Han okamžitě odešel z Pozemské hory s You XiaoMovou bylinou Císařská krev. A co se týkalo toho, jak tu Vznešenou bylinu vyrobit, až si nasbírá všechny byliny? No, to byl jeho problém.
--------------------------------------------

~ Tak už máme další cíl! Sektu TianXin necháme pěkně za sebou a vypravíme se na akademii DaoXin! Jen tak mimochodem, příští kapitola je také s @. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. A hurá vstříc novým průšvihům 😁. Děkuji za překlad a těším se na další @ 🤭.

    OdpovědětVymazat
  2. Bože bože tohle byl dílek. Nádhera. Jsem ho6musela přečíst vícekrát. Takže je jasný další cíl naší dvojce. Děkuji moc za překlad. Báječně a díky že se mohu těšit na další dílek. 🥰🥰🥰🥰🤪

    OdpovědětVymazat