pondělí 6. července 2020

LMW - kapitola 191


Kapitola 191 – Tajemství a Vysílací kámen


Tang Zhen byl Tang Fanův biologický mladší bratr, byl mezi nimi jen rozdíl pěti let. Dalo se říct, že během svých mladších let to byli nejnadanější lidé v sektě TianXin. Během vlády velmistra Yua upoutali jeho pozornost a on je osobně učil.

V té době mnoho lidí hádalo, kdo se stane velmistrovým nástupcem, protože oba bratři byli nejlepší za poslední tři generace. Každý den lidé diskutovali, kdo byl lepší; jestli Tang Fan nebo Tang Zhen. Někteří lidé dokonce věřili, že se nakonec obrátí proti sobě.

Ale výsledek byl mimo veškerá očekávání, protože velmistr Yu došel nehody.

Velmistr Yu měl sílu v Duchovním řádu sedmi hvězd a téměř se prolomil na Císařský řád.

Ale když šel ven kvůli nějaké práci, on a ostatní starší učedníci zakusili útok démonů a všichni z nich zahynuli.

Přijít o Duchovní řád sedmi hvězd a ještě k tomu o velmistra byla pro sektu TianXin velká rána. Podle tajných informací sekty TianXin nebyla do toho útoku naštěstí zapletená žádná další síla. Během toho kritického momentu chránil sektu TianXin skvělý starší za pomoci své obrovské síly. Měl neuvěřitelnou sílu a odrazili všechny, co se je pokusili vyprovokovat.

Země by neměla být bez vůdce ani na jediný den. A to platilo i o sektě TianXin.

Později se ten skvělý starší stal člověkem, co dělal rozhodnutí a dosadil nového velmistra. Kandidáty byli Tang Fan a Tang Zhen.

Protože měli dobrou povahu, vrozený talent, co se dal najít jen u jednoho ze sta, a protože to byli pilní kultivátoři, byli to nejlepší kandidáti na nového velmistra. Ale pokud měli dva kandidáty, samozřejmě že mezi sebou budou soupeřit.

Ale den před soubojem se Tang Zhen rozhodl stáhnout a vzdal se postavení velmistra ve prospěch svého prvního seniora Tang Fana a dobrovolně šel chránit vězení smrti sekty TianXin. Nikdo nevěděl, proč se rozhodl stáhnout, a jediné, co věděli, bylo to, že od té doby se na několik stovek let stal velmistrem Tang Fan.

Tohle vážně nebylo tajemstvím, protože všichni předchůdci, co byli ze stejného období jako Tang Fan, o tom věděli. Yang Yi se musel jen trochu vyptat, aby si tu historku zhruba vyslechl.

Mladší bratr, co se obětoval pro budoucnost svého bratra. Pokud byl na celém kontinentu LongXiang někdo, kdo by Tang Fanovi bezpodmínečně věřil, pak to musel být jenom jeho mladší bratr Tang Zhen.

Když se o tom You XiaoMo od Yang Yiho doslechl, měl pocit, že na tom bylo něco špatně.

Tang Zhen se vzdal postavení velmistra ve prospěch Tang Fana. To znamenalo, že ti dva bratři měli velmi dobrý vztah. Ale na druhou stranu, Tang Zhen vážně nemusel chránit vězení smrti.

Když člověk příliš dlouho zůstal ve vězení smrti, rozvinula se u něj neuróza a navíc to nijak nepomáhalo kultivaci. Ovzduší na tom místě bylo velmi těžké. Pokud kultivátor nebyl dostatečně silný, byla velmi vysoká pravděpodobnost, že ho posedne ďábel.

Takže pokud by byl jejich vztah dobrý, Tang Fan by měl Tang Zhena zavolat zpět, jen co získal titul velmistra. Ale nejenom že ho nezavolal zpět, dokonce ho pár stovek let ignoroval. Mohlo by to být tak, že ve vězení smrti bylo nějaké zvláštní místo?

You XiaoMo chtěl vážně zajít do lesa WanE a podívat se, ale tamější stráže byli obzvláště přísní. Možná by ho chytili, než by se vůbec přiblížil.

Zeptal se na to SheQiua, ale ten jen prostě protočil očima a řekl, že kdyby tam šel, akorát by Ling Xiaovi překážel. A prostě mu řekl, aby odpočíval.

Nebylo pro něj snadné se o Ling Xiaa bát, ale jakmile se o něj bál, řekli mu, že by mu byl akorát na přítěž; někdo tady byl arogantní.

Za tři dny You XiaoMo spatřil Fang ChenYuea, kterého už mnoho dní neviděl.

Tentokrát ho Fang ChenYue nehledal, aby si s ním povídal; před měsícem You XiaoMovi slíbil, že mu dá semínka magických bylin vysokého řádu a nedávno malé políčko s magickými bylinami vysokého řádu pustila pár semínek, takže měl konečně příležitost vstoupit do skladu se semínky. Když se Fang ChenYue těch semínek zmocnil, obzvláště sem zaběhl, aby mu ta semínka dal. A po krátkém povídání zase odspěchal.

You XiaoMo ta semínka vzal a dal je SheQiuovi a ostatním, aby je nechali nasáknout v duchovní vodě, až nabobtnají, připravili políčko a pak je tam zasadili. Protože to byla semínka magických bylin vysokého řádu, rostla mnohem déle, takže je museli před zasazením připravit.

Odpoledne You XiaoMo vyšel z dimenze a pak se šel setkat se Zhao DaZhouem, co ho na honem sháněl.

Když ho Zhao DaZhou spatřil, jako první řekl: „Sedmý juniore, je mi to vážně líto.”

Jelikož to řekl tak najednou, You XiaoMo nevěděl, co tím myslel.

Zhao DaZhou chvíli lapal po dechu a pak začal vysvětlovat: „Copak jsi posledně neřekl, že nemám ostatním říkat o existenci MengMeng? Nedával jsem si dost pozor a můj táta na to přišel, takže jsem mu o tom musel říct.” MengMeng byl ten malý Šestikřídlý božský tygřík.

You XiaoMo zrovna přemýšlel, co mu hodlal říct, ale ono to bylo kvůli tomuhle. Už čekal, že pátý senior nebude moct přelstít mistra Zhaa, a tak už čekal, že na to přijde.

Zhao DaZhou viděl jeho neměnný výraz a nemohl si pomoct a překvapilo ho to. „Neříkej mi, že už jsi to odhadl?”

You XiaoMo ho poplácal po rameni a řekl chápavým tónem: „Pátý seniore, abych řekl pravdu, měl jsem pocit, že při tvém IQ bude nemožné mistra Zhaa oklamat.”

Zhao DaZhouovi zacukalo v ústech. „Mám ti poděkovat, že jsi tak chápavý?”

Znělo to, jako kdyby chválil vysoké IQ jeho otce, ale jasně to znamenalo, že jeho vlastní IQ bylo nízké.

You XiaoMo se zasmál. „To nemusíš.”

Zhao DaZhou protočil očima, zatímco měl tvář blízko u něj. Ale ta starost v jeho nitru se konečně rozplynula. Bál se, že na něj You XiaoMo bude naštvaný.

You XiaoMo se vůbec nenaštval, vlastně měl pocit, že bylo lepší, že mistr Zhao věděl pravdu. Jelikož byl mnohem chytřejší než Pátý senior, věděl, že takový poklad se před ostatními lidmi nesměl odhalit. A při své málomluvnosti to dokáže udržet v tajnosti, takže to akorát sníží šanci, že na MengMeng někdo přijde.

Zhao DaZhou řekl: „Ještě něco, slyšel jsi o té záležitosti se sektou XingLuo?”

You XiaoMo se zeptal na oplátku: „Slyšel jsem o tom, proč se ptáš?”

Zhao DaZhou řekl: „Slyšel jsem mého otce říct, že velmistr zítra půjde do kaňonu Yun, aby se střetl s ostatními silami, a pak půjdou hledat sektu XingLuo. Odhadli, že tato válka bude trvat několik dní.”

You XiaoMo kývl. „O tomhle vím.”

Zhao DaZhou protočil očima a řekl: „Já vím, že o tom víš. Co chci říct dál, je to, co nevíš, takže prosím poslouchej, dokud nedomluvím.”

You XiaoMo si promnul nos, měl pocit, že poslední dobou se mu dostalo až příliš mnoho protáčení očí.

Zhao DaZhou záhadně řekl: „Je něco, co absolutně nevíš. Ne všichni v sektě TianXin poslouchají to, co velmistr řekl. Můj otec řekl, že v sektě TianXin je skupina silných lidí, které velmistr nemůže ovládat, takže je chce co možná nejdříve eliminovat. Smutné je, že jejich síla je až příliš vysoká, a pokud je nezlomí jednoho po druhém, je pro velmistra nemožné je odstranit.”

You XiaoMo o tom popřemýšlel. „Neříkej mi, že byli proti tomu, aby se stal nástupcem dřívějšího velmistra?”

Zhao DaZhou ho pochválil a řekl: „Máš pravdu, můj otec mi vlastně řekl, že když se nynější velmistr stal velmistrem, byl za tím skrytý důvod. Ačkoli to nebylo nijak jasné.”

You XiaoMo nebyl hlupák; když slyšel, jak Zhao DaZhou párkrát zmínil svého tátu, věděl, proč mu o tom povídal.

Tahle záležitost o Tang Fanovi byla absolutním tajemstvím sekty TianXin. Nedalo se o tom dozvědět jen z Yang Yiho klevetění. Jelikož mistr Zhao požádal Pátého seniora, aby mu o tom řekl, byl to jasně jeho způsob poděkování za to mládě démonického zvířete vysokého řádu, co dal Pátému seniorovi.

Mistr Zhao nemohl zasáhnout do té záležitosti s Ling Xiaoem, ale lidé, co se Tang Fanovi protivili, mohli. A tak ho chtěl mistr Zhao upozornit, že by mohl vyhledat tyto lidi.

Když You XiaoMo odeslal Zhao DaZhoua pryč, celé odpoledne zůstal u sebe v pokoji.

Když ze svého pokoje vyšel, evidentně se už odhodlal, jeho výraz byl pevný.

Druhého dne Tang Fan a ostatní odešli ze sekty TianXin do kaňonu Yun. Mohl sektu TianXin opustit jen proto, že se na jeho místo dočasně postavil skvělý starší, co mu pomohl dosednout na stolec velmistra. Tento skvělý starší byl už velmi starý a samozřejmě to už bylo dlouho, co se o něco staral, takže nikdo nevěděl, jak moc byl teď silný.

Druhého dne poté, co Tang Fan odešel, shromáždil You XiaoMo ve své dimenzi všechny z Qiu.týmu a začal s tajnou diskuzí. „Chceš, abych pronikl do vězení smrti v lese WanE a našel šéfa? Jenom já sám?” SheQiu se při pohledu na něj zamračil. Tenhle způsob uvažování nechápal. Kdo byl nakonec tím, kdo musel poslouchat a odvést veškerou práci?

You XiaoMo přikývl. „Nepožádal jsem tě, abys mě vzal s sebou, ale chci, abys místo mě řekl Ling Xiaovi o té záležitosti. Myslím, že toho můžeme využít. Kdo ví, možná dokonce dostaneme ven i Zhou Penga.”

SheQiu se zatvářil komplikovaně, zatímco se na něj dlouho díval. A pak se podíval na Xiao Heie a ostatní.

Xiao Hei a tři ostatní, co byli vedle něj, odvrátili zrak a nedívali se na ně.

Kvůli reakci těch čtyř zvířat byl You XiaoMo okamžitě zmatený. Myslel si, že s jeho plánem nebyl žádný problém a věřil mu, i když jenom málo. Tak proč zareagovali takhle? Kromě toho měl pocit, že se cítili tak nějak provinile.

Po chvíli si SheQiu odkašlal a pak zpoza klopy vytáhl svítící kámen a dal mu ho.

You XiaoMo si ten kámen vzal. „Co to je?”

Ten bělavý kámen byl uvnitř mléčně bílý; byl velmi nádherný.

SheQiuovi zářily oči a pak řekl: „Toto je vysílací kámen.”

You XiaoMo se zeptal: „Co je vysílací kámen?”

SheQiu zamumlal: „To... umožní dvěma lidem si spolu promluvit, i když nejsou na stejném místě. Tedy pokud to nepřesáhne deset tisíc mil.”

You XiaoMo přikývl, byl to jako telefon ve 21. století. Ale vzdálenost, co mohl pokrýt, byla větší a neomezovalo se to signálem nebo místem. Samozřejmě že to znal; a pak se velmi vlídným tónem zeptal: „Tak s kým obvykle mluvíš prostřednictvím tohoto kamene?”

SheQiu napodobil Xiao Heie a ostatní a odvrátil se, neodvažoval se na You XiaoMoa podívat.

You XiaoMo: „...”

Vysílací kámen: „Haha...”
--------------------------------------------


~ Haha... To je dokonalý konec. Samozřejmě je jasné, komu to haha patří. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc děkuji za další díl. Těším se na pokračování. Za to "Haha" by někdo zasloužil facana 😁.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdepak nakopat ten tým až zezelena. Takhle ho podceňovat. Jsou to zloradi. Hůl a mlátit je. No jo ale i tak.. A propo telefon je lepší... Právě z něho čtu ten báječný dílek. Moc děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  3. To je ale banda nezbedná. You XiaoMo se chudák strachuje a oni si zvesela klábosí. :D Nakopat je do zadele. Děkuji za další kapitolku. - Lora-

    OdpovědětVymazat