pátek 5. dubna 2019

ABO - kapitola 25


Kapitola 25 – Caesarův ruměnec


V Impériu Lacey se každý narodil s kartou, co byla jako důkaz totožnosti, tato karta automaticky prováděla snímání otisků a přímo se vázala na otisky svého majitele. Nejednalo se jenom o důkaz totožnosti, také se dala použít na spravování bankovních vkladů, nahrazovat členskou kartu mnoha zařízení a poukaz na pronájem apod. Když jste cestovali po Impériu, byla to velmi praktická karta.

Byl to doživotní občanský průkaz, protože se vázal na otisky prstů majitele. I když ji člověk ztratil a našel ji někdo jiný, nemohl ji použít. Měla jedno z nejsilnějších bezpečnostních ručení.

Jak se Caesar díval na tu platinovou kartu nejvyššího řádu, což byl symbol královského postavení, jeho vždy klidná mysl byla najednou ve stavu zmatku.

Lin Yuanova karta byla naprosto stejná jako jeho!

Mohl tu kartu používat, což znamenalo, že když se narodil, karta identifikovala a provázala se s jeho otisky prstů... Jinými slovy, když se narodil, Jeho Veličenstvo Trent mu dalo tu nejvyšší pravomoc.

Tohle bylo evidentně jednání s členem královské rodiny, ha!

Tenhle kluk, nemohl být nemanželským dítětem mého otce, že ne?

Mohla by v tom být tak melodramatická zápletka? Tohle byl prostě další z Brianových oblíbených melodramatických romantických filmů, ale bylo to dokonce ještě víc přehnané! Po dlouhém citovém zápolení si přiznal, že má Lin Yuana rád, jen aby byl Lin Yuan jeho nevlastním bratrem, jak směšné...

Caesar se podíval na Lin Yuana, co byl před ním.

Když Lin Yuan viděl jeho tak trochu podivný výraz, poškrábal se ve vlasech a zeptal se, celý zmatený: „Je s tou kartou něco špatně?”

Caesar si odkašlal a řekl: „Žádný problém... ty, měl bys jít brzy spát.”

Caesar se otočil z Lin Yuanovy ložnice.

Když Caesar odešel, Lin Yuan se konečně uvolnil. Když Caesar seděl u jeho postele a s něhou se na něj díval, cítil, jak mu krev protékala rychleji a jak se mu tep znovu dostával mimo kontrolu.

Kvůli tomu, že ho obklopovaly jeho vřelé alfa feromony, měl dokonce i Lin Yuan nutkání... skočit mu do náručí.

...No vážně, zase mu musel selhat imunitní systém.

Lin Yuan rychle vstal, ze zásuvky si vyndal krabičku s léky a snědl jednu pilulku.

Když si vzal lék, ucítil, jak se na něj ze strany někdo dívá. Lin Yuan se ohlédl a spatřil, jak v koutě dřepí Hobby a jak zíral na krabičku s léky. Nervózně při tom slintal.

Lin Yuan: „...”

Lin Yuan k němu přišel a zvedl ho, pohladil ho po uších a zeptal se: „Máš hlad?”

Hobby okamžitě nadšeně přikývl.

Lin Yuan se usmál, vzal ho do jídelny, vytáhl jeho oblíbený sýr a dal mu ho k večeři.

V té chvíli byl Caesar u sebe v ložnici a na svém světelném tabletu hledal s vážným výrazem na tváři informace.

Použil účet s nejvyšší pravomocí, aby se dostal do Statistického centra populace Impéria a snadno si vyhledal Lin Yuanovy podrobné informace o rodinném zázemí—

Lin Yuan, 18 let, mužská Beta, narozen 24. prosince, kosmického kalendáře 780, na planetě Rennes.

Otec – Lin WeiCheng, voják v imperiální armádě, vystudoval Vojenskou akademii San Romia, fakulta ovládání mecha. Po absolvování se přidal k Nočním jednotkám jako voják v přední linii, byl velmi nenápadný. Za pár let zemřel tehdejší velitel Nočních jednotek a převzal je Ling Yu. Objevil Lin WeiChengův skrytý talent a povýšil ho na velitele přední jednotky. A jeho hodnost se zvýšila z podporučíka na plukovníka.

Později měl Ling Yu nehodu a Noční jednotky byly nuceny se rozpustit, ale Lin WeiCheng zůstal na přední frontě. Během napjaté bitvy vjel se svým mecha do nepřátelského tábora a spustil sebedestrukční zařízení a tím zničil federálního nepřítele. Byla to hrdinná oběť.

Matka – Wang Ruo, žena v domácnosti bez zázemí, zůstávala doma, aby se postarala o děti. Ti dva byli kamarádi z dětství, cítili k sobě hluboké emoce a měli spolu dvě děti, Lin Yuana a dceru jménem Lin Yao.

Lin Yuanovi byly čtyři, když Lin WeiCheng zemřel, paní Lin nemohla jít do práce kvůli svému chatrnému zdraví, a tak přežívali na skromné státní penzi vyplácené každý měsíc. Žila hospodárně a snášela to se svými dvěma dětmi Lin Yao a Lin Yuanem.

Kvůli těžkostem doma začala Lin Yao v 18 pracovat a otevřela si na planetě Rennes cukrárnu.

Lin Yuan byl velmi chytré dítě, od základní školy byl první ve třídě. Loni se účastnil veřejného vojenského testu a přijali ho na Vojenskou akademii San Romia s plným počtem 300 bodů, to byl pozoruhodný výsledek.

Caesar se podíval na ty detailní informace a mírně se zamračil, jeho původně chaotické myšlenky se postupně zklidnily.

Lin Yuanovo rodinné zázemí vypadalo velmi prostě, jeho otec se obětoval na bojišti, jeho matka, co zůstávala doma, se starala o děti... Taková rodina jen s jedním rodičem byla po tolika letech imperiální války běžná. Kdyby nebylo té platinové karty, Caesar by po pročtení těchto informací vůbec nepochyboval o Lin Yuanových zkušenostech.

Lin Yuan... Pravděpodobně nebyl dítětem Lin WeiChenga a jeho manželky.

Měl kartu s nejvyšším oprávněním vydanou jeho otcem, takže musel mít silná pouta k paláci. Existovaly jenom dvě možnosti.

První, byl nemanželským dítětem jeho otce. Jelikož byl jeho nečistokrevným Beta dítětem, potají ho poslal pryč, aby jeho existence nezničila pocity mezi ním a královnou a řád v paláci. Dal mu platinovou kartu s nejvyšším oprávněním a nechal ho vyrůstat v rodině, které věřil.

—Tato možnost byla nejméně pravděpodobná.

Protože jak Lin Yuanovi, tak jemu bylo 18 let, takže se narodili ve stejném roce. Podle zkazek, co se povídaly mezi palácovým služebnictvem, měla jeho matka v těhotenství velmi chatrné zdraví, takže otec vždycky zůstával s ní. Caesar věřil, že jeho otec sužovaný komplikacemi těhotenství své manželky by neměl náladu na podvádění, z kterého by vzešlo narození Beta syna mimo palác.

—Takže tu byla jenom druhá možnost.

Jeho otec dal tuto kartu svému velmi spolehlivému podřízenému. V očích jeho otce se dítě toho člověka nijak nelišilo dokonce ani od jeho biologických dětí! Jinými slovy, totožnost Lin Yuanových biologických rodičů musela být velmi komplikovaná a byli něco jako vysoce důvěryhodní lidé Jeho Veličenstva Trenta!

Kvůli této vysoké úctě k jeho rodičům dal jeho otec tuto kartu Lin Yuanovi, jen co se narodil!

Důvod, proč byl Lin Yuan tak chytrý a výtečný, měl rozhodně spojitost s mocí jeho biologických rodičů!

Vzpomněl si na náhlý otcův telefonát před několika dny, když předstíral, že se bezděky zmínil o Lin Yuanovi. Caesar si byl svým úsudkem o to jistější! Jeho otec o Lin Yuanovi a existenci této karty rozhodně věděl a evidentně také znal Lin Yuanovy životní zkušenosti!

Caesar už neváhal vytáhnout svůj komunikátor a vyslal do imperiálního paláce žádost o videohovor. Komunikátor se rychle spojil.

Na projekční obrazovce se objevil interiér paláce.

Momentálně král a královna Anna seděli na pohovce a vedle nich seděl jeho královský bratr s pochmurnou tváří.

Čelo se Caesarovi okamžitě orosilo studeným potem.

—Proč se tu ti lidé dneska sešli? Kvůli tomu se zdráhal se otce zeptat na Lin Yuana.

Ještě absurdnější bylo, že atmosféra v paláci byla velmi napjatá, zdálo se, že situace byla velmi špatná. Jeho Veličenstvo Trent se díval na pochmurnou tvář staršího prince a odsekl: „Sylvane, nepokoušej mou trpělivost! Před koncem tohoto roku musíš uspořádat svatbu!”

Sylvan rezolutně řekl: „Jsem muž, proč byste mě měli provdat? Kdybych si mohl vzít Prince choť, neměl bych vůbec nic proti, ale je nemožné mě přinutit se provdat do jiné rodiny!”

Královna Anna si třela spánky, aby zmírnila svou bolest hlavy, a řekla vlídným tónem: „Sylvane, jsi Omega... Jak můžeš přijmout Prince choť...?”

Sylvan pozvedl obočí, nepřesvědčilo ho to. „A co že jsem Omega? Omega se musí provdat do jiné rodiny? Obě moje mladší sestry jsou už provdané. Není to náhodou tak, že palác nedokáže uživit jednoho prince, a tak mě musíte poslat pryč, abych byl celý život chovná klisna?”

Nyní se ignorované komunikační zařízení rozsvítilo a Sylvan si konečně všiml Caesara na projekční obrazovce. Okamžitě přešel k zařízení, jako kdyby našel zachránce. „Caesare, rychle za svého bratra ztrať nějaké to slovíčko! Honem!”

Caesar: „...”

Po dlouhém tichu Caesar potlačil úsměv a řekl: „Bratře, už je ti 24 let, není lepší si Alfu ke svatbě vybrat dřív? Je tu tolik Alf, nemůžeš si vybrat jednu, co se ti líbí? To chceš celý život používat inhibitory?”

Nikdo nemůže bojovat proti přirozenosti.

Pod Sylvanovým chladným pohledem ostrým jako nůž se to Caesar samozřejmě neodvážil říct.

Sylvan se prázdně podíval po svém mladším bratrovi a pak komunikátor bez okolků vypnul.

Caesar se poškrábal na nose a posadil se zpět ke stolu.

Jeho bratr byl vždycky popudlivý, od dětství propagoval použití síly, oženil se s bojováním. Královská stráž se na staršího prince dívala, jako kdyby viděli ďábla, toužili se scvrknout a vsáknout se do podlahy.

Brian měl pravdu, na Omegu byl princ až příliš násilný.

Tak násilná Omega, nikdo se s ním neodváží oženit...

Také byl vybíravý, standard měl velmi vysoký a díval se na ty Alfy s naprostou nelibostí. Od 18 let si píchal inhibitory, teď mu bylo 24 let a nechtěl se provdat. A jeho rodiče ho neměli jak zvládnout.

Po deseti minutách Jeho Veličenstvo Trent konečně uhasil „Rodinnou válku” v paláci a poslal necitlivého Sylvana pryč, aby zpytoval sám sebe. Když se starší princ vrátil do svého paláce, král převzal iniciativu a poslal žádost ke komunikaci.

Caesar to okamžitě spojil a uctivě pozdravil: „Otče.”

Trent se zeptal: „Ceasare, kvůli čemu mi voláš?”

Caesar rychle řekl: „Chtěl jsem ti podat hlášení o dnešní situaci ve Vojenském muzeu.”

Trent přikývl. „Správně, o tom muzeu už vím, zvládl jsi to dobře, ale... je to, vážně jak jsi řekl, Suzaku se zřítil do kaňonu?”

Caesar odpověděl: „Ne.”

Trent se usmál a řekl: „Velmi dobře. Je dobrým zvykem říkat svému otci pravdu. Co to je potom s těmi troskami mecha na dně kaňonu?”

Caesar vysvětlil: „Ve skladišti Bílého Pírka jsem našel hromadu dílů z červeného mecha a hodil jsem je na dno kaňonu mezi kameny. Proměnil jsem to na místo Suzakova zřícení, abych se vyhnul podezření.”

Trent se zamračil: „Jaký je tvůj důvod pro takové počínání?”

Caesar řekl: „Nechat Suzaka zamčeného v muzeu není nejlepší způsob, jak se s ním vypořádat. Suzakův předchozí majitel je mrtvý, není třeba, abychom mecha implikovali a drželi ho v zajetí. Suzaku byl nejlepším mecha řádu S v celém Impériu, chce uznat nového pána a já si myslím, že s tím není žádný problém. Takže bychom ho měli propustit a také mu umožnit hrát ve vnějším světě větší úlohu.”

„U-uznat nového pána?” Trent nakrčil obočí. „Suzaku řekl, že chce uznat nového pána?”

„Vybral si Lin Yuana. Lin Yuan dneska omylem vstoupil do Suzakova kokpitu a jeho duch se sloučil se Suzakem. Jejich míra shody dosáhla neuvěřitelných 100% a Suzaku jej uznal.”

„Lin Yuan?” Trent chvíli v tichosti přemýšlel a pak řekl: „Kontrola mech řádu S v Impériu je velmi přísná, obyčejný student není kvalifikovaný vlastnit mecha řádu S. Chceš Suzaka převést k Lin Yuanovi, máš nějaký plán?”

„Přemýšlel jsem o tom.” Caesar ve vší vážnosti řekl: „Cena pro první tři vítěze v soutěži mech je mecha řádu C. Mám v úmyslu využít ten měsíc před soutěží, abych Suzaka převedl na mecha řádu C a pak ho potají prohodím s výhrou. Můžeme všechny oklamat a až se Suzaku dočasně stane mecha řádu C, nikdo ho nebude podezírat.”

Trent se usmál a řekl: „Všechny oklamat, že se Suzaku zřítil, zatímco ho převléct za mecha řádu C a vyměnit ho za výhru pro Lin Yuana. Pokud se uprostřed něco pokazí, budeš muset čelit následkům. Pokud armáda zjistí, že jsi Suzaka soukromě vypustil, dokonce ani já, tvůj otec, tě nedokáže ochránit!”

Trent vstal a hluboce se díval na svého nejmladšího syna. „Caesare, je pro tebe Lin Yuan důležitý? Musíš kvůli němu přijmout tak velké riziko?”

Caesara to na okamžik omráčilo, z nějakého důvodu se mu při té otcově otázce chtěla rozpálit tvář.

Caesar rychle vysvětlil: „Lin Yuan je můj velmi dobrý kamarád, také je velmi nadaný v pilotování mecha. Ještě vzácnější je, že on a Suzaku měli duchovní shodu 100%. Myslím si, že nechat Suzaka v jeho rukách bude ten nejlepší výsledek.”

Trent se na svého syna chvíli díval, pak se usmál a řekl: „Nezpochybňuješ Lin Yuanovu totožnost?”

Caesar: „...”

„Monitoroval jsem Lin Yuanovu platinovou kartu. Dneska svou kartu použil na otevření dveří v nejvyšším patře, to sis uvědomil, že? Má přesně tu samou kartu jako ty. Nechceš se mě na něco zeptat? Jako jestli je tvůj nevlastní bratr?”

Trent sice řekl tohle, ale jeho návrh nečekaně vyhladil veškerá Caesarova podezření. Caesar se na něj podíval a řekl: „Otče, věřím, že bys matku nezradil. Ale jsem velmi zvědavý, kdo přesně jsou Lin Yuanovi biologičtí rodiče? Kdo je hoden tak vysokého ohodnocení?”

Trent zlehka řekl: „Stačí, že víš, že si toho dítěte vážím. Jelikož svému otci věříš, jen dál věř. Až nastane správný čas, všechno ti řeknu.”

Komunikace skončila a Caesar neměl na výběr a musel komunikátor vypnout.

Jelikož to jeho otec řekl, nemohl se do toho dál pouštět. Možná že Lin Yuanova totožnost byla velmi tajná? Až nastane správný čas? Co měl otec v plánu? Na co čekal?

Ačkoli byl Caesar princ, bylo mu přece jenom 18 let a nikdy se neúčastnil imperiální vlády. Pokud se v Lin Yuanových životních zkušenostech nacházelo příliš mnoho důvěrných tajemství a jeho otec mu to odmítal říct, Caesar mohl ty pochyby akorát dočasně pohřbít ve svém nitru. Zbrklé pronásledování pravdy by mohlo zasáhnout do otcových plánů.

Když Caesar ucítil, jak mu zakručelo v žaludku, šel do jídelny najít si něco k jídlu a najednou přišel ke scéně, co jej zahřála u srdce.

—Lin Yuan držel Hobbiho v náručí a trpělivě ho krmil. Hobby poslušně ležel v jeho náručí a vesele jedl sýr. I Lin Yuan se jasně usmíval.

Držel domácího mazlíčka a usmíval se, obrys tváře toho náctiletého se zdál nevysvětlitelně jemný, jeho jasné černé oči se shodovaly s očima zvířete v jeho náručí. Byly jako pár nádherných černých drahokamů. Jeho mírně vyklenuté rty odhalily zářivý úsměv a kvůli pyžamu vypadal uvolněně a v pohodlí, z celé jeho postavy sálala lenivá atmosféra...

Ta jedinečně něžná a sexy povaha tohoto 18 letého chlapce byla teď živě dána na odiv.

Caesar slyšel, jak mu srdce splašeně tlouklo.

Dokonce měl pocit, že kdyby Hobbiho, kterého Lin Yuan držel, nahradil dítětem, nebyl by v tom žádný pocit rozporu.

Lin Yuan držel dítě a krmil ho, jen si to představil a bylo mu z toho teplo a šťastně... Samozřejmě bylo lepší, pokud by se to dítě zrodilo z něj... Kdyby vypadalo jako Lin Yuan, kulatější a kratší verze Lin Yuana, bylo by tu super roztomilé.

—Počkat! Caesare, ty zvíře, na co to kruci myslíš?

„Caesare?” Lin Yuan vzhlédl a spatřil, že se najednou objevil v místnosti a že stál ztuhle jako socha, jako kdyby do něj uhodil blesk. Trochu zmateně se zeptal: „Děje se něco?”

Hobby také okamžitě zvedl hlavu a podíval se na Caesara. Byl zmatený, jako kdyby se ptal: „Vaše Výsosti princi, co se děje?”

Pod Lin Yuanovýma a Hobbiho černýma a jasnýma očima se Caesarova tvář najednou rozpálila a on se rychle vyhnul pohledu Lin Yuana a jeho mazlíčka. Předstíral klid a řekl: „Jen mám hlad. Přišel jsem si pro něco k jídlu.”

Ztuhle přešel k ledničce a vytáhl krabičku sušenek.

Pak se ztuhle otočil a odkráčel zpět do své ložnice, zavřel za sebou dveře.

Lin Yuan: „...”

Hobby: „...”

Jak se Lin Yuan díval směrem, kterým Caesar zmizel, trochu zmateně si pomyslel: To měl křeče v nohách, he? Proč odešel tak rozpačitě a ztuhle, jako kdyby se snažil udržet tělo v rovné lince, he?

Hobby si vzrušeně pomyslel: Jeho Výsost princ se červenal! Jeho Výsost princ se červenal!
--------------------------------------------

~ Haha! Ještě mezi nimi k ničemu nedošlo a Caesar už myslí na potomky. ~

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Chudák Ceasar, zase to s ním mlátí a Lin Yuan nic netuší. :D Proč mám takové tušení, že Ceasarův tatíček tenhle svazek posvětí bez nějakých řečí?... Děkuji za překlad téhle přesladké záležitosti. :D

    OdpovědětVymazat