pondělí 22. dubna 2019

LMW - kapitola 63


Kapitola 63 – Délka života


You XiaoMo se instinktivně podíval na Ling Xiaa. Toho to ani v nejmenším nepřekvapilo. Na tváři měl pořád úsměv jako jarní vánek, byl elegantní a důstojný jako vznešený princ. Jak se na něj You XiaoMo díval, zacukalo mu v koutcích, když spatřil juniorky támhle, co se chovaly jako nevinné dívky. Plaše pokukovaly po Ling Xiaovi s výrazem, co se dal popsat jen jako nesmírně ostýchavý. You XiaoMo nikdy nechápal, proč dívky měly rády tyhle typy mužů.

Vyvolaný Zhou Peng přišel do arény jako první.

Měřil 189 cm a jeho postava byla velmi impozantní. Měl silnou, podsaditou, vysokou a rovnou postavu a bylo matně vidět, jak má svaly napnuté. Zvláště svaly na pažích, pod vrstvou oblečení bylo skoro vidět tu energii. Na zádech měl 250 kg obousečný meč, byl to nejtěžší meč, co kdy kdo v sektě TianXin měl. Z toho se dalo odvodit, že Zhou Peng byl kultivátor silového řádu.

Jak Zhou Peng stál na pódiu, nečekal, až se k němu Lin Xiao přidá. Místo toho sevřel dlaně a řekl: „Nečekal jsem, že můj první souboj bude proti prvnímu seniorovi. Po pravdě jsem velmi šťastný. Přece jenom nemám tolik příležitostí s prvním seniorem bojovat. Ale znám svou vlastní sílu. Moje nynější já není schopné prvního seniora porazit.”

Všichni se na něj překvapeně dívali. Ta slova, znamenalo to, že se hodlal vzdát?

V části arény, kde byli starší, se staršímu Jiangovi zablýskly oči. Tvář mu najednou potemněla a on řekl: „Zhou Pengu, i když se s Lin Xiaem nemůžeš rovnat, nijak ti neublíží, když se o to aspoň pokusíš. Navíc z jediného souboje můžeš zjistit, jak velká je mezera mezi tebou a Lin Xiaem. Zaslepené prohánění ti nijak nepomůže.”

Zhou Peng se srdečně zasmál. „Děkuju, starší Jiangu, za radu. Ovšem když mi včera dal první senior pár tipů, zakusil jsem osvěcující zkušenost. Můj trénink jeví známky průlomu, takže se na pár dní stáhnu do ústraní a budu kultivovat.”

„Jelikož je to takhle, můžeš jít!” Na vážné tváři velmistra Tang Fana se konečně ukázal náznak spokojeného úsměvu. Zhou Peng byl jeho přímý učedník. Když vystoupil na pódium, Tang Fan dokázal říct, že byl skoro ve fázi průlomu. Pár dní ho neviděl a Zhou Pengův trénink byl znovu o krok výš, takže ho to trochu překvapilo. Když ho teď vyslechl, dozvěděl se, že to byla práce jeho nejstaršího učedníka. Díky tomu se mu ulevilo. Jako jejich mistr ze všech nejvíc znal jejich vztah.

Když starší Jiang viděl, že velmistr už celou věc uzavřel, řekl: „Takže prohlašuji, že se Zhou Peng stáhl z prvního souboje. Vítězem je Lin Xiao.”

Po tomhle pod pódiem propukl nadšený potlesk. Ze všech nejhlasitěji vlastně tleskala Tang YunQi, svou pěknou tvář měla jasně rudou od vzrušení.

You XiaoMo také tleskal, ale nijak silně. Jak poslouchal ten aplaus, měl pocit, že jen z toho zvuku ho bolely dlaně. Vážně bylo třeba tleskat tak silně? Nebylo to tak, že by dorazila nějaká celebrita.

Všichni si mysleli, že se stanou svědky souboje mezi tygrem a drakem. Ale nikdo nečekal, že než souboj vůbec začne, Zhou Peng se stáhne.

U některých lidí se dalo říct, že je to zklamalo. Posledních pár měsíců bylo jen velmi málo příležitostí spatřit Lin Xiaovu sílu. Ačkoli si stále držel první místo ve Válečnické divizi, bylo tu pár jistých učedníků se samolibými ambicemi, co nebyli ochotní přijmout, že byli slabší než Lin Xiao.

To rčení bylo pravdivé. Poznej sám sebe i svého nepřítele. A pak člověk může bojovat ve sto bitvách a vyhrát sto bitev.

Kdyby se tímto trochu odhalila Lin Xiaova síla, jeho pozdější protivníci by měli větší šanci na výhru. Takže tu bylo celkem dost učedníků a taky pár starších, co si přáli vědět, jak silný Lin Xiao byl. Byla škoda, že tahle dobrá příležitost zmizela, když se Zhou Peng stáhl. Ačkoli to bylo nečekané, pořád to bylo celkem rozumné.

Poté následoval začátek druhého souboje. Jména znovu vybíral starší Jiang.

Tentokrát je nečekalo žádné nečekané stáhnutí. Protivníci byli jeden muž a jeden žena. I když to bylo losování, takový výsledek byl velmi normální. Nikdo by samozřejmě neřekl, že to je nefér. Na kontinentu Long Xiang bylo pro ženy stejně důležité zesílit. Kdyby nezesílily, nakonec by se staly hračkou pro všechny.

Oba dva byli mezi 20 nejsilnějšími v Centrální linii. Nebyla mezi nimi nijak obrovská mezera, takže jejich síly byly vyrovnané. Dát a brát, totální souboj. Všichni se zájmem přihlíželi a o prvním souboji už nikdo nemluvil. Po 30 minutách boje ještě nebylo rozhodnuto o vítězi, ale v očích kultivátorů vyššího řádu už byl vítěz jasný.

O chviličku později žena spadla z pódia. Důvodem byla její nedostatečná síla.

Muž stojící na pódiu složil dlaně směrem k ženě a zdvořile řekl: „Seniorko Yang, nechalas mě vyhrát!”

Starší Jiang se znovu postavil a vyhlásil vítěze. Hned poté byl třetí souboj. Tentokrát to bylo mezi dvěma muži.

You XiaoMo jako muž vždycky snil o tom, že se z něj stane prvotřídní válečník. Létat přes stožáry a kráčet po zdech, jediným úderem rozdrtit skály. Měl pocit, že tohle bylo obzvláště mužné. A nejdůležitější bylo, že delikátní dívky tyhle silné muže milovaly.

Ale sny byly jenom sny. Jejich vztah k realitě byl přesně jako sever k jihu.

Samozřejmě to nebylo tak, že nikdy nezašel do posilovny nebo že se nezapsal na kurz karate nebo taekwondo. Akorát na bojová umění neměl žádný talent, protože když přišlo na sporty, byl od hlavy až k patě naprostý osel. Jeho smysl pro rovnováhu už nemohl být horší. V nejjednodušším testu při tělesné výchově, při skoku do výšky, se nikdy nedostal nad půl metru. Výsledkem bylo, že byl nejhorší ve třídě. Dokonce i ta nejtlustější dívka ve třídě byla lepší než on a tohle bylo jeho největší hanbou v minulém životě.

Ale s tím se nedalo nic dělat. Na sporty vážně neměl nadání. Takže když viděl ostatní ukazovat tak mocný styl, z hloubi srdce cítil obdiv, závist a nenávist. Proč neměl nadání na bojová umění? Myslel si, že když ho to takhle přesune, jeho nové tělo bude v jiné situaci než předtím. Ale skončil jako mág, kterému chyběla schopnost boje, který byl delikátní a slabý.

Ling Xiao se podíval na You XiaoMoa, co se na pódium díval s komplikovaným výrazem na tváři. Pozvedl obočí. „O čem přemýšlíš?”

You XiaoMo se vzpamatoval a nenávistně se na něj podíval. Deprimovaně sklonil hlavu. „Proč mágové nemohou kultivovat superschopnosti?”

Ling Xiao pochopil, o čem přemýšlel. Vypadalo to, že ho ten pohled na boj na pódiu vyvedl z rovnováhy. Otevřeně se zasmál. „Na zemi a v nebi je deset tisíc stvoření. Některá mají a jiná ne. Nebesa ti dala velkou moc, takže ti musela vzít něco jiného. Ačkoli je pravda, že mágové nemohou kultivovat superschopnosti, magické pilulky, co vyrábějí, jsou pro kultivátory velmi důležité. S kultivátory je to to samé. I když jsou silní, musí čelit spoustu nebezpečí. Dá se říct, že tyhle dvě profese jsou na sobě navzájem závislé existence.”

„Slyšel jsem, že kultivátoři mají velmi dlouhý život. Pokud mág zemře, nebudou si muset najít jiného?” You XiaoMo také věděl, že to, co řekl, bylo rozumné. Nezáleželo na tom, na jakém světě byl, nemohl tu být člověk, co byl ve všech ohledech dokonalý. Přesně jako ten člověk před ním, navenek vypadal dokonale, ale hluboko uvnitř si z něj vážně rád dělal legraci, což bylo nesmírně zlovolné.

Jak to You XiaoMo řekl, viděl, že se na něj Ling Xiao divně podíval.

„Kdo ti řekl, že mágové mají krátký život?”

„Takže jsem se spletl? Ale copak není pravda, že mágové nemohou kultivovat zvláštní schopnosti? Tak jak se jim může prodloužit délka života?” vykřikl You XiaoMo překvapeně. Vždycky si myslel, že to tak bylo.

Ling Xiao se na něj díval, jako kdyby se díval na naprostého idiota. Zvedl ruku a klouby mu zaťukal na hlavu a naštvaně řekl: „Kdo řekl, že nekultivuješ zvláštní schopnosti? Ta kniha, co jsem ti dal. Neříkej mi, že to netrénuješ? Jak může být někdo tak hloupý jako ty? Copak ti to tvůj mistr a seniorové neřekli?”

You XiaoMo se držel za hlavu, zatímco se mu v očích začaly sbírat slzy. Vážně mu nic neřekli! Pokud to chtěl vědět, stejně se musel zeptat!

„Ale ta kniha, není to na kultivaci té... duševní síly?”

Jak You XiaoMo vyslovil ta dvě poslední slova, naschvál ztišil hlas. Ling Xiao mu už přece řekl, že techniky na trénink duše byly nesmírně vzácné. I když teď byl Kong Wenovým učedníkem, pořád mu nebylo dovoleno trénovat techniky tréninku duše ze sekty TianXin, protože v sektě nebyl tak dlouho.

Ovšem nevěděl, že Ling Xiao už kolem nich dávno vystavěl iluzi. Ostatní neviděli dva lidi, co si spolu povídali, ale dva lidi, co upřímně sledovali zápolení.

Jak se Ling Xiao díval na You XiaoMoa, do očí se mu prodral úsměv a elegantně vyplivl jedno slovo: „Hlupáku!”

You XiaoMo našpulil rty a uboze se na něj díval.

Nebyla jeho vina, že do tohoto života dorazil pozdě. Jak toho mohl tolik vědět? Ačkoli si z knihovny půjčil celkem dost knih, o takových věcech se v nich nepsalo. Také o tom neslyšel mluvit ostatní učedníky, takže předpokládal, že o tom ostatní taky nevěděli. Takže si vždycky myslel, že mágové mají velmi krátký život.

Ale také nemohl Ling Xiaovi říct, že ho to sem přeneslo ze Země. I kdyby měl desetkrát víc odvahy, stejně by se mu to neodvážil říct.

Ling Xiaovi se jeho rozzlobený výraz líbil. Ačkoli byl tento zvyk abnormální, nevadilo mu být abnormální. Ling Xiao byl spokojený s jeho šikanováním, a tak mu konečně velkoryse řekl všechno o délce života mágů.

„Mágové a kultivátoři jsou na tom stejně. Ačkoli to, jak kultivují a jaké zvláštní schopnosti kultivují, není stejné, délka jejich života je srovnatelná. Navíc mágové mají obvykle bezpečnější život. To proto, že nemají vnitřní démony a takové věci. Také je nestihne deviace qi kvůli nevhodným technikám.”
--------------------------------------------

~ You XiaoMo se konečně dozvěděl, že bude s Ling Xiaem hodně dlouho... ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. A určitě z toho má obrovskou radost:D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta poznámka pod čarou mě zabila... 😂 😂 😂 Díky za další dílek!

    OdpovědětVymazat