pondělí 1. dubna 2019

LMW - kapitola 56


Kapitola 56 – Sen


Fang ChenYue věděl, že You XiaoMo tu byl poprvé, a tak měl v plánu ho vzít na procházku kolem hory. You XiaoMo ho neodmítl. Přece jenom tu stráví následujících pět dní, takže by se měl předem seznámit s okolím. Jediné, co ho překvapilo, bylo to, že se neobjevil Fu ZiLin.

Fang ChenYue viděl, jak se rozhlíží, a odhadl, koho hledá. „Tvůj druhý senior odpočívá ve svém pokoji. Nemá rád místa se spoustou lidí.”

You XiaoMo přikývl. To poznal z povahy druhého seniora.

„První seniore, máš s druhým seniorem velmi dobrý vztah?” zeptal se You XiaoMo najednou, zatímco kráčeli bok po boku.

„Známe se od dětství. Juniore, myslíš si, že máme dobrý vztah?” Fang ChenYue se usmál a odpověděl na otázku otázkou.

You XiaoMo se rozpačitě poškrábal ve vlasech. Věděl, že jeho slova byla trochu nežádoucí, ale zrovna hledal námět k hovoru, když mu na mysl vytanul ten ledový druhý senior.

Fang ChenYue řekl: „Vlastně nehleď na A-Linův ledově chladný zevnějšek. Navenek je vážně chladný, ale v nitru to je vřelý člověk. To akorát že z různých důvodů vypadá, že se s ním obtížně vychází. Ale pokus s ním strávíš trochu času, zjistíš, že je vážně jiný, než jak vypadá.”

You XiaoMo váhal, než se zeptal: „Můžu se zeptat proč?”

„Ano. Přece jenom to není nějaké tajemství, o kterém se nedá mluvit,” řekl Fang ChenYue s povzdechem. „A-Linův sen ve skutečnosti není stát se význačným mágem. Jeho největším snem od mládí bylo volně stoupat vzduchem jako kultivátor, ale...”

Nemusel pokračovat. You XiaoMo si zbytek uměl velmi dobře představit. Pro ambiciózního muže byla cesta mága opravdu jako zničený sen. Ačkoli mágové byli také velmi úžasní, mohli akorát vyrábět magické pilulky. Pokud se z nich nestanou mágové vysokého řádu, museli se nalepit na někoho mocného.

Fang ChenYue se díval kupředu a najednou se spokojeně usmál. „Ale ačkoli A-Lin nemá přirozený talent na to být kultivátorem, když přijde na výrobu magických pilulek, je vlastně génius. Kdyby nemusel tak často scházet z hory a hledat magické byliny, a pokaždé mu to zabere něco přes měsíc, pravděpodobně by mě už dávno překonal.”

„Nevěděl jsem, že je druhý senior tak úžasný,” chválil ho You XiaoMo se zářivýma očima.

„Ano, A-Lin je vážně velmi úžasný. A proto si ho cení dokonce i velmistr. Vždycky když jde z hory pryč, posílá s ním dva kultivátory vysokého řádu, aby jej chránili.” Fang ChenYue se široce usmíval a přikyvoval. Dle jeho názoru nezáleželo na tom, co A-Lin dělal, hlavně že byl šťastný. Ačkoli neměl jak mu splnit sen, jako jeho nejbližší přítel ho bude vždycky podporovat.

You XiaoMo naklonil hlavu ke straně a podíval se na Fang ChenYueovu usmívající se tvář. Najednou měl pocit, že tento první senior byl skutečný první senior.

Ti dva dál šli a povídali si. Jak byli zabraní do svého povídání, uvědomili si, kde jsou, až když už vyšli ze Západní strany. Západní strana bylo místo, kde pobývali učedníci z Pozemské hory. Další oblasti byly Východní, Jižní a Severní strana. Na Východní straně byli učedníci z Létající hory, zatímco učedníci z Nebeské hory byli na Jižní straně. A Severní strana byla rezervovaná pro vážené cizí hosty.

Fang ChenYue si uvědomil, že došli až na Východní stranu, a tak se v klidu rozhodl se s You XiaoMoem vrátit, ale zrovna v té chvíli k nim přišla skupina lidí.

You XiaoMo se podíval pořádněji a najednou měl nutkání si odseknout obě nohy. Nepřátelé na úzké stezce, co, nepřátelé na úzké stezce. Tohle bylo potřetí, co se setkal s touto princeznou Tang YunQi, a to ještě během dvou měsíců. Také se naschvál zavřel ve svém pokoji a jen málokdy vycházel. Takováhle častost a přitom se znovu setkali. Takový druh náhody by se dal nazvat akorát strašnou smůlou.

Ale když se na to podíval zpětně, jelikož všechny tři hory posílali své lidi, Tang YunQi bude rozhodně na seznamu. Jelikož Východní a Jižní strany byly tak blízko, pravděpodobnost, že se setkají, byla vyšší, než si myslel.

Tang YunQi si ho samozřejmě také všimla. Nálada jí poklesla a najednou k nim přikráčela. Když se postavila přímo před ně, chladně se usmála a řekla: „You XiaoMo. Nečekala jsem, že tě tady uvidím. Vážně máš ale odvahu. Dám ti jednu radu. Tohle není Pozemská hora. Radši si dávej pozor, nebo tě stihne velké neštěstí.”

You XiaoMo mírně semkl rty. Teď věděl, že ho tahle princezna nenechá na pokoji.

Fang ChenYue se mírně zamračil. Slyšel o Tang YunQi pár zkazek, ale nečekal, že bude tak arogantní. „Juniorko Tang, nemáš s juniorem XiaoMo žádné hádky. Proč jsi tak agresivní?”

Tang YunQi na něj zahlížela, chladně se zasmála a řekla: „Žádné hádky? Pokud chceš předstírat, že to nechápeš, seniore Fangu, pak s tím nemůžu nic dělat. Ale něco ti poradím, tohle je mezi mnou a jím. Bude lepší, když se do toho nebudeš vměšovat.”

Ve Fang ChenYueových očích problýskl náznak nelibosti. Zrovna když chtěl promluvit, ho You XiaoMo najednou zatahal za ruku.

„První seniore, nerozčiluj se na ni kvůli mně.” You XiaoMo viděl, že se Fang ChenYue naštval, a tak věděl, že nemohl dopustit, aby tohle pokračovalo. Dokonce i první senior, kterého všichni na Pozemské hoře považovali za dobrosrdečného člověka, se naštval kvůli Tang YunQi. Tohle jasně ukazovalo, jaký měla talent v dohánění lidí k šílenství a zatracování vlastního života.

„Juniore...” Fang ChenYue měl pocit, že tento junior byl vážně až příliš pasivní. Nevěděl, že You XiaoMo měl akorát pocit, že bylo zbytečné se s takovými lidmi o všem dohadovat. Protože čím víc se člověk dohadoval, tím byla arogance druhého člověka horší.

Zrovna v té chvíli pod obloukem nedaleké kamenné brány prošla skupina lidí. Jak viděli skupinu shromážděných lidí, těch pár lidí prostě přišlo k nim. Člověk vpředu byl překvapivě ten, kterého You XiaoMo už pár dní neviděl, Ling Xiao.

Ling Xiao měl slabost pro bílou. Jako obvykle byl oděný ve své luxusní bílé róbě. Elegantní a skvostný, kamkoli šel, byl středem pozornosti.

Tang YunQi ho spatřila a ten její chladný úšklebek okamžitě nahradilo potěšení. Zvedla své lotosové nožky a rozběhla se k němu, zatímco na něj vesele volala: „První seniore, co tu děláš? Přišel jsi za mnou?”

Ling Xiao jí věnoval lhostejný pohled a pak se podíval na You XiaoMoa, co byl o tři metry dál. Zrovna když na něj chtěl zavolat, mu oči padly na jeho ruku, kterou pořád svíral Fang ChenYuea. Najednou přimhouřil oči.

You XiaoMo skoro cítil ten vařící pohled, co padl na jeho ruku. Honem ji vyděšeně stáhl.
--------------------------------------------

~ Tang YunQi by se už měla někam odklidit, akorát překáží a rozčiluje... ~
~ A Ling Xiao znovu s velkou sklínkou octa! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Chudák malá, už zase na něj metají blesky. A přitom nic neudělal.:D Těším se na pokračování. :D

    OdpovědětVymazat
  2. No zase jsem akorát napnutá, co bude �� Dekuju za další překlad.

    OdpovědětVymazat