čtvrtek 18. dubna 2019

LMW - kapitola 62


Kapitola 62 – Sedni si mi na klín


Trvalo skoro hodinu, než You XiaoMo přijal fakt, že musel s Ling Xiaem sdílet stejný pokoj a stejnou postel. Ale jelikož se rychle blížil čas zápolení, neměl čas zotavit svou traumatizovanou mysl.

Ačkoli budou dva lidé sdílet jeden pokoj a jednu postel, Válečnická divize jim neposkytla povlečení a podobně. Také jim nedali potřeby k mytí. Všechno to si museli přinést učedníci z Magické divize. Naštěstí měli všichni magické brašny. I když nebyly velké, na tyhle věci to bylo více než dost. Než si You XiaoMo vytáhl a uspořádal věci, nastal čas zápolení.

I když bylo v Centrální linii méně lidí, když se na jednom místě sešla velká skupina, pořád to byl značný počet. V různých částech seděla hustá masa lidí. Jedna část byla pro starší sekty TianXin. Tato část se nacházela přímo před arénou, bylo to patnáct židlí vedle sebe.

Na deseti židlích už seděli starší. Ti, co ještě nedorazili, byli pravděpodobně známé osobnosti, takže se ukáží jako poslední.

Další část byla pro účastníky. Zdálo se, že všichni účastníci už dorazili. Někteří měli zavřené oči, nechávali svou mysl odpočinout, aby se řádně připravili na zápolení, zatímco jiní si povídali se svými seniory. Atmosféra byla celkově celkem pěkná. Rozhodně tu nebyl žádný chladný přístup jen proto, že možná později budou čelit jeden druhému.

Poslední část byla pro mágy. Ačkoli jich tam nebylo mnoho, většina už byla přítomna včetně té, která You XiaoMoa nenáviděla až do morku kostí, Tang YunQi.

Když se ti dva ukázali, pohledy, co se na nich srotily, se skoro daly fyzicky cítit. Nejsmrtelnější byl pohled od Tang YunQi.

You XiaoMo už dlouho čekal, že se ta princezna objeví v Centrální linii, takže se na to mentálně připravil, ale stejně ho to šokovalo. V jejím upřeném pohledu byla zhuštěná neuvěřitelná nenávist. Nepochyboval, že kdyby pohled uměl zabíjet, že by byl nejenom mrtvý, ale že by neměl ani celistvou mrtvolu.

You XiaoMo se obrnil proti tomu nátlaku a vykročil, aby zamířil do oblasti mágů, ale najednou ho někdo popadl za paži.

Ling Xiao se na něj zamračil. „Kam si myslíš, že jdeš?”

You XiaoMo na okamžik ztuhl, než ukázal na část pro mágy a řekl: „Támhle. To je naše část. Zrovna jsem tam viděl i druhého seniora.”

„Je tam moc málo lidí. Můžeš jít prostě se mnou na místa pro účastníky.” Ling Xiao se podíval na magické učedníky, co na ně neustále koukali. Nelíbilo se mu, jak se na You XiaoMoa dívala Tang YunQi a její společnost.

„Ach? Nevadí to?” You XiaoMo nečekal, že by Ling Xiao řekl něco takového.

„Řekl jsem to, tak to nevadí,” řekl Ling Xiao. Znovu se neptal na jeho názor, zatímco ho za paži odtáhl na místa pro soutěžící.

You XiaoMo s ním rychle srovnal krok, aby přede všemi nespadl. Teprve po chvíli řekl: „Ale zdá se, že místa pro účastníky jsou všechna obsazená. Kde tam budu sedět, když tam půjdu?”

Ling Xiao se otočil a podíval se na něj s mírným úsměvem. „I když tam nebude místo, zařídím, že se nějaké najde. A když ne, můžeš mi taky sedět na klíně. Nevadí mi to.”

You XiaoMo uklouzl a skoro spadl. Naštěstí ho Ling Xiao držel za paži. Když se přes ten šok dostal, vycenil na něj zuby a řekl: „Ale mě to vadí!”

Jaké seď mi na klíně? Byl muž a ne dívka. Kdyby k tomu došlo, nejenom že by naprosto přišel o důstojnost, ale pravděpodobně by se také utopil ve slinách ostatních. Nedokázal by se zbavit té hanby, ani kdyby skočil do řekl Huang!

Ling Xiao lhostejně pokrčil rameny.

Jak Ling Xiao vedl You XiaoMoa na místa pro účastníky, z očí Tang YunQi, co seděla na místech pro mágy, skoro sršely plameny hněvu.

Ta extrémní žárlivost byla ještě intenzivnější, než když se doslechla, že budou bydlet ve stejném pokoji. Myslela si, že jakmile sem přijde, že ho rozhodně zpucuje, ale on jí k tomu ani nedal šanci. Kdyby Tang YunQi měla v ruce kapesník, pravděpodobně by ho roztrhala na kousky.

„Juniorko, nemohl senior Lin o našem plánu vědět?”

„Pravděpodobně ne,” řekla Tang YunQi se zakaboněnou tváří. Ten plán vymysleli na místě. Tehdy kolem nich nikdo nebyl, takže je nikdo nemohl odposlechnout. A navíc při jejím postavení dcery velmistra bylo jen pár lidí, co se ji opovážilo urazit.

„Tak je to s největší pravděpodobností jenom náhoda,” ztišil ten člověk najednou hlas.

„Vypadá to, že můžu použít akorát tamtu metodu,” řekla Tang YunQi pochmurně. Vlastně toho pěšáka nechtěla použít tak rychle. To akorát že když viděla, jak Lin Xiao chrání You XiaoMoa na každém kroku, měla pocit, že pokud to bude ještě dál snášet, tak brzy vybuchne.

Když byli všichni ztracení ve vlastních myšlenkách, zapomněli, že mezi nimi seděl učedník ze stejné hory jako You XiaoMo, Fu ZiLin. Tang YunQi a její společnost naprosto zapomněli, že existoval. Možná to bylo tím, že byl až příliš tichý.

Na druhé straně Ling Xiao táhl You XiaoMoa do svého tábora. Pro soutěžící bylo připravených pět řad po deseti místech. Ling Xiaovo místo bylo uprostřed první řady a bylo to velmi dobré místo. Nalevo a napravo byli Zhou Peng a Qin ShiYu; oba dva dorazili už dávno. Zhou Peng viděl, že sem Ling Xiao táhl You XiaoMoa, a tak okamžitě vstal a dobrovolně mu dal svoje místo. Junior vedle něj také vstal a ochotně dal svoje místo jemu a odběhl do zadních řad.

Když You XiaoMo viděl tuhle scénu, neměl slov. Ti lidé byli až příliš hodní, nebylo divu, že si Ling Xiao tak věřil.

Jak čas běžel, konečně se objevil velmistr Tang Fan a s ním přišlo pár seniorů vysokého řádu. Učedníci Centrální linie byli hlavní učedníci, takže bylo jedině správné, že se jim dostalo vší pozornosti. Poté Tang Fan začal tím, že řekl pár slov povzbuzení. Jelikož to bylo přátelské zápolení, souboj nezacházel příliš daleko.

Když Tang Fan řekl pár úvodních slov, ustoupil na své místo a předal pomyslné žezlo sudímu, staršímu jménem Jiang.

„Letošní přátelské zápolení se bude zakládat na losování stejně jako loni. Vybraní lidé půjdou do arény. Kdo jako první spadne z pódia, prohrává. Prohraje i ten, kdo dobrovolně uzná porážku. Doufám, že všichni budete jednat dle svých schopností. Teď začneme losovat.” Jak tohle starší Jiang řekl, junior mu přinesl čtvercovou bednu. Na důkaz toho, že nijak nepodvádí, s ní starší Jiang přede všemi silně zatřepal. Pak dovnitř strčil ruku a vytáhl dva útržky papíru.

Starší Jiang papír rozevřel a hlasitě řekl: „První je Zhou Peng. Druhý je Lin Xiao. Prosím, pojďte do ringu!”

Pod pódiem okamžitě vypukl obrovský rozruch. Tohle byl teprve první souboj a už vybrali tyhle dva, vážně to byl až moc velký vtip.

Všichni věděli, že Zhou Peng a Lin Xiao spolu velmi dobře vycházeli. Navíc i když Zhou Peng nebyl tak silný jako Lin Xiao, stejně byl mezi deseti nejsilnějšími. Vypadalo to, že jednoho z nich vyřadí.
--------------------------------------------


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Mrška... Mno, každopádně nám začíná trocha jiné akce. :D Děkuji za překlad. Vážně si to užívám. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou jako myš a kocour 😂.
    You XiaoMo je sladký.dekuji za překlad. vyvíjí se to dobře 🥰

    OdpovědětVymazat