neděle 28. dubna 2019

AK - kapitola 4


Kapitola 4 – Chlapec, co vypadá jako dívka

Alexeiovo hledisko


Ten den jsem dokončil svou ranní práci jako obvykle a zrovna se vracel zpět domů.

A pak jsem ji našel před domem. Byla to dívka s černými vlasy, což bylo v této zemi dost nezvyklé. Kolem očí měla nějaký šperk ze dvou sklíček. Tohle jsem taky ještě neviděl. A měla celkem drobnou postavu, až jsem se začal bát.

Spát tady na trávníku není bezpečné, takže jsem se ji pokusil vzbudit, ale vůbec se neprobouzela, ani když jsem jí zatřásl za rameno nebo když jsem na ni volal. Všiml jsem si, že evidentně nespí, ale je vlastně v bezvědomí, tak jsem ji v náručí honem donesl k sobě domů. Tehdy jsem si uvědomil, že to není dívka, ale chlapec.

...Nikdy mě nenapadlo, že budu takhle zklamaný.

Ten chlapec se neprobudil, ale jelikož neměl žádné zranění, rozhodl jsem se znovu zajít na místo, kde jsem ho našel. Když jsem se po chvilce vrátil domů, chlapec dřepěl u předních dveří a něco si nesrozumitelně mumlal.

„Hej, už jsi v pořádku?”

Když jsem na něj zavolal, chlapec se natočil mým směrem, jako kdyby ho to překvapilo.

Jeho oči, co byly tak doširoka otevřené, že by mu vypadly z důlků, a vlasy měl podobně černo černé. A každopádně pořád vypadal jako dívka. Navíc mě ze všeho nejvíc překvapilo to, že promluvil řečí, které jsem nerozuměl. Nenapadlo mě, že na tomhle světě existoval člověk, co neuměl úřední řeč. Z jakých odlehlých hor asi přišel?

A pak když se rozplakal, ve mně najednou podnítil touhu jej chránit. Začali jsme bydlet spolu a já ho učil řeč.

Tehdy jsem si všiml, že Haruto měl abnormálně malou chuť k jídlu a měl moc rád květiny. Navíc byl celkem inteligentní.

Haruto měl nádhernou knížku, kterou opatroval a v které byly nakreslené imaginární květiny. Zdá se, že je to velmi cenná kniha. Pokud má takovou knihu, možná je to mladý pán z nějaké zámožné rodiny.

Ale ty poklidné dny pokračovaly a když Haruto jednou spatřil mou magii, podivně jej to překvapilo.

Já jsem ještě víc překvapený, víš?

No vážně, odkud jen jsi...?
--------------------------------------------

Hlavní stránka

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: