čtvrtek 25. dubna 2019

LMW - kapitola 64


Kapitola 64 – Lei Juova provokace


You XiaoMovi se protáčely panenky, konečně přišel na stěžejní bod: „Není to náhodou tak, že délka života mága se váže ke kultivaci duševní síly?”

„Správně.” Ling Xiao měl konečně pocit, že nebyl až tak nenapravitelný, když na to vlastně přišel. Alespoň na tom byl o kousíček lépe než hlupák. „Když mágové vyrábějí magické pilulky, musí podněcovat duševní sílu ve svém těle. Takže během výroby magických pilulek se tělo očisťuje. Tato duševní síla pochází z tvé duše. A duše je navíc základ těla. Pokud duše přežije, tělo také přežije, rozumíš?”

„Seniore Lingu, jsi tak úžasný. Dokonce víš i tohle.” You XiaoMo se na Ling Xiaa díval se zářivým pohledem.

Zdálo se, že Ling Xiaa ten jeho výraz ovlivnil, ale okamžitě v poklidu odvrátil zrak. Pak jej povýšeně zesměšnil: „To jen proto, že jsi až moc hloupý.”

You XiaoMo okamžitě smázl ten svůj bláhový úsměv. Teď si uvědomil, že tomuhle člověku se nedalo lichotit. Ani po lichotkách se necítil vděčně. „Seniore Lingu, dokud mágové vyrábějí magické pilulky a trénují své tělo pomocí duševní síly, budou žít věčně?”

Ling Xiao se na něj mírně usmál.

You XiaoMo se na něj chtěl bezděky taky usmát, ale najednou si vzpomněl, že ten jeho úsměv nikdy nevěštil nic dobrého. Takže se toho okamžitě zdržel. O sekundu později samozřejmě slyšel povýšený hlas, co jej zesměšňoval: „Hlupáku! Samozřejmě že ne!”

You XiaoMo pokorně požádal o objasnění: „Tak co to znamenalo?”

Ling Xiao vážně řekl: „Ne všichni mágové mohou žít věčně a nestárnout. Tohle má co dělat s vrozeným talentem. Čím vyšší úroveň, tím delší má mág život. I duše bude silnější. Když má duši dostatečně silnou, dokonce dokáže zaútočit na druhé.”

Když You XiaoMo zaslechl tu poslední část, oči se mu rozzářily. Vždycky si myslel, že mágové jsou slabí lidé bez schopnosti boje.

„Seniore Lingu, je to, co jsi řekl, pravda? Pokud je mágova duše dost silná, dá se použít na zahájení útoku na ostatní? Není třeba čekat na útok a může rovnou udeřit?” řekl You XiaoMo vzrušeně. Měl pocit, jako kdyby mu všechna krev v těle vřela.

„Samozřejmě, ale zvládnou to jen mágové vysokého řádu.” Ling Xiao mu ukázal řadu bezchybně bílých zubů. Pak samolibě přihlížel, jak You XiaoMo vypadal, jako kdyby na něj vylili kbelík studené vody. Tenhle výraz ho pokaždé vzrušil.

You XiaoMoa vážně polili vodou, ale ne studenou, ale ledovou vodou. Bylo to vážně až moc zatraceně nefér. Jeho duše byla zelená, což znamenalo, že ho jeho vrozený talent omezoval na mága středního řádu. Mág vysokého řádu pro něj bohužel celý tento život zůstane jen toužebným snem. Po celé téhle konverzaci konečně zjistil, že mágové mohou mít nějaké ty bojové schopnosti, ale jeho se to netýkalo. Pokud se z něj stane mág středního řádu, už pak by měl zapálit vonné tyčinky a uctívat Buddhu. Zelené duše přece jenom vážně nebyly nic moc.

Potlučený You XiaoMo konečně pozbyl veškerý zájem o sledování zápolení na pódiu. Akorát by kvůli tomu záviděl.

Než skončil svůj hovor s Ling Xiaem, dalo se říct, že zápolení skončilo. Kromě druhého souboje, kde byli protivníci velmi vyrovnaní, měli ostatní příliš velké rozdíly ve schopnostech. Například učedník na 5. místě v Centrální linii proti učedníkovi na 15. místě. Tenhle rozdíl byl příliš velký, takže rychle znali vítěze a poraženého.

Od rána až do odpoledne, kdy slunce skoro zapadalo, dokončili celkem 25 soubojů, zatímco You XiaoMo byl pořád jako ve snách.

Zrovna když mu Ling Xiao zaťukal na hlavu, zvedl ji, jen aby spatřil, jak k němu něco letělo. Okamžitě mu po celém těle vyrašil studený pot. Zrovna když se chtěl pokusit vymyslet, co se to děje, Ling Xiao, co seděl vedle něho, jej popadl za límec a přitáhl ho mírně k sobě.

Co se týkalo toho nešťastného člověka, kterého nikdo nechytil, ten vletěl přímo na židli, na které You XiaoMo seděl.

Když se You XiaoMo podíval na ten bolestný výraz na tváři toho nešťastného chlápka a na židli, co teď byla rozbitá na kusy, vážně byl vděčný, že ho Ling Xiao včas stáhl. Kdyby ne a kdyby utrpěl takovou ránu, měl by zlomené všechny kosti v těle, ale...

You XiaoMo se podíval do arény. Na okraji pódia stál soutěžící. Měl obrovské tělo a ramena měl skoro dvakrát tak široká jako on. A nejenom to, svaly na odhalené paži měl super přehnané. Tenhle člověk byl také kultivátor silového řádu a zdál se dokonce ještě silnější než Zhou Peng. Měl hranatou tvář s hustým, huňatým obočím, co vypadalo, jako kdyby mu ho někdo namaloval štětcem. Tohle nebyl pohledný muž, ale spíš nesmírně mužný muž!

Akorát že kvůli jeho výrazu bylo You XiaoMovi nepříjemně. Chladný výraz bez náznaku citu. Bylo to, jako kdyby svého protivníka naschvál hodil na něj. A provokativně se díval na Ling Xiaa.

„Lin Xiao, těším se na den, kdy s tebou budu moct bojovat,” promluvil Lei Ju pomalu a pozvedl koutky svých plných rtů.

Ling Xiao si uhladil rukávy a zvedl hlavu, aby se na toho obra podíval koutkem oka. Koutek úst se mu mírně zvedl, ale oči mu zůstaly lhostejné. Ten muž stál na pódiu a i když byl mnohem vyšší než Ling Xiao, stejně působil podřadně. Úplně jako brouk v císařském paláci. I kdyby si na sebe vzal dračí róbu, stejně by zůstal jenom broukem.

„Juniore Lei. Tak to upřímně doufám, že vydržíš až do konce. Bylo by špatné, kdyby tě někdo jiný v půlce vyřadil.”

„To samé budu přát tobě. Doufám, že tě v půlce nevyškrtnou. Vážně se těším na boj s tebou.” Lei Ju se chladně usmál. Byl nesrovnatelně sebevědomý. Vyjma Lin Xiaa byl nejsilnější. Ale pokaždé když na sebe v zápolení narazili, byl věčně na druhém místě. Lin Xiao ho vždycky rozdrtil.

Poté starší Jiang vstal a vyhlásil výsledky zápolení. Další kolo soutěže se bude pořádat zítra ráno.

Slunce začalo zapadat. Ohnivě rudé slunce zbarvilo půlku oblohy doruda. Na hoře WuShuang bylo vždycky spoustu mraků a jak byly zbarvené doruda, byl to prostě skvostný pohled. Bylo to mnohem krásnější než na Zemi. You XiaoMo zvedl hlavu a nemohl si pomoct, aby nevzdychl obdivem. Takový působivý pohled na Zemi s největší pravděpodobností nikdo neviděl.

Ling Xiao se otočil zpět na You XiaoMoa, co se hloupě díval na oblohu. Začalo mu cukat v rukách a skoro mu zaťukal na čelo. „Juniore, ty pořád nejdeš? To tu hodláš strávit noc?”

Strávit noc? You XiaoMo se bezděky podíval směrem k Tang YunQi. Oči se jí zlověstně leskly, což ho vyděsilo a způsobilo, že okamžitě odvrátil zrak.

Chtěl by tu zůstat přes noc, jen kdyby ho někdo přetáhl dveřmi po hlavě. Navíc mu intuice říkala, že Tang YunQi hledala příležitost, jak se s ním vypořádat. Kdyby tu zůstal, mohl se zaručit, že příštího dne by se před ostatními objevila You XiaoMova mrtvola!

Po cestě zpět se ostatní učedníci jeden po druhém rozloučili s Ling Xiaem. Nakonec s nimi na cestě zůstal jenom Fu ZiLin studený jako led. Co se týkalo toho, co měl být také s nimi, Zhou Penga, nebylo vidět ani jeho stín. Když se na to Ling Xiaa zeptal, zjistil, že Zhou Peng už dřív odběhl, aby v ústraní kultivoval.

„Ach, neznamená to, že Druhý senior bude bydlet sám?”

You XiaoMo kývl hlavou a najednou si uvědomil něco důležitého. Pokud to bylo takhle, pak bylo možné, aby...

„Ať tě to ani nenapadne.” Skvělý Ling Xiao, co prohlédl jeho myšlenky, jeho vilné přání okamžitě zamítl.

„Proč ne?” řekl You XiaoMo pobouřeně a zaťal pěsti.

Ling Xiao se podíval na jeho nafouknuté tváře a mírně se usmál. „Protože tvůj Druhý senior s tebou nebude sdílet pokoj.”

Jak to řekl, dveře vedle se s bouchnutím zavřely.

You XiaoMo: „...”

S tímhle You XiaoMo přišel o veškerou naději, když ho Fu ZiLin beze zvuku a nemilosrdně odmítl.

První den v Centrální linii uběhl velmi hladce. První den zápolení nebylo moc zraněných lidí. Většina z nich měla lehká zranění, takže You XiaoMoův talent nevyužili. I kdyby měl šanci, vyfoukli by mu to učedníci z Nebeské a Létající hory. I ostatní chtěli na učedníky z Válečnické divize udělat dobrý dojem. Takže v porovnání s ostatními byl You XiaoMo té noci mnohem čilejší.

Jelikož si už vzal Breathariánskou magickou pilulku, nemusel jít na jídlo. Ling Xiao už neměl potřebu jíst, a tak taky nešel ven.

You XiaoMo viděl, že Ling Xiao meditoval a že ho neměl čas obtěžovat. Pomyslel si, že se včera nevykoupal, a tak si z magické brašny vzal oblečení a vešel do své dimenze. Před koupelí sklidil zralé magické byliny a rozvěsil je na stojan. Pracoval přes hodinu; protože se bál, že se Ling Xiao probere ze své meditace a že když ho v pokoji nenajde, že si bude myslet, že šel ven, tak se You XiaoMo honem vykoupal a okamžitě odešel z dimenze.

Jakmile byl zpět, You XiaoMo se podíval do vnitřní místnosti. Ling Xiao nečekaně stále meditoval. You XiaoMo si pomyslel, že je pořád brzy, a tak vytáhl svůj kotlík. Ling Xiao přece jenom o jeho tajemství věděl, takže nezáleželo na tom, když to uvidí. Potom z dimenze vytáhl tři hromádky s deseti stonky magických bylin. Tentokrát to byl materiál na magickou pilulku Duchovní energie.

Dokonce i u magických pilulek 1. řádu vyžadovaly pilulky vysoké jakosti dvakrát více duševní síly než pilulky nízké jakosti. You XiaoMo už to vyzkoušel posledně. Když byla jeho duševní síla plná, mohl na jeden zátah vyrobit tři magické pilulky vysoké jakosti. Dvakrát méně než u pilulek nízké jakosti. Ačkoli se ten poměr velmi lišil, pokud bude pilně trénovat, v budoucnu bude schopen vyrobit víc.

Zrovna když se chtěl You XiaoMo vrhnout na výrobu magických pilulek, Ling Xiao ve vnitřní místnosti otevřel oči.
--------------------------------------------


2 komentáře: