čtvrtek 25. dubna 2019

LMW - kapitola 65


Kapitola 65 – Černá silueta za oknem

You XiaoMo byl při výrobě magických pilulek velmi zabraný, takže by si ani neuvědomil, kdyby někdo stál hned vedle něj.

Ling Xiao při chůzi nedělal žádný hluk. Ale to bylo jen tehdy, když kolem nebyli žádní nezasvěcení, protože před lidmi byl Lin Xiao a ne Ling Xiao. Ale když viděl You XiaoMoa používat čajový stolek jako kamenný podstavec na výrobu magických pilulek, zacukalo mu ve rtech. Zvedl ruku a prostě rozprostřel bariéru, co zadržovala pachy.

Ačkoli nebyl mág, stejně věděl, že když mágové vyráběli magické pilulky, magické byliny vydávaly silnou bylinnou vůni. Zvláště když přišlo na magické byliny vysokého řádu a když se zdárně utvořila magická pilulka, ta vůně byla ještě silnější. Navíc tohle byla Centrální linie, kde bylo mistrů vysokého řádu jako oblak. Každý mírný pohyb byl okamžitě odhalen. Kdyby se z meditace neprobral včas, byl by v maléru.

Když viděl, že si You XiaoMo neuvědomil jeho přítomnost, přešel k čajovému stolku a podíval se na magické byliny. Všechno to byly magické byliny vysokého řádu, zhruba třicet. Brzy pomyslel na zahrádku s magickými bylinami v jeho dimenzi. Vypadalo to, že magické byliny zalité duchovní vodou nebyly stejné jako normální.

Ling Xiao si přitáhl židli a posadil se naproti You XiaoMovi. Když tak o tom přemýšlel, tohle bylo poprvé, co You XiaoMoa viděl vyrábět magické pilulky. Když viděl, že měl světlou a čistou tvář uzardělou, Ling Xiao pomyslel na to, jak se poprvé setkali.

Tehdy You XiaoMo nebyl takový jako teď, byl mu schopen v klidu čelit. Bylo to, jako kdyby se mu chtěl od prvního pohledu vyhnout. Správně, vyhnout se mu – ale nebyl z něj vyděšený. To ho velmi zaujalo a nejenom proto, že You XiaoMo a Lin Xiao byli z rozdílných divizí.

Ling Xiao byl člověk, co byl zvyklý být nad ostatními. „Člověk”, co byl zvyklý, že se ho všichni báli. Takže ho ten člověk, co se mu chtěl tak moc vyhnout, You XiaoMo, velmi zaujal. Proto mu pohrozil, že mu sebere půl duše.

To bylo samozřejmě jen na to, aby jej vyděsil. Duše byla entita, co byla míněna zůstat netknutá. Kdyby se člověk půlky zřekl, znamenalo by to smrt.

A pak čím víc času s ním trávil, tím víc si z něj chtěl dělat legraci. Pohled na jeho nahněvaný výraz, ale přitom se neodvažoval říct ani slovo, jej nekonečně těšil. Prostě takhle to časem začalo být přirozené...

Kdyby You XiaoMo věděl, co si Ling Xiao v duchu myslel, možná by vzal kotlík, co měl v rukách, a hodil by ho na něj.

Ale zrovna se dostával do poslední fáze, takže jeho mysl byla ještě víc soustředěná. Takže nevěděl, že na něj Ling Xiao už celkem dlouho zíral.

Za patnáct minut se You XiaoMovi konečně podařilo vyrobit magickou pilulku Duchovní energie. Celá místnost byla zaplavená bylinnou vůní a duchovní energií. Potřeboval na to třetinu času než posledně. Jeho rychlost se významně zvýšila. Bude muset jen trochu víc trénovat a dostane se na rychlost, kterou měl u magických pilulek nízké jakosti.

You XiaoMo si setřel pot z čela, zvedl hlavu a kvůli té zvětšené tváři před sebou úlekem nadskočil. „Ty, ty, ty, jak to, že jsi vzhůru?”

Ling Xiao se podíval na magickou pilulku v jeho ruce.

You XiaoMo si jeho pohledu všiml a pomyslel si, že když je ta pilulka stejně pro něj, že mu ji dá. Zrovna když mu ji chtěl předat, spatřil, že se Ling Xiao zamračil a podíval se z okna. Když následoval jeho pohled a podíval se tím směrem... absolutně nic neviděl.

„Seniore Lingu, je venku něco?” zeptal se You XiaoMo zvědavě.

„Venku někdo je,” odpověděl Ling Xiao lhostejně.

„Ach?”

Ta magická pilulka mu skoro vyklouzla z ruky. Celý vyděšený ji rychle a pevně chytil druhou rukou a nervózně řekl: „Tam, tam, tam... někdo tam je? Jak by tam mohl někdo být, mohl by ten člověk přijít na to, že vyrábím magické pilulky? Pokud na mě přijdou, mám utéct? Ale neznám cestu. A nevím, kam mám jít.”

Když You XiaoMo znervózněl, bezděky mluvil nonstop.

Když Ling Xiao viděl jeho přehnaně nervózní chování, jeho vážný výraz se změnil na pobavení. Jak mohl být tenhle člověk tak zajímavý!

„Čeho se bojíš, když jsem tu? Už dávno jsem vztyčil bariéru. I kdyby sem přišel sám velmistr sekty TianXin, nedokázal by pohlédnout dovnitř. A navíc ta myš venku měla moc jen tak tak. I kdyby se přitiskl ke zdi a snažil se nás poslouchat, akorát by si myslel, že jsme už šli spát.”

„Bariéru? Kdy, jak to, že o tom nevím?” You XiaoMo se uklidnil, ale stejně byl velmi zvědavý.

„Když jsi vyráběl magické pilulky.” Ling Xiao na něj zahlížel.

You XiaoMo ze sebe vydal „ach”, nebylo divu, že o tom nevěděl. V té chvíli se plně soustředil na obsah kotlíku, takže bylo jenom přirozené, že si toho nevšiml. „Kdo je ten člověk venku? Proč nás špehuje?”

„Je to člověk, co dneska předsedal v aréně, starší Jiang. Taky předsedal loňskému zápolení. Ale nic zvláštního se nestalo. Starší Jiang je velmi nenápadný člověk, ale jeho vztah s ostatními staršími není špatný. Ale až do teď neudělal nic podivného.”

„A co teď?” You XiaoMo opakovaně polkl. Vlastně to byl starší Jiang. Díky bohu, že ho neodhalili.

„Co jiného můžeme dělat? Samozřejmě počkáme a uvidíme. Nebo bys byl radši, kdybych ho hned teď zabil a vyhnul se tak budoucím problémům?”

Ling Xiao se na něj podíval a tak nějak hravě si olízl koutky rtů. Skoro se zdálo, že kdyby You XiaoMo kývl, okamžitě by to šel udělat.

You XiaoMovi se po čele skutálela kapka potu. „Jak bych mohl mít rád zabíjení lidí? Ty to nechápeš. Starší Jiang je přece jenom senior sekty TianXin. Možná to je akorát tím, správně, možná akorát procházel kolem a náhodou narazil do tvé bariéry.”

„Není třeba být tak nervózní. To s tím zabitím jsem nemyslel vážně. Tohle je přece jenom sekta TianXin. Jeho vražda by přinesla akorát problémy.” Jak se Ling Xiao díval na jeho nervózní chování, nemohl si pomoct a nahlas se zasmál.

You XiaoMo jeho popíchnutí ignoroval a vydechl si úlevou. Myslel si, že to tak bude. Když se uklidnil, uvědomil si, že v ruce pořád svíral pilulku Duchovní energie. Okamžitě mu ji předal a dožadoval se chvály. „Seniore Lingu, podívej se na tuhle magickou pilulku. Moje vyrobená pilulka vysoké jakosti.”

Ling Xiao už si jí dávno všiml. Když viděl, že ji k němu natáhl, okamžitě si ji vzal. Díval se a díval, čichal a čichal. Tohle bylo vážně výtečné, mnohem voňavější než ty vadné magické pilulky nízké jakosti. A tak si ji netrpělivě hodil do úst.

Pokaždé, co to You XiaoMo viděl, nemohl si pomoct a zabolelo ho u srdce. Tohle bylo prostě mrhání!

Ještě nikdy neviděl takového člověka. Jedl magické pilulky jako bonbony. A navíc mu nezáleželo na tom, jakou jakost pilulka měla. Mohlo to být tak, že se nebál, že by se mu po snězení příliš mnoha pilulek duchovní energie rozdivočila a způsobila, že by se mu meridiány převrátily? Dokonce i on teď věděl, že jíst příliš mnoho pilulek nebylo dobré.

Když Ling Xiao snědl magickou pilulku, jevil se nespokojeně, jak se na You XiaoMoa podíval. Tak chutná magická pilulka, vážně jich chtěl mít dosyta.

You XiaoMovi stačil jeden pohled a věděl, že chtěl víc. Pomyslel na magické pilulky, co vyrobil včera a co měl ve své magické brašně, a prostě je vytáhl a řekl: „Tohle je nádoba Breathariánských pilulek. Uvnitř je deset. Vyrobil jsem je včera večer. Tak si nejdřív vystač s nimi.”

Nečekané bylo, že se Ling Xiao akorát podíval na nádobu v jeho rukách. „Proč jsi jen tak bezdůvodně vyrobil Breathariánské magické pilulky?”

You XiaoMo si při řeči přetíral čelo. „Kotlík, co momentálně používám, má na dně malou trhlinku. Bojím se, že by mohl každou chvíli puknout, a tak mám v plánu koupit mírně lepší kotlík. Ale nemám dost peněz, takže chci vyrobit Breathariánské pilulky na prodej. Už jsem se poptal. Breathariánských pilulek vysoké jakosti je málo. Padesát a víc pilulek se dá vydražit. Těch deset pilulek jsou moje cvičné pilulky. Pokud chceš, můžeš si je vzít. Prostě vyrobím další.”

Ling Xiao na něj bezvýrazně zíral. V ústech mu najednou zacukalo a on řekl, jako kdyby mu ukřivdil: „Není třeba. I když mi je dáš zítra, bude to to samé. Nemysli si, že mě můžeš odeslat se svými cvičnými pilulkami.”

You XiaoMo se zakabonil. On si vlastně myslel, že se mu je snažil podstrčit. I když to byly cvičné pilulky, pořád to byly pilulky nejvyšší jakosti. Navíc ho ještě nikdy neslyšel zesměšňovat jeho magické pilulky. A to se týkalo pilulek nízké jakosti. A navíc tehdy byl ještě novic. Ani nemluvě o nějaké kvalitě, dokonce se nemohl chlubit ani svými schopnostmi. Vážně nedokázal pochopit, co si vlastně myslel!

Ale jelikož už řekl, že je nechce, nebude na tom trvat a říkat si o další zesměšnění. Znovu Ling Xiaovu existenci ignoroval a začal vyrábět magické pilulky, jako kdyby vedle něj nikdo nebyl.

Když Ling Xiao viděl, že ho ignoroval, necítil se ani trochu naštvaně. Posadil se zpět na židli a díval se na něj s ještě komplikovanějším výrazem než předtím. Ještě před chvílí, když slyšel You XiaoMovu řeč, se cítil podrážděně a nespokojeně. A brzy mu v srdci vyvstal nevysvětlitelný pocit.

Muselo se říct, že byl osoba, o které se dalo říct, že byl ještě bezcitnější než démoni!

A přesto se Ling Xiao necítil znechuceně. Tento 'nevysvětlitelný pocit' poprvé nebylo něco, co by nějak zvlášť nenáviděl. Vypadalo to, že od té chvíle, co se začal stýkat s You XiaoMoem, stával se mnohem a mnohem 'laskavějším'!

Kdyby You XiaoMo věděl, co si v duchu myslel, rozhodně by ho na oplátku v duchu zesměšňoval. To byl ale nestoudný muž!

Ačkoli se navzájem neznali dlouho, od chvíle, co Ling Xiao příhodně vyhladil původního Lin Xiaa, You XiaoMo věděl, že nemohl být dobrý člověk.

Tohle bral You XiaoMo vážně jako pravdu!
--------------------------------------------

~ You XiaoMo: Kdo tam venku je? ~
~ Ling Xiao: Kývni a já ho zabiju! ~
~ To je ale oddaný (budoucí) manžel! ~ 
~ Příští kapitolu už možná k něčemu dojde! ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: