pondělí 4. března 2019

LMW - kapitola 43


Kapitola 43 – Přepočítání


Vpředu kráčela mladá žena oděná v růžovém oděvu; její krása a elegance byla jasná už z dálky. Měla hladkou a lesklou pleť, tvář oválnou jako husí vejce a dvě velké a nádherné oči. Spolu s jejími mírnými křivkami byla prostě kráska, co lidi dojímala, kráska, co neměla sobě rovné. Kdyby měla i povahu příjemnou jako vnější vzezření, rozhodně by byla všemi milovaná.

Byla škoda, že její povaha se jejímu vnějšímu vzezření vůbec nepodobala. Jak byla pěkná, stejně tak byla i vychytralá a umíněná, všem kolem rozkazovala jen pokývnutím své brady. Tato nádherná mladá žena nebyla nikdo jiný než Tang YunQi, dcera velmistra sekty TianXin. Také to byla nejkrásnější žena sekty TianXin. Povídalo se, že když jí bylo osmnáct let, celkem dost lidí ji požádalo o ruku, ale Tang YunQi nenašla nikoho, kdo by se jí zamlouval, neboť své srdce evidentně dala Lin Xiaovi.

Tohle věděli všichni v sektě TianXin, dokonce i You XiaoMo, co se s ní setkal jenom dvakrát nebo třikrát, to poznal. To jenom dokazovalo, jak jasně to dávala najevo.

Tím druhým člověkem byl učedník, co se musel vmáčknout na druhého okřídleného ptáka, když You XiaoMo a Ling Xiao posledně seděli na svém. Od první chvíle, co se setkali, se na něj tento učedník díval s nenávistí, jako kdyby se nemohl dočkat, až z něj sloupne kůži. Evidentně ještě přemítal o tom, co se předtím stalo.

Jelikož se You XiaoMo podíval na ty dva, Ling Xiao si vzpomněl, že byli za ním. Aniž by čekal, až se You XiaoMo zeptá, jednoduše vysvětlil: „Juniorka Tang a junior Li jdou také náhodou z hory. Jelikož velmistr věděl, že i já jdu ven, požádal mě, abych je vzal s sebou, abych na ně mohl dohlídnout.”

Když Ling Xiao zmínil tu poslední část, rty se mu začaly klenout vzhůru. Vypadalo to, že byl v dobré náladě. You XiaoMo si toho všiml, ale jeho instinkt mu řekl, že Ling Xiao nebyl v dobré náladě, a tak bylo lepší, aby ho neprovokoval.

Když už byli u toho, teprve před několika dny použil tuhle výmluvu a teď ji obrátili proti němu, a navíc to byla osobní žádost od velmistra. Prostě neměl jak odmítnout. Kdyby byl v dobré náladě, bylo by to akorát divné.

Tang YunQi evidentně nečekala, že ten člověk, co půjde s Ling Xiaem, bude You XiaoMo. Když ho spatřila, otevřeně se zeptala: „Proč jsi to zase ty?”

No, nebylo to prostě tak? Také si ji nepřál vidět. Akorát že osud byl někdy naprosto na houby. Čím víc člověk nechtěl někoho vidět, tím bylo pravděpodobnější, že se před ním ten člověk objeví.

You XiaoMo se rozpačitě usmál a neodpověděl jí.

Tang YunQi tohoto učedníka, co nedávno vstoupil do sekty, neměla ráda. Kdyby nebylo jeho, posledně by se neztrapnila před tolika lidmi. Kdyby nebylo toho, že byli každý z jiné hory, už dávno by ho utýrala k smrti.

Jelikož tentokrát byli jenom čtyři, prostě si vybrali okřídleného ptáka s místem pro pět lidí. Tang YunQi nečekaně namítala. Byla zvyklá sedět na velkých okřídlených ptácích, a tak měla pocit, že letět na malém ptákovi bylo pod její důstojnost.

Umlčela ji jedna nonšalantní poznámka od Ling Xiaa: „Jelikož nechceš letět na tomto okřídleném ptákovi, můžeš si s juniorem Lim prostě sednout na jiného.”

You XiaoMo se na Tang YunQi díval jak se soucitem, tak se škodolibou radostí. Pořád se v tomto krizovém okamžiku odvažovala ho provokovat. Tahle seniorka Tang byla vážně statečná!

Tang YunQi se bála, že by ji první senior vážně vyhnal na jiného okřídleného ptáka, a tak to honem popřela: „To není třeba, první seniore. Vážně... malý okřídlený pták je vlastně dobrý, tak mě prosím nežeň na jiného.” Vlastně chtěla letět na velkém okřídleném ptákovi, aby You XiaoMoa oddělila od Ling Xiaa. Ale nečekala, že je Ling Xiao místo toho vyžene.

„Ne, ne, ne, měl bych ti poděkovat, že jsi mi to připomněla. Čtyři lidi na jednom okřídleném ptáku je příliš málo místa. Co bychom dělali, kdyby se po cestě něco stalo a někdo spadl? Takže jsem se rozhodl, že bys měla s juniorem Lim sedět na jiném okřídleném ptákovi. Trochu víc místa je lepší,” řekl Ling Xiao se širokým úsměvem.

„První seniore.” Tang YunQi si dupla nožkou. Hněvem se jí zkroutily rty, ale pořád vypadala pěkně.

„Juniore Li, během této cesty tě musím obtěžovat, aby ses o juniorku dobře staral.” Ling Xiaa nezajímalo, jestli s tím souhlasil. Diktátorsky to juniorovi Limu, co jevil náznaky potěšení, rozkázal.

Co se týkalo Tang YunQi, samozřejmě že nechtěla Ling Xiaa opustit. Ale junior Li se nemohl dočkat, až bude s YunQi sdílet stejný prostor. A proto mu Ling Xiaův návrh dal obrovskou příležitost. Akorát to nedal najevo.

Nakonec Tang YunQi stejně nedokázala změnit Ling Xiaovo rozhodnutí. Ji a juniora Li vyhnal na jiného okřídleného ptáka. Ten druhý z nich byl velmi šťastný, i když na jeho tváři byly znát akorát známky hněvu.

You XiaoMo se na okřídleném ptáku potají ohlédl na Tang YunQi, co měla tvář zkroucenou hněvem. Pak se podíval zpět na Ling Xiaa, co byl sám se sebou ohromně spokojený a tvářil se jako jarní vánek. You XiaoMo si byl jistý, že ho to na začátku vůbec nenapadlo. Kdyby ho Tang YunQi takhle neinspirovala, pravděpodobně by teď letěli na stejném okřídleném ptákovi. Tohle byla situace, o které se říkalo stát se obětí vlastní geniality.
--------------------------------------------

~ Tang YunQi nás bude provázet pěkných pár kapitol! ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: