čtvrtek 21. března 2019

LMW - kapitola 51


Kapitola 51 – Mistr Pu Chan


Když You XiaoMo dopodrobna vysvětlil svou dimenzi, trápila ho jedna věc. Vztahovala se k dimenzi. Jak Ling Xiao řekl, ta modrá slzička byl nesmírně cenný poklad. Dokonce i sektu TianXin by to zaujalo, tak proč Ling Xiao neměl nejmenší reakci? Neměl by ho za normálních okolností prostě zabít a ukrást mu ji? Takové přemýšlení bylo vůči němu trochu nefér, ale You XiaoMo si nemohl pomoct a prostě tak přemýšlel.

Ale až do chvíle, kdy oba odešli z dimenze, se o tom Ling Xiao nezmínil. Kvůli tomu se mu nakonec trochu ulevilo.

Venku se pořád dělo spoustu věcí, takže v dimenzi nemohli zůstat moc dlouho. Poté, co Ling Xiao vypustil tornáda a vytrhal veškerý plevel, oba dva odešli z pokoje. Aby You XiaoMo neupoutal moc pozornosti, nepoužil duchovní vodu, aby si vyléčil zranění.

Zanedlouho poté, co odešli, dorazila velká skupina ze sekty TianXin. Byli to učedníci z Válečnické divize. Velitelem družiny byl senior a vous i vlasy měl prošedivělé. Zdálo se, že nebyl mladý, ale z očí mu často šlehaly paprsky světla. Toto byl Lin Xiaův senior, mistr Pu Chan. Také to byl velmistrův bratr učedník. Byl velmi prohnaný, ale byl také notoricky známý svou přísností.

Zdálo se, že Tang YunQi byla celkem rychlá, neboť informovala svého otce, jen co se vrátila.

Tang Fan bral tuto záležitost s démony velmi vážně. Navíc se objevil ve městě He Ping. Když učedníci sekty TianXin žádali o povolení sestoupit z hory, většinou zamířili do města He Ping. Takže aby ochránili bezpečí svých učedníků, museli tuto záležitost brát vážně. A tak okamžitě vyslal svého nejspolehlivějšího podřízeného.

Pu Chan byl tento Tang Fanův spolehlivý podřízený. Když se pominula jeho prohnanost a přísná povaha, ve skutečnosti se do puntíku řídil Tang Fanovými slovy.

Tuto cestu, kdy z hory vedl lidi, Pu Chan prováděl svým obvyklým stylem. Prostě svým lidem rozkázal, aby obklíčili město He Ping. Ačkoli démon Luo Shan unikl, nezbytně nutně to neznamenalo, že se jeho společníci ještě neskrývali ve městě He Ping. Teprve po tomhle Pu Chan zamířil do hostince.

V této chvíli už Ling Xiao a You XiaoMo odešli z dimenze. Zrovna když si povídali o triviálnostech, někdo z venku silou otevřel dveře od pokoje.

To přišel Pu Chan. Když Pu Chan jednal s juniory, vždycky byl příkrý a obvykle se choval povýšeně. Kromě toho když mluvil, nikdy se nedržel zpátky, takže spoustu učedníků s ním nerado jednalo. Včetně původního Lin Xiaa. Také byl na Pu Chana celkem naštvaný, ale nikdy to nedal najevo, protože Pu Chan byl Tang Fanův nejspolehlivější bratr učedník.

„Lin Xiao, dopodrobna mi řekni, jak jsi toho démona objevil.” Pu Chan byl velmi silný, odolný a rozložitý a vous mu naprosto zakrýval tvář. Když vešel, naprosto zablokoval celé dveře, takže lidé za ním neměli jak vstoupit.

Ale byl vážně drzý. Co si You XiaoMo pamatoval, když se lidé setkali s Ling Xiaem, vždycky byli zdvořilí a dvorní. Tohle bylo poprvé, co viděl někoho, co Ling Xiaovi tak arogantně rozkazoval. Pokradmu se na Ling Xiaa podíval. Zdálo se, že se usmíval až příliš jasně...

Jak to You XiaoMo spatřil, okamžitě sklonil hlavu.

Ling Xiao neodpověděl hned. Zvedl šálek čaje, co mu You XiaoMo nalil, a v poklidu se napil, jako kdyby si vychutnával lehký vánek a nebe bez mráčku. Jako kdyby s ním nehnulo ani hrozící zřícení hory Tai. Teprve když se Pu Chan zamračil a užuž chtěl vybuchnout, otevřel pusu: „Mistře Pu, na tohle by ses měl zeptat učedníka Chena. On o tom ví víc než já.”

You XiaoMo si nemohl pomoct, aby se neušklíbl. Naštěstí měl skloněnou hlavu.

Pu Chan zkrabatil své husté černé obočí. Evidentně nečekal, že ta odpověď, na kterou čekal, bude těchto pár slov. Kdyby ten člověk před ním nebyl Lin Xiao, určitě by se neudržel. Škoda. Pu Chan si výsměšně odfrkl, než se otočil k odchodu. Co se týkalo You XiaoMoa, co seděl vedle Ling Xiaa, od začátku až do konce ho naprosto ignoroval. Sám You XiaoMo si to pravděpodobně neuvědomil, ale tohle bylo poprvé, co jeho plán nevyčnívat uspěl.

„Seniore Lingu, myslíš si, že démoni zůstanou ve městě He Ping?” Když Pu Chan odešel, You XiaoMo otevřel pusu, aby se na to zeptal. Měl pocit, že Pu Chan nemusel zavádět tak drastická opatření. Jelikož démoni a kultivátoři byli přirozené nepřátelé, když se přišlo na Luo Shanovu totožnost, ostatní démoni by tu určitě nezůstali. A i kdyby ano, neznamenalo to, že se najdou; jinak by na Luo Shanovu totožnost přišli už dávno.

„Pche, to byla jenom póza pro ostatní,” řekl Ling Xiao výsměšně.

You XiaoMo kývl hlavou a zdálo se, že to chápal. Vlastně kdyby sekta TianXin po tak závažné události neprovedla vyšetřování, pravděpodobně by to mělo na město He Ping negativní dopad. Město He Ping nebylo přímo na území sekty TianXin. Ale ve skutečnosti za městem He Ping stála. A proto museli prověřit zjevení démona, i kdyby to mělo být jen proto, aby ujistili lidi.

Jak Ling Xiao řekl, Pu Chan sem přišel jen proto, aby se ukázal. Když od Chen GaoYanga vyzjistil podrobnosti, poslal lidi, aby pronásledovali démona Luo Shana. Ale byli odsouzeni vrátit se s prázdnýma rukama.

Co se týkalo Ling Xiaa a ostatních, jelikož s tím, co se dělo dál, neměli co do činění, a jelikož si koupili, pro co přišli, prostě na okřídleném ptákovi ten samý den odletěli do sekty TianXin.

Kvůli své zraněné noze You XiaoMo následujících pár dní nešel do Síně magických bylin pro bylinky, aby zachoval dekórum. Během té doby ho přišel navštívit Fang ChenYue a vyřídil mu slova zájmu od Kong Wena.
--------------------------------------------


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře: