pondělí 18. března 2019

LMW - kapitola 49


Kapitola 49 – Sundej si oděv


You XiaoMo do podrobna vysvětlil, jak objevil modrou kapku. Jeho největší tajemství bylo přece jenom rozložené před Ling Xiaem. Nezáleželo na tom, jestli mu to řekne nebo ne, takže mu to stejně mohl všechno říct od začátku.

Celý ten proces vlastně nebyl vůbec komplikovaný, neboť sám nevěděl, jak se mu ta modrá kapka objevila na hrudi. Ještě méně věděl o magické povaze jezerní vody. Takže vysvětlování zakončil jen pár slovy.

Když domluvil, You XiaoMo potají pozoroval Ling Xiaovu tvář. Vůbec se nezměnila...

„Tím myslíš, že se ta modrá kapka objevila, když ses koupal? Takže se neobjevila, když ses koupal předtím?”

Velkého Ling Xiaa nebylo tak snadné oklamat. Hned se zaměřil na You XiaoMovu slabinu. Na tuhle otázku dokonce ani on nevěděl, jak odpovědět. You XiaoMo vlastně sám nevěděl, jestli se mu ta modrá kapka objevila na hrudi, když se koupal, protože v té době teprve přišel na tento svět, takže všechno bylo mlhavé. Přece jenom to nebylo tak, že by si okamžitě jen tak sundal všechno prádlo, aby zjistil, jestli má na hrudi nějaká mateřská znaménka nebo tak něco. Takže byly dvě možnosti. První, že ta modrá kapka už byla na původním You XiaoMovi, než zemřel. A druhá, že se objevila, až když ho to sem přeneslo.

Ale přenos jeho duše bylo jeho největším tajemstvím. Mohl Ling Xiaovi říct o té modré kapce, ale tohle mu říct nemohl. Důvodem bylo to, že ještě s Ling Xiaem nedosáhl takové úrovně blízkosti, aby se s ním podělil o tak důležité tajemství.

„Taky nevím, co to je zač. Já jenom vím, že se to ten den najednou objevilo. Možná to s koupáním nemá nic společného.” You XiaoMo měl jistý rys. Když něco nechtěl říct, stejně by to neřekl, ani kdyby ho někdo umlátil k smrti. Také by to neřekl přímo, aby se vyhnul prozrazení, takže často podával dvojsmyslné alternativy. Jakmile ho člověk trochu víc poznal, hned na tento jeho zvyk přišel.

Ale Ling Xiao ho neznal dlouho a také věřil, že by se mu You XiaoMo neodvážil lhát, takže věřil jeho slovům.

„Pojď sem.” Ling Xiao přimhouřil oči a pokynul mu prstem.

You XiaoMo chvíli váhal, než k němu zkusmo přišel. Jelikož se cítil provinile, neodvažoval se na Ling Xiaa přímo podívat.

„Sundej si oblečení,” rozkázal mu Ling Xiao prostě, zatímco k němu přišel.

„Ach? Sundat si oblečení?” You XiaoMo se instinktivně popadl za límec a s hrůzou se podíval na Ling Xiaa.

„Juniore, to nechápeš, co ti povídám, nebo chceš, abych ti s tím pomohl?” Ling Xiao si myslel, že si hraje na hloupého, jeho tón byl mírně nespokojený. Nenapadlo ho, že by mezi muži byl nějaký problém.

You XiaoMo se zachvěl a přemýšlel mezi tím, že se svlékne sám a že by mu Ling Xiao pomohl. Nakonec si vybral tu první možnost. Oblečení, co měl na sobě, byla pořád ta jedna sada, co měl, ušitá z velmi prostého a obyčejného materiálu. Jelikož nebylo chladno, neměl toho na sobě moc. Ať otálel, jak chtěl, stejně netrvalo dlouho, než si sundal halenu. To malé a útlé tělo bylo jasné a světlé. Jelikož se myl v duchovní vodě, ještě víc zářilo a prosvítalo. Jeho kůže byla hladká a lesklá, dokonce ještě hladší a jemnější než u novorozence. Možná to bylo tím, že se cítil trochu rozpačitě, ale na horní části těla se mu začal šířit růžový ruměnec, takže mu všechno nad krkem zrudlo.

Ling Xiao si jeho rozpaků nevšiml. Naprosto se zaobíral tou modrou kapkou na hrudi. Ta modrá kapka zářila ještě víc, než když se You XiaoMo díval posledně, bylo to nesmírně fascinující. Když se na ni člověk díval přímo, zdálo se, jako kdyby se dostal do nějakého snového, fantastického světa. Ale o Ling Xiaovi to neplatilo, protože po chvilce upřeného zírání se jeho výraz v tváři pořád nezměnil.

„Seniore Lingu, děje se s tou kapkou něco?” zeptal se You XiaoMo s rudou tváří.

Takhle nechat muže zírat mu na hruď, i když ani jedna strana neměla žádné konkrétní úmysly, stejně to bylo nepříjemné, zvlášť pro útlého You XiaoMoa.

Ling Xiao zvedl hlavu a podíval se na něj. Jeho neurčitý pohled se toulal po jeho světlém a jasném těle. Pak zlehka řekl: „Je to velmi nezvyklá dimenze. Někdo ti ji musel naschvál nechat na těle, jen aby se otevřela v pravý čas.”

„Kdo by to mohl být?” vykřikl You XiaoMo udiveně.

Pokud měl ten člověk zlé úmysly, nebyla tato kapka jako nastavená časovaná bomba?

„Ať to byl kdokoli, nedávalo by smysl, kdyby to nebyl někdo tobě blízký, když ti dal do těla něco tak cenného. Má to své výhody, ale také odpovídající nebezpečí.” Zdálo se, že Ling Xiao okamžitě věděl, na co myslel.

„Jaká jsou ta nebezpečí?” You XiaoMo se se smutnou tváří zamračil. Věděl, že na světě neexistovalo nic zadarmo.

Ling Xiao se k němu naklonil a mírně se usmál. „Sám o tom popřemýšlej. Kdyby lidi přišli na to, že máš tak nespravedlivou výhodu; nejenom že se to dá použít na pěstování magických bylin, ale také to urychluje jejich růst. Když by se na to přišlo, kolik lidí by kvůli tomu začalo šílet? Dokonce i největší sekta TianXin by si to pravděpodobně vzala násilím pro vlastní dobro a zabili by tě, aby tě umlčeli!”

Tu poslední část řekl nesmírně sladce. You XiaoMo vlastně cítil, jak mu neviditelná ruka stiskla krk.

V hrůze vykřikl: „Tak co mám dělat? Seniore Lingu, fňuk, já nechci umřít.”

Ling Xiao si odfrkl a pak zahučel smíchy, zatímco se díval k obloze.
--------------------------------------------

~ A jsme zase na začátku u modré kapky. Tahle autorka vždycky nadhodí nějakou udičku a pak se k ní po pár (někdy i po víc) kapitolách vrátí, aby čtenáře pěkně ulovila. ~

~ Takový slibný nadpis a zase nic. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. A už zase kuje pro sebe. Tak co po chudáčkovi bude chtít? Hm? Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, děkuju moc ��

    OdpovědětVymazat