pondělí 25. března 2019

LMW - kapitola 52


Kapitola 52 – Velký plán


Zjevení a zmizení démonů způsobila na kontinentu Long Xiang senzaci. Po tom incidentu zůstal You XiaoMo na Pozemské hoře, takže nevěděl moc o tom, co se dělo venku. Ale slyšel, jak o tom pár učedníků diskutuje.

Říkalo se, že se sekta TianXin spojila s jinými sektami, aby dotlačila sektu QingCheng k vysvětlení, co se stalo. Luo Shan byl přece jenom opravdu synovec velmistra sekty QingCheng. Navíc k jeho proměně došlo před mnoha lidmi. Během jeho transformace se jeho rysy ve tváři moc nezměnily, takže to vyvrátilo zkazku, že to byl Luo Shanův podvodník.

Velmistra sekty QingCheng, Luo ChengYuana vlastně také nikdy nenapadlo, že by jeho vlastní synovec byl vlastně démon. Ale po podrobném vyšetřování odhalili šokující tajemství.

Otcem Luo Shana byl Luo ChengYuanův mladší bratr Luo ChengYun. Když byl mladý, často odcházel ze sekty QingCheng, aby trénoval a sbíral zkušenosti. V té době se dal Luo ChengYun považovat za oslňujícího a elegantního pohledného prince. Všichni jeho obdivovatelé by mohli téměř na dvakrát obkroužit území sekty QingCheng. Akorát že si o nich Luo ChengYun moc nemyslel.

Ale ani ne šest měsíců poté, co odešel ze sekty QingCheng, aby trénoval, se setkal s Luo Shanovou matkou. Luo Shanova matka byla půldémonka. Ti takzvaní poloviční démoni byli potomci mezi démony a kultivátory.

Jelikož měli stále lidský rodokmen, obvykle se takovým lidem říkalo poloviční démoni. Největším rozdílem mezi nimi a čistokrevnými démony bylo to, že poloviční démoni vypadali úplně jako lidé. Úplně jim chyběly vnější démonické charakteristiky.

Ačkoli démoni lidi nenáviděli, aby dosáhli svého velkého plánu, pochytali pár lidí, aby je spářili s démony nízkého řádu. Pak ty potomky shromáždili a trénovali je. A když dosáhli určitého věku, poslali je, aby se infiltrovali mezi lidi.

Luo Shanova matka byla přesně jeden takový špeh, kterého vyslali, aby se nenápadně vmísil mezi lidi. A protože byla velmi nádherná a vysoce inteligentní, rychle Luo ChengYuna upoutala.

Zanedlouho to oba strhlo do řeky lásky a nedokázali se z toho dostat. A brzy počali Luo Shana. Když se sezdali, neoznámili to Luo ChengYuanovi. Kvůli různým komplikacím se Luo ChengYuan až později dozvěděl, že se jeho mladší bratr oženil a že měl baculatého, silného syna jménem Luo Shan.

Po svatbě měl Luo ChengYun v plánu přivést svou manželku a syna zpět do sekty QingCheng. Ale po cestě zpět Luo ChengYun odhalil skutečnou povahu své manželky. Sblížila se s ním, aby se infiltrovala do vnitřního jádra sekty QingCheng. V záchvatu hněvu spolu Luo ChengYun a jeho manželka bojovali až do smrti a oba dva té noci zahynuli. Zůstal po nich jenom jejich syn.

Ale podle očitých svědků se pár stal obětí překvapivého útoku a všichni nakonec zemřeli. Co se týkalo Luo Shana, ten té noci zmizel a někteří tvrdili, že zemřel. Jiní prohlašovali, že si ho k sobě vzal nějaký kolemjdoucí. Zkrátka názory na to byly velmi různé.

Faktem bylo, že novorozený Luo Shan nezemřel a také ho nikdo neukradl. Vzal ho společník Luo ChengYunovy manželky, protože Luo Shan se na špeha hodil ještě víc než jeho matka. Jelikož měl jenom čtvrtinu démonického rodokmenu, nebyla moc vysoká pravděpodobnost, že by se proměnil na démona, takže také nebyla moc vysoká pravděpodobnost, že by ho odhalili.

Tohle byl plán, co démoni vymysleli, a tak Luo Shana vzali zpět a od mládí jej trénovali. Až bude trochu starší, měli v plánu ho poslat zpět, aby se vrátil ke svému klanu. A tak když bylo Luo Shanovi deset, poslali ho zpět do sekty QingCheng.

Velmistr Luo ChengYuan se vůči rodině svého mladšího bratra vždycky cítil provinile. Kdyby tehdy poslal pár lidí, aby je uvítali, nestali by se obětí zlosynů a nezemřeli by předčasně. Takže když se vrátil Luo Shan, Luo ChengYuan se cítil zahanbeně a zkroušeně, takže měl pro mnoho věcí pochopení. To byl jeden z důvodů, proč z Luo Shana vyrostl tak arogantní člověk, co všechny bral jako méněcenné. Tohle se také samozřejmě vztahovalo k Luo Shanově roli špeha démonů. Desetiletý Luo Shan se už považoval za démona a lidi bral jako nepřátele.

Sekta Qing Cheng nedokázala tuhle záležitost udržet pod pokličkou a velmi rychle se to dostalo na veřejnost a způsobilo to obrovský poprask.

Zatímco kvůli tomuhle všichni vzlykali a vzdychali, také si začali dávat větší pozor. Kdyby neodhalili, že je Luo Shan démon, pořád by o tomto velkém plánu démonů stále nevěděli. Aby poslali tyhle poloviční démony, aby se vmísili mezi lidi. Kdyby v budoucnosti došlo k bitvě mezi těmi dvěma stranami, copak by jim druhá strana snadno nevpadla do zad? S touhle myšlenkou začaly všechny velké sekty šílet a snažily se odhalit poloviční démony.

Říkalo se, že tohle trvalo téměř tři měsíce a výsledkem bylo, že odhalili několik polovičních démonů, které pak vyhodili.

Severní kostlivé pohoří.

Když se tahle novina donesla k nejvyššímu veliteli démonů, na místě se rozzuřil. Zabil posla, ale to jeho hněv nezmírnilo. V hlavní síni dál vířila násilná a zlověstná vražedná energie, zatímco vyděšení podřízení se neodvažovali říct ani ň. Na banket, co byl v plném proudu s hudbou a tancem, v mžiku padlo hrobové ticho. Z démonek, co eroticky tančily, se staly malé chvějící se hromádky.

„Řekni mi! Co se to děje? Jak to, že ze všech hlavních sekt vymýtili všechny naše špehy?” zakřičel velitel démonů temně a jeho rozzuřený pohled padl na druhého posla. Hrozilo, že jeho vražedná aura propukne a rozseká ho na kousky.

Tomu démonovi, co se stal svědkem smrti svého kolegy, se už hrůzou dávnou podlomila kolena. Tekl z něj studený pot a když zaslechl ta slova, neodvážil se promarnit ani sekundu. Obezřetným tónem zopakoval všechno, co o této záležitosti slyšel, jako kdyby se bál vynechat jediné slovo.

Když si to velitel démonů celé vyslechl, pomalu zavřel oči. Když je znovu otevřel, ten zuřivý hněv byl ještě intenzivnější než předtím. Zároveň ledově řekl: „Takže říkáš, že sekta TianXin vyhodila ty špehy, co jsme vyslali před 15 lety?”

„A-ano! Zdá se, že ten člověk je význačná osoba z Válečnické divize sekty TianXin, vůdce mladší generace jménem Lin Xiao.”

„Lin Xiao?” Velitel démonů ta slova chladně vyplivl.

„Jak přišel na Luo Shanovu totožnost? I když je význačný, nemohl odhalit Luo Shanovu totožnost, protože má jenom čtvrtinu démonické krve.”

„Tohle, to nikdo nechápe.”

Tehdy o tom také pochyboval. Ale ani další prošetřování nic neodhalilo.

V té chvíli předstoupil mladý démon, co stál vedle velitele a co byl také druhý ve velení. Semkl ruce a uctivě se uklonil a pak řekl: „Veliteli, dle mého skromného názoru tento Lin Xiao musel získat nějakou důmyslnou metodu, jak démony odhalit. Kdyby ne, tak by na Luo Shanovu totožnost nepřišel hned při prvním setkání. Pokud by to zjistil už dřív, sekta TianXin by už dávno jednala a nečekala až do teď.”

„Máš pravdu. Vypadá to, že tohoto Lin Xiaa nemůžeme nechat jen tak. Pořád máme špehy v sektě TianXin?” Veliteli démonů evidentně nechyběl mozek. Zdálo se, že okamžitě souhlasil s myšlenkou svého podřízeného.

Mladý démon řekl: „Máme. Ale jenom jednoho. A navíc ta osoba nemá v sektě TianXin nízké postavení. Pokud bychom zbrkle ukázali svou sílu, mohlo by to odhalit jeho totožnost. Pokud by na to došlo, obávám se, že by bylo velmi obtížné poslat k nim další osobu.”

Velitel démonů to odmávl, nevěnoval tomu žádnou pozornost, a řekl: „Prozatím můžeme možnost odhalení ignorovat. Pokud má vážně v držení tuhle důmyslnou metodu, stejně by ho dřív nebo později odhalili. Je lepší se ho zbavit, abychom se v budoucnu vyhnuli nekonečnému proudu potíží.”

„Velitel poroučí, takže to tvůj služebník zařídí.” Mladý démon už nenamítal.

V této chvíli Ling Xiao stále nevěděl, že jej teď démoni považovali za trn v oku a že se sjednotili v tom, jak se ho zbavit. Kdyby to věděl, pravděpodobně by mu to přišlo velmi zábavné a nadšeně by čekal, až ta osoba dorazí. Ale kdyby to byl původní Lin Xiao, pravděpodobně by byl velmi nervózní. Přece jenom pokud postavení toho špeha v sektě TianXin nebylo nízké, pravděpodobně by mu se svou schopností nedokázal vzdorovat.

Zrovna když démoni vymýšleli intriky a plány, Válečnická divize sekty TianXin připravovala velké každoroční přátelské zápolení.
--------------------------------------------

~ A je to tu, Ling Xiao jako terč nenávisti. Když bude moct rozcupovat nějakého toho démona, aspoň nebude tak škádlit You XiaoMoa. ~

~ Tohle byla o něco delší kapitola než obvykle. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuji za další díl. To jsem zvědavá, kdo ten špeh je. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný díl, děkuji a náhodou to škádlení je zábava :D :D

    OdpovědětVymazat