pondělí 11. března 2019

ABO - kapitola 23


Kapitola 23 – V pokušení


Jenom hlavní vojenští generálové a prominentní vůdci v královské rodině byli způsobilí vlastnit mecha řádu S, takže jejich vnitřní design byl přirozeně velmi luxusní. Těla Bílého Pírka mělo plné rozpětí více než 100 metrů, jeho kokpit byl velmi prostorný a kromě řídící kabiny tam byla samostatná ložnice pro majitele. Velikost a vybavení ložnice bylo ještě lepší než v prvotřídním hotelovém apartmá.

Ale ložnice v Caesarově brnění nebyla tak extravagantní. Nade vše si cenil pohodlí a praktičnosti, takže prostor ložnice byl plně využitý a zařízený velmi prostě a čistě.

Na prostorné posteli byla měkká, bílá matrace, Caesar jemně položil Lin Yuana na postel, ale zdálo se, že se Lin Yuan zasekl ve strašlivé vzpomínce. Okamžitě se Caesarovi pevně tiskl ke krku a opakovaně volal na svého otce.

Caesara to na okamžik ohromilo.

Lin Yuan... Si ho pravděpodobně spletl se svým otcem z té vzpomínky? A tak ho pevně držel?

Ehm, ačkoli byl velmi zmatený, že ho rozpoznal jako otce, Lin Yuan ho pevně držel, takže se Caesar cítil nešťastně a dobromyslně. Když viděl Lin Yuanovu bledou tvář, bolelo ho u srdce, a tak Caesar okamžitě ignoroval ty rozpaky, že ho oslovoval „tati” a jemně Lin Yuana objal.

„Neboj se... je to v pořádku...”

Caesar natáhl svoje štíhlé prsty a hladil Lin Yuana po zádech, jako kdyby utěšoval vyděšené zvíře.

Zdálo se, že Lin Yuan ucítil tu vřelou přítomnost, a tak zabořil tvář hlouběji do Caesarovy hrudi, pořád se mírně chvěl. Z čela mu neustále stékal pot, ale svými pažemi tvrdohlavě svíral Caesara.

Caesar si nemohl pomoct a objal ho pevněji, jednu ruku měl ovinutou kolem chlapcova pasu a druhou ho trpělivě a jemně hladil po zádech a také po vlasech ve snaze ho utěšit.

„Jsem tady, neopustím tě...”

„Dobře... nebuď smutný...”

Caesarův hlas byl něžný jako voda, jako kdyby konejšil milence.

Bílé Pírko: „............”

Tohle je až moc zvrácené, pane! Tohle je supermoderní společnost, pane! Když se naskytne taková situace, je třeba mu dát akorát malinkou dávku sedativa! Vážně není třeba, abys používal „praktické” „manuální” „opakované” prostředky, abys jej uklidnil, ach!

Bohužel bylo Bílému Pírku nakázáno, aby byl zticha, a tak se neodvažoval promluvit. Jen se na ty dva, co se v ložnici objímali, díval se zmatenou zvědavostí.

Nebyl to cizí člověk?

Byl to... ta takzvaná 'manželka'?

Jak na to Bílé Pírko pomyslel, ve svém rozrušení okamžitě zapomněl na ten rozkaz k tichu. Promítl do prostoru malé virtuální Bílé Pírko a vznesl se do ložnice. „Pane! Zrovna jsi řekl, že není cizí, že? Chápu! Musí to být tvoje zalíbená princ princezna! Princ princezna je vážně pohledná, ach! Nádherné oči, roztomilý nos, vlasy má v mé oblíbené černé...”

Caesar se na něj netrpělivě podíval. „Zmlkni, nevzbuď ho.”

Lin Yuan se konečně uklidnil a usnul, když přiběhlo tohle upovídané Bílé Pírko. Caesar vážně litoval, že ho půjčil Brianovi, aby mohl studovat výrobní principy mecha řádu S. Bílé Pírko zůstal s Brianem půl měsíce a vrátil se takhle!

Ta melodramatická romantická dramata, co Brian tak rád sledoval, vytvářela mentální toxiny, co Bílé Pírko naprosto znečistila...

„Já vím.” Po pánově plamenném pohledu Bílé Pírko okamžitě ztlumil svůj hlas a komunikoval s Caesarem přímo duchovním spojením. „Pane, jsi si jistý, že si ho chceš vybrat za prince princeznu? Zdá se, že to je Beta, ach? Královská rodina se musí spárovat s Omegou, aby se královská rodová linie zachovala čistá! Zamiloval ses do Bety? Jsi tak odvážný, ach!”

Caesar: „...”

Bílé Pírko se zvědavě vznesl do vzduchu. „Hodláš se zříct nástupnictví na cepheuský trůn a utéct s ním?”

Caesar: „...”

Bílé Pírko vzrušeně řekl: „Já vím, určitě máš dobrý plán. Vezmeš ho na nádherné izolované místo a budete v tom světě pro dva šťastně žít, že? Rozumím! Tohle je pravá láska lidstva! Neboj se, vzlétnu s vámi dvěma uprchlíky a uteču na konec světa. Ochráním vás před lovci odměn, co za vámi vyšle Jeho Veličenstvo, aby vás chytil! Rozhodně vás podpořím a vždycky vás budu doprovázet a svědomitě a dobře se o vás budu starat a budu se dívat, jak vaše děti vyrostou...”

Caesar se po něm chladně podíval a pak zmáčkl tlačítko na manuální vypnutí.

Bílé Pírko: „...”

Zatímco byl Bílé Pírko nucen zavřít své centrum inteligence, nemohl si pomoct a pomyslel si: No ano, ten, co mluví pravdu, vždycky dojde trestu! Když jsem vyjádřil pánovy myšlenky, vypnul mě, pán se určitě stydí!

V té chvíli si Caesar myslel: Brian to mecha rozhodně přiměl s ním sledovat spoustu melodramatických milostných dramat!

Co se kruci dělo s centrem inteligence Bílého Pírka?! To měl kolekci všech možných vyumělkovaných zápletek z romantických filmů? Vážně se styděl, že byl jeho pán... Naštěstí Lin Yuan spal, takže ty nesmysly neslyšel.

Podíval se zpět do svého náručí a zjistil, že se Lin Yuan tvářil velmi ztrápeně, tvář měl pevně staženou v mračení, evidentně se zapletl do strašlivé noční můry.

Caesar mu sundal sako a boty, položil Lin Yuana na postel, uhladil mu rozcuchané vlasy a přikryl ho přikrývkou.

Prohledal ložnici a našel léčivé zařízení a vzal ho k Lin Yuanovi, aby zkontroloval jeho životní funkce. Nenašel v jeho těle žádné velké problémy, ale křivka EEG měla abnormální výkyvy, evidentně byl ve velmi chabém mentálním stavu. Určitě to bylo tím, že byl nucen přijmout Suzakovy vzpomínky, což vedlo k jeho poruše paměti.

Caesar vzal sedativa, zvedl Lin Yuanovu ruku a píchl mu lék do žíly.

Lin Yuan se po sedativu postupně zklidnil a jeho mentální výkyvy se postupně stabilizovaly, za deset sekund už odplul do hlubokého, pokojného spánku. Různé hodnoty na léčivém aparátu se také vrátily do normálu.

Caesar se konečně uvolnil.

Naštěstí byl Lin Yuanův duch dost silný, podařilo se mu se přimět zvládnout svou poruchu vzpomínek. Kdyby to tak nebylo, zakusil by mentální zhroucení a stal by se z něj šílenec! Takové duševní mučení bylo mnohem strašnější než tělesné mučení!

Jak o tom Caesar přemýšlel, najednou se mu sevřelo srdce. Podíval se na bledého chlapce, co ležel na posteli, a v jeho nitru najednou vyklíčila silná touha jej chránit, nikdy nedopustit, aby došel zranění!

Když je Alfa tváří v tvář svému milovanému, jako první pocit v nich vzplane tato silná touha chránit! Pak je to touha podrobit si a touha monopolizovat! Když feromony Alfy začnou najednou intenzivně kolísat, byla to známka toho, že se Alfa zamilovala!

„...” Caesar okamžitě pustil Lin Yuanovu ruku a ztuhle se odvrátil od kokpitu.

Caesar vyšel z kokpitu, v dočasné depresi ze svých chaotických myšlenek a spatřil Suzaka tam, kde ho Bílé Pírko pustil na zem.

Ačkoli byl Bílé Pírko tak upovídaný, že z toho bolela hlava, jako inteligentní mecha řádu S měl při práci stále smysl pro slušnost. Zvolil si přistát v opuštěné, nezastavěné prérii, kde v okolí nebyly žádné monitorovací systémy, takže se nemuseli bát, že by je někdo stopoval.

Caesar přešel před Suzaka a se zamračením se zeptal: „Řekni mi, Suzaku, proč jsi dneska uprchl?”

Suzaku zůstal zticha, evidentně mu před tím člověkem před ním nebylo do smíchu.

Caesar se odmlčel, pak vytáhl svou platinovou kartu, aby se na ni Suzaku mohl podívat, a tiše řekl: „Měl bys být schopen odhadnout mou totožnost, že? To mecha, které dneska pilotuji, se jmenuje Bílé Pírko, vyrobil ho pan Aston, stejně jako tebe. Váš výrobní proces je podobný, takže mohl snadno proniknout do tvého inteligentního centra.”

Suzaku byl chvíli zticha a pak se konečně zeptal: „Ty jsi... Čtvrtý princ?”

Caesar přikývl a pak pomalu řekl: „Suzaku, nemám žádné zlé úmysly. Vyčerpal jsi svou energii, nemůžeš uniknout a pronásledují tě lidé z muzea. Pokud nechceš, aby tě chytili a přivedli zpět do muzea, bude nejlepší, když mi řekneš, co se děje. Možná dokážu vymyslet, jak ti pomoct.”

V Suzakových očích to chvilko blýskalo a pak řekl: „Nechci, aby mě tam drželi jako vězně. Celé ty roky jsem čekal na šanci utéct. Ale když mě uvěznili, vypojili mi z těla všechny energetické zásoby, stroj se bez energie nedokáže pohnout.”

„Naštěstí mi pan Aston při výrobě nainstaloval systém na konverzi světla, takže dokážu ukládat a použít solární energii. Věděli o tom jenom pan Aston a můj pán. Během těch let jsem využíval těch minut během jejich každodenní inspekce, abych nashromáždil světelnou energii a měl dost, až najdu šanci k útěku...”

Suzaku se odmlčel. „Nevím, jak se pánovi vede, rád bych ho našel.”

Caesar se zmateně zeptal: „Pán? Tím myslíš generála Ling Yua?”

Suzaku řekl: „Ano, ty ho znáš?”

Caesar byl zticha.

O generálovi Ling Yuovi věděl jenom to, že byl generál Nočních jednotek, co si vpíchl ilegální omega inhibitory, a když ho vyloučili z armády, odsoudili ho k doživotnímu domácímu vězení. Ale nějak ukradl brnění a unikl z Cepheu, pak narazil na kosmickou písečnou bouři a pohřbilo ho to v mezihvězdných troskách.

K tomu došlo před více než devatenácti lety. Armáda rozpustila Noční jednotky a ututlala veškeré zprávy o této záležitosti a za celá ta léta se o Ling Yuovi nikdo nezmínil.

Caesar to věděl jenom proto, že jako dítě navštívil dům maršála Rosena a bezděky v zadní zahradě našel LingYuovu hrobku. Na tom monumentu bylo vyryto: Imperiální Noční jednotky, Hrobka generála Ling Yua. Caesara to velmi zmátlo – proč hrobku postavili v domě a ne na hřbitově, kam Impérium pohřbívalo mučedníky?

Když se zmatený Caesar vrátil paláce, naléhal na matku, aby mu o té záležitosti něco řekla. Frustrovaná královna Anna mu zašeptala důvod a varovala ho, aby o tom nikomu neříkal.

Caesar se dozvěděl příčinu a důsledek a nemohl si pomoct a bylo mu toho velmi nadaného generála Ling Yua líto. Malý Caesar měl dokonce pocit, že lidé u vojenského soudu byli příliš absurdní, vlastně generála Ling Yua vyloučili z armády, protože byl Omega.

Samozřejmě mu bylo jenom 10 let a princ musel být obezřetný, takže tyto názory mohl vyřknout akorát v duchu.

Zkušenost generála Ling Yua Caesara velmi dojala.

Nečekané bylo, že dneska se mu dostalo šance spatřit legendární exkluzivní brnění generála Ling Yua – Suzaku!

Caesar byl chvíli zticha a pak řekl: „Chceš najít svého pána? Nevíš, že je mrtvý?”

Suzaku ztuhl. „On... zemřel?”

Caesar přikývl. „Vojenský soud ho odsoudil k doživotnímu domácímu vězení, ale později si vzal brnění a unikl z Cepheu, narazil na kosmickou písečnou bouři a pohřbilo ho to v mezihvězdných troskách. Už to je devatenáct let.”

„...”

Devatenáct let? Byl uvězněný tak dlouho...

Suzaku byl chvíli zticha, vypadal tak smutně, jak jen robot mohl, s hlavou skloněnou.

Ačkoli brnění byla směsice kovu, jejich centrum inteligence bylo celkem pokročilé, zvláště u brnění řádu S, jejich centrum inteligence bylo vytvořeno téměř přesně dle lidské nervové soustavy. Když spolu pán a brnění zůstali dlouho, bylo velmi normální, aby k sobě emočně přilnuli. Suzaku se najednou dozvěděl, že je jeho pán mrtvý, měl by být velmi smutný, že?

Caesar nevěděl, jak ho utěšit, a tak zůstal zticha.

Ale v té chvíli Suzaku přemýšlel o něčem jiném – dle jeho časového odhadu ho od jeho pána oddělili při zatčení. Pokud by byl vážně mrtvý, jak ten muž před ním řekl, co potom to dnešní dítě?

Proč byla ve vzpomínkách toho dítěte postava generála Ling Yua?

Skrytý hluboko ve vzpomínkách toho dítěte byl obrázek generála Ling Yua, jak mu říká synu! Jinými slovy, pán s největší pravděpodobností nebyl mrtvý a dokonce porodil to dítě?

Co se týkalo toho, kam jeho pán šel, a proč ten chlapec přišel sem...

Tyto záhady mohl jen pomalu vyřešit.

Po chvilce Suzaku tiše řekl: „To dítě, co mě dneska pilotovalo, to je tvůj spolužák, že? Rád bych byl jeho brněním, chci ho uznat za svého pána. Můžeš mi nějak pomoct?”

Caesara to překvapilo a zeptal se: „Chceš Lin Yuana uznat za svého pána? Jak moc se s tebou shodl?”

Suzaku s jistotou řekl: „100%. A protože jsme tentokrát měli duchovní srážku, ovlivnilo to spárování. Při opakovaném pokusu by to mělo být víc než 100%.”

Caesar: „...”

Na rozdíl od vrozených fyzických rozdílů Alf, Bet a Omeg se duchovní síla lišila člověk od člověka. O duchovním prahu rozhodovala vrozená genetika a intenzivní duchovní trénink. Bylo mnoho Alf, co byly fyzicky silné, ale duchovně slabší než Beta nebo dokonce geneticky podřadná Omega.

—Lin Yuanův duchovní práh byl vlastně tak vysoký?!

Suzaku byl mecha řádu S a kromě toho měl téměř tři dekády vzpomínek jako mecha řádu S. Dokonce i bojovníci zkušení v pilotování mecha, co znali výhody a nevýhody strojů jako své vlastní boty, by se příliš báli risknout ho pilotovat. Ale Lin Yuan byl vlastně schopen se s ním shodnout na 100%?!

Caesar byl v komplikované náladě: Kolik šokujících tajemství se ještě skrývalo v Lin Yuanově těle?

Existoval ještě někdo takový, kdo dokáže sejmout Alfu během tří sekund? Nebo provést 100 salt za sebou, aniž by se mu zatočila hlava? A dokonce přimět mecha řádu S, aby ho uznal za svého pána? Nebylo divu, že mu někdo potají dal přezdívku Malý Beta netvor. „Malý netvor” byla rozhodně vhodná slova na jeho popis!

Caesar se zhluboka nadechl, aby se uklidnil, a podíval se na Suzaka. „Suzaku, určitě to už víš, je přísně kontrolováno, kdo může vlastnit mecha řádu S. I když chceš Lin Yuana uznat za svého pána, musí to projít procesem schválení Asociace mech a získat podpis od vojenské rady. Lin Yuan je jenom obyčejný kadet, armáda nebude souhlasit, aby student vlastnil mecha řádu S.”

Suzaku odpověděl: „Já vím. A proto tě chci požádat, abys mi pomohl snížit můj hardware na C.”

Caesara to vylekalo. „Downgrade?”

„Ano.” Suzaku řekl: „Jsem ochotný stát se řádem C. Obyčejné mecha C nemusí mít schválení Asociace mech a přezkoušení vojenské rady. Pokud mě srazí na řád C a pošlou Lin Yuanovi, nikomu to nebude podezřelé.”

Caesar: „...”

Instalace hardwaru brnění bylo během výroby velmi přísně propojeno, upgradovat hardware bylo velmi obtížné, rozebrat hardware bylo ještě komplikovanější a ten proce mohl velmi snadno způsobit trvalou škodu. Ve většině případů to mecha přímo zničilo.

Žádné chytré mecha brnění by ochotně nepožádalo o to, aby ho downgradovali.

Ale Suzaku byl vlastně ochotný klesnout na řád C, aby unikl pronásledování muzea, každý viděl, jak bolestné musely být jeho roky vězení.

Rozebrání a degradace, ačkoli bylo riziko vysoké... naštěstí měli Briana, chlapce, co od dětství manipuloval s mecha, jako kdyby to byly hračky. Mohli to zkusit.

Caesar o tom popřemýšlel a pak nakonec souhlasil: „Dobrá, pokud chceš vážně uznat Lin Yuana za svého pána, mám způsob, jak ti pomoci.”

Mecha řádu S se nedalo Lin Yuanovi přímo poslat, takže bylo dobrou volbou degradovat Suzaka na řád C a pak ho poslat Lin Yuanovi. Konkrétně Suzakovo centrum inteligence zůstane v řádu S, ale jeho zbraně a hardware bude dočasně odstraněn. Potom bylo třeba najít způsob, jak je nainstalovat zpět. To se rovnalo výrobě brnění s IQ řádu S a skořápkou řádu C.

Lin Yuan bude velmi šťastný! Kdyby měl mecha brnění s centrem inteligence řádu S, pravděpodobně by se smál i ve spánku, ne?

Když Caesar pomyslel na Lin Yuanovy černé oči plné radosti a vzrušení, pocítil... teplo u srdce, nemohl se dočkat, až splní všechna chlapcova přání.

Caesar se podíval na Suzaka a usmál se: „Dohodli jsme se, zahrajeme to spolu.” Caesar vytáhl malé mecha prostorové tlačítko. „Pojď, Suzaku, skoč do prostorového tlačítka. Vezmu tě odsud.”

„Děkuju.” Suzaku poslušně skočil do prostorového tlačítka.

Caesar se Suzakem se vrátil zpět do ložnice, Lin Yuan pořád spal.

Kvůli sedativům byl jeho spánek velmi stabilní, jeho dlouhé a husté řasy mu na tvář vrhaly mdlý stín. Do krve rozkousané rty se mu zahojily, ale měl je velmi nateklé, vypadalo to obzvláště politováníhodně.

Caesar se posadil na postel a natáhl ruku, aby Lin Yuana jemně pohladil po vlasech.

Černé vlasy mu proklouzly mezi prsty a zdálo se, jako by se jejich jemnost rozšířila až do jeho srdce.

V tom tichém prostoru se ozýval jen tlukot srdce a zvuk dýchání.

Zatímco Caesar sledoval chlapcovy oteklé rty, tep se mu postupně zvýšil. Dokonce cítil... nutkání... se sehnout... a políbit...

Ach kruci...

Zdálo se, že se Bílé Pírko tím svým dotěrným zobákem trefil do černého!

Mohlo by to být tak... že ho vážně přitahoval tento Malý Beta netvor?
--------------------------------------------

~ Bílé Pírko, královský (virtuální) psycholog! ~
~ Tak lákavý název kapitoly a akce zase žádná, ovšem Caesar si možná konečně připustil, že se zamiloval... ~ 

1 komentář:

  1. Děkuji! :D Tak jednomu to v makovici cvaklo, jsem zvědavá, jak to dopadne s ostatními. :D Tahle novela je nečekaně k sežrání. :D

    OdpovědětVymazat