čtvrtek 28. března 2019

LMW - kapitola 54


Kapitola 54 – Místo na seznamu


„Od mistra Zhaa jsem slyšel, že jsi tento měsíc nevyrobil moc magických pilulek. Stalo se něco?” Kong Wen se na něj klidně podíval, oči mu spočinuly na jeho pravé noze. Když viděl, že chodil normálně, nenadnesl to a místo toho se zmínil o výrobě magických pilulek. Jelikož byl jeho mistr, bylo to celkem rozumné.

You XiaoMo se na tohle už dávno mentálně připravil. Přece jenom tento měsíc vyrobil mnohem méně magických pilulek než minulý měsíc. Vlastně to nebyla ani půlka. Když pominul pochyby mistra Zhaa, Kong Wen jako jeho mistr musel mít ještě více pochybností, neboť ho za svého učedníka pravděpodobně přijal kvůli této záležitosti.

You XiaoMo si už vymyslel výmluvu a okamžitě zdvořile řekl: „Mistře, předtím to tvůj učedník s výrobou magických pilulek přehnal. Výsledkem bylo, že neměl žádnou sílu, i když tam vůle byla. Tvůj učedník se obává, že by to jeho tělo nevydrželo, a tak se rozhodl trochu zpomalit.”

Vyrobit přes stovku magických pilulek za den bylo prostě až moc nezvyklé. Když teď zpomalil, našel si příhodnou výmluvu.

Kong Wen ho také nepodezíral, přikývl a řekl: „Když mág vyrábí magické pilulky, musíš pokračovat vytrvale a jistě. Od teď si to musíš pamatovat.”

„Upřímně se budu držet tvé rady, mistře!” You XiaoMo byl jeden velký respekt a upřímnost.

Kong Wen spokojeně přikývl a pak ho nechal si sednout na nejnižší místo pod ním. Tohle bylo uspořádané podle seniority. You XiaoMo byl nejnovější učedník a také nejmladší. Nad ním byli všichni seniorové a seniorky. Bylo pochopitelné, že by měl sedět na posledním místě.

Zanedlouho dorazil druhý senior Fu ZiLin.

Ačkoli se zdálo trochu domýšlivé, že nechal ostatní učedníky a mistra čekat, všichni více méně chápali jeho povahu. Nikdo z přítomných neprojevil žádný náznak nespokojenosti včetně člověka, co obvykle dělal netaktní poznámky, Zhao DaZhoua.

Ale Fu ZiLin měl vlastně svou kvalifikaci, aby nechal ostatní čekat. Nejenom že byl mág 4. řádu, zdálo se, že ze své nynější cesty z hory přinesl mistrovi něco dobrého.

You XiaoMo natáhl krk a podíval se ke dveřím. Spatřil černou siluetu, co vytrvale kráčela přes práh. První dojem, co z něj měl, bylo chladný jako led.

Fu ZiLin byl velmi pohledný. Měl ostře řezané rysy. Hluboké rysy a výrazný nos, bylo to naprosto jiné, než co si představoval. Myslel si, že to bude pěkný chlapec. Nenapadlo ho, že to vlastně bude tak pohledný mladý muž a v podstatě lidská klimatizace. Kdyby takového člověka postavili vedle prvního seniora, rozhodně byste si nepomysleli, že je o dva roky mladší než první senior.

You XiaoMo pozoroval, že co Fu ZiLin vstoupil dovnitř, podíval se jenom na prvního seniora, mistra a ostatní starší. Co se týkalo jeho juniorů, zdálo se, že je naprosto přehlížel.

„Mistře, tvůj učedník je zpět!” Fu ZiLin sbalil ruce a promluvil chladným a pevným hlasem.

Kong Wen ho nepožádal, aby se zpovídal za svou opozdilost, protože tento druhý senior nebyl člověk, co by přišel pozdě bez vážného důvodu. Prostě přikývl a nechal ho si sednout.

Když mistr Zhao viděl, že všichni dorazili, kývl ke Kong Wenovi.

„Shromáždili jsme se tu, abychom prodiskutovali něco důležitého. Jsem si jistý, že všichni víte, že Válečnická divize bude brzy pořádat své roční přátelské zápolení. Ačkoli to je přátelské zápolení, v sektě TianXin se to považuje za velkou událost, takže velmistr tuto událost samozřejmě bere velmi vážně. Loni šli ChenYue, WuYan a MaoCan. Letos si mezi sebou prodiskutujte, kdo půjde!”

Jak to You XiaoMo zaslechl, okamžitě se zahloubal. Přátelské zápolení? Proč o tom neslyšel? To znělo jako velká událost. Zdálo se, že ho jeho kultivace v ústraní vyřadila z dění.

Ale You XiaoMo měl své pochybnosti. Co mělo přátelské zápolení Válečnické divize společného s Magickou divizí, aby k nim museli posílat lidi!

Když Kong Wen viděl, že učedníci nic neříkají, dodal: „Všichni určitě víte, že se před měsícem objevil ve městě He Ping démon. Ačkoli sekta TianXin neodhalila žádné démony, neznamená to, že tu žádní nejsou. Před pár dny jsem o tom už diskutoval s velmistrem a ostatními staršímu. Na Pozemské hoře musí být vždycky na stráži alespoň dva lidé. Co se týče přátelského zápolení Válečnické divize, všichni si můžete vzít člověka navíc. Až bude čas, mistr Zhao vás povede.”

„Mistře, tentokrát půjdu taky?” zeptal se Fang ChenYue uctivě, zatímco vstal.

„To zní dobře, můžeš si vybrat další tři, co půjdou s tebou,” odpověděl Kong Wen po chvilce zvažování. Ačkoli první senior už šel posledně, pokud tam bude, pak se jako mistr bude cítit mnohem lépe.

Fang ChenYue jako první senior měl nejenom relativně vysokou senioritu, ale také byl populární. Ale důležitější bylo, že tváří v tvář nečekaným okolnostem byl obezřetný, dobře připravený a klidný. Pokud by se něco přihodilo, bylo by dobře, aby byl ve velení. Kong Wen měl pocit, že ze svých sedmi učedníků se mohl nejvíce spolehnout na tohoto nejstaršího učedníka.

Ostatní učedníci souhlasili. Bylo jasné, že Fang ChenYue byl na Pozemské hoře oblíbený.

„Junior Fu teď dvakrát unikl. Takže tentokrát se z toho nevysouká.” Fang ChenYue se usmál, jak se podíval na Fu ZiLina vedle sebe. Ten akorát dál mlčel.

Kong Wen se také nahlas zasmál, přikývl a řekl: „To je pravda. Tentokrát to prohlásil tvůj první senior. ZiLine, nemůžeš se nijak vymlouvat.”

Fang ChenYue věděl, že jeho mistr nebude namítat, a pokračoval: „Třetí junior a Šestý junior šli loni, takže letos ne. Takže druhým člověkem bude juniorka NanGong. Ženy jsou pozornější. Co se týče posledního místa... juniore XiaoMo, budeš to ty. Není dobře se pořád zavírat a kultivovat v ústraní. Člověk by měl jít ven a něco zažít.”

Jelikož ho zavolali, You XiaoMo ztuhl a pak okamžitě zvedl hlavu. Jeho pohled se střetl s rozzářenou tváří prvního seniora. Myslel si, že nebude mít žádnou šanci, protože do sekty přišel teprve před dvěma měsíci.

„První seniore, já jsem loni taky nešel,” konečně namítl Zhao DaZhou, co byl od You XiaoMoa jen o vlásek.

Myslel si, že tentokrát bude na řadě rozhodně on. Koho by napadlo, že poslední místo půjde You XiaoMovi. Tenhle junior, o kterém si nic moc nemyslel, neměl na základě své kvalifikace v podstatě žádné právo na místo.

Fang ChenYue už čekal, že to řekne, a tak klidně vysvětlil: „Pátý juniore, teď jsi v kritickém bodu před průlomem. Měl by ses soustředit na výrobu magických pilulek.”

Zhao DaZhou otevřel pusu, ale proti tomuto argumentu nedokázal říct ani slovo. Vzhlédl a viděl, že jeho otec neměl nejmenší reakci, což znamenalo, že s prvním seniorem také souhlasil. Nedokázal si pomoct a cítil se zklamaně, protože si myslel, že bude konečně na řadě. A stejně z toho sešlo.

You XiaoMo, co seděl úplně na konci, také otevřel pusu. Když viděl, že senior Zhao protestuje, pomyslel si, že by dal své místo jemu, ale první senior byl nečekaně o krok rychlejší a vyjádřil své důvody.

Neviděl, jaké výhody by mělo jít do Válečnické divize. Měl pocit, že vyrábět magické pilulky, aby si zvýšil level, bylo důležitější. S touhle myšlenkou tu žádost pustil, aby si nedělal zlou krev.

„Dobrá, je rozhodnuto. Všichni vyrazíte pozítří. Nezapomeňte se připravit.”

Když Kong Wen viděl, že se všechno domluvilo, nechal je jít.

Mistr Zhao přišel ke svému synovi a útěšně ho poklepal po hlavě. Jak mohl nevědět, co si jeho syn myslel? Bezpochyby se chtěl přidat k té zábavě a bavit se s nějakými lajdáky z Válečnické divize. Bylo by pro něj lepší, aby se soustředil na výrobu magických pilulek, a tak nenamítal.

Zatímco You XiaoMo omráčeně odcházel ze Zasedací síně, najednou vykřikl: „Ach.” Fang ChenYue a Fu ZiLin, co chtěli zrovna vyjít ven, se obrátili. Jeden se díval tázavě, zatímco druhý se mračil.

You XiaoMo si toho nevšiml. Byl naprosto pohlcený v tom, co ho zrovna napadlo. Půjde do Válečnické divize, neznamenalo to, že se bude muset setkat s tím chlápkem Ling Xiaem? Tohle bylo příliš strašné!

„Juniore, copak?” Přišel k němu Fang ChenYue a ustaraně se ho zeptal.

Jakmile You XiaoMo zvedl hlavu, spatřil za Fang ChenYuem Fu ZiLina. Ten se na něj díval tak nějak netrpělivě. You XiaoMo sebou trhl a rychle přesunul pohled na vřelého a vlídného prvního seniora.

„První seniore, tahle cesta do Válečnické divize, na kolik dní to bude?” Využil toho, že měl prvního seniora přímo před sebou, a rozhodl se získat odpovědi na části, kterým nerozuměl.

„Pokud to půjde dobře, bude to jenom pět dní,” promluvil Fang ChenYue a zasmál se přitom. Zapomněl, že tenhle jeho junior pravděpodobně nic nevěděl.

„A pokud to nepůjde dobře?” zeptal se You XiaoMo bez přemýšlení. Pět dní už bylo moc dlouho. Pokud to nepůjde dobře, nebude to ještě déle?

„To těžko říct. Ale nemusíš se bát. Neprotáhne se to na víc než deset dní. Magická divize má přece jenom vlastní záležitosti a nemůže zůstat příliš dlouho.”

Fang ChenYue měl pocit, že tenhle junior byl při každém setkání roztomilejší, říkal, cokoli mu přišlo na mysl. Nemohl si pomoct, aby k němu nenatáhl ruku, a nepohladil ho po vlasech.

You XiaoMo byl z toho hlazení jako ve snách. Vzpamatoval se, až když odešli. Zdálo se, že se k němu chovali jako k malému dítěti.

Když se You XiaoMo vrátil ze setkání, rychle se poptal na toto přátelské zápolení. Kdyby byl pořád stejný You XiaoMo jako před měsícem, s největší pravděpodobností by mu nikdo neodpověděl. Ale když se stal Kong Wenovým učedníkem, zvýšil se počet lidí, co mu chtěl pochlebovat. Kdyby nebylo toho, že byl celé dny zavřený ve svém pokoji, ti mluvkové by mu to pravděpodobně už řekli dávno.

Toto takzvané přátelské zápolení byla ve skutečnosti vnitřní soutěž pořádaná sektou TianXin, takže se mohli účastnit všichni učedníci. Ale jelikož to byla soutěž, byly případy, kdy došlo ke zranění. Vnitřní zranění se dala vyřešit magickými pilulkami. Ale vnější zranění se nedala ošetřit magickými pilulkami, takže potřebovali mágy, aby to nijak neovlivnilo soutěž Válečnické divize. Na jednu stranu mohli pomoct s léčbou a na druhou se mohli setkat s učedníky z Válečnické divize.

Tenhle druh přístupu byl vlastně něco jako zahraniční vztahy. Navíc to pro Magickou divizi bylo velmi důležité, protože to mělo vliv na budoucnost mágů.
--------------------------------------------

~ První senior právě naservíroval You XiaoMa přímo do spárů vlka v rouše beránčím. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuji za překlad :D Copak se na "firemní" akci asi vyvrbí :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc. Už jsem jako na trní, že by konečně vyšel z té své ulity? :)

    OdpovědětVymazat