čtvrtek 28. března 2019

LMW - kapitola 53


Kapitola 53 – Příjemné překvapení


Následující krátké období se You XiaoMo vymluvil na svou zraněnou nohu, aby postupně snížil počet návštěv Síně magických bylin k vyzvednutí magických bylin. Tohle lelkování trvalo téměř celý měsíc. Jeho „zraněná noha” se konečně zahojila. Během této doby si vzal tisíc a dvě stě magických bylin. Vypadalo to, že vyrobil jenom čtyři sta magických pilulek. Ve skutečnosti měl plné ruce práce se sběrem magických bylin ve své dimenzi.

Od té doby, co zjistil, že duchovní voda mohla urychlit růst magických bylin, You XiaoMo přemýšlel, jak využít duchovní vody při pěstování magických bylin. Po pár experimentech konečně přišel na pár bodů.

Zaprvé ohledně magických bylin 1. řádu. Magické byliny 1. řádu rostly mnohem rychleji než magické byliny 2. řádu. Pokud se nezalily duchovní vodou, vyrostly za pár měsíců. Pokud se použila duchovní voda, netrvalo ani půl dne, aby se semínko změnilo na dozrálou magickou bylinu. Efekt byl velmi impresivní, ale jelikož to bylo tak impresivní, You XiaoMo měl pocit, že to je celkem mrhání.

Ačkoli jezero zabíralo jednu pětinu dimenze, nebylo známo, jestli se doplňovalo. Co by se stalo, kdyby ho celé vypotřeboval? S touhle myšlenkou zkusil duchovní vodu naředit normální vodou. Zjistil, že i když účinek naředěné duchovní vody nebyl tak silný jako neředěné duchovní vody, pořád měla zrychlující účinek. Akorát že se ta míra trochu snížila dle stupně naředění. Tímhle mohl upravit rychlost růstu magických bylin.

Když na tohle přišel, prostě zůstal ve své dimenzi a testoval různé věci. Také požádal Ling Xiaa, aby sešel z hory a pomohl mu koupit padesát velkých dřevěných sudů, protože on už vyčerpal své dvě cesty z hory. A časté chození ven by také upoutalo pozornost.

Ling Xiao věděl, že během tohoto období měl plné ruce práce se sázením magických bylin. Ačkoli neřekl, že to udělá, ještě ten den mu přinesl padesát dřevěných sudů. You XiaoMoa nikdy nenapadlo, že bude tak rychlý. Požádal o ně ani ne před 4 hodinami a Ling Xiao už mu je přinesl. Jak ho to dojalo, skoro mu na místě slíbil deset nebo víc magických pilulek. Naštěstí se včas zarazil.

Ani Ling Xiao nepožádal o odškodnění. Když viděl, že měl You XiaoMo napilno, prostě odešel.

Když měl You XiaoMo spoustu práce, snadno zapomněl na lidi kolem sebe. A tak si neuvědomil, kdy Ling Xiao odešel. Kromě toho kvůli té své kypící náladě si toho ani nevšiml. Když ty sudy s vodou přesunul do své dimenze, začal ředit duchovní vodu.

Připravil si dvě různé koncentrace duchovní vody podle toho, co bylo třeba u těch tří druhů magických bylin. Jedna byla na zalévání bylin 1. řádu, protože rostly příliš rychle; You XiaoMo nemohl přijít každý den, aby se o ně staral, a tak aby nemrhal prostředky, rozředil duchovní vodu v poměru 1:100. Takhle ty magické byliny dozrají za pět dní. Ale se zaléváním se nedalo přestat, v podstatě je bylo třeba denně zalévat.

Druhá koncentrace byla na zalévání magických bylin 2. řádu. Jelikož tyto byliny rostly v porovnání s 1. řádem déle, naředil to v menším poměru. Ale You XiaoMo nechtěl čas trávit sběrem magických bylin, a tak jejich růst upravil na jeden měsíc.

Co se týkalo magických bylin 3. řádu, jelikož je teď nemohl použít, měl v plánu je prozatím pozorovat. A tak You XiaoMo do patnácti sudů z padesáti nalil naředěnou duchovní vodu. Zbytek měl jen pro jistotu naplněný normální vodou.

Když You XiaoMo skončil s tímhle, sesbíral dozrálé magické byliny a uložil je na stojany. Naštěstí měl dostatek prozíravosti, že si koupil přes deset stojanů. Rozložil na něj dozrálé magické byliny. Až přijde čas, musel si je akorát vzít.

Ale zatímco sbíral magické byliny, učinil velký objev. Zjistil, že ať už se jednalo o stonky nebo listy, celé byly plné duchovní energie. Ta vysoká koncentrace jasně ukazovala, že to byly magické byliny nejvyšší jakosti.

Po tomto překvapivém objevu šel zkontrolovat magické byliny 2. a 1. řádu. Zatímco experimentoval, i tyto dva řády postupně dozrály. V této chvíli to už byla druhá várka magických bylin. A tyto dva řády byly také nejvyšší jakosti, na úplně jiné úrovni než ty v bylinkových zahradách na Pozemské hoře.

You XiaoMo si okamžitě pomyslel, že to mělo co dělat s duchovní vodou. Jelikož duchovní voda byla výsledkem super koncentrované duchovní energie, zkondenzované do tekutého skupenství, neznamenalo to, že všechny magické byliny zalité duchovní vodou budou prvotřídní? Ačkoli měl You XiaoMo pár pochybností, tímhle si byl téměř jistý. To proto, že už to zkontroloval, když magické byliny sklízel. Každá jednotlivá bylina byla nejvyšší jakosti.

Kvůli tomu se You XiaoMovi zvedla nálada, jako kdyby snědl nějaký stimulant. Tolik magických bylin nejvyšší jakosti. Kdyby z nich vyrobil magické pilulky, nebyly by všechny nejvyšší jakosti?

Jelikož už šel dvakrát z hory, poptal se na ceny magických pilulek. Jakmile se objevily magické pilulky nejvyšší jakosti, bez ohledu na řád je okamžitě skoupili. Takže magické pilulky vyššího řádu a nejvyšší jakosti se obvykle prodávaly v aukci. Co se týkalo magických pilulek nízkého řádu, pokud jich bylo větší množství, také se daly prodat na aukci.

Ačkoli byl You XiaoMo velmi natěšený, nepoužil ty magické byliny na výrobu pilulek hned. Jelikož se musel starat o magické byliny, vyrábět magické pilulky pro Ling Xiaa a vypořádávat se s občasnými návštěvami prvního seniora, měl více práce než většina ostatních.

Teprve když vyřídil všechny tyhle věci a když se jeho „zraněná noha” zahojila, vyšel ze svého pokoje. Než mohl vůbec informovat Ling Xiaa, náhodou za ním zašel první senior Fang ChenYue. Řekl, že je chtěl vidět mistr, aby s nimi mohl něco prodiskutovat. A tak za ním šli společně.

Ačkoli byl You XiaoMo Kong Wenovým učedníkem, setkal se s ním jenom párkrát. Většinou to byl první senior, co ho chtěl vidět. Ale tentokrát měl ještě jednu šťastnou novinu navíc. Evidentně se vrátil ten druhý senior, s kterým se ještě nepotkal, Fu ZiLin.

Že se Fu ZiLin vrátil, znamenalo, že tu magickou bylinu našel. You XiaoMo byl velmi zvědavý na toho malého geniálního druhého seniora.

Říkalo se, že mezi prvním a druhým seniorem nebyl moc velký věkový rozdíl. Ti dva vstoupili do sekty TianXin ve stejnou dobu. Ale Kong Wen je nepřijal jako učedníky sekty TianXin. Když byl Kong Wen venku, náhodou na ně narazil a zjistil, že jejich vrozený talent není špatný, a tak je prostě přijal za své učedníky a teprve pak přivedl do sekty.

Poté ti dva naprosto splnili Kong Wenova očekávání. Za pouhé dva a půl roku se z nich obou stali mágové 3. řádu. K tomu se musí poznamenat, že lidem obvykle trvalo dva až tři roky, než pokročili jen z 2. řádu na 3. řád.

Například Zhao DaZhou byl skoro stejně starý jako oni, ale byl jenom mág 2. řádu. Ačkoli se brzy dostane do 3. řádu, na tomto řádu už strávil skoro pět let. Navíc vyrostl na Pozemské hoře. Ale jedním z důvodů bylo také jeho chabé porozumění.

Kromě toho přechod mezi 3. a 4. řádem byl ještě obtížnější. Fang ChenYuemu a Fu ZiLinovi trvalo pár let, než se jim podařilo prolomit. Akorát že jejich povahy byly naprosto opačné. První senior byl milý a vřelý. Druhý senior měl pokerovou tvář a emoce projevoval jen před svým dávným přítelem prvním seniorem. Co se týkalo jeho vztahu s ostatními, člověk si to velmi dobře dokázal představit.

Setkat se měli v Zasedací síni na Pozemské hoře. Když ti dva dorazili, většina lidí už byla shromážděná.

You XiaoMo si původně myslel, že to bude jen setkání mezi mistrem a jeho učedníky. Nenapadlo ho, že tu budou i další lidé. Jedním z nich byl i Zhao DaZhoův otec Zhao Zhen. Když se You XiaoMo podíval po přítomných lidech, musel by být zabedněnec, kdyby si pořád myslel, že to je jen neformální setkání mistra s jeho učedníky.

You XiaoMo se rozhlédl kolem, ale i když už tu byli i ostatní, druhého seniora nenašel.

Když je Kong Wen viděl přijít, naznačil jim, aby přišli blíž. Kdo mohl vědět, že se jako první zeptá na tu měsíční kultivaci v ústraní. To bylo jeho tajemství, jak mohl něco říct!
--------------------------------------------

~ You XiaoMo v plném zápřahu v ústraní a na tomhle shromáždění ho určitě zase doženou problémy. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Jak jinak. :D Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajimalo by mě, kolik je tak Lin Xiaovi? Teď je beztak starší jak všichni ze sekty dohromady, ale na kolik má vypadat, bylo to tam někde? Okolo 25 možná?
    A jo, chtěla jsem ze zeptat, uvodní obrázek na stránkách, to je jenom z Manželky? :D Předpokládám, že ten vykulený prcek je You XiaoMo a ten co ho drží je Ling Xiao a ti ostatní? :D
    Děkuji za kapitolku :3

    OdpovědětVymazat