pondělí 11. března 2019

LMW - kapitola 46


Kapitola 46 – Smolný You XiaoMo


Všichni se podívali směrem, odkud ten hlas přicházel, a spatřili pohledného muže, co zrovna vystoupil z davu. Tvář toho muže byla klidný a vyrovnaná a měl ostře řezané rysy. I když byl celkem bezvýrazný, stejně z něj sálala zdrcující síla. Na sobě měl oslnivou bílou róbu a v pase šňůra zeleného nefritu, na první pohled by si o něm pomyslel, že je spíš šlechtic než kultivátor.

You XiaoMo následoval Ling Xiaova záda, ale neodvažoval se přikročit kupředu. Bylo jasné, že ten vousatý muž byl kultivátor. Svaly na těle měl výjimečné a kdyby nebyl silný, Chen GaoYang by nebyl tak bezmocný.

Aniž by nechali někoho hádat, kdo Ling Xiao byl, Tang YunQi a Chen GaoYang s radostí vykřikli: „První seniore.” V této chvíli už nebylo třeba představování. Všichni věděli, že tohle byl rytíř na bílém koni té nádherné dívky. Když je poprvé zaslechli zmínit 'prvního seniora', představovali si nelítostného a silného člověka. Ani je nenapadlo, že by to byl nějaký pošetilý princovský šlechtic.

„První seniore, musíš se za mě pomstít. Roztrhal mi šaty. Vážně ho nenávidím!” Když Tang YunQi viděla, že její první senior přišel, byla jak překvapená, tak povznesená. Rychle k němu přiběhla a bezostyšně a nahněvaně si stěžovala. Její tvář se slzami na krajíčku vypadala absolutně líbezně a kouzelně.

Ling Xiao se po ní lhostejně podíval a zamračil se.

Jak to You XiaoMo viděl, rychle ze své magické brašny vytáhl oblečení. Ačkoli nebylo nijak pěkné, pořád bylo lepší, než oděv, co ji nedokázal zakrýt. Navíc pro mladé slečny byla nejdůležitější pověst.

Kdo mohl čekat, že tento jeho počin laskavosti se střetne s Tang YunQiným ošklivým pohledem. Pak ze své vlastní magické brašny vytáhla světle žluté šaty a navlékla si je. You XiaoMo to celé omráčeně sledoval a v tichosti vložil své oblečení zpět. Kdyby věděl, že má vlastní, hleděl by si svého, ale tahle žena byla vážně podivná. Jelikož ze své magické brašny vytáhla oblečení, proč ho nevytáhla okamžitě? To bylo vážně nepochopitelné!

„Takže ty jsi ten první senior. Na moc nevypadáš. Chlapče, radím ti, abys byl rozumný a hned odtud odešel. Jinak budeš další, co bude ležet na zemi.” Vousatý muž si Ling Xiaa prohlédl od hlavy až k patě. Když předtím slyšel ty dva mluvit s takovou sebejistotou, myslel si, že ten takzvaný první senior bude mocný, působivý nepřítel. Místo toho to byl pěkný chlapec; kvůli tomu okamžitě pocítil nesmírné opovržení.

„Není třeba spěchat. Než odejdu, na něco se zeptám.” Ling Xiao se začal pomalu usmívat a pobaveně se díval na vousatého muže.

„První seniore?” Tang YunQi vytřeštila oči v nevíře. Myslela si, že ho musela přeslechnout. Jak se mohl první senior stáhnout z bitvy?

„Vypadá to, že víš, kde je tvoje místo!” Vousatý muž si spokojeně odfrkl. Také si myslel, že se ho Ling Xiao skutečně bojí a že se připravuje v hanbě odejít.

„Jak tě mám oslovovat, pane?” zeptal se Ling Xiao klidně, vypadal naprosto uvolněně.

„Já jsem Luo Shan. Bratranec vzácného talentu ze sekty QingCheng, co se objeví jednou za sto let, Luo ShuHea. Pokud máš trochu rozumu, necháš tu tu dívku, co máš za zády. Možná vám pořád nechám nějaké schůdné možnosti,” řekl Luo Shan s nesmírnou hrdostí.

Teď všichni věděli, proč se odvažoval naparovat se v ulicích. S podporou sekty QingCheng nebylo divu, že byl tak arogantní a že na ulicích silou balil děvčata.

Co se týkalo sekty QingCheng, byla zhruba stejně velká jako sekta TianXin. Proto byla sekta TianXin na kontinentu Long Xiang první a sekta QingCheng mohla být akorát druhá.

Ale během posledních pár let se reputace sekty QingCheng vzmohla. Oznamovala jednu šťastnou zprávu za druhou, jako kdyby byli celí žhaví, aby to všichni věděli. Jedna z těch věcí se vztahovala k Luo ShuHemu, kterého Luo Shan zmínil. Také to byl výjimečný talent z jejich Válečnické divize jako Lin Xiao. Oba od raného věku dosáhli v bojovém umění úspěchu, byli to skuteční vůdci mladší generace.

Druhá zpráva se týkala toho, že v sektě QingCheng měli mága vysokého řádu, který dokázal vyrobit magickou pilulku 9. řádu. Magické pilulky 9. a 10. řádu byly vysokými bariérami, které většina mágů vysokého řádu nedokázala pokořit. Dokonce to platilo i pro velké sekty jako QingCheng a TianXin. Ačkoli měli mnoho nadaných mágů vysokého řádu, bylo stejně jen velmi málo těch, co skutečně dokázali vyrobit magickou pilulku 9. řádu. Jako třeba You XiaoMoův mistr Kong Wen. Mnoho let si budoval jméno, ale zrovna teď jen stěží dokázal vyrobit magickou pilulku 9. řádu. Stejně na tom byli i dva mágové vysokého řádu z Nebeské a Létající hory.

Sekta Qing Cheng se dříve nemohla se sektou TianXin srovnávat, protože neměli mága vysokého řádu, co by dokázal vyrobit magické pilulky 9. řádu. Teď si sekta QingCheng zvýšila sílu o celou úroveň, což znamenalo, že teď byli rovnocenní sektě TianXin. Že se Luo Shan odvažoval dělat problémy na okraji sekty TianXin, bylo pravděpodobně také kvůli tomu.

Ale zatímco se ostatní sekty Qing Cheng báli, Tang YunQi jako dcera velmistra sekty TianXin se nebála. „A co se sektou Qing Cheng? Já jsem dcera velmistra sekty TianXin, Tang YunQi. Já ti něco řeknu, tohle takhle rozhodně neskončí!”

Dav okamžitě zahučel, nebylo tohle trochu moc dramatické? Spoustu lidí předtím pořád diskutovalo o situaci mezi sektami QingCheng a TianXin. Na jednom dvorku přece jenom nemohli být dva kohouti. Koho by napadlo, že se učedníci těch dvou sekt srazí v ulicích malého města He Ping. Navíc jedním z nich byla dcera velmistra a druhý byl bratranec Luo ShuHeho. Oba dva měli stejně vysoké postavení.

Nikdo si nevšiml, že když Luo Shan zaslechl tato slova, oči se mu zablýskly černým světlem.

„Luo Shane, představují tvoje slova a počínání sektu QingCheng?” Ling Xiaův hlas prořízl to povídání jako ledový záblesk uprostřed léta.

Skupina lidí, co stála kolem, se okamžitě ztišila. Dokonce i Luo Shan se na něj překvapeně podíval. Když pochopil, co řekl, arogantně zvedl bradu. „Moje pozice je samozřejmě pozice sekty QingCheng.”

„Aha. Skvělé! Skvělé!” Ling Xiao se mírně usmál a dvakrát to slovo zopakoval.

Než mohl kdokoli zjistit, čemu to 'skvělé' patřilo, Ling Xiao mávl svými rukávy k Luo Shanovi. Ten ze sebe najednou vydal strašlivý řev a mrštilo jím to vzad. Tenhle úder nebyl mírný, neboť to člověka silného jako vůl jako Luo Shan vrhlo 5 metrů dozadu jako hadr. Když se vyhrabal zpět na nohy, obě oči se mu změnily na černočerné prázdné důlky. Zdálo se, že mu bělmo očí zmizelo, jako kdyby stačil jediný přímý pohled a člověku by to otupilo mozek.

„Nebesa, není to démon? Jak se může Luo Shan proměnit na démona?” Z přihlížejícího davu se najednou zvedly panické výkřiky, které následovalo ještě více hlasitých šokovaných zalapání po dechu. Tváře mnoha lidí začaly blednout a jeden po druhém začali ze strachu spěchat vzad. Někteří kvůli přehnané rychlosti padli nazad a ostatní na ně šlápli. To samé se stalo nešťastnému You XiaoMovi.

You XiaoMo původně stál za Ling Xiaem, ale když k němu přišla Tang YunQi, odstrčila ho stranou. Kavalíři nebojují se ženami, a tak se You XiaoMo přesunul trochu dál od Ling Xiaa.

Kdo by si pomyslel, že dav najednou začne panikařit a těch pár lidí, co ze strachu utíkalo, jej bude nestále strkat dál a dál. Nakonec ho někdo shodil, takže spadl na zem, a než se dokázal vyhrabat na nohy, ten nezvladatelný dav mu dupl na pravou nohu.

„KŘUP!” You XiaoMo jasně slyšel, jak se mu zlomila kost v noze a z koutků očí mu vytryskly krokodýlí slzy.

Zrovna v té chvíli ho někdo popadl za pas a vytáhl ho nahoru. Pak You XiaoMo ucítil, jak mu hlava padla na teplou, širokou hruď a nad jeho hlavou se ozval kultivovaný hlas: „Hlupáku! Dokážeš spadnout, i když jenom stojíš. Vážně přemýšlím, jak se ti do teď podařilo žít!”
--------------------------------------------

~ Za dobrotu na žebrotu, aneb Tang YunQi se nikdo nezavděčí. ~
~ Chudinka XiaoMo, po druhé sleze z hory a už si zlomí nohu! ~
~ Zápletka se nám začíná zaplétat, teď tu máme démony, co vypadají jako lidé. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuji za další kapitolku. Teď doufám v nějaké to opečovávání.:D

    OdpovědětVymazat
  2. Opečovávání? To spíš Ling Xiao přitluče další hřebíček do rakve...

    OdpovědětVymazat