pondělí 18. března 2019

LMW - kapitola 48


Kapitola 48 – Dimenze s duchovní vodou


„Ale ale ale... růžové tváře, co to s tím má co dělat?” zakoktal se You XiaoMo, ten náhlý útok na jeho tvář ho skoro vyděsil.

Ling Xiao se narovnal. Při pohledu na jeho vyděšený výraz pořád neměl pocit, že by udělal něco nevhodného. Když si ho prohlédl od hlavy až k patě, řekl: „Který člověk po čtyřech dnech kultivace v izolaci nevyjde ven s vzezřením na prahu smrti? Tedy pokud to není mág vysokého řádu. Který mág tvého řádu vyjde s tváří, co září zdravím?”

You XiaoMo si hned instinktivně přetřel tváře. Tomuhle vážně nevěnoval pozornost, protože obvykle netrénoval s ostatními. Takže se neměl jak porovnat, a proto nevěděl, jestli byl jeho stav normální nebo ne.

Když to Ling Xiao nadnesl, konečně to pochopil. Ačkoli se každý den snažil být co možná nejnenápadnější, jeho počínání bylo tak nápadné, že už to víc ani nešlo. Jen jeho schopnost vyrobit přes sto magických pilulek za den stačila na to, aby bylo vidět, že na tom něco je. You XiaoMo konečně pochopil, proč ho Kong Wen najednou přijal za svého učedníka.

„Přiznání vyvolá mírnost, vzpírání vyvolá tyranii. Jedno si vyber.” Ling Xiao mu prostě předhodil volbu.

You XiaoMovi v mysli zuřila válka nebes proti člověku. Jak zaslechl jeho slova, okamžitě se zatvářil složitě. Vážně měl na výběr? Ačkoli You XiaoMo nevěděl, jak tyranský může Ling Xiao být, nechtěl to ani trochu zjistit. Takže mohl akorát kápnout božskou a prosit o milost.

Když se You XiaoMo rozhodl, vytáhl ze své magické brašny tři nádoby plné jezerní vody. Původně jich bylo pět, ale dvě spotřeboval, takže mu zůstaly tři. Až po okraj byly plné a nezředěné, takže v každé nádobě byla hojná duchovní energie.

„Tohle je voda, co dokáže obnovit duševní sílu a také tělesnou sílu. Během těch čtyř dnů kultivace v ústraní jsem se spoléhal na toto...” You XiaoMo přistrčil ty tři nádoby vody před Ling Xiaa.

Ling Xiao otevřel jednu nádobu. Se závanem ho do nosu okamžitě uhodila koncentrovaná duchovní energie. „Co to je za vodu?”

You XiaoMo svěsil hlavu. „Sám nevím. Akorát vím, že když se jí člověk napije, vyschlá duševní síla se obnoví znovu do plna. Obnoví to i fyzickou sílu. Je to velmi praktické a velmi účinné. Takže když vyrábím magické pilulky, trochu se toho napiju.”

„Tuhle vodu, kde jsi ji sebral?” zeptal se Ling Xiao jednotvárně. Cítil, že ta duchovní voda v nádobách obsahovala velmi vysoké množství duchovní energie. Jako kdyby ta duchovní energie extrémně zkondenzovala, takže se proměnila z plynné formy na tekutou. Pokud to tak bylo, to tajemství skryté v You XiaoMově těle nebylo obyčejné.

You XiaoMo se na něj podíval se složitým výrazem. Nakonec smutně zkroutil rty a popadl Ling Xiaa za ruku.

Zrovna když ho to jeho počínání překvapilo, najednou pocítil prostorovou deformaci. Byl to okamžik a zjistil, že on a You XiaoMo jsou teď v jiné dimenzi. Byla tam silná vůně zelené trávy, modrá obloha a bílé mraky a v dálce celkem velké jezero. Voda v jezeře byla mléčně bílá, a přesto křišťálově jasná. Akorát že pod tou modrou oblohou se jevila tmavě modrá jako nefrit.

Kromě toho tam vedle jezera byl velký záhonek prosperujících a bujných magických bylin. Byly to byliny od řádu 1 do řádu 3. Magické byliny 3. řádu pravděpodobně ještě potřebovaly pár dní, aby dozrály, ale byliny 1. a 2. řádu už byly dozrálé. Vytvářelo to protikladnou změť barev kývající se ve větru.

You XiaoMo se pokradmu podíval na Ling Xiaa. Překvapivé bylo, že na jeho tváři nebyl ani náznak údivu. Zdálo se, že si Ling Xiao toho jeho pohledu všiml. Na bezvýrazné tváři mu vykvetl mírný úsměv. Pak vřele řekl: „Na co se koukáš, co?”

„Na nic, na nic se nekoukám!” You XiaoMo rychle zakroutil hlavou. Když se tak vřele usmíval, věděl, že se na něj něco chystalo. V této chvíli pro něj bylo lepší, aby ni neříkal.

Ling Xiao přišel k políčku magických bylin a jednoduše se posadil na židli, kde You XiaoMo obvykle odpočíval. Upravil si oděv a poklidně řekl: „Juniore, chceš to vysvětlit sám nebo chceš, abych se tě postupně ptal na otázky?”

You XiaoMovi v hrudi okamžitě nahlas zabušilo srdce. Když slyšel jeho královský hlas, bylo jasné, že jeho hněv ještě nevyprchal.
--------------------------------------------

~ Haha, tolik k You XiaoMově nenápadnosti. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: